Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds (2011)

Label: Sour Mash

1. Everybody's on the Run (5:30)
  2. Dream On (4:29)
  3. If I Had a Gun... (4:09)
  4. The Death of You and Me (3:29)
  5. (I Wanna Live in a Dream in My) Record Machine (4:23)
  6. AKA... What a Life! (4:24)
  7. Soldier Boys and Jesus Freaks (3:22)
  8. AKA... Broken Arrow (3:35)
  9. (Stranded on) the Wrong Beach (4:02)
  10. Stop the Clocks (5:04)
  11. A Simple Game of Genius * (7:18)
  12. The Good Rebel * (4:19)
  13. Let the Lord Shine a Light on Me * (4:14)
  14. Shoot a Hole Into the Sun * (7:58)
  15. Alone on the Rope * (5:04)
avatar van thetinderstick
Ik zat al een tijdje uit te kijken naar deze plaat. 'Dit Out Your Soul' vond ik de beste Oasis plaat sinds 'Morning Glory' dus dat Noel op dreef was, was mij al duidelijk. Ik moet zeggen dat ik Beady Eye nog steeds niet helemaal beluisterd heb (singles zijn best aardig) maar ik had toch hogere verwachtingen van Noel dan van Liam.

En hij stelt niet teleur. Bij de eerste beluistering klinken de nummers soms wat gewoontjes; beetje Oasis, maar meestal wat langzamer en meer verschillende instrumenten.
Maar hoe meer ik deze plaat luister, hoe beter hij wordt. Ieder nummer is raak en je hoort werkelijk prachtige melodieen voorbij komen (enkele hoogtepunten vind ik de 'Everybody's On The Run', 'If I Had A Gun', 'The Death of You And Me', 'What a Life' en 'Broken Arrow').

Bovendien vind ik de stem van Noel prima aan te horen. Ook bij Oasis was dat al zo ('the Masterplan', 'Don't Look Back in Anger', 'Talk Tonight', 'the Importance of Being Idle'). Noel heeft met deze plaat een van de beste best popplaten van 2011 uitgebracht.
4* (wie weet komt er nog ooit een halfje bij).

joeyblogt
Gloeilamp schreef:
Het was toch al erg lang bekend dat Noel het brein achter Oasis was?

Klopt, maar ik vind dat het met dit album toch even bevestigd wordt.

avatar van Screenager
Na enkele luisterbeurten een reeds welverdiende 4 sterren. Dit kan enkel nog beter worden, wát een geweldige plaat, met meteen het eerste nummer 'Everybody's on the run' als mijn absolute favo!

Dank Noel. Komt zeker in mijn top 10 van dit jaar. Hij ligt zo lekker in het gehoor dat ik me soms wel een beetje afvraag of hij niet wat sneller zal vervelen. Vooralsnog genieten met deze plaat.

avatar van Jildert
Let The Lord Shine A Light On Me had van mij ook wel op de plaat gemogen, wat een juweeltje is dat zeg.

avatar van The_CrY
AKA... Broken Arrow is toch zo'n mooi nummer he. Die Noel heeft ook echt een mooie stem die mij steeds meer gaat boeien. Ik ga echt nog eens Oasis luisteren, want ik heb n hoop gemist zo te horen. Welke Oasis platen zijn aan te raden voor iemand die deze zeer op prijs stelt?

avatar van Ducoz
Ik zou zeggen, zeker als je Noel wil horen, Dig Out Your Soul en The Masterplan.
Daar heeft Noel een gelijke al dan niet grotere rol dan Liam.
Op de rest is dat verdeeld, op het debuut bijna niet geloof ik, dat is een Liam feestje.

avatar van Gloeilamp
Ik zou beginnen met Dig Out Your Soul, daar heeft Noel een groot aandeel in gehad.

Ik moet nog steeds eens de bonusnummers gaan beluisteren!

avatar van starsailor
Als je gewoon Oasis op zijn best wilt horen, dan zou ik gewoon de eerste 2 albums nemen. Ongeacht wie er zingt.

avatar van Gloeilamp
starsailor schreef:

Als de stem van Noel hem meer bevalt, zijn de twee albums die Ducoz noemt aan te raden omdat dat meer op deze lijkt.

avatar van The_CrY
Dank voor jullie suggesties, ik zal Dig Out Your Soul zeker eens beluisteren.

avatar van Ernie
Binnekort ook eens afschaffen. Ben gestopt met Oasis na de eerste 2 platen maar dat waren dan ook wel 2 heel erg goede platen. de 2 singles van deze plaat zijn de enige nummers die ik tot nu toe ken maar door al die postieve commentaren wil ik nu ook vlug achter de rest aan.

avatar van Ducoz
Het is een enorm sterke plaat, maar bij vlagen "te lief".
Bij Oasis werd dat liefelijke een beetje verdrongen door de rauwe stem van Liam.
Hier werkt de productie, strijkers en de stem van Noel erg samen en zorgt voor een zeer vriendelijk geluid.

avatar van Ernie
Af en toe mag het eens lief zijn ook he
ik hoorde noel zowiezo ook al liever zingen dan liam. absoluut geen slechte zanger, totaal niet zelfs, maar ik moet voor Oasis echt wel in de mood zijn snap je en dat ligt vooral aan Liam zijn stem.

avatar van Ducoz
Liams stem is veel arroganter, rauwer en agressiever en toch klinkt het ook alsof het hem niet scheelt wat er gebeurd, de lazyness.

Dat heeft Noel niet, Noel klinkt erg vol(tegenover vroeger, toen was z'n stem wat dunnetjes) en zoet. Je zou er geen herrieschopper achter zoeken. De akkoorden passen perfect bij zijn stem, vol en "zoet". De arrangementen van de nummers maken er een perfect geheel van, het zou zo uit een snoepwinkel kunnen komen.. om iets raars te zeggen.

Honing voor de ziel

avatar van Ernie
dat is idd perfect verwoord. Liam heeft die stem van een echt braniekind. Noel klinkt (nu toch) echt als een volgroeid, volwassen songwriter-ssinger.

avatar van Thuurke
De beste plaat van 2011.

Wooow, dat is nog eens een statement Thuurke. Hoewel: bij mij staat Noel ook in het eindlijstje van 2011. En hier staat de score na 159 stemmen nog op 4,05... hij moet iets goed hebben gedaan, signor Galagher.

avatar van echoes
Heb 'm nu voor het eerst opstaan, maar inderdaad een erg lekker plaatje zo op het eerste gehoor! Zou heel goed beste Kerstplaat kunnen zijn sinds Morning Glory

Toch stiekum wel een zeer goed album.
Was het stemgeluid van Liam al langer zat, en verwachtte bij Noel eigenlijk nummers in het verlengde van Don't Look Back In Anger, waar ik ook niet veel mee heb.
Noel is duidelijk gegroeid als zanger, en de frisheid en speelplezier spat er van af.

avatar van Thuurke
In de 1e week op nr 1 in Engeland (en hij blijft daar tot de kerst staan). Dit is geen Mylo Xyloto crap.

Oasis is weer helemaal terug nu de oude frontman weg is en zijn broer de rol heeft over genomen.
Die naamsverandering is maar bijzaak.

avatar van AOVV
Een eerste luisterbeurt leert mij dat dit vele malen frisser, origineler en vooral beter is dan wat broer Liam eerder dit jaar op ons losliet. Ja, ik ben best wel enthousiast over dit album van Noel Gallagher's High Flying Birds (ambitieuze naam), en ga het nog wel meer draaien. Dit is gewoon erg goed, en doet me denken aan het beste van Noel's materiaal ten tijde van Oasis.

avatar van daniel1974nl
Hele sterke cd. Was een beetje sceptisch, aangezien in ik met Oasis na 1997 ben afgehaakt, maar dit is heel erg goed te versmaden. Verfrissend, maar tegelijk ook erg terug naar het oude Oasis.

avatar van Wickerman
Eerder 'terug' naar de laatste Oasis plaat. Luister die eens zou ik zeggen Daniel.

avatar van Ampivinni
Ik heb nooit aan Mister NG kunnen twijfelen, en deze plaat bewijst maar weer eens waarom.

Oh wat is 'ie mooi!

avatar van Marty McFly
Wickerman schreef:

Klopt Wickerman. Deze plaat lijkt mij een logisch vervolg op de Noel-nummers van Dig Out Your Soul en Don't Believe the Truth. Ik hoor de "Quoasis"-gitaren van 1994-96 nergens terug (helaas).

avatar van Niek
Ik mis toch wel een stukje spanning. Allemaal aardige nummertjes maar nergens echt verheffend. Misschien moeten ze nog even rijpen maar voorlopig is dit voor mij een Oasisplaat met iets te weinig pit.

avatar van Mastroianni
Dit is inderdaad gewoon Oasis. Maar zeker geen slechte plaat.