Metallica - Garage Inc. (1998)

Label: Elektra

1. Free Speech for the Dumb (2:35)
  2. It's Electric (3:33)
  3. Sabbra Cadabra (6:20)
  4. Turn the Page (6:06)
  5. Die, Die My Darling (2:26)
  6. Loverman (7:52)
  7. Mercyful Fate (11:10)
  8. Astronomy (6:37)
  9. Whiskey in the Jar (5:04)
  10. Tuesday's Gone [Live] (9:03)

met Gary Rossington, Pepper Keenan, Jerry Cantrell, Sean Kinney, Les Claypool, Jim Martin en John Popper

11. The More I See / Bridge of Sighs (4:48)
  12. Helpless (6:36)
  13. The Small Hours (6:40)
  14. The Wait (4:52)
  15. Crash Course in Brain Surgery (3:08)
  16. Last Caress / Green Hell (3:29)
  17. Am I Evil? (7:50)
  18. Blitzkrieg (3:36)
  19. Breadfan (5:41)
  20. The Prince (4:24)
  21. Stone Cold Crazy (2:17)
  22. So What (3:08)
  23. Killing Time (3:03)
  24. Overkill (4:05)
  25. Damage Case (3:40)
  26. Stone Dead Forever (4:51)
  27. Too Late Too Late (3:12)
avatar van sinkthepink
Pfffeuw.....wat is "turn the page" een sterk nummer, mooie clip ook trouwens, zie you tube...

en een cover....

avatar van Genesis
.... maar wel beter dan het origineel.

MetalDex
Persoonlijk vind hier weer het origineel stúkken beter. Die heerlijke rust door het hele nummer doet de sfeer echt veel beter... Van sommige nummers is het gewoon jammer om er een metal-nummer van te maken. Aan de andere kant is het wel mooi dat Metallica ook zulke covert en niet alleen cliché de nummers van Sabbath, Motörhead, Mercyful Fate enz.

Joy
een cover is never beter dan het origineel, het blijft een immitatie dus kan helemaal niet

behalve frank zappa's whippin' post

avatar van Genesis
Wat een onzin zeg. Sorry maar Whiskey in a Jar vind ik ook beter dan het origineel ook al is die van Thin Lizzy ook goed. Wat Metallica ervan gemaakt heeft vind ik gewoon beter.

prima begrepen;)

Whiskey in the jar is trouwens origineel niet van Thin Lizzy. Het is een nummer dat al heel lang bestaat, maar door wie of wanneer, geen idee.

Trouwens, ik vind over het algemeen de oorspronkelijke versie van een nummer beter, omdat dan het nummer overkomt zoals het bedoelt is.
Niet tegenstaande vind ik wel dat er een paar prachtige covers bestaan, met als favoriet zonder twijfel All along the watchtower door Jimi Hendrix

Whiskey in the jar is een Iers volksliedje.

Mr Brown
Garage up your ass...

avatar van notsub
Ik mag dit album altijd graag horen. Het is gewoon een verzameling covers (en B-kanten) van door de jaren heen. Tel daarbij een lading nieuwe covers en je hebt 27 nummers voor een dubbelaar. En er zitten erg goede tussen: Mercyful Fate bijvoorbeeld als ode aan de gelijknamige band is 11 minuten genot. Of Die, Die My Darling, een heerlijke korte uitbarsting. Am I Evil is ook nog altijd erg goed en zo zijn er nog wel meer. Gewoon lekker, deze CD's.

avatar van AGE-411
Het nummer Mercyful Fate kan belange niet tippen aan de originelen van Melissa.

Als je de nummers op Disc 1 vergleijkt met de originelen zie je dat het er steeds ver van af is, terwijl op disc 2 de nummers soms bijna even goed zijn als de originelen !

Joy
disc 1 voorenamelijk covers waarvan ik er maar een kinderhandje vol ok vind, kant 2 voor de helft al eerder uitgebracht materiaal plus nog wat strakke bonusnummers

had geen dubbelaar hoeven zijn

Ongeloofelijk.
Ik zou veel geld geven om daar bij te zijn.

Joy

iets beter geluid, maar zonder diamant

Maja, daar is niets aan hé

Empyrium
Het wordt tijd dat Metallica gewoon weer een ouderwetse Metal cd maakt, weg met al die onzinnige intermezzo's waarbij James een ieder wilt overtuigen van zijn zangkunsten, terwijl iedereen weet dat het daarmee erg slecht gesteld is.

Gewoon weer eerst luisteren naar een tig klassiekers, en weten waarom de band überhaupt METALlica heet!

avatar van AGE-411
inderdaad. Een overdosis Mercyful Fate, Iron Maiden, Saxon, Metal Church, Venom, Black Sabbath, ... zou niet misstaan in hun studio waar ze aan het opnemen zijn.

AGE-411 schreef:
Maja, daar is niets aan hé

nah, iets minder

kheb het eerder gezegd,hetfield moet gewoon weer gaan zuipen

staan wel veel strakke nummr sop, maar ook veel bagger

tuesdays gone als dieptepunt, komt geen end aan dat nummer en het boeit na 10 seconden al niet meer

Garage inc.

Normaalgezien ging die titel zelf anders zijn. Born in the garage, garage bloody garage, ... waren opties (er waren er nog een 20-tal)

avatar van Guinness1980
Voor mij is dit het beste album van Metallica van de laatste jaren ( ik bedoel dan de periode na 'Metallica' )

4,5 * omdat het gewoon erg goede covers zijn.

Joy schreef:

behalve frank zappa's whippin' post

Raising my lonelyyyyy... whipping floss!!!!!

Joy
en zo linkt meneer klaztor alles aan zappa, en terecht

Covers..... altijd voer voor discussie dus ook als het Metallica betreft.
En zoals zo vaak bij cover-albums kan er gezegd worden dat er prima covers op staan en nummers waarbij het origineel niet weggespeeld kan worden. Zo is Loverman mij heilig en daar moeten ze met hun poten van af blijven: bah wat een vervelend stuk hebben ze daar van gemaakt. Maar ja kom niet aan Nick Cave he. Ook Stone Cold Crazy ken ik te goed en dan blijf ik toch telkens Queen er doorheen horen. Ik moet wel zeggen dat ik deze cover dan weer wel gelukt vind.
Ik ken niet alle originelen en dat is bij cover-albums altijd wel prettig omdat het dan veel neutraler overkomt en in dat geval moet ik concluderen dat ik dit eigenlijk best wel als een lekker album ervaar. Cd 1 of cd 2; het is mij om het even, ik kan er beide goed mee uit de voeten. Alsof de heren op dit album even 'niet zo nodig hoeven' en daardoor straalt het zelfs speelplezier uit. Mooi toch? Zelfs als het dan om een cover-album gaat (en wat is Turn the Page toch ongelooflijk lekker en Am I Evil? genieten).

Covers..... altijd voer voor discussie dus ook als het Metallica betreft.

Bij de Motörhead covers hebben ze volgens mij enorm genoten. Aangezien lemmy toch wel hun grote idool was.

Loverman probee rik ook steeds de skippen. Bij een vinylplaat is dat echter wel moeilijk, maar dan gebruik ik de gelegenheid om even naar toilet te gaan. Wat en irritant nummer zeg. (L is for ...)

AGE-411 schreef:
Wat en irritant nummer zeg. (L is for ...)

Ehm..... wat een irritante cover zul je bedoelen. Het origineel is om je vingers bij af te likken: dat hele Cave-sfeertje weet Metallica totaal om zeep te helpen

DonDijk
aERodynamIC schreef:

Jaja. Cave is geweldig, we know

Hardgrondig mee eens.
Ik ben het vaak wel eens met het Metalli-bashen, maar de kritiek op dit album is grotendeels onzin.

DonDijk
Klopt, maar ik vind wel dat er te veel nummers op staan en sómmige nummers duren echt te lang...Ik bedoel, Tuesday's Gone is een kwelgeest die maar niet ophoudt, net als het al eerder genoemde Loverman. Gelukkig hebben we hiervoor de skip-knop maar het haalt wat vaart uit de cd.

DonDijk schreef:
Tuesday's Gone is een kwelgeest die maar niet ophoudt

Opvallend: daar heb ik dan weer geen last van.
Overigens vind ik de vaart er juist lekker in zitten op dit album (iets wat op Load en Reload juist niet altijd het geval is: maar ook die 2 albums kan ik eigenlijk best goed hebben).