Mastodon - The Hunter (2011)

Label: Reprise

1. Black Tongue (3:27)
  2. Curl of the Burl (3:40)
  3. Blasteroid (2:36)
  4. Stargasm (4:40)
  5. Octopus Has No Friends (3:49)
  6. All the Heavy Lifting (4:31)
  7. The Hunter (5:18)
  8. Dry Bone Valley (4:00)
  9. Thickening (4:31)
  10. Creature Lives (4:41)
  11. Spectrelight (3:10)
  12. Bedazzled Fingernails (3:08)
  13. The Sparrow (5:31)
  14. The Ruiner * (3:11)
  15. Deathbound * (2:48)
nicoot
strebge schreef:
Hier kun je hem iig al voor weinig pre-orderen..
Mastodon - The Hunter (CD+DVD) CD | Zavvi.com

Ik wilde 'm daar gisteren kopen, zoals ik daar al een tiental dingen gekocht heb zonder shipping cost, maar bij de laatste stap voor de betalingsbevestiging zag ik plots 'Shipping cost: 0,99£ per item' staan. Blijft niet veel, maar klopt niet echt met de 'Free shipping on all orders' op de eerste pagina. Het is nu pas dat mij dat opvalt en ik heb in het verleden wel steeds de vertoonde prijs betaald zonder shipping cost... Vreemd...

avatar van crosskip
Zavvi.nl bezorgt wel gratis in Nederland

avatar van Edwynn
Nou die twee nummers beloven niet veel goeds. Echt slecht is het niet. Daarvoor wordt te goed gemusiceerd, Ik vind het wel vlak, saai en veilig. De eigen identiteit is ingeruild voor die van Black Sabbath, Zakk Wylde en Kyuss ofzo.
Nu was dat op de vorige plaat ook eigenlijk al zo. Dus wat dat betreft is het niet een heel erg grote verrassing. Het zal wel goed verkopen.

avatar van Don Cappuccino
De 2 vrijgegeven nummers zijn gewoon goed. Maar ik ben er niet dolenthousiast over en dat had ik toen bij het vrijgegeven nummer van Crack The Skye wel. We zien wel.

Zit wat in Edwynn mbt die identiteit, ik vond op CTS overigens wel ene band met eigen geluid

Ik vermoed mbt deze, een gevalletje zelfoverschatting, na het succes van Crack the Skye, want iig zijn die 2 nummers fors ondermaats en de naam mastodon niet waardig imo

avatar van Alarum
Ik vind de 2 nummers lang niet slecht, maar het is inderdaad niet de Mastodon die we zagen op Leviathan, maar dat is niet erg. Ik vind de cleane zang heel erg vet, want hij is vrij uniek. En de nummers zijn verdomd catchy. Vooral Curl of the Burl. Ik denk dat dit een goed plaatje gaat worden, alleen moeten mensen er gewoon niet op zitten wachten dat ze nog een Leviathan uitbrengen, want dat gaat niet meer gebeuren.

avatar van The Trooper
Ben benieuwd hoe het vandaag vrij te geven nummer van Mastodon zal klinken. Black Tongue en Curl The Burl vielen niet tegen in ieder geval. Het is even wennen maar wel weer typisch Mastodon. Zie net op YouTube trouwens dat op 1 september de video online is gezet van een nieuw nummer: Spectrelight, op het eerste gehoor is dat ook weer een toppertje in de dop

avatar van Don Cappuccino
Spectrelight klinkt weer erg lekker. Ik begin wel zo´n voorgevoel te krijgen dat er geen epische uitschieters van 8 minuten lang opstaan. Maar dat is niet erg.

avatar van AOVV
En dat hoeft ook niet. Al vind ik lange nummers meestal wel leuk. 'Spectrelight' is in elk geval al heerlijk.

nicoot
Voor mij liever wel. Ik kan niet echt in de hysterie van Leviathan geraken en vind The Czar en The Last Baron om duimen en vingers bij af te likken. Die sludge-achtige trage stukken soms, afgewisseld met wat meer up-tempo en vaak erg episch klinkende stukken. Al is een nummer als Oblivion ook retestrak natuurlijk. Geef me toch maar de 10+ minuten songs!

avatar van bennerd
Don Cappuccino schreef:

Volledig mee eens. Laat Mastodon maar op hun typische, eigenzinnige manier doorbeuken.

avatar van Flammazine
Curl of the burl doet me aan Alice in Chains denken gekruist met QOTSA, geen slecht nummer maar ook niet wat ik van deze band verwacht. Spectrelight beukt lekker, maar is ook wat te rechttoe rechtaan naar Mastodonnormen. Zeker niet van het kaliber Blood and Thunder of The Wolf is Loose. Ga zeker nog eens luisteren, maar echt verrassen doet het niet. Misschien wordt dit wel hun Black Album?
Het artwork is wel weer puik gedaan imo.

Bastiaan Prasath
Mijn interview met Brann Dailor en Troy Sander voor hardrocktijdschrift Aardschok ligt vanaf morgen in de winkels. Deze plaat werd, gedeeld met Machine Head, album van de maand (boven Anthrax, Dream Theater en Opeth).

avatar van Edwynn
Als abonnee heb ik dat natuurlijk al lang gelezen.
Vooral de opmerkingen over het drumgeluid in de metalwereld in het algemeen en zijn eigen wens om het anders te laten klinken, zijn me uit het hart gegrepen. Ik kan nog niet checken of dat daadwerkelijk gelukt is overigens.

avatar van Flammazine
Zolang ze niet als violen klinken ben ik tevreden. Maar wat stoort hem(en jou) dan aan het drumgeluid? Dat is toch net 1 van de aantrekkingskrachten van het genre?

avatar van laboomzaa
1,0
Het worden allemaal softies!! Die van opeth danst met Agnetha van Abba en de drummer van Mastodon wil het geluid als Phil Collins!!

Ach ik wordt ook ouder en grijzer

Flammazine schreef:

Iets met levenloze pro-toolsproducties die veelal heel erg hetzelfde klinken. Zie: heel veel metalalbums van de afgelopen 10 jaar.

avatar van Flammazine
Daar kan ik moeilijk over oordelen gezien ik de laatste tien jaar minder en minder naar metal luister, maar dat Brann Dailor dat over zijn eigen drumwerk zegt vind ik gewoon bizar.Zelden zo'n originele metaldrummer gehoord. Misschien is dat het nadeel van zijn talent, mensen beginnen hem te imiteren, en hij geraakt zijn eigen stijl beu.

Ik ben alleszins ook benieuwd of hij nog boven het gitaargeluid uitkomt met zijn bossa nova drumgeluid. Als ik moet afgaan of op de twee tracks die ik al heb gehoord, valt dat allemaal wel mee.

avatar van Edwynn
Het gaat niet over stijl of over skills, maar over geluid. Puur het geluid.

avatar van Flammazine
Ah op die manier. Lijkt me moeilijk om daar ver in te gaan gezien je over een muur van gitaren en brulboeien heen moet. Morgen toch maar die Aardschok kopen

Maar ook qua geluid hoor ik od voorgenoemde tracks weinig verschil hoor(in vergelijking met oudere nummers op youtube dan).

Heb hem alleszins vandaag besteld,dus zal het binnenkort zeker weten

avatar van strebge
After four fantasy-themed concept albums, the Atlanta metalheads came up with an even crazier idea for their fifth LP. "It's about nothing," says singer-guitarist Brent Hinds. Along with loads of monster riffs and frenzied solos, the album also makes room for moments of surprising gentleness. The title track, a tribute to Hinds' late brother, features delicate fingerpicking and paraphrases the Beatles ("All the love I make is equal to the love I take"). Another departure, "Creature Lives," pairs spacey synths and a churchlike choir for a sound that's unlike anything in Mastodon's catalog. "This album sounds like a mixtape," says drummer Brann Dailor. "But in a really weird way, it all jives together."

Bron: Roling Stone

avatar van Flammazine
Nu ben ik bang en nieuwsgierig tegelijk

Kan niet wachten tot ik het hele album kan horen.

Mastodon doet gewoon lekker zijn eigen ding. Dus geen Leviathan 2 of Crack the Skye 2. Gewoon weer wat anders!

avatar van CWTAB
en net gelekt....

avatar van The Trooper
Heb het album nu voor de helft geluisterd. The Hunter is verreweg het beste nummer tot nu toe, de rest is ook redelijk tot goed

avatar van Joy4ever
Na Opeth ga ik ook deze nieuwe van Mastodon geen score geven. Koerswijziging prima maar wat de heren hier laten horen heb ik echt geen kracht voor. Kwalitatief zal het allemaal wel top zijn maar dit is absoluut niet mijn ding. Ik zet Blood and Thunder maar weer eens op.

avatar van strebge
Joy4ever schreef:
weer eens op.

Hoezo dan?

avatar van mexoi
strebge schreef:
Hoezo dan?

Snap ik ook niet. Ik vind het juist interessant om de bands met een nieuw, fris geluid te horen. Je doet jezelf tekort

Bastiaan Prasath
Koerswijziging is wat overdreven. Maar het is wel heel anders dan een Remission of Leviathan. Maar goed, tussen die twee platen en The Hunter zitten niet voor niets zeven jaar tussen (en twee albums plus een soundtrack). Ik vind het een logisch antwoord op Crack the skye.