Led Zeppelin - In Through the Out Door (1979)

Label: Swan Song

1. In the Evening (6:36)
  2. South Bound Saurez (4:05)
  3. Fool in the Rain (6:02)
  4. Hot Dog (3:08)
  5. Carouselambra (10:03)
  6. All My Love (5:34)
  7. I'm Gonna Crawl (5:20)
  8. In the Evening [Rough Mix] * (6:54)
  9. Southbound Piano (South Bound Saurez) * (4:14)
  10. Fool in the Rain [Rough Mix] * (6:13)
  11. Hot Dog [Rough Mix] * (3:17)
  12. The Epic [Carouselambra - Rough Mix] * (10:48)
  13. The Hook [All My Love - Rough Mix] * (5:52)
  14. Blot [I'm Gonna Crawl - Rough Mix] * (5:31)
avatar van Safri
Ken alleen 'All my love'. Als het niveau van dat nummer op het hele album wordt gehaald ben ik verkocht.

nicolas
in the evening heeft een raar begin, het begint pas rond de 00:48. in the eeeevening, heel akelig en dan vrolijkheid in overvloed. fool in the rain heeft een aangename riff, maar daar blijft het ongeveer bij. carouselambra is de uitblinker op deze plaat. het duurt 10 minuten of zo, maar wordt niet saai. bij de zachte muziek heb ik dan het liefst All my love. beetje cliché maar wel suuupermooi.

avatar van HiLL
In the Evening is een goed nummer wat mij betreft! All my Love is ook erg mooi. Lekkere gitaarriff! En dat prachtige tussenstuk!

Hot Dog is erg fout...niet mij kopje thee.

Meer piano op deze plaat en dat klinkt toch wat onwennig bij de band.

avatar van avdj
De minste van deze wereldband. Punt.

avatar van wizard
Wel wat een standaard rocker, maar toch erg goed. Mijn favorieten zijn All my love en I'm gonna crawl.

teutoon
Lekker nummer is Fool in the rain.

Niet echt slecht. Voor een Led Zeppelin plaat wel. Jammer.

jdb
Ik heb dit album net besteld..... ben erg benieuwd!!!

jdb
Heb het album ondertussen binnen. Al even een paar keer beluistert. Ik vind het een erg goed album. Veel toetsenwerk, wat ik minder gewend ben van Led Zeppelin, maar erg leuk.
Meest opvallend nummer op dit album vind ik Hot Dog..... Doet country aan, maar een lekker nummertje!
Carouselambra: lekker lang, maar gaat inderdaad niet vervelen!
Conclusie: Goed album!

avatar van kaztor
Vreselijke productie (is er überhaupt een zanger?), matige nummers. Nee, dit is niet bepaald mijn Zep favoriet.

EVANSHEWSON
Iemand schreef "... ik heb dit album al een aantal keer beluistert " maar voltooid deelwoord is BELUISTERD (verleden ; beluisterde, vandaar).
Zal me eeuwig en voor altijd aan DOMME TAALFOUTEN blijven ergeren, op heel het internet trouwens, het wemelt gewoon van de DT-fouten, tjonge jonge toch !
xx
Maar het gaat hier over muziek. Hun laatste was niet hun beste, maar het is ook geen rommeltje.
Fool in the Rain is de klassieker, Hot Dog is kort en leuk, en erg dynamisch, Carouselambra is hypnotiserend mooi en prachtig van opbouw.
Niet hun beste, maar leuke afsluiter van deze rockgiganten ! **** (4) !!!!

avatar van Safri
Hey Evan, je weet dat mensen nu in je berichten gaan speuren naar eventueel door jou gemaakte taalfouten he?

EVANSHEWSON
Geen probleem mee, meestal herlees ik alles
dus FAUTEN ??? hahahahaha !

(weet best dat het FOUTEN moet zijn hoor !)

EVANSHEWSON
Zit net de DVD (dubbele) van LED ZEPPELIN te herbekijken die nu al enkele jaren uit is en het is elke keer weer genieten om die toen nog jonge goden (concert 1 = Royal Albert Hall 1970) nog bezig te zien.
En te horen uiteraard; Jammer dat hier geen LIVE DVD's besproken worden, want dit is een topper van formaat.
Leuk om zien is wàt een foeilelijke DEBARDEUR (Vlaams, maar komt van het Frans voor mouwloze trui of overgooier in de volksmond genoemd) Jimmy Page draagt, al doet dat geen afbreuk aan de fantastische muziek.
In WHITE SUMMER is Page trouwens ongelooflijk virtuoos bezig.
Indien de Nobel Prijs voor Gitaar bestond dan zou nà Jimi Hendrix (1 m) zeker Jimmy Page (dubbele m) hem zeker hebben gewonnen.

avatar van Rinus
Geen slecht album, ook geen hoogvlieger. Beste nummers voor mij: "In the evening", "Carouselambra" en "All my love". Leuk detail, in het vinyl tijdperk had je verschillende hoezen. De zelfde scene, maar vanuit een andere camera positie genomen. En de binnenhoes bevatte een tekening, die als je die nat maakte, zichzelf inkleurde. Het album werd in ABBA´s Polar Studio´s opgenomen.

avatar van kaztor
Heb m'n stem toch maar naar 3,5 verhoogd.
Ik heb uiteindelijk deze cd besteld om m'n mini-vinyl cd-collectie van de band te complementeren (ik vervang de oude Zep-cd's, behalve LZ2 vanwege een langere Ramble On) en kom toch tot de conclusie dat het album op zich zo beroerd niet is. Carouselambra en Fool In The Rain zijn wat zwakker, Hot Dog is heel slecht, maar de andere nummers kunnen me in de herwaardering toch een positief cijfer laten geven.

Van 2,5 naar 3,5, dus.

avatar van kaztor
^ Deze remaster waarover ik het heb heb ik inmiddels ontvangen.
Het klinkt velen malen beter dan de oude cd, echt niet te geloven!
Het zit ook, net als de originele lp, in een papieren zak.

Ook een goed cd, maar ook niet zo goed als zij voorgangers.
Met Fool in the rain, Hot dog, All my love als beste tracks van de cd.
5 sterren

avatar van Lupin
De minste Zep plaat heeft de mooiste hoes. Veel piano en sythesiser. Dat hoeft geen probleem te zijn als de nummers ijzersterk zouden zijn. De opener is wel aardig. "South bound Saurez" en "Fool in the rain" zijn te luchtig voor mij. Als ik vrolijke muziek wil horen luister ik wel naar Britney Spears. ( Nou ja, zover gaat mijn wansmaak ook weer niet...) Tegen de tijd dat je "Hot Dog" hoort ( Plant die Elvis imiteert ) denk je dat het niet meer goed gaat komen met deze cd. Gelukkig is daar dan "Carouselambra". Uiteindelijk sluit de plaat af met twee lang niet slechte ballades. Maar toch... Het klinkt in zijn totaliteit erg onevenwichtig. Soms pak ik "In through the out Door" om alleen "Carouselambra" te beluisteren. Daarna gaat hij weer terug de kast in. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

avatar van kaztor
Ik vind de vergelijking met Britney Spears wel erg scheef.
Saurez en Fool vind ik toch nog steeds vergelijkbaar met de betere popmuziek.

avatar van gijs van e.
Dit album werd om de een of andere reden met 6 hoezen uitgebracht, elke hoes liet een andere foto van de man aan de bar zien.

avatar van gijs van e.
EVANSHEWSON schreef:
Niet hun beste, maar leuke afsluiter van deze rockgiganten ! **** (4) !!!!

Evanshewson, wist je dat in het Revolver Magazine van december(die nu al uit is, in ieder geval ik heb m al binnen want ik heb een abbonement) een cd met veel nummers waardoor Led Zeppelin is beinvloed(o.a. Jake Holmes met Dazed And Confused) en ook een artikel over Led Zeppelin en een interview met Robert Plant en Alison Krauss.

Stijn_Slayer
All my love heeft een goed intro. De rest van het nummer is een en al gezeik. Verpest voor mij het hele album, vind sowieso dat led zep hier allang aan het aftakelen was. Jammer, maar gelukkig heb ik het grootse werk ook.

avatar van Jupilerman
Tja dat nummer heeft nu eenmaal sentimentele waarde,deel van Plant's verwerkingsproces.Vind het lang niet slecht overigens

EVANSHEWSON
@ gijs van e. Ik heb dat Revolver nummer ook hoor, ik koop die nummers los, en sla zelden over. Dat is natuurlijk een ideaal blaadje voor conservatievelingen in de rock, zoals ik mezelf toch beschouw (al sta ik nog open voor nieuw, maar dan moet het echt nieuw zijn, en niet hedendaagse rockbands die de hardrock uit de seventies imiteren of zo...).

Betreffende dit album; Ik blijf dit lang niet slecht vinden, al had men veel beter op Mothership het gewèldige Fool in the Rain gezet ipv In The Evening dat ik toch iets minder blijf vinden.

WoetR
Een misbaksel voor Led Zeppelin termen. Komend van een andere band was dit vast en zeker een prachtig album geweest maar dit is toch niet wat ik gewend ben van de grootste band ooit. Wil niet zeggen dat dit een slecht album is maar de sprong van presence tot dit werk moet tamelijk hoog zijn geweest want zo te horen zijn de mannen hard neergegaan. In the evening is toch nog wel van het Presence-niveau, dus dan ook gelijk de beste plaat van het album.

3.0

bikkel
Het venijn lijkt er een beetje uit op deze laatste plaat.Aan de andere kant kun je ook zeggen dat ''Zep'' eens een andere richting wilde inslaan.Het klinkt wat klinischer en gelikter,maar dat komt ook door de toename van de toetsen.Carouselambra is een ongewoon nummer met een aparte invulling en Hot Dog is een lichtvoetig nummertje in de rock ''n Roll/Countrysfeer.
In The Evening is een sterk nummer die weer iets van de vroegere sfeer uitademt(lekker lyrisch gitaarspel van Page)
All of my Love is een nummer die voor Plant veel betekenis heeft(ode aan overleden zoontje)
Muzikaal is het prima in orde,maar de groep heeft veel betere dingen gemaakt.Ik vraag me wel eens af als John Bonham nog had geleefd,of ze dan ook nog lang waren doorgegaan.Ik vrees dat het artistiek ergens mis was gegaan.

avatar van kaztor
Had misschien Queen-achtig uit kunnen pakken. Vind ik niet per se slecht, hoor.

bikkel
Ja,veel van oorsprong Rockbands gingen ineens een stuk toegenkelijker klinken in de jaren 80.
Robert Plant deed solo natuurlijk al een duit in het zakje met Big Log.
Wel een mooi nummer trouwens.

avatar van kaztor
Als het zou gaan klinken als Robert's eerste 2 solo-platen was ik in ieder geval dik tevreden! Topplaten zijn het!