Lindsey Buckingham - Seeds We Sow (2011)

Label: Buckingham

1. Seeds We Sow (3:43)
  2. In Our Own Time (4:24)
  3. Illumination (2:19)
  4. That's the Way Love Goes (3:56)
  5. Stars Are Crazy (4:50)
  6. When She Comes Down (4:51)
  7. Rock Away Blind (3:59)
  8. One Take (3:28)
  9. Gone Too Far (3:24)
  10. End of Time (3:57)
  11. She Smiled Sweetly (2:53)
Nog een maand, en dan mogen we daadwerkelijk gaan genieten van dit ongetwijfeld weer bijzondere, integere en waanzinnig knappe album, want dat waren de vorige twee ook.....

Hier vind je de studioversie van In Our Own Time:

Fontana Distribution - fontanadistribution.com

(aanklikken in rechterkolom)

Wat een heerlijke "uncompromised" productie van een eigenzinnig topartiest. Zeldzaam.

avatar van rudiger
Hier ben ik wel erg nieuwsgierig naar en vanaf 6 september te koop , dat is het zo .
Ik denk dat dit een goed album gaat worden daar de vorige dat ook was en Buckingham kennende .
waarom heeft Musician hier nog niet gepost ???? , haha .

avatar van musician
Ik begrijp niet wat daar om valt te lachen?

Ten eerste ben ik net terug van vakantie dus viel er niets te posten. Ten tweede heb ik het album allang bij Amazon besteld (8,99 tegen 19,99 bij de Nederlandse platenzaken) en ten derde deel ik in deze uiteraard het enthousiasme van Shackinup.

Ook ik kan niet wachten maar, eerlijk is eerlijk, FM-liefhebbers zijn in de 21e eeuw weinig tekort gekomen, er is bepaald geen sprake van luilakkerij. Volgend jaar opnames voor een nieuw FM album. Wij zitten nog steeds goed

musician schreef:

Ten eerste ben ik net terug van vakantie dus viel er niets te posten.

Oh daar ligt het aan , normaal ben jij toch wel als eerste te vinden bij FM en LB albums .
vandaar .

Heb jij al het een en ander gehoord van dit album ?

avatar van musician
Shackinup heeft een paar goede links gegeven (ook op de LB pagina) en ik zag dat Lindsey She smiled sweetly ook op het nieuwe album heeft gezet.

Een nummer van de bootleg Gift of screws die ik ook van hem heb. Daar staan nummers op die hij later heeft gebruikt voor het FM album Say you will en latere solo-albums.

Op die bootleg staan ook drie covers van het duo Jagger/Richards, maar daar had Lindsey volgens mij nog nooit iets eerder mee gedaan. Nu dan met She smiled sweetly, dat zal dan wel eerder als Rolling stones nummer zijn verschenen (het staat op Between the buttons).

Het is overigens een vrij rustig nummer, een echte afsluiter. Hij zal het, tien jaar na het verschijnen van de bootleg, nog enigszins hebben aangepast.

Het wordt een kraker mannen!

Hier is de trailer voor Seeds we sow!

View My Video

Overigens heeft, zoals ik eerder meldde, Buckingham in LA op 22 april een concert gegeven waar al 6 tracks van dit album te horen waren. Dus echt een showcase voor dit album. Dat concert is opgenomen en verschijnt onder de titel Songs From The Small Machine - live in LA op dubbel DVD en BluRay. Oktober.

Op amazon.de kun je clips luisteren.

Wat een sound! Buckingham gaat zo te horen de Glamrock re-introduceren op geheel eigengereide wijze.

Overigens, musician, het slotnummer is inderdaad net als op de GOS-bootleg de Stonescover She Smiled Sweetly. Echter, het is inmiddels duidelijk dat hij een compleet andere opname voor dit album gebruikt dan die we al kennen. Dat heb je dus juist ingeschat. Zo te horen om het productioneel in de sfeer van dit album te brengen. Dus toch ook weer nieuw, zowel de vocalen als de gitaar!

Nog steeds niet officieel maar nu echt ZEER waarschijnlijk: Lindsey Live in London december 19th.

avatar van kaztor
Ik wil hier ook graag achteraan.

Een begenadigd liedjesschrijver en dito gitarist van zijn kaliber, waar vind je die nog?

shackinup schreef:

Edit: enkele DVD maar met toegevoegde audio CD.

avatar van Glacier
Amazon.de heeft al samples van alle tracks!
Seeds We Sow: Lindsey Buckingham: Amazon.de: MP3-Downloads

dit beloofd heel veel goeds.
Dit album lijkt erg catchy te worden van begin tot eind. Deze hoeft niet eerst te rijpen geloof ik.
Ruik ik een sensatie? Top 20 notering?

avatar van kaztor
Net een live-versie gezien van het titelnummer.
Echt heerlijk!

avatar van Rudi S
kaztor schreef:
Ik wil hier ook graag achteraan.

Neil Young

avatar van musician
Qua grootheden heb je waarschijnlijk wel gelijk, qua stijl zijn beiden toch enigszins verschillend.
Bij Young rammelt het vaak aan alle kanten, dat zul je van Lindsey Buckingham niet snel kunnen zeggen....

Stijn_Slayer
Wil je Neil niet meer zo beledigen, Rudi?

avatar van Rudi S
Ah van zijn kaliber
dacht het niet he

Dacht het anders wel.

Ik houd bijna net zoveel van Neil Young als van Lindsey Buckingham en beiden hebben overigens ook best veel overeenkomsten, behalve dan dat er nogal sprake is van een verschillende stijl.

Dat beiden voortkomen uit de Westcoast, allebei geen noten lezen (werken op gevoel), zowel akoestisch als electronisch voortvarend kunnen tokkelen en veel albums hebben verkocht, leidt geen twijfel.

Bovendien brengen ze allebei onmiskenbaar veel emotie in hun muziek, een element dat wel eens wordt vergeten. Beiden (ex-) hippie, voor zover dat kan.

De verschillen zitten o.a. in de teksten. Neil is veel politieker dan Lindsey die het meer in de relationele sferen zoekt. De laatste is daarbij zéér kritisch inzake productie en zijn werk waardoor het aantal albums dat hij solo en in groepsverband heeft uitgebracht veel lager ligt dan het moyenne van Neil Young.

Die beduidend minder kritisch staat tegen wat hij zelf uitbrengt en daardoor minder geslaagde albums heeft gebracht, die wel eens minder klinkt en die zijn spel ook regelmatig laat rammelen aan alle kanten.

Maar dat je ze bij elkaar zet is om bovenstaande toch wel logisch, Ruud.

musician schreef:

Maar dat je ze bij elkaar zet is om bovenstaande toch wel logisch, Ruud.

Lijkt me ook logisch dat als je 22 regulaire albums uitbrengt dat er altijd wel iets tussen zit dat minder geslaagd is tegenover 6 van Buckingham .

rudiger schreef:

Veel meer dan 22, maar die staan bij NY & CH e.d.

avatar van Ducoz
Komtie weer, met z'n Neil Young

avatar van musician
Nou, in dit specifieke geval ga ik er helemaal van uit dat Stijn ook gewoon de albums van Lindsey koopt, ik doe dat bij Neil Young ook. De enige manier op een goed vergelijk te maken, als je dat al wilt doen.

Per slot van rekening vissen beiden in dezelfde vijver van liefhebbers. En of een artiest veel of weinig albums uitbrengt zegt uiteindelijk natuurlijk ook niets over hoe goed hij/zij is.

Het zijn beiden overigens krasse oudjes, waarbij veertig jaar of langer muziek maken nog niet van invloed is op hun huidige prestaties.

Stijn_Slayer
Voor alles is een eerste keer, Hans. Ik moet je hier teleurstellen. De kans dat ik een solo cd van Lindsey Buckingham koop is vrij klein, of de prijs moet wel zo laag zijn dat ik wel een gokje durf te wagen. Ik heb het niet zo op zijn stemgeluid en soms wat aanstellerige gedrag (dat laatste hoor je gelukkig meestal niet in de muziek terug). Bij Fleetwood Mac kies ik ook altijd meer partij voor Stevie Nicks.

avatar van musician
In dat specifieke geval zal ik een cd'tje van Seeds we sow voor je branden en opsturen, per slot van rekening vind ik het een heel gemis als je het niet zou hebben.

Daarna dan graag een eerlijke mening.

Ik kies geen partij inzake Buckingham / Nicks, ik ben één van de gezamenlijke vrienden die ze hebben gehouden, na hun scheiding in 1976
Wel heb ik van Stevie altijd gezegd dat haar muziek het beste tot z'n recht komt als er wordt begeleid (in de meest brede zin van het woord) en ondersteund door Lindsey Buckingham, hoewel haar laatste twee albums bijna het tegendeel bewijzen.

Stijn_Slayer
Och, als je erop staat wil ik de cd wel downloaden en een eerlijke kans geven. Ik verwacht alleen dat ik niet veel hoger dan 3* kom, maar wie weet. Het is natuurlijk wel een vakmuzikant. Echt ondermaats zal het nooit worden.

avatar van Glacier
Amazon.com: Seeds We Sow: Lindsey Buckingham: MP3 Downloads

MP3 download: 13 tracks met 2 bonus tracks:
12. End Of Time (Acoustic)
13. Seeds We Sow (Electric)

Nu op nr 28 in Amazon Best Sellers: Best Music

UK release date: 2 september:
Seeds We Sow: Lindsey Buckingham: Amazon.co.uk: MP3 Downloads

Het is bevestigd. Lindsey tourt door Groot Brittanie om dit album te promoten in december.

Ga je nog?

En blijft het bij alleen Engeland, geen ruimte voor een kleine oversteek?