Ryan Adams - Ashes & Fire (2011)

Label: PAX-AM

1. Dirty Rain (4:19)
  2. Ashes & Fire (3:45)
  3. Come Home (4:50)
  4. Rocks (2:58)
  5. Do I Wait (3:53)
  6. Chains of Love (2:23)
  7. Invisible Riverside (4:44)
  8. Save Me (4:18)
  9. Kindness (4:30)
  10. Lucky Now (2:52)
  11. I Love You but I Don't Know What to Say (4:10)
avatar van Wickerman
Na jarenlang wachten eindelijk een album van Ryan Adams met nieuw, hedendaags materiaal. Het laatst verschenen album III/IV, welke vorig jaar verscheen, was immers al in 2006 opgenomen. Ashes & Fire niet, dit album werd dit jaar onder de auspiciën van Glynn Johns opgenomen. De preview 'Lucky Now' is op het internet te vinden en doet vermoeden dat dit album de eindelijke terugkeer zal zijn naar het vroege werk van de solo-artiest Ryan Adams: gitaar, stem en sporadisch een band.

avatar van AOVV
Interessante release toch weer. Oktober wordt op dat vlak ook weer een mooie maand. Joe Henry, Tom Waits, Ryan Adams.

avatar van De Daniël
Hopelijk kan hij zijn niveau van weleer (met Heartbreaker, Gold, Cold Roses) weer bereiken op dit album. Maar ook als hij de lijn van recenter album Easy Tiger doorzet, ben ik een tevreden man.

avatar van ZERO
Ik ben alvast helemaal verkocht aan Lucky now! Simpel nummer, maar soms hoeft het niet meer te zijn. Gitaar en zang, zo is Ryan Adams op z'n best vind ik.

Mijn verwachtingen liggen al hoog. Zoals De Daniël al zegt, hopelijk een topper, maar ook ik zou al blij zijn met het niveau van een Easy Tiger.

avatar van De Daniël
Lucky Now vind ik ook weer ouderwets goed. Meer van dit!

avatar van AOVV
'Lucky Now' is inderdaad erg mooi. Ik vond 'Easy Tiger' best goed, maar die haalt het inderdaad niet in vergelijking met 'Heartbreaker'.

avatar van Wickerman
Easy Tiger, een zwakke broeder in het oeuvre van The Cardinals, moet wat mij betreft niet vergeleken worden met dit werk: Ryan Adams solo is anders. Eerste solowerk sinds hij uit een band is gestapt, wanneer hebben we dat eerder gezien? Owja, bij Heartbreaker!

avatar van De Daniël
Huh, Easy Tiger is toch uitgebracht als Ryan Adams soloplaat?

En ik snap niet dat veel zo negatief zijn over Easy Tiger, er staat zo veel moois op!

avatar van Wickerman
Het ligt er aan naar welke versie je refereert. De CD was een Ryan Adams plaat, op de hoes van de vinyl staat echter Ryan Adams & The Cardinals. Het is een Cardinals plaat, de backing band was immers The Cardinals. Daarnaast is het geen slechte plaat, alleen minder dan de rest, evenals Cardinology. De nummers zijn goed, alleen slecht opgenomen en geproduceerd. Ken je de Curtains of Light versie van Easy Tiger? Vergelijk die maar eens met de plaat, velen malen beter.

avatar van NewYorkCityLight
Weinig nummers voor een Ryan Adams plaat. Ben desondanks erg benieuwd.
Volgende week dinsdag is hij in Nederland bij BNN radio, aldus zijn Facebook.

avatar van Ducoz
Cover van het album doet me sterk hier aan denken
Dead Confederate - Wrecking Ball (2008)

avatar van thelion
Nieuw werk van de heer Adams

Stijn_Slayer
Ducoz schreef:
Cover van het album doet me sterk hier aan denken
Dead Confederate - Wrecking Ball (2008)

Ook aan Eagles - Hotel California (1976) en dat zou even jammer zijn.

avatar van Wickerman
Hier in zijn volledigheid te beluisteren!

avatar van Xel
Xel
Wickerman schreef:
Hier in zijn volledigheid te beluisteren!

Super! Dank je voor de link.
Ik ben lekker aan het luisteren.. en ik moet zeggen dat ik genoeg hoogtepuntjes hoor om Ryan Adams weer terug in de armen te sluiten... Lijkt het. Zijn laatste echt goede werken waren al een paar jaar terug en dit Ashes & Fire was derhalve niet direct een zekere verplichte aanschaf besloot ik toen ik de aankondiging zag... Maar ik vind 'm mooi zo op eerste gehoor. Mellow, vooral, maar dat past wel even bij mijn stemming.

avatar van De Daniël
Aaah, heerlijk tot nog toe. Hier was ik weer even aan toe.

avatar van Shangri-la
Zo dit klinkt veelbelovend zeg, eindelijk weer eens een plaat waarin hij doet waar hij goed in is.

avatar van RestLove
Wickerman, ik ben je zeer dankbaar. Wat een heerlijke manier om een lome maandagmiddag te vullen; een keer of 3 de nieuwe Ryan Adams luisteren. Het klinkt vanouds, zoals Gold en Heartbreaker maar dan zonder echte uitschieters, klinkt nogal eentonig vooralsnog. Ryan Adams produceert stiekem mijn favoriete type liedjes, melancholische americana om 's avonds laat in de auto te draaien, maar hij maakt er net te veel van voor 1 plaat. Begin voorlopig op 3,5*.

avatar van blonde redhead
Echt triest weer dat Ryan Adams maar een minuut mocht spelen bij DWDD. Dat programma heeft echt totaal geen respect voor muzikanten.

avatar van jacobz
Net bij DWDD gezien. Het nummer ''Lucky Now'' klink veelbelovend.

avatar van Rhythm & Poetry
blonde redhead schreef:

Dus nu is Ryan Adams opeens een hoer? Hij weet dat hij maar 1 minuut mag spelen, weg respect.

avatar van blonde redhead
Ik vind wel dat hij het niet moet accepteren. Dat klopt. Ben benieuwd of hij het zelf ook van tevoren wist. Ik snap zoiezo dat grote artiesten dat accepteren. Van al die kleine k nederlandse bandjes die daar spelen snap ik dat wel.

Antagoon
Klonk inderdaad veelbelovend. Zin in!

Rhythm & Poetry schreef:

Rraaarr

avatar van NewYorkCityLight
blonde redhead schreef:

Waarom wist ik dit niet? Is hij ook nog geinterviewd? Toch wel goede promo hoor bij DWDD denk ik zo, ondanks dat het maar één minuut is.

Erg solide album overigens, zit qua stem te twijfelen tussen een 3.5 en een 4*. Zet 'm nog even een keertje op.

avatar van blonde redhead
Hij is zelfs nog een halve minuut geinterviewd. Maar niveau was zoals gewoonlijk belachelijk laag.

avatar van blonde redhead
En voordat ik weer boze reacties krijg. Ik heb het niet over het niveau van Ryan Adams

Nihilisme
Oei oei oei, wat is Rocks een verschrikkelijk mooi liedje. Volgens mij is dit de beste Ryan Adams-plaat die hij in jáááren gemaakt heeft.

avatar van blonde redhead
Sinds Love is Hell want ik kan nog niet veel zeggen over het niveau. Ik moet hem nog wel een paar keer meer luisteren. Maar wel duidelijk is dat het dat niveau echt niet haalt. Hoewel dat ook echt een geniale plaat was. Dus zo erg is dat niet. Denk dat ik deze ook met genoeg sterren ga belonen.

avatar van heicro
Sinds zijn tegenvallende album Cardinology was mijn interesse in hem een beetje verloren gegaan, maar wat mij betreft is dit zijn comeback.
Gaf hij de laatste jaren het gevoel een beetje slonzig te worden, nu gaf hij te kennen veel aandacht aan zijn nieuwe nummers besteed te hebben.

avatar van Winski
Wát een goede plaat! Dit is één van zijn betere, durf ik nu al wel te stellen. Easy Tiger en Cardinology waren wat mij betreft toch iets minder, laat staan het werk wat hij daarna nog uitbracht. Maar deze plaat klinkt weer ouderwets als Ryan Adams.
Ik geef hem een dikke 4* op dit moment.

En ook al was het gisteren nog géén minuut bij DWDD, het was wel puur genieten geblazen. Wat is het toch heerlijk om die man te zien optreden. Dat Van Nieuwkerk hem (tot 2x toe!) Bryan Adams noemt, is helaas wel een flinke afknapper.
Overigens, ook de 2 liedjes die hij gisterochtend bij Giel(3FM) zong waren erg de moeite waard. Op zijn site(http://giel.vara.nl/) zijn de filmpjes van Lucky Now en Ashes & Fire nog terug te vinden.

Ryan Adams is in ieder geval terug met een steengoede plaat!