Mastodon - The Hunter (2011)

Label: Reprise

1. Black Tongue (3:27)
  2. Curl of the Burl (3:40)
  3. Blasteroid (2:36)
  4. Stargasm (4:40)
  5. Octopus Has No Friends (3:49)
  6. All the Heavy Lifting (4:31)
  7. The Hunter (5:18)
  8. Dry Bone Valley (4:00)
  9. Thickening (4:31)
  10. Creature Lives (4:41)
  11. Spectrelight (3:10)
  12. Bedazzled Fingernails (3:08)
  13. The Sparrow (5:31)
  14. The Ruiner * (3:11)
  15. Deathbound * (2:48)
avatar van AOVV
Een nieuwe plaat van Mastodon, altijd welkom! Ik meen me te herinneren dat de vorige me wel lag, maar het is alweer een tijdje geleden dat ik 'm nog eens heb beluisterd. Mooie aangelegenheid om dat eerstdaags nog eens te doen, zou ik zo denken..

avatar van oceanvolta
Dat wordt 1 oktober vrij nemen... Oh nee, dat is een zaterdag. Nog beter.
Zeven nummers net als op de meesterlijke voorganger. Hopelijk zijn het weer lange epische stukken als The Czar en The Last Baron. Naar verluid wordt de trend die Mastodon is ingegaan met Crack the Skye doorgezet en zal deze weer wat rustiger zijn met nog meer 70's rock invloeden.

alwir nun nieuwe

de vorige draai ik nog steeds regelmatig en heb nog niet het id dat ik hem kompleet heb kunnen doorgronden

Erg benieuwd naar deze omdat ik mastodon leerde kennen door zijn voorganger, daarna het ouvre heb doorgespit om tot de conclusieie te komen dat veel van mastodons muziek me erg bevalt, en veel ook niet, maar het blijft ene boeiende band

met 7 nummers lijkt het mij dat de koers mbt epic wordt doorgezet

avatar van Joy4ever
oceanvolta schreef:

1,0
Ik kan niet wachten! Het maakt mij niet uit of het in de trant van Leviathan of Crack The Skye is, elke keer verassen ze me!! Laat maar komen!!!

avatar van Don Cappuccino
Weer 7 nummers! Ik hoop dat er toch zo´n beuker bij zit zoals Deathbound (outtake van Crack The Skye met de gaafste videoclip van 2011). Ik hoop dat we snel een voorproefje krijgen.

En J4E, 70´s rock kan ook heavy zijn als de band King Crimson of Van Der Graaf Generator als inspiratie heeft voor dit album.

avatar van Joy4ever
Don Cappuccino schreef:
Weet ik wel maar van het vorige album werd ik niet bepaald vrolijk. Blood and Thunder, dat is hoe ik Mastodon het liefste hoor.

avatar van Don Cappuccino
Ik wil meer Mastodon horen zoals in Bladecatcher.

avatar van crosskip
Holy shit, die hoes!

avatar van HammerHead
Doet me nogal denken aan de fabeltjeskrant...

avatar van Eveningguard
De lelijkste hoes allertijden. Ik kijk nog liever tegen de smoel van Jannes aan.

over overdrijven gesproken, maar je punt is duidelijk

1,0
Ik vind die hoes dan wel weer mooi!!

avatar van Kill_illuminati
Ik juist niet, vooral als naar de vorige 4 kijkt.

Coys
Ben fan van alle stijlen die Mastodon tot nu toe aan ons luisteraars heeft laten horen, dus laat maar komen. Hoes is wel echt een behoorlijke stap terug, hoewel het boekje ongetwijfeld wel weer verzorgd zal zijn.

avatar van kaztor
Eveningguard schreef:

Vind het wel meevallen.

Die van Limp Bizkit is pas lelijk...

Als die drummer eens wat is gekalmeerd heb ik wel interesse. Vind het altijd zo'n zenuwlijder...

avatar van Nicholas123
Haha, nee joh. Gewoon 10 potten koffie op en gaan met die banaan.

avatar van oceanvolta
Een korte preview.

kaztor schreef:

Vind het wel meevallen.

Die van Limp Bizkit is pas lelijk...

Dat dichtgetimmer draagt imo wel bij aan het geluid van mastodon, anders gezegd, zonder dat getimmer zou het een stuk minder interessant zijn

Anderzijds, enig gas terug mag wel eens want bij vlagen is het wat vermoeiend, je mist wat dosering her en der

avatar van Apieknar
Ik dacht dat de tracklist nog niet definitief was? Maargoed, hier kijk ik dus erg naar uit. Tot nu toe hebben de mannen nog nooit teleurgesteld. Laatst heb ik ze live gezien, klonk ook erg goed. Helaas geen nieuwe nummers gehoord toen. Titels van de nummers vallen wel op: "Stargasm" en "The Octopus Has No Friends". Ben benieuwd waar het heen gaat.

Iron Maiden met overgewicht

das wat ik hoor
mmm

avatar van Edwynn
Hoog heavy metalgehalte inderdaad. Klinkt wel interessant, maar van mij mag het ook wat robuuster zoals Remission en Leviathan.

Die hoes doet pijn aan mijn ogen. Zijn er dan helemaal geen heavy bands meer die met een smaakvolle hoes op de proppen kunnen komen?
En dat logo, man ik zou bijna denken dat ik met een gabberact te maken heb.

dit is de eerste hoes die afwijkt van d ebekende stijl, en ik vind die wijziging van stijl best gaaf

het kan vele malen erger iig

avatar van Edwynn
Ik sluit me wat de hoes betreft aan bij Hammerhead. Het is net de fabeltjeskrant.
De evil twin brother van Chico Lama

Maar het is binnenkant dat telt. En het lijkt erop dat de band een meer mainstreamkoers aan gaat houden.

avatar van Mr. Niceguy
Er is een Trailer uit voor het album, met een stukje van een nummer dat ik hier niet op de tracklist zie staan (Black Tongue). Volgens wikipedia is de tracklist trouwens nog niet compleet.

1,0
Op facebook zetten ze allemaal stukjes songtekst...ze zijn goed in het warm maken..#omzomaartezeggen;)

avatar van strebge

Afgezien van de wel erg standaard main rif klinkt dit zeker niet verkeerd.

De trailer van Crack the Sky (Oblivion, Divinations) destijds maakte echter wel een veel grotere indruk.

avatar van Mr. Niceguy
Interessant artikel van Rolling Stone.
Deze zin maakt mij heel gelukkig: "The band expect as many as 14 songs on the final album."
Het lijkt erop dat ze weer lekker korte nummers gemaakt hebben zoals op Leviathan, wat nooit slecht nieuws is.

1,0
Maandag 9 uur komt er weer wat vrij op hun site!! Hopelijk een nummertje!!