Gotye - Making Mirrors (2011)

Belgiƫ / Australiƫ
Electronic / Pop
Label: Eleven

1. Making Mirrors (1:01)
  2. Easy Way Out (1:57)
  3. Somebody That I Used to Know (4:04)

met Kimbra

4. Eyes Wide Open (3:11)
  5. Smoke and Mirrors (5:13)
  6. I Feel Better (3:18)
  7. In Your Light (4:39)
  8. State of the Art (5:22)
  9. Don't Worry, We'll Be Watching You (3:18)
  10. Giving Me a Chance (3:07)
  11. Save Me (3:53)
  12. Bronte (3:18)
  13. Dig Your Own Hole * (4:23)
  14. Somebody That I Used to Know [Faux Pas Remix] * (3:59)
  15. Showdown Below My Sombrero * (2:30)
Nee dat niet

Laat ik het zo zeggen dat het typisch belgisch aandoet, het neigt wat dEUS achtig, maar het wordt nergens echt boeiend , en als je de grote hit kent verwacht je toch stiekum meer van dat niveau maar dat is simpelweg niet aanwezig

Smoke en Mirrors ,State of the art , Don't worry en Bronte vind ik dan nog wel aardig (lees, te pruimen) maar nergens wordt een abominabel niveau gehaald, was deze plaat uitgebracht zonder de grote hit zie ik niet waarom er een vervolg zou moeten komen, of waarom de plaat uit had moeten komen

Ozric Spacefolk
Typisch belgisch? Zoals Triggerfinger? Of Quantum Fantay? Of Zap Mama? Of K's Choice? Of Vaya Con Dios?

Volgens mij bestaat er niet iets als typisch belgisch...

Ik vind deze act juist erg brits aandoen.. Beetje Sting, beetje trip-hop, maar dan veel saaier...

Tis maar een beleving, ik moest meteen aan dEUS denken, en nee typisch belgisch bestaat ook niet

Ozric Spacefolk
Tja, ik ken dEUS dan weer niet. Behalve dat ik het ervaar als een meisjesbandje.

avatar van OscarWilde
Serieus? Als je dEUS een meisjesband vindt, dan ken je ze van toeten noch blazen

dan is Gotye wel iets voor je

Ozric Spacefolk
Ik vind Smashing Pumpkins, U2 en Oasis ook meisjesbands... Sorry... Ik heb gewoon helemaal niets met alt.rock...

Terug naar Gotye: saai en ik hoop dat de beste man eens iets meer richting rock gaat doen. Hij heeft in elk geval een goede zangstem...

Maar niet echt een Rockstrot, wat vind je er zelf van Herman?

dVTB
Ozric Spacefolk schreef:

Die eerste opmerking vind ik wel intigrerend. Waarom zijn die bands in jouw optiek 'meisjesbands'. Op basis waarvan label jij bands als zodanig? Wat zijn wat jou betreft dan typische mannenbands?

Ik vermoed - voorzichtig - een verband met een boel, een heleboel gitaren. Zo ja, waarom moet elke band, elke artiest een bak gitaren op hun muziek loslaten. Muziek met minder of geen gitaren is per definitie 'onwaardige' meisjesmuziek? Enlighten me...

Ozric Spacefolk
nee hoor ik vind Tool en Rammstein ook typische meisjesbands... geen idee waarom...

Dat zijn het ook, stelletje aangeklede nichten met enorm flauwe muziek

Nee, dit is niet serieus te nemen tenzij je definitie van meisjesbands zo afwijkt van de werkelijke definitie dat het voor jou iig hout snijdt

Ozric Spacefolk
Ik houd overigens ook van jazz, hiphop, country, folk, symfo, blues, pianomuziek, klassieke muziek... etc. etc.
Ik heb geen idee waarom ik sommige acts associeer met meisjes en andere niet.
Ik vind REM ook zo'n meisjesband, bijvoorbeeld.

Rem snap ik wel, maar Tool en Rammstein?

Ozric Spacefolk
Tja, ik ken geen enkele man die naar die muziek luistert en dan trek ik al snel die conclusie. Weet ik veel. Vrouwen luisteren vaker en meer naar teksten en zijn meer geneigd naar de donkere en occulte kant. Zo ook de muziek van The Doors, The Cult, The Cure, Marilyn Manson.
Dat is gewoon mijn associatie.

Ik ken daarentegen weinig vrouwen die Thrash, jazz of funk waarderen....

Tool en Rammstein zijn volgens mij typische bands waar bij een concert het publiek voor 98 % uit mannen bestaan, en die overige 2 % moest mee van der vriend, bot gezegd

Dat valt wel mee. Ik had een huisgenootje die dol was op hitparademeisjes a la Britney en Madonna, maar die vond Tool (als zo'n beetje enige metalband) ook leuk en is er zelfs voor naar de HMH gegaan.

Malle schreef:
Maar niet echt een Rockstrot, wat vind je er zelf van Herman?

Ik ken alleen de twee singles, Somebody That You Used to Know en Eyes Wide Open. Die vind ik allebei wel aardig. De eerste pakte me meteen, maar ging ik na een week of twee wat minder vinden (en toen moest het nog een hit worden). De tweede vond ik in het begin erg matig, maar vind ik inmiddels (na een keer of 30 op de radio te hebben gehoord) best leuk. Ik zou ze allebei een 7 geven.

De vergelijking met dEUS hoor ik niet zo, ik vind het meer op Peter Gabriel of de Sting van eind jaren '80/begin jaren '90 lijken. Vind het ook niet typisch Belgisch klinken, hij is er ook al jaren weg.

Ait, een maat van mij moest ook aan Gabriel denken, en aan David Byrne/Talking Heads , was me nog niet opgevallen maar die richting klopt volgens mij ook aardig

Zou het ene one hit wonder zijn? mag hopen van niet maar dan moetie toch echt wat meer zijn best doen

avatar van Banjo
Malle schreef:

Waarvan 80 % niet uit hun dak durven te gaan! maar strak op hun stoel blijven zitten..
en dan heb ik het over het tool publiek.

maar on topic: ik ga deze cd halen al is het maar voor Somebody that i used to know..
wat een heerlijk nummer is dat!

avatar van andnino
Somebody That I Used to Know hoor ik nog altijd liever dan vele andere "populaire" nummers, maar uiteindelijk is het toch tamelijk vlak. Het luistert lekker weg, en daar houdt het op. Verder staan er flink wat mindere, en nog wat meer van die "wel ok" nummers op de plaat, maar dan opeens: State of the Art. Een briljant, diep nummer, met vele lagen. Een heerlijke groove, interessant gebruik van effecten op de stem en dat alles samen wordt een meeslepend geheel. I'm impressed. Misschien bieden andere nummers op de plaat binnenkort ook zo'n openbaring?

Banjo schreef:

en dan heb ik het over het tool publiek.

wat een heerlijk nummer is dat!

Nog nooit gezeten tijdens Tool , denk wel dat er veel Nerds tussen de fans zitten iig en nee das nie het meest uitbunidge volk

on topic, een cd halen voor 1 nummer lijkt me weggegooid geld

avatar van lennon
Stem halfje lager gemaakt. Door de vele variatie is dit toch een album die je niet opzet omdat je er even zin in hebt.

Somebody that I used to know blijft toch wel het lokkertje op het album.

avatar van Madjack71
Somebody that i used to know is de video games van Gotye.

avatar van andnino
Madjack71 schreef:
Somebody that i used to know is de video games van Gotye.

Dit is precies wat ik laatst dacht, heb ook laatst de twee albums op dezelfde dag voor het eerst beluisterd. Als ik dan over het geheel een betere plaat moet kiezen, ga ik toch voor Born to Die.

avatar van ChrisX
lennon schreef:

Dat is juist bij wel de reden waarom ik hem zo veel op zet. Het feit dat het zo gevarieerd is maakt dat hebt bijvoorbeeld heerlijk is om op te hebben als ik aan het werk ben.

En ben ik nou de enige die het laatste nummer (Bronte) zo verschrikkelijk mooi vind?

avatar van yKriistian
Het album is zo anders dan de single. Het album is zo veel meer elektronisch. Erg jammer, vergeleken met de single. Er zitten aardige nummers op, maar sommige nummers daar kan ik niet aan wennen en zal ik ook niet aan wennen, zoals bijvoorbeeld State Of The Art.
Een beetje een Skate nummertje is dat.

avatar van FRNKY
ChrisX schreef:

Vind ik ook mooi ja.

Het is geschreven voor een vriend wiens hond (Bronte uiteraard) kwam te overlijden. Vandaar ook het "now your bowl is empty..."

avatar van Arrie
Somebody I Used to Know blijf ik een geweldig nummer vinden, maar ook geweldig is State of the Art! Ietsjes experimenter (stemvervorming) maar toch typisch Gotye. Leuke sampletjes en geluidseffectjes. Had ie van mij wel als tweede single uit mogen brengen in plaats van dat slappe Eyes Wide Open,

dVTB
Arrie schreef:

Gek genoeg is "Easy Way Out" nu kennelijk de single, want er is een videoclip op YouTube verschenen.

Ik zeg "gek genoeg", niet omdat het nummer zo slecht is, maar omdat het nog niet eens 2 minuten duurt. De videoclip-versie is dezelfde als de albumversie. Enige uitbouw van het nummer was leuk geweest. Ik 1:57 minuten wel érg kort voor een single.

avatar van rkdev
En het kwartje bij 'State of the Art' is gevallen hoor! Moest er op het begin erg aan wennen, maar wat een (te) gek maar lekker nummer is dit zeg. Kraftwerk meets 10CC