Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van Ward
Ik vind serieus niet dat dit album gehypt is. Het album werd niet echt daverend ontvangen en dat het wel heel goed verkocht komt door de status die Coldplay heeft opgebouwd. Ik zou dan niet meer van een hype willen spreken.

avatar van avdj
Gehypt in de verkopen ja. Op MuMe stond hij hoog in de toplijst maar wél met een laag gemiddelde.

Ech een geweldig album dit.
Stuk voor stuk prachtige nummers.
Vond ik in het begin het Y gedeelte van het album wat minder, vind ik nu gewoon weg alle nummers fantastisch.
Een dikke 5,0 *

Marcel²
Het blijft een goed album
Nu heb ik weer gelezen dat ze over 2 weken een Dutch Edition van dit album uitbrengen met b kantjes van de singles die op dit album staan
Jammer want ik heb dit album al een tijdje en je blijft zo aan de gang met opnieuw kopen
Dus ik doe het niet !!
Veel beter zou zijn gewoon een album vol met al die b kantjes van al hun singles maar het zou mij niet verbazen als dat ook nog een keer gaat gebeuren
Oasis deed het ook trouwens met hele sterke nummers
Coldplay heeft wat mindere b kantjes ik bedoel die nu op die bonus cd komen te staan
Groetjes uit Waddinxveen

avatar van Darkshines

Hehe okee, bedankt!

Nou dat vind ik erg overdreven om idioteque jatwerk te noemen tegenover "computerlove."
Dat is een bekend deuntje maar bij idioteque is dat niet het geval, het is zelfs een achtergrondgeluidje net zoals je dat wel eens hebt met dezelfde akkoorden bij nummers.

avatar van avdj
Waarschijnlijk verschijnt er gewoon een keer een rarities/anthology box set van Coldplay. Zo'n Dutch Edition is natuurlijk uitmelkerij.

avatar van John Doe
Ik verlaag het album nog maar even, want ik heb echt geen zin om de helft van de nummers uit te luisteren, wat een kinderlijke zoetsappige troep staat er op bij mij denk ik dan

avatar van ZERO
Stem verlaagt naar 3.5*. Niet dat het album tegenvalt ofzo, ik heb gewoon de vorige keer wat teveel gegeven. Fix you is voor mij toch wel de uitschieter van het album, hoewel ik The hardest part ook iets vind hebben. Nuja, Coldplay is voor mij lang niet de wereldband die het voor sommigen lijkt te zijn...

Ik heb hem na een paar weken niet meer te hebben gedraaid vanochtend weer eens opgezet. Ik vind hem nog mooier dan de laatste keer dat ik hem hoorde. Halfje erbij. De verveling is bij mij (nog) niet toegeslagen.

Ace
Redelijk album. Het haalt het niet bij de eerste twee, maar om het nu helemaal af te kraken gaat me wat te ver. Het is allemaal net wat meer gepolijst en het spreekt me wat minder aan. Toch luister ik het album geregeld en het luistert lekker weg. Talk vind ik een uitschieter naar boven... 3,5*

avatar van Hans Brouwer
Het zal wel aan mij liggen maar ik vind het helemaal niks, zo !

avatar van Music4ever
Hans Brouwer schreef:
Het zal wel aan mij liggen maar ik vind het helemaal niks, zo !

Leg uit....................

Music4ever schreef:

Leg uit....................

Coldplay is niet mijn band maar ik wens iedereen heel veel (luister)plezier toe met deze en alle andere Coldplay platen!! .

Electro_
Je krijgt wel veel kritiek zeg..

Electro_ schreef:
Je krijgt wel veel kritiek zeg..

Een afwijkende mening wordt kennelijk niet gewaardeerd.

Electro_
Misschien moet je je mening dan ook beargumenteren.

avatar van avdj
Er is hier veel gepraat over mogelijke singles. Inmiddels staat "Talk" op 1 in de Top 40. Ik vindt het behoorlijk U2 achtig. De herhalende gitaarriff kon zo van The Edge zijn.

avatar van gemaster
Nee hij is van Kraftwerk. Het riffje maakt het nummer, want daarnaast is het weer een zouteloos Coldplay nummer.

Allmusic
avdj schreef:
Inmiddels staat "Talk" op 1 in de Top 40.

Niet gek wanneer er 4 versies van de single uitgebracht worden. Belachelijke uitmelkerij, de hoeveelheid en volgorde van de nummers slaat nergens op. En dan ook nog een "X&Y Dutch Edition" uitbrengen..... Ik krijg er de Bon Jovi-kriebels van.

Electro_ schreef:
Misschien moet je je mening dan ook beargumenteren.

Marcel²
Sleeping Sun op de single Talk vind ik wel goed jullie??

Marcel Jongeneel schreef:
Sleeping Sun op de single Talk vind ik wel goed jullie??

Die ken ik nu niet, maar hun andere b-sides (verschenen op Speed of Sound en Fix You singles) zijn erg cool. Deze dus dringend ook aanschaffen...

Marcel²
Kijk of de je de maxi kan vinden, daar staat ook Gravity op

avatar van Justinx
Je kan ook kijken naar X&Y 'Dutch Edition'. Daar staan onder andere Gravity en Sleeping Sun op. Verder aan 'nieuwe' tracks: The World Turned Upside Down, Pour Me (Live At The Hollywood Bowl), Proof en Things I Don't Understand. Erg leuk allemaal, maar die nieuwe nummers kunnen me niet zo bekoren. Het kan liggen aan mij, dat ik die nummers nog maar even goed moet luisteren, maar mijn eerste indruk in iedergeval is niet heel geweldig.

Justinx schreef:
maar mijn eerste indruk in iedergeval is niet heel geweldig.

Coldplay is zowiezo niet heel geweldig

avatar van Justinx
Hmm, mwah dat wil ik ook weer niet beaamen.

avatar van Music4ever
Marcel Jongeneel schreef:
Ik vind het wel een goed album maar zeker niet de beste van hun

Maar toch in je top-10?

Maar die andere ook. Dus in zijn beleving niet hun beste. Tsja, klopt op zich wel.

avatar van bert
Het sl;echtste album van colplay naar mijn mening, jammer dat ze niet de zelfde stijl als arobtth en parachutes hebben gehouden. Het luisteren waard, maar alleen what if, talk, swallowed in the sea en till kindom come kunnen mij langer bekoren.

Marcel²
Ja klopt ik vind het niet hun beste, maar slecht is dit album niet. Ik had gelezen dat ze er nog een single af halen The Hardest Part. Is het waar dat ze aan X&Y het langst hebben gewerkt. Stel je nou eens voor dat ze de zelfde stijl hadden gehouden als AROBTTB dan was het ook weer wat toch? Ik hoop wel dat hun 4de album wat sterker is, maar die komt voorlopig niet heb ik het gevoel. Ik heb Chris Martin wel eens horen zeggen we moeten de Beatles bij houden met albums opnemen. Dan lopen ze al dik achter. Als er 1 versie van de single Talk was uitgekomen had die single nooit de nummer 1 gehaald naar mijn gevoel. We wachten maar op het nieuwe album. Nog iets de b-kant van de single Talk Sleeping Sun is prachtig