Mastodon - The Hunter (2011)

Label: Reprise

1. Black Tongue (3:27)
  2. Curl of the Burl (3:40)
  3. Blasteroid (2:36)
  4. Stargasm (4:40)
  5. Octopus Has No Friends (3:49)
  6. All the Heavy Lifting (4:31)
  7. The Hunter (5:18)
  8. Dry Bone Valley (4:00)
  9. Thickening (4:31)
  10. Creature Lives (4:41)
  11. Spectrelight (3:10)
  12. Bedazzled Fingernails (3:08)
  13. The Sparrow (5:31)
  14. The Ruiner * (3:11)
  15. Deathbound * (2:48)
mm, valt dat even tegen

avatar van Don Cappuccino
Ik wacht nog even tot 9 uur. Sowieso betere kwaliteit.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels staat het nummer op Spotify. Het is nu dus officieel. Dadelijk eens beluisteren en dan komt er een klein oordeel.

avatar van Don Cappuccino
Black Tongue is afgelopen voordat je het beseft. Maar is dit een geknipte versie of echt de volledige? Ik heb het gevoel dat er een stuk mist.

Ook een vrij lichte productie vergeleken met Crack the Skye. Maar dit is dan ook op mijn computer, ik denk dat het op CD toch een stuk vetter gaat klinken. We wachten af....

avatar van strebge
Vind het op het eerste gehoor zeker wel weer lekker klinken.. Maar dat komt met name door Dhr. Dailor.

avatar van knoltor
'Black Tongue' klinkt alvast veelbelovend! Maar Mastodon is al enige jaren echt een 'album-band', dus een echt oordeel kunnen we nog niet vellen. Ik ben zeer benieuwd!

Mastodon is hard op weg om een geheel eigen universum rond de band te creeeren

Visueel enorm aantrekkelijk, bizar, muzikaal hoogstaand

Bastiaan Prasath
Alternatieve hoes

Van de limited edition. Met Dvd, lenticular (bewegende) poster, en 'Augmented Reality Experience' (maar wat dat is..?)

avatar van crosskip
Kijk, die ziet er alweer een stuk toffer uit!

avatar van Edwynn
Mwa, mwa, ik vind het eindresultaat eigenlijk nog teleurstellender na het zien van het filmpje van over het geknutsel. Zonde van de tijd als je het mij vraagt. Maar ik neem aan dat de man gewoon goed betaald wordt.

Een bewegende poster? Is het niet een vlieger?

Ik heb de limited edition besteld via hun website.
Gebruik de code MASTODON10 voor 10% korting

avatar van oceanvolta
Dus toch geen 7 nummers. Dan vraag ik me toch af of ze de lijn van Crack the Skye doortrekken. Zeker nu ook blijkt dat Black Tongue de opener is, en dus gewoon op dit album staat.

Ach, voorlopig heeft Mastodon me nog nooit teleurgesteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat het weer een briljante plaat gaat worden.

Het schijnt dat je via een webcam jezelf op de cover kan zetten. Misschien kunnen we de cover hier veranderen als iemand hier dat doet.

avatar van knoltor
Tracklist even aangepast. Stond ineens op hun website. Nogmaals: ik ben benieuwd! Het zullen inderdaad wel geen hele lange nummers zijn, maar hey, Mastodon heeft in het verleden laten zien maar al te goed korte nummers te kunnen schrijven. Ik maak me geen zorgen.

avatar van AOVV
Klinkt goed, 'Black Tongue'. Erg lekker gitaarwerk. Ach, of de songs nu 3 of 8 minuten duren, als het maar goed is.

nicoot
Waar haalt iedereen hier "7 nummers"? Ik zie er hier 13 à 15 staan, meer dan het dubbele!
Beuh, ook ik wil de met CTS ingezette trend verdergezet zien!

avatar van oceanvolta
Het aantal nummers is omstreeks 4 augustus aangepast. Daarvoor stonden hier slechts 7 nummers vermeld.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is er een nieuw nummer te horen genaamd Curl of the Burl. Dat is wel even anders dan dat we van de band gewend zijn. Vette stoner-achtige riffs en weer vrij kort, doet we wel aan Queens of the Stone Age denken. Erg vet nummer.

avatar van strebge
Wat een sound verschil tussen de eerste 3 nummers van de plaat zeg.

1. Heerlijk nummer. Precies wat ik van Mastodon wil horen lekker progressief alá Leviathan.
2. Vind het niet verkeerd maar het doet me echt teveel denken aan QotSA en laat ik daar nou net geen fan van zijn.
3. Veel te chaotisch. trekken mijn hersenen niet.

Dit is dan ook tevens de rangschikking van de nummers wat mij betreft.

avatar van Don Cappuccino
Is Blasteroid dan ook al te beluisteren?

Edit: Bedoel je niet Deathbound? Dat is een out-take van Crack the Skye.

Don Cappuccino schreef:
Is Blasteroid dan ook al te beluisteren?

Edit: Bedoel je niet Deathbound? Dat is een out-take van Crack the Skye.

Je hebt gelijk.. Keiharde fail van mijn kant...

avatar van Ludakris
Hier kijk ik echt enorm naar uit. Black Tongue heb ik al eenmaal halvelings beluisterd maar ik ben vergeten hoe het ging. Ik ga niets luisteren tot het hele album er is. Dan heb ik meer om naar uit te kijken en is de verrassing des te groter. Ik ben héél benieuwd. De ingeslagen weg van CtS volgen is niet verkeerd voor mij, dat hoor ik echt graag. Ik ben sowieso niet aan het wachten op een nieuwe Remission, hoewel ook een heel goeie plaat...

avatar van laboomzaa
1,0
Ben bang dat dit voor mij de teleurstelling van het jaar wordt! Afgaande van de twee nummers die ik gehoord heb! Curl of the burl is een draak van een nummer!!

Curl of the Burl

Ozzy!!!

mee eens, flauw nummer , geen reet an

avatar van Maximusic
Ik zie dat er al gestemd is, is hij dan al te beluisteren?
De eerste twee nummers heb ik al gehoord, Black Tongue is een nummer zoals ik van Mastodon gewend ben, Curl of the Burl is daarintegen een vrij catchy en clean klinkend nummer "voor Mastodon begrippen" en het heeft inderdaad iets van Queens of the Stone Age wat ik niet erg vind. Allebei niet verkeerd vind ik vooralsnog.

nicoot
Bastiaan is journalist/recensent. Hij heeft ook gestemd bij Dream Theater en Opeth en nog een paar, geen paniek

nicoot schreef:

Nu maar hopen dat ie goede smaak en gelijk heeft..

Ik vind curl of the burl niet geweldig. Het andere nummer vind ik wel goed.

Ik ben blij dat ze weer kortere nummers maken. Ik vond Crack the skye eerst ook erg goed, maar als je het vergelijkt met Blood Mountain en zeker Leviathan doet het mij toch minder.

Laat maar komen dat album. Lekkere releases zitten er aan te komen. Ben ook erg benieuwd naar de nieuwe Machine Head.

avatar van laboomzaa
1,0
Dinsdag ochtend komt er een nieuw nummer op de Mastodon site!! Ben heel benieuwd?!

avatar van strebge
Hier kun je hem iig al voor weinig pre-orderen..
Mastodon - The Hunter (CD+DVD) CD | Zavvi.com