Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
devel-hunt schreef:

In dit geval weten ze in DWDD heel goed waar ze het over hebben.

Als je Trans de allerslechtste plaat ooit noemt weet je niet echt waar je 't over hebt. En ook maar even melden dat 'íedereen' die slecht vindt (hoewel 't ook niet mijn favo is). Van Nieuwkerk spreekt duidelijk nooit met Rusties.

avatar van DBL
DBL
Eens met Stijn. "Trans" is altijd nog tien keer beter dan "Landing On Water" of "Everybody's Rockin", en zelfs die komen niet in aanmerking voor 'slechtste plaat aller tijden'. Van Nieuwkerk had in een eerdere uitzending al gezegd dat hij "Trans" heel slecht vond, en ook de kerstplaat van Bob Dylan vond hij vreselijk. Prima, maar waarom moet je dat nog eens herhalen? Ik kan me voorstellen dat jongere kijkers die nooit iets van Dylan of Young hebben gehoord, onderhand liever willen weten welke platen van hen juist wél goed zijn.

Bovendien, voor aanvang van die hele discussie liet Guus Meeuwis zijn nieuwe 'lied' horen met een of andere rapper. Daarna klonken de fragmenten uit Lulu ineens een stuk beter...

avatar van Edwynn
het is allemaal volstrekt arbitrair natuurlijk, maar aan de mening van Eric Van Tijn, Eric Corton en Jan Vollaard hecht ik persoonlijk bijzonder weinig waarde. Als je alleen maar gewend bent om idolssterretjes tot eenheidsworst te boetseren, of gewend bent om als een volslagen debiel achter de hipste indiebandjes op Lowlands aan te rennen, kun je uiteraard niets met een losse polsoefening als Lulu.

Gloeilamp schreef:
Bij DWDD noemden ze het de slechtste rock-plaat ooit.

Als Leo Blokhuis zich ermee zou hebben bemoeid nam ik het nog half serieus...

Blokhuis is een verademing naast die overjarige puber Corton. En ik heb 't ook niet op Blokhuis..

avatar van dix
dix
Stijn_Slayer schreef:

Trans is best leuk, misschien dankzij de prettig gestoorde invulling. Maar er staan ook mooie songs op.

avatar van bikkel2
Jan Vollaard noemde het een combi die niet werkt en dat het hem niet zou verbazen dat de heren Metallica en Reed nooit met elkaar in de studio hebben gezeten .
Een aantal jaren terug traden de heren gezamelijk op bij het jubileumfeestje van The Hall Of Fame , waar zij Sweet Jane vertolkte .
Zou een aanleiding geweest kunnen zijn voor een samenwerkingsverband . Had het vermelden wellicht waard geweest .
Ik vond en vind het een beetje zinloze discussie . In een kort tijdsbestek dit rond laten gaan . Van echte onderbouwing is in dit soort programma's nauwelijks sprake .

avatar van Edwynn
Bovendien staan op de website gewoon foto's van de heren samen in de studio. Prutsers. Dat zijn het bij DWDD. Allemaal.

Ik vind het ook niet zo chique dat hij even uit z'n duim zuigt dat de heren van hun platenmaatschappij een groot voorschot hadden gekregen. Dat is puur speculeren (en nog verwijten ook). Dat hoort niet bij een journalist.

Zoveel verdient de platenmaatschappij normaliter niet aan Reed. Volgens Reed houden ze uiteindelijk meer over aan z'n werk dan erin gestopt wordt en mag hij daarom z'n ding doen.

Was het niet zo dat ze ook op zoek moesten naar een label voor dit album (omdat ze er beiden geen hadden)? Of heeft Ducoz me verkeerd geinformeerd?

avatar van Edwynn
Metallica zit al een mooie poos bij Vertigo. Vertigo is tegenwoordig van Universal. Dus volgens mij hoefden ze niet lang te zoeken naar een label.

avatar van devel-hunt
Stijn_Slayer schreef:

We hebben het hier volgens mij over Lulu en niet over trans, of mis ik iets??
De slechtste plaat ooit bestaat niet, zelfs zijn er mensen die Lulu, Trans of Two virgins een meesterwerk vinden. Er is altijd wel een publiek voor te vinden, zelfs voor Lulu. Misschien dat deze plaat over 30 jaar als een cult klassieker opnieuw opduikt. Immers werden platen als Velvet underground & Nico en Ummagumma toen ze uitkwamen ook met pek en veren overgoten, alsof het moffenhoeren waren.

Edwynn schreef:
Prutsers. Dat zijn het bij DWDD. Allemaal.

Dit - in combinatie met de typering van Doc - lijkt me een mooie samenvatting.
Die mensen zijn voornamelijk napraters van wat je overal hoort en nooit te betrappen op een eigen mening. En is een gast dat wel dan is er altijd wel weer Don Leo die daar met enig dedain tegen ingaat. Ik erger me hoe langer hoe meer aan hoe Leo Klokhuis zich opwerpt (met behulp van Matthijs) tot het popmuzikale geweten van Nederland. Zum kotzen.

Ik mis trouwens even waarom er hier over Morbid Angel (?) wordt gediscussieerd trouwens? En van wie of wat is Trans?

avatar van Dungeon
Ik denk omdat de nieuwste van Morbid Angel hier ook afgedankt wordt.
Morbid Angel - Illud Divinum Insanus (2011)

Bij Trans. Dacht ik eerst aan Transformer. En dacht what the f@#k. Maar het zal vast om Trans van Neil Young gaan.
Neil Young - Trans (1982)

kiriyama
Ik vind de stem van Reed erg mooi op deze plaat, maar verder...Hallucination, hallucination! Tsja, het lijkt erop alsof ze allemaal iets teveel verboden goederen tot zich hebben genomen. Echt melodie is vaak ver te zoeken, Reed zingt maar een beetje in het rond en niemand heeft kennelijk door dat ze al twintig minuten aan het vervelen zijn.

Geen idee wat ze dachten tijdens het maken van deze plaat. Lekker trippen? Vette solo's? Men laten ontroeren? Of zagen ze gewoon allemaal kleuren dansen en begonnen ze mee te doen?

Erg jammer. Reed mag met z'n Cash imitatie namelijk best nog eens een poging wagen. Metallica mag hierna wel met pensioen. Hier kun je anno 2011 toch echt niet meer mee aankomen.

1.5*

herman schreef:

Ene Herman weet met gemak 25x zoveel over popmuziek als Leo Bloknoot (waar die Leo ook nog van moet spieken).

Dat is wel erg veel eer. Ik erken ook wel dat hij heel veel weet, maar ik heb het idee dat hij een afwijkende mening nooit serieus neemt en daar stoor ik me wel aan.

Hij weet wel veel algemene dingen, maar trapt vooral open deuren in (Blokhuis dan, hè).

avatar van Don Cappuccino
1,0
Ik ga alvast wat (digitale) tomaten kopen.

avatar van Ducoz
Ik ben serieus waar benieuwd hoe het Live zal klinken, misschien gaat er wel een wereld open.
Maar ik ben bang van niet.

avatar van Stalin
kiriyama schreef:

Zowel Metallica als Reed reageren nuchter op de kritiek. Reed onthulde dat hij doodsbedreigingen ontvangt van Metallica-fans. 'Ik heb sinds 'Metal Machine Music' toch geen fans meer. Kan het me wat schelen? Ik doe dit toch voor de lol', aldus Reed.

Volkskrant

avatar van niels94
Stalin schreef:

avatar van Don Cappuccino
1,0
Geef het dan ook maar lekker gratis weg.

Er zijn dus ook nog mensen die dit album hebben gekocht, het staat deze week namelijk op 17 in de albumverkooplijsten in Nederland!

avatar van Ducoz
In Amerika verkoopt hij "slecht" 15.000 in de eerste week.
Ik hoop dat hij tegen kerst, of net er na 10 euro is... dan haal ik hem.

avatar van Edwynn
Ik ben ook zeker van plan het te kopen. Maar ik wacht ook even.

Hij is 10,99 op cdwow en niet onbelangrijk: op voorraad (dan heb je 'm wel redelijk snel) of 11,49 op play.

avatar van Ducoz
Maar goed, dat kan goedkoper. 10 euro of minder is voor mij kopen.

avatar van IntoMusic
0,5
3 nummers gehoord, maar dit is echt nietsssss voor mij.

nicoot
Deze komt neer op zo'n 10 euro.

avatar van IntoMusic
0,5
Veel te duur voor een onderzetter...