Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  7. Frustration (8:33)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
En Herman en Itchy en OscarWilde en [WZ] en West, om er een paar te noemen. Oftewel: de rest moet naar de pscychopater.

Het gemiddelde staat op dit moment - we leggen het vast - op 2,5*. En dat voor zo'n 'ontoegankelijk' 'ingewikkeld' album. Eigenlijk valt het hier op Musicmeter alles bij elkaar wel mee.

avatar van OscarWilde
En het kwam van 1,74, blijkbaar ook nog eens een groeiplaat

avatar van [WZ]
west schreef:

Inderdaad, je bent niet alleen!

En voor de die-hard metallica-fans (degenen die waarschijnlijk het meest walgen van Lulu) is er óók hoop: Metallica werkt wéér aan een nieuw album
(ditmaal zonder Lou)

avatar van nikon42
Vergis ik mij nou of wat ? er staat toch als artiestnaam Lou Reed met metallica, wat dan een geneuzel van de ¨fans". Ik vind het prima, een Lou Reed album met jam begeleiding van een band met plezier in wat ze doen (en waarschijnlijk met wie). Misschien wat lang maar goed verdeeld over 2 cd´s. Voor de muziek geef ik 4** en voor de entertainmentwaarde nog een halfje erbij. Door alle berichten van mume gebruikers moest ik toch wel een beetje lachen na het beluisteren van de cd (vandaar het halfje voor amusement). Dit is echt een cd die de artiesten ZELF wilden maken en hebben daarbij dus lak aan wat de ¨fans¨ wel zouden vinden, PRIMA ! Al de kritieken van andere ten spijt gaat deze zeker vaker gedraaid worden. Wellicht is er ook wel ruimte voor iets als: Paul Anka & Slayer, ook leuk om te kijken hoe dan ¨fans¨ reageren.

Now your talking! Dat is inderdaad goed nieuws!

nikon42 schreef:

avatar van Edwynn
Ik zou persoonlijk meer geïnteresseerd zijn in Lucas Hulshof & Deathspell Omega met een conceptalbum over het leven van André Hazes.

Maar dat zal Rachel wel niet goed vinden.

avatar van devel-hunt
west schreef:
En Herman en Itchy en OscarWilde en [WZ] we leggen het vast - op 2,5*. En dat voor zo'n 'ontoegankelijk' 'ingewikkeld' album. Eigenlijk valt het hier op Musicmeter alles bij elkaar wel mee.

Deze CD is helemaal niet ontoegankelijk en ingewikkeld. Dan verbind je er nog iets creatiefs en kunstzinnigs aan.
Ik hoop dat Ome Lou en Metellica deze plaat als een grote grap bedoelen, zodat iedereen er over praat en ze zelf inmiddels in hun broek pissen van het lachen, zeker als er luisteraars zijn die er 'iets diepers' in menen te horen.
Ik vrees dat ze zichzelf ook nog serieus nemen...das misschien nog het ergste.

avatar van itchy
Oh, ik weet zeker dat ze zichzelf bloedserieus nemen. Vooral Reed.

avatar van Edwynn
Het is beslist geen ingewikkelde plaat nee. Het vergt wel wat gewenning. Dat wel. In mijn geval dan.

Het is vaak moeilijk voor te stellen dat er plezier beleefd kan worden aan krakende en rammelende performances, maar het kan zeker werken. En in dit geval vind ik dat het werkt.

avatar van [WZ]
Edwynn schreef:

Ja, dat snap ik ook nooit. Van mij mag het ook juist wel wat ongepolijster, is toch juist geweldig?
Tijdje terug een 'band' genaamd OvO gezien: Een dikke man in een mexicaans worstel-masker op een floor-tom, en een vrouw die met een strijkstok over haar dreads (die wel 1,5 meter lang waren!) speelde.. Krakeriger dan dat wordt 't niet, en 't was ge-ni-aal!

nicoot
De plaat is niet meer gebuisd! En zeggen dat ik'm nog op 1,71* heb zien staan. De firma waar ik hem heb besteld heeft 'm eergisteren opgestuurd, moet in de loop van volgende week toekomen - ik ben benieuwd!

Morgen in de Standaard trouwens iets over het project (in dSWeekblad).

devel-hunt schreef:

Ik had het niet voor niets tussen aanhalingstekens staan. Edwynn gebruikt het woord wennen: dat moet je wel aan deze plaat. Hoe vaak heb jij 'm op de Sennheiser gehad?

Ik vind vooral Lars weer tenenkrommend slecht spelen.... Houterig en zonder enige vorm van dynamiek en of techniek...

Luister eens naar op 3:17 van frustation

Check dit maar eens

YouTube - The Big 4-Creeping Death-Metallica-HD Lars, ga je schamen...

avatar van Edwynn
Hmm toch één van de weinigen die wel in de maat speelt. Met zijn spel is niet veel mis in mijn oren.

avatar van trebremmit
Nooit begrepen al dat commentaar op het drummen van Ulrich.

Hoge bomen...

Broertje van Jan?

avatar van Edwynn
Ah, nog even gauw wat argumentjes erbij gezet, zie ik. Het betreffende stuk in Frustration: wat mij betreft pure doom. De drummer geeft gewoon de maat aan.

En live gaat er wel eens wat fout. Ook van Dave Lombardo en Gene Hoglan circuleren filmpjes waarin ze de mist in schuiven.

avatar van trebremmit
En dat is ook nog eens een versnelde versie van Creeping Death waarin de gitaristen ook niet echt uit de verf komen. Zo zijn er ook veel live versies te vinden waarop Ulrich wel prima drumt, maar goed het is blijkbaar in om de man te bashen.

avatar van Ducoz
Nou, in principe valt dat wel mee.
Het is ook een prima drummer, maar hoe die drums hier gemixed zijn laten hem niet goed voor de dag komen. Net alsof hij op kartonnen dozen aan het kloppen is en zijn hi-hats en cymbals pannen deksels zijn.
Daarnaast is dit gewoon een routine werk, je hoort nergens iets spannends op de drums.
Bij Metallica kan hij dat zeker wel, daar heb ik het ook niet over.

avatar van Korreltje Zout
Lou Reed en Metallica kunnen we bijschrijven in het rijtje van mislukte samenwerkingen:
U2 en Mary J. Blige (One)
Michael Jackson en Paul McCartney (The girl is mine)
Amy Winehouse en de Nonono Rehab Cat (Rehab)
Stevie Wonder en Paul McCartney (Ebony and Ivory)
Coldplay en Rihanna (Princess of China)
Ranzige Ronnie en de Rukkers (Ik heb zo'n jeuk aan m'n...)
Elton John en George Michael (Wrap Her Up)
Beavis and Butthead en Cher (I Got You Babe)

Ducoz schreef:
Nou, in principe valt dat wel mee.
Bij Metallica kan hij dat zeker wel, daar heb ik het ook niet over.

Ik vind het geluid juist uitstekend. Organisch, spontaan en met een sterke live feel. Van mij mogen andere metalbands aan dit geluid een voorbeeld nemen. Weg met die digitale eenheidsworstproducties.

avatar van Ducoz
Organisch klinken ze juist niet, heel erg dof, ga zelf eens achter een drumstel zitten en neem dat op met een simpele camera of geluids recorder, zelfs dan heb je "organischer" geluid, en waarschijnlijk zelfs beter geluid.

Maar nog eventjes een punt maken, dat past hier wel bij de plaat, het stoort helemaal niet. Al hadden die cymbals e.d. wat mogen door rinkelen. In plaats van zo'n enkele doffe klap.

avatar van crosskip
Edwynn schreef:

Dat krijg je als je een uit zichzelf al heel snel nummer veel te snel in zet en je eigen drumpartij geen reet voorstelt vergeleken wat de rest van de band moet spelen. Zelfs uber rythm guitarist Hetfield heeft hier duidelijk moeite om hem bij de houden =p

avatar van Edwynn
Ik heb geen drumstel. Maar ik ben het niet met je eens. Ik vind het geluid prima. Zeker niet dof. Zet eerst eens bijvoorbeeld een Dimmu Borgir (vanaf Enthrone Darkness Triumphant) of Hypocrisy (vanaf Abducted) plaat op en dan deze. Begrijp dan mijn voorkeur.

avatar van Ducoz
Ja ik snap wat je bedoeld, dat zijn net Machines, maar daarbij zij MCDonalds hamburgers ook organisch.

crosskip schreef:

Die zin heeft betrekking op Lulu. Niet op het livefilmpje.

En elke metalband heeft problemen met de juiste snelheid te pakken op het podium. Dus ook Metallica.

avatar van crosskip
Edwynn schreef:

Die zin heeft betrekking op Lulu. Niet op het livefilmpje.

Ah ok, dan heb ik niks gezegd=p Zelf vind ik het drumwerk op deze cd weinig spectaculair en hier en daar wat ongeïnspireerd en saai, maar dat past wel weer bij de simpele en herhalende sound van het album.

avatar van OscarWilde
Korreltje Zout schreef:

Michael Jackson en Paul McCartney (Ebony and Ivory)

Zo mislukt dat ze nooit heeft plaatsgevonden