Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van Edwynn
Hehe. dat zie ik nu pas. Zeker dezelfde zonnebril als Stevie Wonder?

avatar van GrafGantz
OscarWilde schreef:

Zo mislukt dat ze nooit heeft plaatsgevonden

De samenwerking tussen de twee heeft natuurlijk wel plaatsgevonden, er wordt alleen het verkeerde nummer aangehaald. Maar ook The Girl is Mine is niet bepaald een pretje om naar te luisteren.

avatar van ricardo
Ben gisteren in 3 cd winkels geweest en bij alledrie stond dit album in het schap.

Mag iedereen 3 x raden waarbij.

Juist, bij Metallica, en niet bij Lou Reed.

De naam Metallica is een stuk bekender en commercieler dan Lou Reed natuurlijk.

Daarom vind ik het een beetje een misleidend album.

Metallica fans/liefhebbers verwachten er een hoop van, maar zijn weer terug bij af.

Heb er inmiddels een paar nummers van gehoord, maar ga hem beslist niet kopen.

Zonde van het geld, kost maar liefst 20 euro, en na een jaar is iedereen hem alweer lang en breed vergeten.

mat
Wat baal ik van dit drumwerk en ook als die zanger van Metallica begint te zingen. Zoveel interessante bands op deze aardkloot om muziek mee te maken en dan kiest Lou deze losers er uit. Sonic Youth zou toch een veel betere keuze geweest zijn?

avatar van Sebashuis
Stijn_Slayer schreef:
Ah, wat moet Lou Reed nou met die sukkels?

herman schreef:
Jammer dat Lou Reed met die prutsers aan de slag gaat

mat schreef:

Scheelt weer dat dit dan al gezegd is en ik ben het met meer dan eens met jullie. En dan vooral van de filmpjes waar ze nog eens even arrogant uitleggen hoe "obvious" en "natural" deze samenwerking wel niet was en blablabla

Ik snap hier werkelijk niets van. Ik ben fan van (onder andere) Hard Rock/Heavy Metal, nou is Metallica nooit echt mijn band geweest en zal dit ook nooit worden, maar wat is nu het idee hierachter? Een nieuwe Metallica album? nee dat moge duidelijk zijn lijkt mij (ik neem aan dat deze discussie in de 15 pagina's hiervoor al gevoerd is ). Maar dit brengt toch onwijs veel onduidelijkheden met zich mee?

Ik vind het wel leuk om te zien wat voor reacties Lulu, op Youtube vooral, met zich mee brengt. Zo zou er LoL staan als je het gat van de arm meetelt .

Naja laat ik maar over ophouden ik ken het oeuvre van Reed niet en Metallica vind ik echt 3x niks. Moet wel toegeven dat Edwynn op dat gebied gelijk heeft met de vergelijking hoge bomen vangen veel wind, live bakken ze er niets van en plaat technisch gezien..., nee het is klaar ik hou er over op .

Maar Metallica fans er is genoeg goede Metal uitgekomen de laatste maanden zoals jullie wellicht weten! .

avatar van Edwynn
En als Lou Reed met Sonic Youth dan exact hetzelfde geklonken had als dit, vond iedereen het vast ineens wel gaaf en gedurfd enzo.

Een andere drummer maakt zo'n album echt niet radicaal anders.

Nee. Gebruikers die dat wel zouden vinden zijn niet serieus te nemen. Ik heb Lou Reed hoog zitten en hem wel vaker een onvoldoende gegeven. Metallica vind ik vreselijk, maar als iets in orde is dan krijgen ze van mij ook een voldoende (eerste twee platen).

Het verhaal over hoe 'obvious' en 'natural' de samenwerking is, is een nog groter staaltje mediatraining dan de spits die een hattrick maakt en zegt dat het door het team kwam.

Denk dat dat wel meevalt, SY-fans zijn wel kritisch over het algemeen. Overigens heb ik nog steeds niets met Metallica, maar op dit album vind ik wel dat het goed werkt.

avatar van Ducoz
Misschien,
Ik vind het eigenlijk helemaal nog niet zo slecht als ik met de eerste paar keer draaien dacht.
Eigenlijk vind ik het best interessant wat Lou doet, geschift of niet. Tekst laat wat te wensen over, maar is ook weer op een rare manier spannend en toch zo kinderlijk.
Tja, Metallica vind ik niet om aan te horen, maar in deze samenwerking klinken ze zo los, ze rammelen bijna uit elkaar, en doen ze niet wat ze altijd doen.. Daar in draag ik ze ee warm hart toe.
Aan de ene kant heb ik het idee dat ze gewoon een beetje een moderne Velvet Underground willen na doen, zeker als ik sommige instrumentaties hoor zoals op Pumping Blood, violen??? De intro van Frustration doet mij ook erg aan de Underground denken. Dragon ook, en Junior Dad doet dat ook.

Aan de ene kant is dat jammer, maar ook weer fijn.
Tja de jaren gaan tellen bij Lou, maar toch.. het blijft mij per keer draaien meer boeien.. ik snap het niet, ik begon met een 2* en nu is dat al weer 3* ...
Ik denk dat deze(mits afgeprijsd) nog wel in mijn kast gaat verschijnen.

Stijn_Slayer schreef:

Dat begrijp ik volkomen. Het was meer gericht op diegenen die enkel het drumwerk eruitpikken en daarmee het hele album neersabelen, danwel diegenen die menen dat dezelfde plaat met een andere band wel had kunnen werken.

Een andere band had ik geen slecht idee gevonden, maar dan moest er alsnog wel e.e.a. aan de composities veranderen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoelang Reed en Metallica samen gerepeteerd hebben, want 't klinkt niet overal even strak. Kan z'n charme hebben (Crazy Horse), maar Metallica is daar niet de juiste band voor.

avatar van richiedoom
0,5
Ik heb inmiddels meer dan 1000 stemmen uitgebracht op deze site, waarbij ik niet 1 keer 0,5* heb gegeven. ik hoor altijd wel iets prettigs in een album, ook al is die nog zo vervelend en slecht. Nou, dit wordt de eerste keer dan. Het was echt een vreselijke ervaring om dit album uit te zitten. De hele tijd hoopte ik nog op een mooi stuk muziek, maar die kwam niet. Ik ken die Lou Reed niet, maar hij loopt maar wat te zagen in die nummers, totaal niet in maat met de muziek. Of is de muziek uit de maat?

Ook ik ben misleid door het woordje Metallica, maar ik kom van een ijskoude kermis thuis...

avatar van Erwin.c
Als je Lou Reed niet kent, zal je je zeker afvragen waarom die kerel niet in de maat zingt haha.
Ik ben een grote fan van een aantal van zijn albums maar vooral live brabbelt hij zich vaak door zijn repertoire.
Hier zul je van moeten houden denk ik, ik vind het vreselijk.
Lou Reed heeft voor mij na Coney Island Baby(76) al afgedaan.

avatar van Corporal Clegg
Sorry richiedo(o)m maar als je Lou Reed niet kent, ben je toch echt wel afkomstig van een andere planeet. Je moet echt eens luisteren naar zijn oudere werk. Vooral "Rock N Roll Animal (1974) " en "Lou Reed Live" zijn zeer de moeite waard. Als ik zo eens naar je top 10 kijk denk ik zowiezo eens tijd wordt om eens wat ouder werk te beluisteren. "Brave new world" erin zetten bijvoorbeeld, dat kan toch niet als je ook het VEEL betere oudere werk van maiden kent ?
Enfin, al met al nog niet zo'n HELE slechte plaat. Er staan meer downs dan ups op, dat wel, maar over het algemeen vindt ik het allemaal wel om te pruimen. Wil ik echter het beter arty farty metal achtige ding horen, luister ik liever naar Serj Tankian of Mastodon of zoiets.

avatar van richiedoom
0,5
Ja sorry ik ben nog maar 21 dus ik ken niet ALLE artiesten uit de jaren 60/70. En Brave New World VIND IK (!!!!!!!!!!) van alle Maiden albums de beste. En ik heb alle albums van Maiden, is gewoon kwestie van smaak.

Maar ik luister heel veel oude muziek, maar oud wil niet zeggen dat het gelijk goed is. Als ik die Lou Reed op dit album hoor zagen dan denk ik nee, ik hoef niet meer van hem te horen. Ook al was hij misschien hartstikke goed vroeger!

avatar van crosskip
Corporal Clegg schreef:

Altijd lachen met die ouwelui die het nieuwe werk van Maiden geen kans gunnen, maar dat was weer een hele andere discussie.

Tot iets van 1976 'zong' hij nog. Daarna werd het niet per se minder, maar vocaal soms iets lastiger te behappen (soms praten, soms ronduit vals). Hij was daarvoor trouwens de frontman van Velvet Underground. Reed heeft altijd een wisselvallige carrière gehad, al vind ik dit denk ik wel z'n allerslechtste plaat.

avatar van Ducoz
Ja, slechter dan dat meditations gebeuren?

Die ontschoot me even. Die heb ik slechts 1* toegekend....

avatar van ricardo
Maar daar is deze site dan weer voor, kunnen op alle slakken zout gelegd worden.

Misterfool
Cheat on me is eigenlijk wel een leuk nummer, er is dan toch nog hoop dat dit een voldoende gaat opleveren. Bijzondere samenwerking, kan ook niet anders dat vele hierop afknappen.

avatar van metalforever78
lyrics the view,

I AM THE TABLE

verder komen ze niet :S

Notabene U2 laat horen hoe praten op rock muziek wel moet op (jawel) het nummer Oh Berlin wat op de superdeluxe editie van Achtung Lulu staat. Juist Bono doet dat, waarbij hij ook de naam noemt van ene ... Lou Reed.

Dit om mijn Berlijnse praatrock luister sessies van dit weekend een kop en een staart te geven.

avatar van [WZ]
west schreef:
Notabene U2 laat horen hoe praten op rock muziek wel moet..

Maar er zijn nog zóveel meer (en zeer gevarieerde) manieren om op 'rock-muziek' te praten!

The High Confessions zijn geweldig bijvoorbeeld (met één van de leden van Sonic Youth, één van Ministry, en één van Minsk!)
en anders is er altijd nog David Tibet (Current 93) met zijn zéér vage (haat/liefde) stem. De altijd boze Henry Rollins, de altijd bedwelmd klinkende Tom Waits, of misschien ene Jim Morrison?

Zat goeie 'spoken word' muziek, en velen daarvan moet je nou eenmaal ff aan wennen..

Ja natuurlijk, die Jim Morrison bijvoorbeeld kon er ook wat van (daar luister ik - werkelijk waar - op dit moment naar). Maar ik doelde ook op het feit dat ik na Lulu 'toevallig' luisterde naar Oh Berlin van U2, waarbij dus praten op rock muziek gaat over Berlijn en oa Lou Reed. Vrij bizar vond ik deze samenloop van muziek en inhoud op mijn Sennheiser.

Over praten op muziek gesproken: daar is zelfs een complete muziekstroming voor , waarbij bijvoorbeeld ene mijnheer Nas het op Illmatic heel wat beter weet te brengen aangaande New York en alles wat daar gebeurt.

avatar van metalforever78
0,5

o ok dan heb ik egt een vage versie gehoord denk ik

zal btr opletten voortaan, niet dat het uitmaakt voor mijn stem denk ik.

Deze plaat valt echt wel tegen, ik heb me er ook op betrapt om vanuit het "Metallica standpunt" te beoordelen. Ik verwachte een Trash Metal plaat. Na hem een paar keer te hebben beluisterd begin ik er wel aan te wennen. Persoonlijk vind ik de cover van de plaat lelijk (als ik het zo mag zeggen).
Totaal geef ik 2/5

avatar van repelstefan
Dit album is echt het slechtste wat ik in maanden, nee: jaren heb gehoord. Wat een gigantisch falende samenwerking. Metallica ramt er maar wat oneindig op los en Lou Reed praat er wat doorheen. Bijvoorbeeld Mistress Dead, hoe ontzettend vals dat klinkt is ongelofelijk. Ik begrijp echt met de allerbeste wil van de wereld niet dat ze dit hebben durven uitbrengen. Ze moesten zich schamen, beiden.

avatar van domainator
0,5
Als de beste man (die Lou) niet meer kan zingen is het beter dat hij van zijn pension gaat genieten, wat een vreselijk geneuzel. Helaas valt de muzikale omlijsting van de band die ik erg hoog heb zitten ook niet mee. Dit resulteert in een marteling voor de oren.
Seasick Steve en Johnny Cash bewijzen\bewezen dat je op latere leeftijd nog goed kunt zijn.
Frustration zou goed zijn als meneer Reed zijn mond zou houden.