The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
jorisje123456
MJ_DA_MAN schreef:
Dan raad ik je aan om even de teksten erbij te pakken van bijv. Gimme the Loot, Warning of Unbelievable.

De onderwerpen spreken me niet echt aan.

avatar van Stapler
Veel is ook in de studio bedacht ... Laat maar zeggen Biggie komt zonder teksten de studio in beetje freestylen en schrijven en huray Mr. Smalls flikt het hem weer
Ik vind persoonlijk dit een erg toffe stem om naar te luisteren alleen de beats moet ik nog tot mij laten komen. Amen

Raekwon the chef
Inderdaad, een bankoverval, je moet er maar op komen

avatar van Outblasty
Ik ben eigenlijk altijd anti-biggie geweest. Uit pure onwetendheid eigenlijk, ik vond 2pac altijd helemaal geweldig en omdat ik 2pac Biggie hoorde dissen heb ik altijd maar overgenomen dat Biggie slecht was.

Nadat ik hier wat ging rondneuzen moest ik eigenlijk het album toch maar een kans geven.

Heb er totaal geen spijt van, ik vind persoonlijk dat geen van de platen van 2pac beter is dan deze.

De flow van Biggie vind ik gewoon heerlijk, en zijn stem is ook aangenaam. Niet in alle nummers heeft hij wat interessants te zeggen maar door zijn geniale flow en stem maakt dat niet zoveel uit.

Favoriete nummers: One more chance, Juicy en Suicidal thoughts

Ik heb nog voor geen 1 plaat een 5 gegeven en dat ga ik hier voorlopig ook nog niet doen, al zou het zeker nog een 5 kunnen worden.

avatar van MurryMusic
Chrisseh schreef:
Wow, eindelijk slaat dit album ook een beetje bij mij aan. Onder andere door de film The Wackness nog maar een keer gecheckt en het valt al veel meer mee dan ik me kan herinneren. Leuk.

Wat heeft die film dan met Ready to Die / Biggie te maken?

CaliLove
Die film speelt zich af in '94 toen Ready To Die één van dé platen in New York was. Je hoort ook een paar tracks vanop dit album in de film. Waaronder "The What".
Heb de film nog niet gezien, maar het fragment dat ik heb gezien ( die scene met Method Man) werd "The What" in de achtergrond gespeeld.

avatar van Chrisseh
Yup, speelt zich af in '94 New York, en het liet mij toch wel een heel klein beetje zien wat voor impact dit album eigenlijk had (alhoewel het natuurlijk een film blijft). Nooit echt bij nagedacht. Is wel een vette film iig, alhoewel het (jammer genoeg) minder een 'hip-hop'-film was dan ik had gedacht. Wel een vette soundtrack.

avatar van MurryMusic
ai. zal die film zeker checken dan. Thnx.

geweldige tijdloze plaat

2pacfan4life
ik vind/vond biggie een goeie rapper, maar dit album kan ik niet waarderen.
juicy vind ik wel gewedig (1van mijn favo hip hop nummers ooit) en everyday struggle vind ik ook nog wel redelijk, maar voor de rest vind ik alles echt gewoon matig tot slecht.

een 2

avatar van DJFreez
Tsja... met zo'n nick als de jouwe, best voorspelbaar...

Dit album is beter dan welk 2Pac album ooit, aangezien er op alle 2Pac albums wel materiaal staat dat niet bepaald albumwaardig is. Elk 2Pac album heeft meerdere nummers als opvulling en dat kun je van 'Ready To Die' niet zeggen.

CaliLove
Ik vind 2pacalypse Now toch geen album met tracks die als "filler" kunnen beschouwd worden....

Zelfde geld voor The 7 Day Theory....

avatar van No Surrender
All Eyez on Me wel

Raekwon the chef
Het schoolvoorbeeld van een filleralbum

RedLightCityBoy
Everyday Struggle is o zo mooi.

I don't wanna live no more

avatar van gweah
All Eyez On Me heeft inderdaad behoorlijk veel filler...

Maar goed Ready To Die, klassieker natuurlijk. Wel even Who Shot Ya er nog bij gezet op m'n Ipod want als b-kant van een van de single (Big Poppa?) hoort die er ook bij vind ik, is een van z'n beste nummers.
Ben ik trouwens de enige die de One More Chance remix relaxter vindt dan het (album)origineel? Ik trek die beat van het origineel niet helemaal lekker. Hoewel het wel dope is dat hij gewoon begint met rappen en minutenlang doorgaat zonder refrein.

Maar of we het nou leuk vinden of niet, dit album heeft meer nog dan Doggystyle, Illmatic, OB4CL en noem ze allemaal maar op, de huidige hip-hop scene gemaakt tot wat het is. Ik nomineer het voor meest invloedrijke (East Coast) hip-hop album van de jaren 90.

avatar van Niek
When I met you I admit my first thoughts was to trick
You look so good huh, I suck on your daddy's dick

I got techniques drippin' out my buttcheeks,
sleep on my stomach so I don't fuck up my sheets

Who the fuck is this?..

Live from Bedford-Stuyverson, the livest one
Representin BK to the fullest

I got the cleanest, meanest penis, you never seen this stroke of genius

...5*....

Raekwon the chef schreef:
Het schoolvoorbeeld van een filleralbum

Geld voor "Life after Death" ook.

Het is beter om een solide album te maken.

avatar van j.b.b.l
Kill_illuminati schreef:
Geld voor "Life after Death" ook.

Op Life After Death staan er inderdaad ook fillers op maar B.I.G weet toch wel op elk nummer een dope verse te droppen waardoor hij het toch beter maakt.Daardoor blijft bij mij Life After Death toch wel intressant,ik wil weten hoe hard B.I.G komt op elk nummer dus blijf ik luisteren,dat heb ik niet bij All Eyes On Me.

NAT
Ik vind Pete Rock's versie van Juicy veel mooier.

avatar van No Surrender
Kill_illuminati schreef:
Geld voor "Life after Death" ook.

Bij Life After Death heb ik niet echt nummers die ik waardeloos vind. Bij AEOM wel.

avatar van Outblasty
Net weer eens in zn geheel beluisterd, wat een pracht album is het toch ook !

Het zwaartepunt ligt voor mij wel in het midden van het album. 4 beste nummers vind ik namelijk ready to die, one more chance, the what en juicy.

Verder is suicidal thoughts een prachtige afsluiting en vind ik gimme the loot ook echt super lekker. De rest vind ik niet heel speciaal maar ook hier zitten super vette stukken.

Blijft op 4,5*

avatar van j.b.b.l
No Surrender schreef:
Bij Life After Death heb ik niet echt nummers die ik waardeloos vind.

Zelfs niet Playa Hater?

avatar van Kill_illuminati
Vind het eigenlijk best wel eenleuk nummer, eigenlijk eerder grappig.

avatar van Pooiertje
NAT schreef:
Ik vind Pete Rock's versie van Juicy veel mooier.

de gewone versie van Juicy is al geproduceerd door Pete Rock

avatar van MJ_DA_MAN
Uh, nee.

Improvision
De versie van Pete Rock schijnt de originele te zijn, de huidige versie is een andere beat. Dat heb ik toch ergens gelezen.

RedLightCityBoy
Volgens mij is het gewoon Diddy hoor.
Maar Juicy is wel een rechtstreekse sample, het lijkt erg op het orgineel dus zo bijzonder vind ik die beat niet.

CaliLove

De track waarvan Juicy gesampled is....

CaliLove schreef:

De track waarvan Juicy gesampled is....

Was al eerder gepost maakt niet uit

Maar of het echt gesampelt is
Eerder een paar drums onder gegooit en Klaar is Kees!