John Lennon - Imagine (1971)

Rock / Pop
Label: Apple

1. Imagine (3:06)
  2. Crippled Inside (3:51)
  3. Jealous Guy (4:14)
  4. It's So Hard (2:29)
  5. I Don't Wanna Be a Soldier (6:08)
  6. Gimme Some Truth (3:18)
  7. Oh My Love (2:47)
  8. How Do You Sleep? (5:39)
  9. How? (3:45)
  10. Oh Yoko! (4:20)
  11. Power to the People * (3:26)
  12. Well (Baby Please Don't Go) * (4:07)
  13. God Save Us - Ultimate Mix - Billy Elliot Vocal * (3:15)
  14. Do the Oz -Ultimate Mix * (3:12)
  15. God Save Oz - John Lennon Vocal * (3:31)
  16. Happy X-mas - Ultimate Mix * (3:36)
  17. Imagine - Elements Mix * (2:14)
  18. Jealous Guy - Elements Mix * (4:14)
  19. Oh My Love - Elements Mix * (1:57)
  20. How? - Elements Mix * (3:37)
  21. Imagine - Demo * (3:18)
  22. Imagine - Take 1 * (3:06)
  23. Crippled Inside - Take 3 * (3:52)
  24. Crippled Inside - Take 6 * (3:48)
  25. Jealous Guy - Take 9 * (2:17)
  26. It's So Hard - Take 6 * (2:32)
  27. I Don't Wanna Be a Soldier Mama, I Don't Wanna die - Take 11 * (4:36)
  28. Gimme Some Truth - Take 4 * (3:38)
  29. Oh My Love - Take 6 * (2:49)
  30. How Do You Sleep - Take 1 & 2 * (5:59)
  31. How? - Take 31 * (3:46)
  32. Oh Yoko! Bahamas, 1969 * (5:01)
  33. Power to the People - Take 7 * (3:28)
  34. God Save Us - Demo * (2:58)
  35. Do the Oz - Take 3 * (6:50)
  36. Happy X-mas - Alternate Take * (3:23)
  37. Imagine - Take 10 * (3:12)
  38. Crippled Inside - Take 6 * (3:50)
  39. Jealous Guy - Take 29 * (4:21)
  40. It's So Hard - Take 11 * (2:42)
  41. I Don't Wanne Be a Soldier Mama, I Don't Wanna die - Take 4 Extended * (7:56)
  42. Gimme Some Truth - Take 4 Extended * (3:40)
  43. Oh My Love - Take 20 * (2:47)
  44. How Do You Sleep - Take 11 Extended * (6:00)
  45. How? - Take 40 * (3:55)
  46. Oh! Yoko - Take 1 - Extended * (6:15)
  47. Imagine - Take 1 * (3:24)
  48. Jealous Guy - Take 11 * (4:27)
  49. I Don't Wanna Be a Soldier Mama, I Don't Wanna die - Take 21 * (5:17)
  50. How Do You Sleep? - Take 1 * (8:40)
  51. How Do You Sleep - Takes 5 & 6 * (7:02)
  52. Imagine - Evolution Documentary Mono Mix * (6:50)
  53. Crippled Inside - Evolution Documentary Mono Mix * (3:59)
  54. Jealous Guy - Evolution Documentary Mono Mix * (6:15)
  55. It's So Hard - Evolution Documentary Mono Mix * (6:49)
  56. I Don't Wanna Be a Soldier Mama, I Don't Wanna die - Evolution Documentary Mono Mix * (7:06)
  57. Gimme Some Truth - Evolution Documentary Mono Mix * (5:11)
  58. Oh My Love - Evolution Documentary Mono Mix * (7:31)
  59. How Do You Sleep - Evolution Documentary Mono Mix * (7:33)
  60. How? - Evolution Documentary Mono Mix * (8:45)
  61. Oh! Yoko - Evolution Documentary Mono Mix * (3:56)
Bob Cremers
The Beatles hadden Jealous Guy al eerder bedacht maar dan in de naam Child Of Nature.

Pink Queen
Een geweldige plaat, Lennons beste vind ik. En zo kort na het uiteengaan van The Beatles. Dat ik maar 2 favoriete nummers mag noemen is onmenselijk!! Imagine, Jealous guy, Gimme some truth zijn alle drie voor mij super. Qua compositie kies ik Jealous Guy, maar Gimme some truth geeft mij wel een heel speciaal gevoel. En imagine is gewoon een klassieker, en terecht.

Bob Cremers
Helemaal gelijk in.

avatar van Lennonlover
"starting over" niet vergeten of "How"

avatar van SemdeJong
Mooie plaat. De enige plaat van Joh Lennon welke ik nog met enige regelmaat draai.

De beste nummers natuurlijk het titelstuk en Jealous Guy. Wie de kwaliteit van (het nummer) Imagine in twijfel trekt, verdient het eigenlijk niet om hier nog te posten.

avatar van gemaster
Verschrikkelijke tekst.

avatar van HiLL
Imagine is nou niet bepaald hoogstaand, destijds misschien, nu is het een kwelling.

Mojo Pin
A Perfect Circle heeft het gecoverd.

avatar van KampF
Mojo Pin schreef:
A Perfect Circle heeft het gecoverd.

Tot mijn grote spijt. John's versie blijft het mooist.

Mojo Pin
Kijk maar uit want Lin slaat je in elkaar als ze dit opmerkt.

avatar van KampF
eMotive grootste blunder ooit, zeg ik met apC op 2 en op 4 , 1800 plays op last.fm, en, als fan. Emotive lijkt niet eens op aPC. Ze hadden imagine niet aan moeten raken. Voor discussie wil ik naar het EMOtive topic.

HiLL schreef:

héél eenvoudig inderdaad. Maar wie kan van zoiets eenvoudigs, zo iets goeds maken??? Dan moet je wel goed zijn!

Trouwens, het gaat hem ook niet zo erg van hoe moeilijk het is om het te spelen. De betekenis van de tekst en de schoonheid ervan en ook die broosheid van die piano geeft je kippenvel, toch?

avatar van Music4ever
Idd, een kippenvel nummer, gewoonweg schitterend.
HiLL en gemaster moeten zich diep schamen wat ze over Imagine zeggen. Wat dat betreft ben ik het roerend met
Alek-Sander81 eens........

Waarom schamen?

De tekst is toch ontzettend idealistisch?
En de song structuur is ook niet bepaald vooruitstrevend.

Een gevoelige ballad, dát is het.

Laat ik het zo zeggen:
Als je dit nummer niet mooi vind ben je behoorlijk gevoelloos. En wat is er mis met idealistisch?

avatar van avdj
Dit is inderdaad dé maatstaf voor een gevoelig nummer.
Als je dit niet mooi vindt hou je niet van gevoelige nummers....

Ik vind het ook een goed nummer hoor maar het wordt gewoon zo erg overschat. Geef mij Gimme Some Truth maar.

avatar van Music4ever
Nogmaals: Als je dit nummer niet goed vind ben je behoorlijk gevoelloos.
Zie bericht van Alek-Sander81 nogmaals..................

Sterk argument.

avatar van Lennonlover
Ik zie wat avdj wilt zeggen als hij Imagine vergelijkt met gimme some truth.

De lyrics van G.S.T. zijn inderdaad geschreven met veel meer kracht erachter terwijl Imagine eerder, op vlak van lyrics dan, eenvoudig is. Maar net die eenvoudigheid van de lyrics heeft het net zo succesvol gemaakt. Iederéén kon het begrijpen én het was mooi natuurlijk maar het was eenvoudig. Met een nummer als just gimme some truth of ook nog "woman is the nigger of the world" of "watching the wheels" moet je je brein even laten werken en er even de tijd voor nemen. Vele mensen deden dat niet en nu nog minder. Ook is de melodie van imagine sprekender of toegangkelijker voor het grote publiek. Daarom is Imagine populairder dan bijvoorbeeld just gimme some truth. Volgens mij.

Maar ik vind niet dat je imagine een "overschat" lied mag noemen. Het heeft écht wel een grote invloed gehad op de publieke opinie. Een nummer bijvoorbeeld zoals "give peace a chance" had zoveel impact gehad op de samenleving dat de amerikaanse regering in crisisberaad gingen. Omdat de bevolking zo rumoerig was hebben ze John's groene kaart afgenomen en uit het land gezet. Zo'n invloed had John Lennon op de Amerikaanse jongeren. Je zult het allemaal wel zien in de film "the US vs John Lennon". Komt in september uit dacht ik. Ik kijk er al naar uit...

avatar van schizodeclown
Oh My Love is een juweeltje dat grenst aan het niveau van Imagine en Jealous Guy

Davez
Geweldige plaat. Jealous Guy is gewoonweg subliem net zoals imagine. Het enige mindere nummer is i don't want to be a soldier.
4.5*

avatar van Poeha

Dit album had de pech dat mijn shuffle play-functie begon met de tracks 6 t/m 10!
Daar werd ik me toch neerslachtig van (overigens niets ernstigs aan overgehouden)!
How do you sleep? ging nog wel!

Gelukkig maakten de eerste vijf tracks nog het één en ander goed!
Maar al met al viel me dit album toch (jammer genoeg) behoorlijk tegen!

avatar van Lennonlover
Ik denk dat als je naar John Lennon luistert écht moet luisteren en zijn muziek niet moet horen en je moet gewoon raken aan het genre ook. Ik snap niet wat je er zo slecht aan vind. Imagine, jealous guy, how, oh yoko,... allemaal stuk voor stuk juweeltjes

avatar van HiLL
Die eerste zin? Overnieuw?

Ik denk dat ie bedoelt dat je geconcentreerd moet luisteren en moet wennen aan het genre an sich.

avatar van HiLL
Maar je moet de muziek wel horen, anders hoor je niets.

avatar van Poeha
Lennonlover schreef:

Ik begrijp wat je bedoelt! Maar het gaat bij mij in eerste instantie om de melodie en later pas om het tekstuele gedeelte!

Ik heb niet gezegd dat ik alle nummers slecht vind, maar ik vind een aantal nummers behoorlijk deprimerend klinken!

Jealous Guy is gewoonweg goed en Imagine vind ik ook nog steeds sterk!

avatar van Lennonlover
Ja, je hebt zeker gelijk dat een paar nummers deprimerend klinken. het is gewoonweg een kuste, en je moet er veel talent voor hebben, om je binnenste gevoelens zo uit te drukken en te KUNNEN uitdrukken. Als je niet van depri-muziek houdt dan kan ik me wel voorstellen dat er een deel van zijn repertoire niet aan jou besteed is. Ieder zijn smaak zeg ik altijd!

vondeich
schizodeclown schreef:

Oh my love is HET pareltje van dit album!!