Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van Edwynn
Moeilijk om er iets van te vinden. Ik denk dat het hier niet direct gaat om de verwoestende riffs en het knuppelende drumwerk.
Ik blijf onverminderd nieuwsgierig naar het hele ding.
Reeds voordracht vind ik in elk geval wel behoorlijk goed. Metallica's rol erin vind ik nu nog wat moeilijker te plaatsen.

avatar van Kronos
Ik ook. Lou Reed's stem bij de gitaren van Metallica is even wennen maar dat valt voor mij al wel redelijk op z'n plaats. Het geeft extra intensiteit aan hoe hij declameert. Maar als Hetfield dan ook nog gaat zingen wordt de combinatie me toch een beetje al te weird.

avatar van papat
Oh nee, wat een regelrechte bagger is The View. Lou had ook helemaal niet met die onderknuppels in zee moeten gaan.

avatar van trebremmit
Vind het eigenlijk best tof klinken, maakt me wel benieuwd naar het album.

avatar van Zoute Popcorn
papat schreef:
Hmm, hier ben ik het dus niet mee eens. Dat Lou Reed en Metallica niet hadden moeten samenwerken, valt nog te betwijfelen, dat gaan we snel horen. En ja, als ik The View hoor, noem ik dat ook een gedrocht 1ste klas. Maar Metallica...en onderknuppels? Kom op man, Metallica is misschien allang niet meer wat het is geweest, maar vergeet niet de jaren dat ze WEL hele goede muziek maakten.

avatar van papat
Welke jaren heb je het precies over?

avatar van Von Helsing
papat schreef:
Welke jaren heb je het precies over?

Toen jij in de Dutch Mountains zat.

Lachen zeg!

avatar van Dungeon
ondanks de negatieve berichten hier denk ik toch dat dit mn eerste Metallica plaat gaat worden.

Rizz
Waarom? Daar ben ik wel benieuwd naar zonder gekheid.

avatar van Dungeon
Vanwege Lou Reed. Niet dat ik zo'n fan van hem ben. Heb wel al de Velvet Underground platen en wat solo's. En daar geniet ik van. Dus een beetje fan ben ik wel. En nu ben ik gewoon erg benieuwd hoe deze samenwerking uitpakt.

paranoidandroid
ik vind dit echt heel erg
die drums inderdaad, maar Lou Reed klinkt als iemand die Lou Reed nadoet en de tekst is ook van een niveau... "I am the TABLE, i AM THE TABLE"
Metallica is natuurlijk al 20 jaar deerniswekkend.

avatar van IllumSphere
Ik heb daarnet de de volledige track 'The View' beluisterd en ik ben toch wel geschrokken van Lou Reed zijn werk op dat nummer. In vergelijking met Transformer is het helemaal slecht.

avatar van Deren Bliksem
Ben echt heel benieuwd. Ik ga ook geen voorstukjes of whatever luisteren, that's just not the way.

Als ik de reacties zo lees hier, wordt het een prachtplaat in elk geval kijkend naar de users die er toe doen. James Hetfield met zijn krachtige stem en Lou Reed met zijn.. nou ja..Lou Reed-stem, bring it on!

avatar van Ducoz
Users die er toe doen? Stiekem is dat best een lullige opmerking..

avatar van hellboy123
0,5
Ducoz schreef:
Users die er toe doen? Stiekem is dat best een lullige opmerking..

Ach zijn mening doet er toch niet toe . Maar serieus, dan vind hij dus slechts 1 a 2 personen in dit topic "er toe doen" en de rest lult maar uit zn nek? Inderdaad best een lullige opmerking...

Ook al vind ik dit eerste nummer totaal niet boeiend, ik ben toch beniewd naar de hele plaat. Misschien past het wel heel mooi tussen de andere nummers, dat het verbindend werkt. We wachten af

Deren Bliksem schreef:

Is het idee van zo'n site als deze niet dat juist alle users er toe doen? Zo nee: geef mij even de namen van alle users die er toe doen, dan kopieer ik hun mening even.

avatar van Deren Bliksem
Users die er toe doen is inderdaad wat lullig, sorry. Slecht momentje van mij.

Ik bedoel meer users waarvan ik weet dat ze een smaak hebben wat redelijk overeenkomt met die van mij en die met goede argumenten komen om deze plaat te beoordelen. Dat heb je met sommige users nou eenmaal meer dan met anderen, toch? Herman bijvoorbeeld. Hoewel Stijn ook meestal een beetje dezelfde smaak heeft en die weer onverminderd negatief is.

We shall see, in elk geval excuses voor de users die het verkeerd hebben opgevat! En ik hoor wel hoe het daadwerkelijk klinkt, deze samenwerking. Ik laat het op me afkomen.

avatar van Ducoz
The View even serieus beluisterd, wat me als eerste opvalt is dat de alles zo droog klinkt, aan elkaar gelijmd. Lou Reed is z'n snelheid kwijt lijkt het wel, soms zit ie er prima bij en klinkt het alleraardigst, maar het grootste gedeelte lijkt het net alsof hij zijn tekst voor de eerste keer ziet en het opleest..
Tja, over de rifjes is al genoeg gezegd, maar deze klinken nogal inspiratie loos en worden helemaal een brij wanneer daar de 2e gitaar aan word toegevoegd.
Hedfield trekt hem nog wel, maar vind de lyrics echt ongeïnspireerd doen klinken. Geen idee waar ze dit vandaan halen, of van verzinnen. Zal er op papier wel heel "intelligent" hebben uitgezien..
Ben wel benieuwd naar het volledige album.

Ducoz schreef:
Geen idee waar ze dit vandaan halen, of van verzinnen.

Heb je de berichten hier of het verhaal dat er op de site bij staat niet gelezen?

avatar van Edwynn
Ach die Wedekind was toch ook maar een prutser. Met zijn fluttoneelstukjes.

herman schreef:

Ik heb een gruwelijke hekel aan Metallica, dus sowieso ga ik daar niet op zoeken..
Lou Reed interesseerde me eigenlijk alleen bij VU, daarna niet meer bekeken.
Het is dat deze samenwerking ineens verscheen en ik dacht: "Hey misschien is dit een uitgelezen kans om Lou Reed weer een kansje te geven en misschien ene inhaalslag voor Metallica".

Dus nee, niets over gelezen

Ducoz schreef:

Je hoeft er ook niet naar te zoeken, het staat gewoon als info bij het nummer. Waarom ergens naar luisteren als het je niet interesseert?

Lou Reed doet dat wel

On uit te vinden of er wellicht toch interesse gekweekt kan worden?

logisch ,nee , maar nie alles is even logisch int leven

avatar van Kronos
Maar het is zo'n beetje wat ik hier eerder bedoelde. Een hekel aan Metallica, geen interesse (meer) in Lou Reed. Mijn advies; niet omkijken naar deze samenwerking. Af en toe wat logica kan geen kwaad.

avatar van steve666
tja, tja , tja, wat hier nou over te zeggen....

Slechte drums, jezus wat een niveau, ik heb zelf een drumstel sinds 1 maand, en ik denk dat als ik een maand of 4 dooroefen ik lars er zo uitdrum. jezus wat slecht. En het ergste vind ik altijd nog van die gast , dat hij zo populair doet en net doet of zijn drumpartijen iets toevoegen. meer uit het boek van metaldrummer niveau 1.

gitaarpartijen slecht. erg voor de hand liggende riffs en solo achtige dingen. Het word te vaak herhaald en aangezien het erg slappe riffs zijn gaat dit irriteren. En dan die solo, kirk dude, waar is de inspiratie die je vroeger nog had. zelf op load/reload had hij nog gedenkwaardige solo's die dan niet zo orgineel waren, maar wel gewoon lekker, dit is gewoon bagger.

zang vind ik nog ok. Lou reed klinkt zoals altijd eigenlijk ( check zijn andere platen maar eens)
lekker rauwe stem, alleen vind de timing niet zo goed, maar mischien is dit gewoon wennen. En james zijn stem is weer zoals altijd. Ik vind de lyrics best apart eigenlijk. geen standaart teksten dus dit kan wel eens positief uitpakken.

Als ik naar het geheel luister is dit gewoon een saai, ongeinspireerd metallica nummer waar lou reed zijn spoken words doet ofzo. en dat bijna 6 min lang. dus niet zo goed.

Maarja hadden we anders verwacht van metallica???? neen. Deze jongen maken sinds black album al geen gedenkwaardige albums meer. steeds minder inspiratie en de drummer lijkt ook per album zwaar achteruit te gaan( wel steeds een grotere bek te krijgen btw)
ST anger is het absolute dieptepunt. maar death magnetic was ook niet zo goed. Laten we eens eerlijk zijn zeg. dat gelul van terug naar de roots blablabla.
Neen, wat ze gedaan hebben is in de studio 150 justice/master/ride draaien en toen zijn ze gaan jammen. toen kwamen er leuke riffjes uit die heel veel op riffjes lijken van die albums, maar dan net iets anders. En dat hoeft geen probleem te zijn aangezien dit hun stijl is, maar dat ze er nou nummers van 8 a 10 min van maken is saai, inspiratieloos en vooral vermoeiend.
per nummer 2 leuke riffs, typische metallica zang, en natuurlijk hoe kan het ook anders de wahwah solos van kirk. Dit alles in combinatie met zeer slechte drums, OMG, dit kan echt niet hoor. ( als ze een drummer als mike portnoy zouden hebben zouden de nummers meer dynamiek hebben en minder vermoeiend) LARS ULRICH you suck... big time dude. Deze jongen moet manager worden en dan een goede drummer. En de bas die hebben we al 2 albums niet meer echt gehoord dus, hier geen oordeel.
neen death magnetic was een draak wederom goed verkocht, ach ja goede marketing en bandfaam is belangrijker dan de muziek zelf.

dus mijn verwachting naar dit album...... sniksniksnik. sorry lou zelfs jij kan dit niet redden..
En als ik zou naar de trackduur kijk, dan denk ik jesus een hele lange zit.... bah

mischien beetje te uitgebreid, maarja ik als voormalig bigtime fan moest toch mijn mening kwijt.

avatar van The_CrY
Vind The View wel interessant klinken. Ik denk dat ik dit wel ga beluisteren. Ben alleen geen fan van het artwork.

'Lulu' Deluxe Edition Details Revealed | News @ Ultimate-Guitar.Com