Lindsey Buckingham - Seeds We Sow (2011)

Label: Buckingham

1. Seeds We Sow (3:43)
  2. In Our Own Time (4:24)
  3. Illumination (2:19)
  4. That's the Way Love Goes (3:56)
  5. Stars Are Crazy (4:50)
  6. When She Comes Down (4:51)
  7. Rock Away Blind (3:59)
  8. One Take (3:28)
  9. Gone Too Far (3:24)
  10. End of Time (3:57)
  11. She Smiled Sweetly (2:53)
Nog niets bekend over een oversteek, maar zo niet dan steek ik over voor dublin, glasgow of zoiets.

avatar van Rumour
CD gepre-ordered

Ik heb hem in huis. Bereid je voor op misschien wel zijn beste soloalbum. Onwaarschijnlijk gitaarwerk, pakkende hooks, maffe ritmestructuren, veel melodie, en in twee nummers mishandeld hij de Turner Model One bigtime. Yes, the old boy is still Shredding on guitar. Op One Take jankt hij er kneiterhard op los in een rottempo. Echt een solo die uitgewerkt mag worden ( hier is hij vrij kort ten dienste van de song) tijdens de liveshows, en wat mij betreft de vijf minutengrens mag passeren. Wat een kraker.

Rock Away Blind is een van de mooiste tracks die hij ooit schreef en het akoestische gitaarwerk op dit nummer eindigt in een tranentrekkende kakafonie van prachtriedels.

In Our Own Time is simpelweg een ,meesterwerkje en de amerikaanse single. Ben benieuwd of US radio hier raad mee weet, want het is een prachtstuk, maar ook weird en dwars.

The End Of Time is een klassieke Macsong, een juweeltje.

Stars are crazy is briljant, maar heeft echt wat tijd nodig, (ik kende het nummer in de liveversie van april dit jaar, en kon dus even wennen). Heel mooi gitaarwerk met een tegen de instrumentale lijn ingezongen melodie. Schitterend, maar zeer onconventioneel van structuur.

OK, dat is mijn eerste reactie. Opvallend is de eenheid in sound op deze plaat. Ik noem het voorzichtig al een meesterwerkje. Op 1 nummer na ( Op het werkelijk briljante rocknummer That's The Way Love Goes speelt zijn touringband), speelde, zong, produceerde, engineerde en mixte hij alles alleen. Diep respect. Klasseplaat.

avatar van musician
Ik kan haast niet wachten maar zal het nog drie dagen proberen vol te houden....

Uniek aan dit album is ook:

11 tracks en niet 1 fade-out.

Een unicum in het oeuvre van Buckingham, solo of met de Mac.

avatar van harm1985
Wel een uitzonderlijk lelijke hoes trouwens, lijkt wel met MS Paint gemaakt op basis van een plaatje van internet, maar goed...

Vond ik ook Harm1985, maar in het echt valt ie nog mee. Hij blijft lelijk, maar heeft toch een fractie meer klasse dan op je scherm.

avatar van rudiger
Mij kan een hoes eigenlijk weinig schelen , liever een lelijke hoes met goede muziek dan slechte muziek met een mooie hoes .
Waarom is deze nog niet te pindakazen ?
Heb alles afgezocht .

avatar van musician
Een leuke hoes is aardig, het gaat natuurlijk om de inhoud. Lindsey portretteert zichzelf altijd op de hoes van zijn solo-albums. En maakt het niet mooier dan het is.

Dat is ook ontwapenend en eerlijk. Vandaar dat ik ook niet val over de hoes, gelukkig steekt Lindsey al zijn talent in de muziek...

musician schreef:
Een leuke hoes is aardig, het gaat natuurlijk om de inhoud.
...

Precies , een hoes kan ik niet in mijn cd speler stoppen .

rudiger schreef:
Waarom is deze nog niet te pindakazen ?
Heb alles afgezocht .

Ik heb hem gewoon in de plaatselijke platenzaak gekocht vrijdag. Kan ook.

avatar van dynamo d
Eerst Stevie Nicks met een eigen album...en nu vlak erna Lindsey Buckingham......toeval?

avatar van musician
Mwa, Stevie heeft 10 jaar gewacht, Lindsey 3. Dus daar zit weinig toeval in.

Wel kregen beiden waarschijnlijk enige haast omdat volgend jaar aan een nieuw Fleetwood mac album moet worden begonnen.

Edit: Shackinup heeft gelijk en geldt ook oor iedereen: cd kopen of officieel downloaden dit album! Dat is de enige manier om onze favoriete artiesten aan het werk te kunnen houden!

dynamo d schreef:

Als ze toch beiden bezig zijn zullen ze vast wel even kijken wanneer de ander iets uitbrengt, en indien mogelijk daar dichtbij gaan zitten. Zou ik ook doen.

Daarbij: Lindsey ging ervanuit dat de 2009 FM-tour door zou lopen in 2010. Toen dat niet het geval was en Stevie in haar soloproject dook, lag er ineens tijd open en is hij gewoon van half elf 'sochtends ( na koffie en kruiswoordpuzzel, zoals hij zelf zegt) tot dinertime gaan werken in zijn studio. En een jaar later lag dit album er. Weinig toeval aan.

avatar van Glacier
dynamo d schreef:
ik denk een ander verband, namelijk het feit dat ze allebei precies 30 jaar na hun 1e solo album met een nieuw album komen.

avatar van Rumour
shackinup schreef:

11 tracks en niet 1 fade-out.

avatar van rudiger
Na 1 luisterbeurt springt When She Comes Down er voorlopig bovenuit .
Tja na 1 luisterbeurt kan je ook nog geen goed oordeel vellen.
Wel de typische Buckingham riedeltjes komen vaak voor .

Merkwaardig!

shackinup schreef:

The End Of Time is een klassieke Macsong, een juweeltje.

We plannen dit al vooruit als een kerstcadeautje en ik kan haast niet wachten!

Merkwaardig!

Wat ???

avatar van musician
Merkwaardig dat er op een Lindsey Buckingham cd Buckingham riedeltjes voorkomen!

musician schreef:

Oh zo , jaja het bekende gitaar geluid van Buckingham wat je er zo tussenuit haalt is hier volop aanwezig en daar is natuurlijk niks mis mee.

avatar van snarf349
Prachtig album, staan werkelijk geen missers op. Ben zelf helemaal weg van "Illumination".

avatar van fluidvirgo
Staat op de lijst, ben weer zeer benieuwd! Buckingham is een held!

fluidvirgo schreef:
Buckingham is een held!

Nou nou , hij heeft geen levens gered hoor.

avatar van musician
Zo, Lindsey Buckingham zowaar album van de dag op musicmeter, dat we het nog mogen meemaken!

Het doet mij goed dat hij de laatste tien jaar blijkbaar toch zo'n sterke reputatie heeft opgebouwd, dat de waardering voor zijn muziek onverminderd overeind blijft.
Het spreekt voor zich dat alleen kwaliteit een garantie kan zijn voor een langdurig verblijf aan de top van de rockscene. Zijn onvolprezen gitaarwerk spreekt daarbij boekdelen (ook nu weer bij wat ik er al van heb gehoord).

Zijn de bonus tracks End of Time (acoustic version) en Seeds We Sow (electric version) alleen via Amazon te downloaden of staan ze gewoon op deze CD of is er nog een speciale uitgave?

avatar van blonde redhead
Ik heb nog nooit een cd van deze man solo beluisterd, maar ik heb het gevoel dat ik nog heel wat moois te gaan heb. Fijn is dat altijd.

avatar van henk01
BAM 4.5*

Het is wel net alsof je naar het oude Fleetwood Mac luistert, wat ik dus altijd graag deed.

Lekker album.