luigifort schreef:
Veelzijdig album van de Salford lads

Hun andere albums zijn ms wat consistenter, maar er staat veel fraais op hier. Ritual, Joke en Wonder zijn mijn faves.
Murder is voor sommigen wat te langdradig en te pijnlijk of over the top..
Wat betreft de titeltrack: ik hoor toch liever de liveversie zoals deze te horen is op de B-kanten van de 12-inches 'The Headmaster Ritual' en 'That Joke isn't Funny Anymore'. De albumtrack vind ik gewoonweg te saai.
Als ik eerlijk ben vind ik de tijd van het debuut en dit album toch beter dan de periode vanaf 'The Queen is Dead'. Vanaf dan word het naar mijn idee toch 'te poppy' naar mijn zin (mag ik dat zeggen?

), hoewel er vanaf die periode ook nog veel goede nummers zijn opgenomen.
Maar mijn lievelingsperiode van deze band is toch die tot en met Meat is Murder. Ik stel weleens voor mezelf een verzamelaar samen en ik merk dat er dan voornamelijk nummers de revue passeren waarin Marr zijn kenmerkende - semi-vrolijke - 'gepingel' laat horen, terwijl Morrissey's klaagzang het nummer bijna drenkt in treurigheid. Dus nummers als 'Girl Afraid', 'What Difference Does it Make?' (de Peel-sessie) en 'Still Ill' luister ik eerder dan 'Sheila Take a Bow', 'Ask' en 'Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me'. Ook heb ik meer een zwak voor de wat meer up-tempo tracks, hoewel een song als 'I Know It's Over' ook niet te versmaden is.
Ze hebben in hun korte bestaan eigenlijk bijna geen slechte muziek gemaakt, maar ook daarbinnen zullen smaken verschillen.