Snow Patrol - Fallen Empires (2011)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. I'll Never Let Go (4:44)
  2. Called Out in the Dark (4:01)
  3. The Weight of Love (4:17)
  4. This Isn't Everything You Are (4:58)
  5. The Garden Rules (4:29)
  6. Fallen Empires (5:20)
  7. Berlin (2:05)
  8. Lifening (3:53)
  9. New York (4:01)
  10. In the End (4:00)
  11. Those Distant Bells (3:17)
  12. The Symphony (6:07)
  13. The President (4:35)
  14. Broken Bottles Form a Star (Prelude) (1:30)
In een eerdere post had ik neergezet dat Lifening de 3e single zou worden.
Echter las ik later ergens anders dat The Garden Rules de nieuwe single zou zijn, maarrr...

Op de playlist van 3FM staat vanaf deze In the End als nieuwe single...dus dat zal hem wel zijn!!

Het minste nummer van het album vind ik. I'll never let go, Weight of love en The symphony schreeuwen er toch om om als single uitgebracht te worden..

avatar van Jizze
In the End wordt inderdaad de nieuwe single. Gary Lightbody postte gisteren op Facebook dat de opnames van de video's net gedaan waren.

Ik vind het wel een van de betere nummers van het album, ik vind het wel een goede keuze als single. Ik hoop wel dat ze New York nog als vierde single uit gaan brengen.

marco-1968
Haat liefde verhouding met deze band maar na een paar weken weer helemaal om.
Wat een geweldige plaat is het geworden.
The Symphony geef me het totale snowpatrol gevoel en dat was weer even geleden.
Van mij 5 sterren.

Dikkop
Ik begrijp wat je bedoelt Marco.
The Symphony doet mij namelijk ook om 1 of andere reden terug denken aan oudere nummers zoals You're All I have en Hands Open. Geweldig nummer!

avatar van Gewoon Pim
Ik denk dat dit album gewoon wat tijd nodig heeft. Ik heb het in ieder geval al ontdekt.
Een SUPER album!!!

avatar van aerogp1
Gottegot, 3x beluisterd, niks van blijven hangen.
Er volgt geen stem, ik druk shift-delete, en dat is dat.

avatar van james_cameron
Iets beter dan het vorige album, in mijn ogen, dat grotendeels nogal aan de saaie kant was. Net als de nieuwe Coldplay erg electronisch en poppy, maar wel boordevol lekkere songs.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Sterk album van Snow Patrol, de gitaren zijn wat naar de achtergrond verdwenen en de electronica wat meer op de voorgrond wat in het openingsnummer al direct merkbaar is.
Called Out In The Dark vind ik een heerlijke catchy popsong met veel hitpotentie en vooral de rustige nummers op dit album trekken mijn aandacht: The Garden Rules,Lifening, New York & Those Distant Bells reken ik tot de hoogtepunten van de plaat en ik sluit een hogere score voor dit fraaie werkstuk in de toekomst absoluut niet uit.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Sinterklaas had mij verwend met deze CD inclusief de DVD.
De daarbijbehorende DVD heeft een absolute meerwaarde, geweldig ingetogen concert in de Royal Albert Hall!!
Hulde aan Snow Patrol

avatar van sqounk
TEQUILA SUNRISE schreef:
Sinterklaas had mij verwend met deze CD inclusief de DVD.
Hulde aan Snow Patrol

Zit de dvd in de gewone versie of in een luxe, extended versie?

avatar van TEQUILA SUNRISE
De luxe edition, kartonnen verpakking bestaande uit de CD en de DVD Reworked Live At The Royal Albert Hall.
Absoluut een aanrader.

avatar van IllumSphere
Wat is This Isn't Everything You Are een heerlijke hit. Eén van de betere hits van Snow Patrol.

avatar van RvS_009
Album toch wel wat gegroeid naar mijn mening. Dikke 7 is het eigenlijk wel waard. Halfje omhoog dus.

avatar van XeeGen
Ik kan niet goed aangeven waarom dit album mij zo veel minder doet dan A hundred million suns wat vele erg saai vonden. Als ik het vaker zou luisteren zal mijn waardering vast omhoog gaan maar vreemd genoeg heb ik nooit zin om dit album op te zetten. Luisterd erg fijn weg maar blijft weinig bij vooralsnog, 3 sterren. Halve ster voor The Garden Rules wat door merg en been gaat.

avatar van IllumSphere
Nadat ik de geweldige single 'This Isn't Everything You Are' gehoord heb, kon ik niet anders dan deze plaat eens volledig te beluisteren. En dat heb ik vandaag kunnen doen en wat ben ik enorm verschoten. In tegenstelling tot de single is de rest maar matig en werkt het zodanig op mijn zenuwen dat ik blij ben dat die nummers gedaan zijn. Ook komen al die liedjes op een gegeven moment zo repetitief en saai. Ik geef het een twee en een half en een herkansing zit er niet direct in.

TEQUILA SUNRISE schreef:
Absoluut een aanrader.
Helemaal met je eens T.S. sinds giteren in huis (die met dvd). Ik mag niet hoger dan 5 sterren dus met zijn allen naar de winkel. Dan maar een paar pilsjes minder met carnaval?!

Daar stonden ze dan gisteravond op het podium van de Lotto Arena in Antwerpen in het kader van de tour van dit album Fallen Empires. En wat een begin: een visueel spektakel en muzikaal ijzersterk. Het gebruik van de synthesizers op dit album vertaalt zich live in een schitterende licht- en visuele show. Daarnaast is Snow Patrol (natuurlijk) live eigenlijk nog beter dan op het album. Het is allemaal nog wat steviger, met ook prima gitaarsolo's. Een prachtige show en optreden. Veel plezier voor iedereen die naar Ahoy gaat!

avatar van lindy97
Naar Ahoy geweest. Wat een feest was dat!
Ze speelde heerlijk en natuurlijk een paar nieuwe nummers van dit geweldige album:)

avatar van max95
Ik blijf het jammer vinden dat ik dit album steeds nét geen volle *5 kan geven... zeker een dikke *4,5 maar die *5 zit er steeds net niet in... komt denk ik door het voor mij zwakkere "Called Out In The Dark" (die vond ik gek genoeg geweldig toen die uitkwam als de leadsingle, afgelopen zomer) en "Broken Bottles Form Star (Prelude)". Ze zijn aardig, dat wel, maar ik vind ze geen uitschieters. Hoewel, deze twee nummers zijn voor mij ook weer geen reden om het album gelijk naar beneden te halen naar een *4, dan houd ik hem wel op *4,5. Die verdient dit album vanwege de prachtige liedjes, óók waar bijna geen drums te horen zijn. "New York" bijvoorbeeld; de kerstsfeer afgelopen december en "New York" bij elkaar gaven mij een gevoel dat ik nooit meer zal vergeten. "The President", wauw wat vind ik dat nummer mooi gezongen. Eerst was ik nogal negatief over de tweede helft van dit album, maar dat trek ik nu helemaal in, behalve over eerstgenoemde twee nummers. Misschien dat het later bijtrekt, maar verwacht het niet. Vooral niet over de afsluiter.

Ben heel mijn cd-collectie eens aan het herbeluisteren en beoordelen en trok als eerste Fallen Empires uit de kast, vooral omdat deze plaat mij zo kon bekoren gedurende zijn release. Daarna een beetje in de vergetelheid geraakt, ondanks een geweldig bezocht optreden in Ahoy toen. Album kent enkele fantastische hoogtepunten met This Isn't Everything You Are en New York. Maar toch zijn er ook een aantal nummers die lekker luisteren, maar meer ook niet. 3,5 sterren van mij, maar wel een heerlijke plaat om op te zetten.

avatar van Thin Air!
Deze plaat klinkt in eerste instantie als een afstandelijke hork.
Zeker de eerste nummers zijn ijskoud met weinig emoties. De behoefte om de luisterbeurten op te geven kwam regelmatig bovendrijven.

Vanaf het nummer Fallen Empires begint voor mij eigenlijk de CD pas echt. Daarna volgen de pareltjes zich razendsnel op. Niet alles is even goed maar nummers als New York en Those Distant Bells zijn geweldig

Flikker vervolgens iedereen het huis uit. Zet het volume op 10 en draai dan The Symphonie.

avatar van pureshores
Hier zou ik even in moeten duiken.
Alleen nummer 2 klinkt mij bekend.

avatar van Juul1998B
Nummer 2 is ook een van de betere nummers op dit album, net als weight of love. Verder is dit redelijk vergeetachtig helaas