Slint - Spiderland (1991)

Label: Touch and Go

1. Breadcrumb Trail (5:55)
  2. Nosferatu Man (5:34)
  3. Don, Aman (6:28)
  4. Washer (8:50)
  5. For Dinner ... (5:05)
  6. Good Morning, Captain (7:39)
avdj schreef:
Mmm, apart album.
Beetje een mix tussen White Light / White Head en Nevermind.
Kwam deze vóór Nevermind uit?

Zo ja dan is het geluid redelijk origineel.

Ik zie de link met Nevermind niet helemaal. Sorry, helemaal niet, bedoel ik.

avatar van HammerHead
Evenveel lettergrepen en dezelfde klemtoon, veel verder kom ik niet.

avatar van timhardt
Derde dag op rij dat ik hem hoor en derde dag op rij dat ik er een halfje bij doe: 5* dus. ook dEUS is toch wel erg schatplichtig aan Spiderland hoor!

timhardt schreef:

Dat hoor ik dus ook niet, in welk opzicht dan?

itchy schreef:

Dat hoor ik dus ook niet, in welk opzicht dan?

Vooral in het derde nummer hoorde ik toch gitaardingetjes die ook op 'a bar under the sea' hadden kunnen staan.

avatar van avdj
Het lijkt niet op Nevermind maar ik heb er hetzelfde gevoel bij.
Middelmatig gitaarspel, gevoel is belangrijker dan de muziek en het is gemaakt door een pubergroep. En ook hiervan heb ik meer verwacht.

Nu vind ik dit album wel beter maar soms duren de nummers te lang. Dat kan nog veranderen natuurlijk, het krijgt nog een kans.

The Scientist schreef:
Ik zie hem ook bij de Plato in Enschede nu telkens staan voor 10 euro (heb er zelf 16 voor betaald)
Op de site van Konkurrent was onlangs te lezen dat deze nog de hele zomer in de mid-price zit

freakystyle schreef:

Bij bol is ie 12,50 en ik ben lui. Dus ik bestel hem daar wel, ook squeez voor dezelfde prijs

Lekker plaatje, maar ik zie er voorlopig nog niet het bijzondere in, wat velen wel blijken te doen. Die praatstem tussendoor vind ik best ok, maar de zangstem stoort me af en toe nog een beetje. Instrumentaal is het natuurlijk dik in orde, maar het pakt me (nog) niet zo. Ik zal deze plaat es wat vaker draaien en dan kom ik er nog op terug.

D-ark schreef:

Squeez?

D-ark schreef:

Voor dezelfde luiheid heb je hem bij cdplus.nl voor onder de 11 euro (gratis verzending)

Paalhaas schreef:

Squeez?

Ja denk dat ik ze te gelijk ga bestellen. Ik heb toch een account op bol

avatar van Paalhaas
Koop Tweez dan ook meteen, fijn plaatje.

avatar van BlueVelvet
Iedere zichzelf respecterende Slint-liefhebber heeft zowel Tweez als Squeez in de kast staan

BlueVelvet schreef:

En de LP. Ik ga ze gelijk kopen, sheelt me wachten

avatar van itchy
Op deze pagina een kort interviewtje met Brian McMahan wat weinig hoop overlaat voor eventueel nieuw Slint-werk.

Pitchfork: I've gotta ask: Do you guys plan to do any more recording?
BM: I guess we don't really have any definite plans. We've talked about it, but we're just sort of leaving it at that.

itchy schreef:

Pitchfork: I've gotta ask: Do you guys plan to do any more recording?

beter zo: het kan alleen maar minder.

avatar van BlueVelvet
Ik zit Good Morning Captain te luisteren. Precies op het moment dat de climax van het nummer komt, tijdens de oer-kreet I MISS YOU, zegt mijn zus: kan die muziek uit? dat stomme geschreeuw...
Daar word ik nu in- en intriest van Is zo iemand hopeloos verloren?

avatar van jacques.be
Wat een plaat !

Diepgang en emotie troef. Tegenwoordig klinkt het misschien niet meer zo vernieuwend, maar toen dit in '89-'90 werd gecomponeerd, was dit behoorlijk nieuw. Let maar eens op de tempowissels en de hard-zacht variatie. Enkele maanden geleden zag ik het Spiderland concert in Brussel. Ik was er wat bang voor, maar tjongejonge, echt heel straf. Zelfde emotionele splinterbom als op plaat. Met heel veel gevoel en precizie gemusiceerd.

En ja, Bluevelvet : pijnlijke reactie van de zus. Een maand strafkamp.

avatar van Waldo Jeffers
Tja, Slint dus... Klikte nooit echt tussen mij en dit album (deze band dus eigenlijk). Na 3 beluisteringen (meestal geef ik een album dat ik nix vind niet zo veel kansen, maar ja...) vond ik er nog steeds niet zo veel aan, hij bevond zich virtueel op 2,0*. Nu werd me op Werchter tijdens Bloc Party met een biertje in de hand in de regen door Frank op het hart gedrukt het toch nog maar 'ns te proberen (voor de duidelijkheid, we stonden ver genoeg van Bloc Party zodat ze niet storend werkten tijdens een mume-meeting). Dat is er vandaag dan maar gekomen. En jahoor, nu viel de spreekwoordelijke frank (euro ondertussen zeker?) wel. De plaat had echt wel meer te bieden dan tijdens de 1e 3 luisterbeurten. Al bij al dus een erg leuk bandje toch dit Slint. M'n eerste beoordeling bij dit album wordt dus geen magere 2,0* maar een mooie 4,0*.

En dat betekent dat dit alweer de 3e postrock-band (of 4 voor zij die Talk Talk onder postrock rekenen) die ik echt wel erg goed vind. Veel voor een niet-postrock-liefherbber...

avatar van Cygnus
Gelukkig heb ik nog een beetje invloed op je, Peter...

avatar van Waldo Jeffers
Cygnus schreef:
Gelukkig heb ik nog een beetje invloed op je, Peter...

Dat ga ik natuurlijk weer nog lang mogen horen...

avatar van dix
dix
hee will oldham doet ook mee lees ik

avatar van Gajarigon
dix schreef:
hee will oldham doet ook mee lees ik

Enkel als fotograaf, voor alle duidelijkheid. Voor muzikale samenwerking tussen Oldham en McMahan moet je bij iets van Palace zijn (welk album precies weet ik niet meer )

avatar van The Scientist
En Pajo zat met Oldham in The Continental Op, Brashear, McMahan en Walford doen mee op There is No One..., Pajo doet ook mee op Joya.. etc.

het is niet al te eenvoedig de wirwar te begrijpen

avatar van pauljojo
Gisteren 3 uur achter elkaar met OV gereisd. Een perfecte gelegenheid om deze plaat eens 4x achter elkaar te draaien!

En, guess what... Heb me geen moment verveeld! Naast Goodmorning Captain vind ik Don, Aman ook meesterlijk.

Veel details zijn me gisteren opgevallen. Prachtig hoe alles precies op het goede moment valt. Op deze manier wordt hij steeds briljanter. Hij schurkt nu al steeds dichter tegen de 5* aan.

Morgen weer minimaal 3 uur met OV

BlueVelvet schreef:
Daar word ik nu in- en intriest van Is zo iemand hopeloos verloren?

Hier ook, het album moet hard afgespeelt worden en altijd komt wel een van mij broedtjes binnen te irriteren en te kwijken....

djeffibrelich
wat klinkt dit toch weer goed als je het een lange tijd niet meer heb gehoord en dan een keer weer opzet.

dit is nou typish zo'n album waar je voor in de stemming moet zijn.
en als je in the mood bent en het weer opzet dan weet je ook gelijk weer waarom je het in de eerste plaats zo mooi vond.

wat mij betreft het beste post-rock album ooit gemaakt, en zeker ook het meest sfeervolle.

terecht een 90s classic.

spiderland schijnt ook de favoriete plaat van bush zanger gavin rossdale te zijn.

djeffibrelich schreef:
voor wie dat een leuk weetje vindt.

Dat vind ik HELEMAAL geen leuk weetje

avatar van dix
dix
djeffibrelich schreef:
voor wie dat een leuk weetje vindt.

dat is er een in de catagorie van Will Oldham die zegt dat ie The Cranberries een erg goede band vind.

ook waar, en kun je ook maar beter niet weten ...