Slint - Spiderland (1991)

Label: Touch and Go

1. Breadcrumb Trail (5:55)
  2. Nosferatu Man (5:34)
  3. Don, Aman (6:28)
  4. Washer (8:50)
  5. For Dinner ... (5:05)
  6. Good Morning, Captain (7:39)
avatar van Yak
Yak
djeffibrelich schreef:
spiderland schijnt ook de favoriete plaat van bush zanger gavin rossdale te zijn.
voor wie dat een leuk weetje vindt.

Doet me een beetje denken aan dit.

avatar van gemaster
Hahaha. Leuke foto. Ik ga hem denk ik als mijn achtergrond zetten.

avatar van Kos
Kos

Verdere berichtgeving over de frêle Paris maar even verwijderd. Terug naar dit postrockpareltje!

avatar van Woody
Dit album had ik al een hele tijd op mijn lijstje staan. Door de enthousiaste reacties op Mume, had ik dan ook hoge verwachtingen. Maar nu na een paar keer geluisterd te hebben kan ik eigenlijk alleen maar tot de conclusie komen, dat ik er weinig aan vindt.

djeffibrelich
dix schreef:

dat is er een in de catagorie van Will Oldham die zegt dat ie The Cranberries een erg goede band vind.

ook waar, en kun je ook maar beter niet weten ...

haha, oke, dan hou ik dat soort dingen de volgende keer maar voor mezelf.

Ik ben de laatste tijd in het post-rock hoekje gevallen en door dat er bij elk goed postrock album Spiderland werd genoemd moet ik het natuurlijk maar eens beluisteren en eergisteren was het dan zo ver ik deed mn koptelefoon op en het licht uit en werd eigenlijk meteen al gegrepen door het eerste nummer en de cd wil mij eigenlijk niet meer loslaten, Het heeft een soort verslavend effect op mij en daarom heb ik de laatste dagen bijna niks anders meer geluisterd dan Spiderland.

Maar wat is Spiderland toch een prachtig diamantje, een Ruwe
Diamant wel te verstaan, die zijn echte schoonheid pas na een paar luisterbeurten prijsgeeft.
De sfeer is gewoon perfect; duister, donker, rauw, de grauwe gitaren die soms flink uithalen met kippenvel tot gevolg, de zanger die met zijn rauwe stem eigenlijk meer praat dan zingt, wat het duistere nog meer versterkt.

Er is geen tijd meer voor vrolijke popliedjes en andere blije muziek, want Spiderland pakt je beet en laat je een andere wereld zien, een post-apocalyptische wereld waar alles zwart en grauw is...

5* en een welverdiende plaats in mijn top 10

I Miss You...

bbaadd schreef:
Ik ben de laatste tijd in het post-rock hoekje gevallen en door dat er bij elk goed postrock album Spiderland werd genoemd moet ik het natuurlijk maar eens beluisteren en gisteren was het dan zo ver ik deed mn koptelefoon op en het licht uit en werd eigenlijk meteen al gegrepen door het eerste nummer en de cd wil mij eigenlijk niet meer loslaten, Het heeft een soort verslavend effect op mij en daarom heb ik de laatste dagen bijna niks anders meer geluisterd dan Spiderland.

Maar wat is Spiderland toch een prachtig diamantje, een Ruwe

5* en een welverdiende plaats in mijn top 10

I Miss You...

. Helemaal mee eens, ik had er wel een stuk langere tekst voor nodig . Maar je zet het perfect neer. Spiderland is sfeer en technische perfecte post-rock. Maar de sfeer maakt deze plaat zo geweldig goed.

avatar van KampF
Mooi
Mooie top10 heb je ook bbaadd

KampF schreef:
Waarschuwing: Bij het draaien van deze CD zult u onbewust deze cd nog een keer afspelen. En voor u het weet heeft u deze cd 4x achter elkaar afgespeeld. Daarnaast zet u vaak automatisch deze cd aan als u even niet weet wat u wilt luisteren..

Deze waarschuwing die je ooit plaatste klopt overigens helemaal Kampf

avatar van Koston

Ja...
Dat einde hé...

Ik ben er nog niet goed van

Larsch
Net voor het eerst geluisterd, het einde van Good Morning, Captain was kippenvelwaardig. Don, Aman vond ik ietwat saai, maar de rest kan me zéér bekoren.

Deze ga ik nog veel vaker luisteren.

DonDijk
Damn, soms heb je van die cd's die je goed wílt vinden maar het maar niet lukt...recentelijk met Patrick Watson en al eerder met deze Slint. Inmiddels al vaak een poging gedaan, maar het wordt hem maar niet

Larsch schreef:

Deze ga ik nog veel vaker luisteren.

Don aman groeit hoe vaker je het luistert, eerst irrtant later een geweldig nummer.

Larsch
Ik ben benieuwd. Tot zo ver nog geen verandering. De overige vijf nummers zijn wel érg goed, met Broadcumb Tail, Nosferatu Man en Good Morning, Captain als hoogtepunten. Stemmen doe ik nog niet, betreur het alleen wél dat ik nergens voorganger Tweez kan vinden.

avatar van Jazper
Larsch schreef:
betreur het alleen wél dat ik nergens voorganger Tweez kan vinden.

Ik zag m laatst nog liggen in de winkel.

avatar van Dudeness
DonDijk schreef:

Dat snap ik dus niet...dat je iets goed WIL vinden? DIt zou immers impliceren dat het (politiek) correct is om iets goed te vinden en je dus deel wil uitmaken van de aanhang?

Feeder

avatar van Gajarigon
Dudeness schreef:

Als allerlei factoren erop wijzen dat het muziek is die je erg zou moeten liggen (omdat het bv. vaak wordt vergeleken met muziek die je al erg goed vindt, omdat mensen wiens muzieksmaak erg vergelijkbaar is met jou het erg goed vinden, etc,...), dan geef ik een cd ook véél meer kansen. Bij bijvoorbeeld Neutral Milk Hotel had ik dat.

Bij Slint niet, dat was boem pats raak.

Jazper schreef:

Ik zag m laatst nog liggen in de winkel.

Jep, heb 'm inmiddels ook 'gevonden'. Luister 'm nu.

Gajarigon schreef:

Bij Slint niet, dat was boem pats raak.

Ja precies..ik snap de opmerking van The Dude ook wel een beetje maar met sommige cd's herken je het vakmanschap maar wil het kwartje niet vallen..Of mischien moet ik gewoon erkennen dat het niet mijn ding is, maar zover is het voor mij nog niet... Ze zijn nog niet van me af, die Slint met hun Spiderland!

avatar van Dudeness
DonDijk schreef:

Ik kan het eigenlijk best wel begijrpen hoor. Ik heb dat ook wel met schilderijen.

Een werk waar iedereen wild van is en het de hemel inprijst maar dat bij mij persoonlijk enkel een herkenning van kwaliteit oproept maar geen "esthetische beleving" veroorzaakt binnenin.....dit is vermoedelijk gelijkwaardig aan wat jij bedoelt?

Verschil is dan dat ik sowieso afhaak.... Ik ben te lui, vrees ik...

DonDijk
Tja, je bent The Dude of je bent het niet hé

Larsch
Zooo, wat is Good Morning, Captain mooi zeg. De rest (afgezien van Don, Aman, het kwartje is nog steeds niet gevallen) is ook gaaf, 4,0*. Met kans op meer in de toekomst *zet Good Morning, Captain weer op.

De eerste keer dat ik dit hoorde (guitaar en zang intro Breadcrum Trail, Don, Aman, en zo voorts) was het 'hey .. de nieuwe Lou Reed?'

Zag het vergelijk met Reed nog niet bij dit, overigens prima, album van Slint, vandaar

avatar van ravenstein
Ben dit mometeel aan het beluisteren omdat ik er al zoveel goede dingen over gelezen heb.
Sfeervol, donker, dat allemaal wel, maar ook pretentieus (vooral door de zang/het gepraat) en soms iets te monotoon, droog, langdradig en zelfs saai.

Ik blijf echter luisteren, want wil weten waarom zoveel mensen dit zo fantatisch vinden. Groeiplaat? Momenteel ben ik er nog niet achter...

Kan ook zijn dat dit gewoon mijn ding niet is.

avatar van Jeanneman
Ik heb hem gister gekocht, zonder dat het kwartje helemaal is gevallen tot nu toe. Maar ik durf het wel aan met deze plaat. Het is geweldige muziek, ik moet er alleen nog effe optimaal van kunnen genieten en dan helpt het dat ik er nu een tastbare versie van heb.

Zet nu in op 4*

avatar van Jochempie
Fantastisch album, werkelijk fantastisch. Het is eigenlijk helemaal niet echt mooie muziek, maar die sfeer die deze cd oproept is zo uuh vreemd en spannend. Vooral Don Aman is spannend!