Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van Don Cappuccino
1,0
Wat een afgrijselijk artwork, zeg.

avatar van metalforever78
0,5
The_CrY schreef:
Vind The View wel interessant klinken. Ik denk dat ik dit wel ga beluisteren. Ben alleen geen fan van het artwork.

'Lulu' Deluxe Edition Details Revealed | News @ Ultimate-Guitar.Com

Interessant, jezus wat voor muziek ben jij dan gewent. Ik vind .. and justice for all nou een goed album.

WAT BAGGER IS THE VIEW ZEG.

lou reed kan nie eens zingen hij lult maar wat letterlijk en figuurlijk.

de tekst is ook echt om te huilen.

ik hoop dat kirk nog in de hele versie een solo speeld want dan krijgt dit album tot nu toe mss nog een 3 ( op een schaal van een tot tien )

avatar van Ducoz
Ik vind het artwork ook niet erg mooi, althans.. de hoes vind ik prima en wakkert mijn interesse op! Maar zodra ik de rest zie, en dan die semi-stoere bandfoto's.. Artwork zal wel iets kunstzinnigs moeten hebben, het lijkt alleen door een amateur te zijn gedaan..

Even afwachten hoe de normale CD er uit komt te zien

De vraag is,waarom geen Metallica & Lou Reed?

Misschien eens leren lezen Malle?

Lou Reed heeft de muziek geschreven, zocht een bandje en kwam bij Metallica uit.

avatar van Edwynn
De verpakking bevalt me wel. Ik vind het artwork erg goed passen bij het concept.

avatar van The_CrY
metalforever78 schreef:

WAT BAGGER IS THE VIEW ZEG.

lou reed kan nie eens zingen hij lult maar wat letterlijk en figuurlijk.

de tekst is ook echt om te huilen.

Vraag me af hoe zeer ik hier nou op in moet gaan. Je mag je mening hebben natuurlijk he. Hetfield zelf is ook niet de beste zanger en het 'spoken verses' trekt natuurlijk niet iedereen aan. Mij wel, en ik ben genoeg gewenD hoor.

avatar van [WZ]
metalforever78 schreef:
lou reed kan nie eens zingen hij lult maar wat letterlijk en figuurlijk.

Hoe moet ik me dat voorstellen? En hoe hoor jij dat dan? Of is er ergens een of andere x-rated video-clip te vinden?

avatar van Ducoz
Er is gestemd... dus zou ie al ergens te beluisteren zijn?

nicoot
Ducoz schreef:
Er is gestemd... dus zou ie al ergens te beluisteren zijn?

Hoogstwaarschijnlijk een journalist/recensent.

Bastiaan Prasath
Interessante plaat, maar je moet er wel echt voor openstaan.

Het is even wennen, maar na verloop van tijd blijkt de stem van Lou Reed, die het meeste zingt, goed bij de sound van Metallica te passen. Metallica probeert iets anders, en dat pakt op sommige nummers best aardig uit. We weten overigens allemaal hoe het de vorige keer afliep toen de groep het roer radicaal omgooide (St. Anger). De beste grap tot noch toe is dat Metallica deze plaat heeft met opzet heeft gemaakt zodat St. Anger niet langer de slechtste is. .

Ik gok dat de echte fans van Metallica (Lou Reed/Velvet Underground ken ik niet zo goed) hier helemaal niets mee kunnen. Maar feit is wel dat de band weer alle aandacht naar zich toetrekt. St. Anger verkocht ook gewoon goed, won bovendien een oscar, dus zolang er een sticker met Metallica opzit wordt het heus wel een succes.

Echt goed kan ik dit niet noemen, maar barslecht ook zeker niet. Ten slotte kan ik zeggen dat de samenwerking tussen Reed en Metallica redelijk uniek is, dus het enige advies is: luisteren!

Plaat als Lou Reed album beschouwen, dan valt het allemaal nog best mee

Want je hebt 'm al gehoord?

Nope, maar ik denk dat die gedachte bijdraagt aan een andere waardering,het lijkt e rop dat velen het toch willen zien als een Metallicaplaat..... met Reed

avatar van ricardo
Dit is dus de plaat waar Metallica mee bezig was. Een enorme fan van Reed ben ik ook weer niet, en als ik het hoesje zo zie heb ik niet veel trek om hem te gaan beluisteren.

Snap niet wat dit soort releases nog voor nut hebben, want volgens mij voegt het zowel voor Reed als voor Metallica maar bar weinig toe.

avatar van reptile71
Er worden miljoenen nog veel nuttelozere platen uitgebracht. Het lijkt erop dat die lui het gewoon leuk vinden. Best raar hoor. Zou verboden moeten zijn als dat geen nut heeft.

avatar van IllumSphere
Als dit verboden moet worden, hoe moeten we dan aan tonen wat goed en slecht is ?

avatar van reptile71
Mijn reactie is een cynische hierop:
ricardo schreef:
Snap niet wat dit soort releases nog voor nut hebben, want volgens mij voegt het zowel voor Reed als voor Metallica maar bar weing toe.

En voortaan zou ik alle potentieel boeiende muziek op de hoes selecteren,scheelt iig een hoop tijd

avatar van reptile71
Ja, ik heb deze hoes nog niet in het echt gezien maar als bij voorbaat al bekend is dat er niks aan is wil ik tevens voorstellen er op te laten drukken "Geen Reed aan".

avatar van HeterodoxY
ik ben denk ik zowaar een van de weinig die wel potentie zag in 'The View'. ben erg benieuwd naar de rest van het album...ik ga 'm zeker kopen. En de artwork vind ik erg intrigerend (op een positieve manier).

avatar van ricardo
Leuk dat de heren nog eens iets samen opnemen op hun oude dag, niets mis mee, maar ik laat het mooi aan mij voorbij gaan.

Ik zet een stuk liever Berlin, of Transformer of iets van Velvet Underground op en van Metallica 1 van hun eerste 5 albums.

Deze valt daarbij zowiezo tegen dat is wel zeker. Moet ook een beetje denken aan de overbodige release van Barry Hay met symphonie orkest een tijdje terug. Dit doet mij daar ook een beetje aan denken.

Vreemd dat de titel niet lulo heet.

nicoot
Ik ben ook gematigd positief. Ik vraag me eigenlijk gewoon af wat er achter schuilt, voor zover er al iets is. De (voor Metallica's doen) lange nummers, meteen twee schijven, absoluut niet hapklaar - misschien een statement van 'fuck, we doen wat we willen'. En net daarom intrigeert het me, de hoes ook! Ik koop 'm ook zeker. Misschien niet in één of andere deluxe edition, maar een 2CD is het sowieso, dus veel materiaal verzekerd. The View vond ik niet rotslecht - op het eerste gehoor dacht ik echter ook wel zoals de meesten van 'wtf is dit hier?', maar om één of andere mysterieuze reden is de ontzetting getransformeerd tot intrige en nieuwsgierigheid!

Edwynn schreef:
Ik ben verwachtingsloos. Ik vind het wel prijzenswaardig dat deze mannen gewoon doen waar ze zin in hebben.
Hier sluit ik me volledig bij aan.

avatar van ricardo
Ik ben ook verwachtingloos. Alleen na Death Magnetic zou je een opbouw en een knaller van een album verwachten, zeker van Metallica, maar hier komen ze met een soort tweede ST Anger op de proppen lijkt het wel.

Wat Reed de laatste jaren heeft gedaan heb ik geen idee van, maar om als 69 jarige overjarige punker met een metal band nog een plaat uit te brengen is op zijn minst toch wel een beetje lachwekkend eigenlijk.

Ik laat me na Death Magnetic niet nog een keer voor de gek houden door Metallica.

Het enige wat ze nog niet hebben gedaan is een unplugged album uitbrengen.

Misschien iets voor over 3 jaar.

En Lou Reed is van origine een beetje singer/songwriter ook, laat hem daar dan ook bijblijven, zeker op zijn oude dag.

Kijk b.v dan Bob Dylan die op zijn oude dag ook nog mooie albums heeft gemaakt of Leonard Cohen idem, doet het nog steeds goed trouwens. Of Neil Young en Tom Waits hetzelfde. Als 1 van die artiesten met Metallica zouden optreden zou er dan ook iemand heel verstandig zeggen van: ik ben verwachtingsloos?

Metallica is nog heel goed in staat om zijn eigen ding te doen net als Lou Reed, maar een combi als dit neem ik gewoon niet serieus.

ricardo schreef:

De beste man lijkt gewoon te doen waar hij zin in heeft. Bracht in 2007 een soort new age album uit en en blijkbaar had hij nu zin om met Metallica een abum op te nemen. Nog even en hij kan het niet meer dus hij heeft groot gelijk dat hij dit soort dingen nog even doet. In één woord heet dat ook wel 'leven'.

avatar van ricardo
Ik neem het gewoon niet serieus, en al helemaal niet om mijn zuur verdiende geld aan uit te geven.

avatar van reptile71
Misschien een andere baan zoeken, zodat het minder zuur is?

Ach, gewoon een keertje luisteren als hij uit is en dan hoor je vanzelf wel of je hem de moeite waard vind om te kopen.

Reed heeft altijd al maling gehad aan wat anderen van hem vinden. In zijn carrière heeft hij geregeld andere wegen ingeslagen. Bang om z'n carrière om zeep te helpen is hij ook niet bepaald.

Verstandig project? Denk het niet, maar ik heb pas één nummer gehoord. Misschien is de rest beter. Dat kan eigenlijk haast niet anders.