Gotye - Making Mirrors (2011)

Belgiƫ / Australiƫ
Electronic / Pop
Label: Eleven

1. Making Mirrors (1:01)
  2. Easy Way Out (1:57)
  3. Somebody That I Used to Know (4:04)

met Kimbra

4. Eyes Wide Open (3:11)
  5. Smoke and Mirrors (5:13)
  6. I Feel Better (3:18)
  7. In Your Light (4:39)
  8. State of the Art (5:22)
  9. Don't Worry, We'll Be Watching You (3:18)
  10. Giving Me a Chance (3:07)
  11. Save Me (3:53)
  12. Bronte (3:18)
  13. Dig Your Own Hole * (4:23)
  14. Somebody That I Used to Know [Faux Pas Remix] * (3:59)
  15. Showdown Below My Sombrero * (2:30)
avatar van niels94
Ik heb dit album verder niet beluisterd, maar ik wil gewoon even mijn waardering voor het nummer Somebody That You Used to Know uitspreken. Een nummer dat door de massa's gewaardeerd wordt (zie bijvoorbeeld de hoge positie in de top 40) zonder tot dezelfde meuk te behoren als veel van de nummers die in die lijst staan. Het zit goed in elkaar, met een mooie opbouw en mooie melodieën, het heeft een erg leuk refrein en is goed gezongen door zowel Gotye als Kimbra, die elkaar goed aanvullen. Geweldig nummer dus, met gemak één van de betere die in de top 40 hebben gestaan. Terecht dat dit nummer zo populair is trouwens. Wellicht een modern klassiekertje?

Dat ik het nog eens mag meemaken dat er een nummer in NL top 40 dat werkelijk goed is op 1 staat! Somebody That I Used to Know is echt heerlijk. De rest ga ik snel ook eens een kans geven. Opnieuw ben ik overigens jaloers op de grote hoeveelheid kwalitatief hoogstaande acts uit Belgie afkomstig...

Ozric Spacefolk
Nog nooit van gehoord, tot ik vandaag in een dicussie verzeilde, omdat dat ene liedje van deze band/artiest de song van 2011 is geworden.

Gelijk geluisterd en ik vind het alleraardigst, maar hoe is de rest?

avatar van aerogp1

Bij mij precies hetzelfde

Ozric Spacefolk
Ja maar hoe is de rest dan?

Kan ik een Sting-rip off verwachten? Of is dit zo'n 1-hit wonder die niet een degelijke langspeler in elkaar kan draaien?

avatar van Rogyros
Die vraag heb ik ook, Ozric. Ik vind Somebody I Used To Know echt een pareltje, maar ik kan me geen voorstelling maken bij de rest.

Maar 163 stemmen beoordelen het gemiddeld toch als redelijk. Ik ga hem toch maar zelf beluisteren....

Ozric Spacefolk
Er staat wel electronic/pop bij het genre.

Ik heb een broertje dood aan electronische pop...

Zit niet zo te miepen man, haal gewoon dat album binnen en begin te luisteren. Of ben je bang dat je trommelvliezen gaan ontploffen?

Ozric Spacefolk
Het kopen van zo een album kost toch geld. Ik wil wel weten wat ik koop.

En waarom doe je direct zo onbeleefd? Ik had gehoopt op geluidsfragmenten.

avatar van Arrie
Dan zoek je eventjes wat dingen op YouTube op ofzo, lijkt me een kleine moeite. Waarom zouden anderen dat voor je moeten doen?

Ozric Spacefolk
Excuseer mij dan. Ik had zoiets graag voor een ander over gehad.
Ik hoopte op een stukje enthousiasme.
Ik hoopte dat men elkaar een beetje zou helpen met het ontdekken van leuke en goede muziek.

Je zou mij alles kunnen vragen en ik sta klaar voor je. Jammer, dat dat nu niet het geval is.
Ik ga dan zelf wel op zoek.

Ozric Spacefolk
Voor de nieuwsgierigen onder ons, een preview: YouTube - Gotye- Making Mirrors- album preview

Zat er dik in dat dit nummer de song van het jaar zou worden. Eyes Wide Open is momenteel ook een radiohit (in België nochtans) en dat vind ik al een pak minder, zij het zeker niet onaardig.

Waarom er hier electronic bij staat als hoofdgenre is me verder ook een raadsel. Afgezien van een één liedje dat door rkdev wordt aangestipt lees ik daar ook helemaal niets over op deze pagina's.

Ozric Spacefolk schreef:
Excuseer mij dan. Ik had zoiets graag voor een ander over gehad.
Ik hoopte op een stukje enthousiasme.

Ik ga dan zelf wel op zoek.

Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk volledig met je stukje eens ben, Ozric.

Rogyros schreef:

Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk volledig met je stukje eens ben, Ozric.

Dank je voor de bijval. Ik had ondertussen overigens een soort preview op Youtube gevonden. En ik ben bang dat ik het allemaal te zoetjes vind.

avatar van Sunderland
Het hele album staat ook op Spotify.

avatar van aerogp1
herman schreef:

Inderdaad, het schrik nogal af

Ozric Spacefolk
Ik vind het echt een middelmatige plaat, waarvan er (naar mijn idee) veel te veel van zijn.
Het zal mij niet verbazen, als deze band/act maar een ééndagsvlieg blijkt te zien.
Ik mis alle spanning, creativiteit en wat dies meer zij, om het voor mij aantrekkelijk te maken.
Daarbij vind ik het allemaal té electronisch en zielloos.
Ik had hogere verwachtingen, maar het kan ook gewoon zo zijn, dat deze electronische popmmuziek niet iets is, wat mij ooit zal smaken.
Daarom toch een voldoende, omdat het leuke en lieve liedjes zijn.

avatar van blur8
Verzameling vriendelijke popsongs met één opvallende uitschieter: het inmiddels beroemde "liedje van het jaar". Het succes van die single zit 'm eigenlijk alleen in het verrassende derde couplet, waar de zang wordt overgenomen door de vrouwenstem en de switch naar een duet in het refrein.
De rest van de plaat wordt gevuld met electronische pop van middelmatig niveau.
een beetje beatles (Easy Way Out) een beetje motown (I Feel Better); dat is alles. Aardig als achtergrondmuziek, maar met te weinig zeggingskracht om echt indruk te maken.

avatar van Screenager
Ozric, bij deze toch nog een single uit hun vorige album: YouTube - Gotye - Hearts A Mess
Deze vind ik namelijk persoonlijk ook wel een hele goeie.

Goed, dit album net in huis gehaald, score volgt

dVTB
DE muzikale zege van 2011, in een landschap van prefab boy- en girlbands, omhooggevallen Idols-sterretjes en andere doortrapte, gelikte über-commerciële muziek. Eén man, één gekke Australische Belg, die dit allemaal in elkaar draait. Eén van de grootste hits van 2011 (zo niet DE grootste) en een album vol variëteit en creativiteit.

Met liefde geef ik 5 sterren aan deze plaat.

avatar van lennon
Het grote aanbod aan varieteit op dit album is zowel super als het struikelblok. Soms niet altijd zin in een bepaalde richting, maar overall echt een mooie en goed album!

Gezien het kleine aantal echt goede albums in 2011 is dit een welkom item!

avatar van Sunderland
Het is flink bezuinigen in de muziekbusiness.

klik

Prima versie.

avatar van snarf349
Tamelijk geniale versie. Ideaal nummer om zoiets te kunnen maken.

Ozric Spacefolk schreef:
Daarbij vind ik het allemaal té electronisch en zielloos.
Daarom toch een voldoende, omdat het leuke en lieve liedjes zijn.

Ik vind dat je nog mild bent. Ik heb hem inmiddels ook beluisterd, maar ik vind het eigenlijk maar heel, heel middelmatig. Gaat bij mij de voldoende niet halen. Ik vind het allemaal wat tamme, saaie en nietzeggende liedjes. Niets dat ervan in mijn hoofd blijft hangen.

Waarom dan toch 2,5*? Omdat Somebody That I Used To Know werkelijk een geweldig nummer is. Althans, in mijn ogen. Ik ga dit album evenwel nooit meer draaien, vermoed ik. Het prijsnummer blijft over voor een verzamelwerkje.

avatar van Rogyros
En bij nader inzien kan het prijsnummer het album ook niet redden. 2 sterren vind ik voldoende.

avatar van Robbie Keane
Sunderland schreef:
Het is flink bezuinigen in de muziekbusiness.

klik

Eric Cantona uiterst rechts not giving a fuck.

Eigenlijk heel jammer, een dijk van ene hit, terecht want geniaal in mekaar gezet, en thats it, ik vrees ook dat degelijke acts het niet meer redden in muziekland, ook terecht want wie zit te wachten op een matige plaat met 1 hit

Vroeger, jaren 70/80, kwam je daar wel een jaar of wat mee weg, tegenwoordig afgeserveerd ende exit

tis te hopen dat men zich herpakt en alsnog een volwaardig,fatsoenlijk en veel beter vervolg weet in te brengen, maar zoals het er naar uitziet zit dat er niet in

Hoezo matige plaat? Heb jij dit album beluisterd dan?