The Doors - Waiting for the Sun (1968)

Label: Elektra

1. Hello, I Love You (2:22)
  2. Love Street (3:06)
  3. Not to Touch the Earth (3:54)
  4. Summer's Almost Gone (3:20)
  5. Wintertime Love (1:52)
  6. The Unknown Soldier (3:10)
  7. Spanish Caravan (2:58)
  8. My Wild Love (2:50)
  9. We Could Be So Good Together (2:20)
  10. Yes, the River Knows (2:35)
  11. Five to One (4:22)
  12. Albinoni's Adagio in G Minor * (4:32)
  13. Not to Touch the Earth (Dialogue) * (4:32)
  14. Not to Touch the Earth [Take 1] * (3:59)
  15. Not to Touch the Earth [Take 2] * (4:17)
  16. Celebration of the Lizard (An Experiment / Work in Progress) * (17:09)
Droombolus schreef:

U is een poëet

Haha! Bedankt!

avatar van suffeteun
Mooi stukkie hoor.Erg grappig ook dat je dit aan een koude winter doet herinneren.Ik heb juist het tegenovergestelde.Dit is voor mij een echt zomeralbum,om lekker in de tuin met een koude pilsener en een blow te beluisteren.

avatar van Droombolus
suffeteun schreef:
Dit is voor mij een echt zomeralbum.

Yap, heb ik ook ! De LP kwam uit terwijl ik op vakantie was op Texel ergens juli 1968 ....., snoeiheet was het. We aten onze patat met soft-ijs anders koelde ze niet af ......

dankje suffeteun, het hangt heel erg samen met de periode wanneer je het voor het eerst luistert. Ik heb alle Doors albums tot nu toe (t/m Soft Parade) in de koude maanden geluisterd. Sinds de zon is gaan schijnen luister ik nauwelijks nog naar deze band. Maar ik weet zeker dat de kriebels straks weer komen met de donkere herfstwolken.

avatar van aerogp1
Dn!S schreef:

Zeer herkenbaar ja, iedereen heeft volgens mij zo zijn/haar zomer- of winterplaten die verder weinig met de inhoud van doen hebben, maar gewoon afhankelijk is van de periode dat het voor het eerst luistert. Als je deze rare zin kan volgen

avatar van cornucopia
Voor mij de beste cd van The Doors. Een heerlijke warme sfeer met een psychedelica...

Social_Mask
Voor mij niet het beste album van The Doors, maar wel met het beste nummer van The Doors: Five to One!

avatar van Pooiertje
Eens!

Bij Love Street lijkt het alsof dit een parodie op Bob Dylan is.

Leg uit?

Luister maar eens naar hoe het gezongen wordt.
Puur de zang dan.

Okay, ik heb hem nog even gedraaid via YouTube, maar ik hoor de vergelijking niet echt. Wanneer heb jij voor het laatst een Dylan-album uit de 60s gedraaid? Die zingt toch heel anders...

Dat geluk heeft Jim Morrison dan wel weer.

avatar van Mjuman
herman schreef:

De mooiste Dylan-parodie staat op Hunky Dory - "with a voice like sniffin' glue... " Kan me nauwelijks voorstelen dat Jimbo zich zou verlagen tot het nabauwen van Robert Zimmerman.

Ik ben ook niet helemaal duidelijk.
Ik bedoel voornamelijk het stukje vanaf 1.36 minuten.
Love Street

avatar van Mjuman
deric raven schreef:
Ik ben ook niet helemaal duidelijk.
Ik bedoel voornamelijk het stukje vanaf 1.36 minuten.
Love Street

Die parlando manier van zingen - met nasaal accent ja, en Dylan heeft een nasaal accent - wordt ook toegepast door Mink (Willy) Deville in Spanish Stroll - is dat dan ook Dylan-invloed of zou het ook een generiek zangprocédé 'kunnen zijn?

Bij Willy Deville vind ik het wel weer mooi klinken, bij een Mark Knopfler bijvoorbeeld niet.
Alhoewel Jim Morrison bij Love Street opeens heel anders gaat zingen, vind ik het wel goed bij het nummer passen

Ik vind My Wild Love juist heel goed! Dat heeft pas iets zwevends

Dit is mijn Persoonlijke Favoriet

avatar van IntoMusic
Mijns inziens toch na Soft Parade (die voor mij het slechtste album is) een mindere album van The Doors, maar niettemin een hoogstaand feestje. Five to one heeft mij nooit weten te pakken en de stemmingswisseling in dit album vind ik te groot.

Natuurlijk wel weer heerlijke songs, waarin vooral de 'rustige' nummers beauty's zijn (Yes, the river knows, Love street, summer's almost gone en Spanish caravan).

De extra tracks is een mooie aanvulling met vooral Albinoni's en een complete Celebration. Vooral die laatste is niet in stukken geknips, maar gewoon de complete set zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Nu ik dit schrijf zit ik toch wel te twijfelen tussen een 4 en 4,5... Dit album draai ik het minst, dus laat de 4 maar staan.

The Oath
Weet iemand waarom 'Celebration Of The Lizard' nooit deze plaat gehaald heeft?

avatar van IntoMusic
The band heeft dit nummer nooit echt compleet af gekregen, zoals men het wilde. Ook de bonustrack is een 'work in progress', vandaar dat men wel het fragment Not to touch the earth af heeft gekregen. Live heeft The Doors Celebration vele malen uitgevoerd.

Gelukkig staat CotL wel op de special editie/ Perception-box en is die versie toch van behoorlijk goede kwaliteit.

Zelf vond ik het altijd vreemd waarom de titeltrack (Waiting for the sun) nooit dit album heeft bereikt, maar pas 2 jaar later is verschenen.

avatar van ricardo
Dit album heb ik ook beluisterd, maar vind ik een stuk minder goed dan de eerste 2 en de laatste 2 met Morrison als zanger. Op de 1 of andere manier klinkt het wat minder geinspireerd en lijken de nummer teveel op elkaar.

Heb hem maar 1 keer beluisterd nu, en zal hem zeker nog een goede kans geven de komende dagen. Slecht issie niet, maar denk dat ik eerder 1 van die 4 andere albums op zou zetten dan.

avatar van Droombolus
ricardo schreef:
en lijken de nummer teveel op elkaar.

Five To One en Yes The River Knows kan ik ook nauwelijks uitelkaar houden .......... Misschien de volgende keer maar de moeite nemen om een paar keer naar een album te luisteren voordat je je kommentaar er op zet ?

avatar van Ducoz
Daar geef ik Droombolus gelijk, dit album verdient meer dan 1 luister beurt voor een goede beoordeling!

avatar van ricardo
Daar hebben jullie behoorlijk last van geloof ik dat ik me na 1 luisterbeurt niet zo heel positief uitlaat over dit album.

Bij b.v Morrison Hotel hoor ik jullie niet, want die beoordeel ik ook al na 1 luisterbeurt.

Op beide albums heb ik nog niet gestemd, om zoals Ducoz te citeren:dit album verdient meer dan 1 luisterbeurt voor een goede beoordeling!

avatar van rudiger
Ricardo , de Deuren hebben 6 klassiekers uitgebracht .

avatar van ricardo
Klopt Ruud, maar daarom hoef je ze niet alle 6 even goed te vinden toch?

Stijn_Slayer
rudiger schreef:
Ricardo , de Deuren hebben 6 klassiekers uitgebracht .

The Soft Parade een klassieker.

ricardo schreef:

Klopt, maar door te zeggen dat hij al minder is, waar je overigens helemaal vrij in ben! Beoordeel je de CD al, zonder hem een cijfer te geven Maar er gaan onverwachten "deuren" open als je hem nog een keer of 2 keer hoort! Echt waar.