menu

Nirvana - Incesticide (1992)

mijn stem
3,58 (440)
440 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: DGC

 1. Dive (3:53)
 2. Sliver (2:12)
 3. Stain (2:38)
 4. Been a Son [New Version] (1:53)
 5. Turnaround (2:17)
 6. Molly's Lips (1:51)
 7. Son of a Gun (2:48)
 8. (New Wave) Polly [New Version] (1:46)
 9. Beeswax (2:47)
 10. Downer (1:42)
 11. Mexican Seafood (1:52)
 12. Hairspray Queen (4:12)
 13. Aero Zeppelin (4:38)
 14. Big Long Now (5:01)
 15. Aneurysm [New Version] (4:35)
totale tijdsduur: 44:05
zoeken in:
avatar van Stijn_Slayer
3,0
slaapkamermug schreef:
Bleach en Incesticide zijn overwegend metal omdat ze hierop simpelweg metal nummers spelen.


Wow, nu zijn we overtuigd.

avatar van Oldfart
Ah een nieuwe kenner is opgestaan. En het noemt zich slaapkamermug.
Neem aan dat het de vooropgezette bedoeling is eens lekker irritant rond te gaan zoemen.
Want inhoudelijk ........

avatar van Sandokan-veld
3,5
slaapkamermug schreef:
Soms klinken ze grunge als mudhoney enzo, maar misschien is grunge wel gewoon een onzin-term die eigenlijk gewoon een mix tussen old school hardrock en metal en punk behelst.


Eh, ja.

Duh!

'Grunge' moet worden opgevat als 'klinkt ongeveer als Nirvana/ Pearl Jam/ Mudhoney/ Alice In Chains/ Een goede gelegenheid voor winkeliers om veel te grote t-shirts te verkopen.' De stelling dat Nirvana geen grunge is, is dus absurd en nutteloos. Dat de muziek van Nirvana stikt van de invloeden uit de vroege hardrock/metal lijkt me verder evident.

Just my two cents'...

avatar van Oldfart
Dat moet een record zijn

Nee hoor, dit soort eendagsvliegen en andere vervelende zoemertjes zijn hier al vaker geweest, en meestal stierven zij een snelle dood.

Nieuwstad
Nirvana maakte grunge. En wat is grunge?

Volgens wikipedia:

Grunge kwam voort uit de noise rock en alternatieve rock en koppelt de strakke eenvoud van de punk en indierock aan het overstuurde gitaargeluid van de heavy metal.

Case closed

avatar van rkdev
3,0
Oldfart schreef:
Nee hoor, dit soort eendagsvliegen en andere vervelende zoemertjes zijn hier al vaker geweest, en meestal stierven zij een snelle dood.
PATS !

avatar van starsailor
Oldfart schreef:
Nee hoor, dit soort eendagsvliegen en andere vervelende zoemertjes zijn hier al vaker geweest, en meestal stierven zij een snelle dood.


jammer dat deze plaat geen Insectiside heet


avatar van vanson
3,5
voor een metalband vond ik Nirvana altijd aardig soft en veel te lief...
nu begrijp ik pas waarom.

avatar van deric raven
Ik heb meer met hun jazz album Nevermind.

avatar van Ducoz
3,5
Ach, bij Bleach is de argumentatie vele malen sterker...


avatar van Ducoz
3,5
57% zegt Nee, bij de stemmen.
Overigens is het niet echt een sterk betoog.

avatar van Oldfart
Ik heb meer met hun jazz album Nevermind.
....
Hun Latin album In Utero dat is pas heavy shit.

avatar van muziek-fan
3,5
Nirvana - Incesticide (1992)

Het album begint met het nummer Dive. Het is een zeer mooie opener. De 3 beste nummers van dit album vind ik Stain,Been a son en Son of a gun. Bij alle 3 de nummers blijft het refrein wel hangen in je hoofd.

Silver vind ik dan weer het slechtste nummer van dit album. Het nummer begint heel goed maar toen het lied verder speelde kwam ik aan het stuk dat hij 8 keer grandma take me home zong. Ik luisterde verder en 3 zinnen daarachter kwam er weer eens 8 keer grandma take me home En dat ging zo verder.Ik vond het nummer eentonig en ik vind dat dit het slechtste nummer is van dit album..

Bij het nummer stain begint het nummer krachtig. Dan zingt hij [i][I'm a stain/i] en dat komt 3 keer terug. Maar dit nummer is niet eentonig. Dat nummer vind ik het beste van dit album.

Voor dit album geef ik een 3,5

avatar van spinout
3,5
Ik vind het interessant om een niet gitaar-album kopend persoon als gweah lovend over dit album te "horen praten". Dan moet Nirvana toch wel iets goeds gedaan hebben.

avatar van lennon
1,5
Kwam de cd laatst tegen bij de kringloop voor 1 euro.

Meegenomen, maar weet nu weer waarom ik m niet in bezit had. Ga deze dus ook niet meer draaien in mijn bestaan op deze aarde.

New wave Polly is nog wel grappig, maar eigenlijk is dit gewoon een verzameling met bagger nummers van Nirvana.

Nirvana's b-kanten waren gewoon duidelijk niet zo sterk. Dat is wel bewezen op deze uitgave.

avatar van thesceneisnow
4,5
lennon schreef:
Kwam de cd laatst tegen bij de kringloop voor 1 euro.

Meegenomen, maar weet nu weer waarom ik m niet in bezit had. Ga deze dus ook niet meer draaien in mijn bestaan op deze aarde.

New wave Polly is nog wel grappig, maar eigenlijk is dit gewoon een verzameling met bagger nummers van Nirvana.

Nirvana's b-kanten waren gewoon duidelijk niet zo sterk. Dat is wel bewezen op deze uitgave.De covers van the vaselines EN het nummer new wave polly zijn voor mij juist de reden om dit album geen 5 sterren te geven. Vooral vanaf Beeswax is het voor mij nog altijd indrukwekkende punkrock (of geef het een andere naam.) De stem van Cobain vind ik ook echt een meerwaarde in al deze nummers, bijna alsof er een extra instrument op mee doet.
De B-kanten van In Utero vind ik ook geweldig. Eigenlijk alleen die van Nevermind kunnen me minder bekoren.

avatar van Johnny Marr
3,5
Begint zeer sterk met de eerste 4 nummers en kent met Aneurysm toch nog een hoogtepunt als einde, maar daartussen zitten teveel niemendalletjes om echt de volledige lengte te kunnen boeien.

Beeswax, Mexican Seafood en Hairspray Queen zijn echte draken en storende nummers. Toch nog 3,5* omdat de sterke nummers wel echt heel erg goed zijn (vooral Dive, Sliver, Stain en Aneurysm).

avatar van adri1982
4,0
Mmm, ik kan juist geen echte draak op dit album vinden. Alleen 'Beeswax' is een zwakkere plek van deze ''verzamelaar' die ikzelf als een regulier album beschouw. Enkel 'Downer' staat op een eerder uitgebracht album (Bleach).
Op 'Beeswax' na? Ja, al die andere nummers zijn gewoon goed! Ze geven een echt rockgevoel en laten voornamelijk het oorspronkelijk geluid van Nirvana horen. 'Sliver', 'Been a son', 'Molly's lips', 'Son of a gun', 'Downer' en 'Aneurysm' hebben qua geluid zelfs een hoog punkgehalte.
Mijn favoriete tracks van het album; 'Son of a gun', 'Aero Zeppelin' en 'Aneurysm' ('Dive' wilde ik eigenlijk ook aanvinken).

avatar van Brutus
2,5
Ik vind Nirvana een wat overschatte band. Niet slecht, maar ook niet super.
Ik vind Polly hierop net als op Nevermind een goed nummer.

avatar van Silky & Smooth
4,0
Ik kan begrijpen dat dit nummers zijn die de albums van Nirvana niet hebben gehaald, maar tezamen vormen ze toch een sterk geheel. Nummers als Dive, Sliver, Molly's Lips en Downer vind ik echt cool en net als bij Nevermind heb ik moeite met favorieten aanklikken (al is het niveau hier beduidend lager). Het enige nummer wat ik minder kan waarderen is Aero Zeppelin. Wat ik ook opvallend vind ik dat er veel dat de sfeer van veel nummers bijna luchtig te noemen is. Dit maakt Incesticide des te meer interessant.

4,0
Weer eens op staan vandaag. Dat is best wel lang geleden, maar het is nog steeds goed. Inmiddels wat ouder geworden (en wijzer?) en dan denk ik: Nirvana had in de langzamere modus op Amphetamine Reptile gepast en op zijn snelst op Lookout! Records. Nu lees ik toevallig How To Ru(i)n A Record Label en blijkt dat er inderdaad contact is geweest tussen Lookout! en Nirvana, maar dat t spaak liep. Dat soort dingen vind ik wel interessant.

avatar van Guns N' Axl Rose
3,0
De minder toegankelijke opvolger van Nevermind. Een wat somberder album waar ook zeker een aantal aardige nummers op staan. De afsluiter Aneurysm is natuurlijk een knaller. Een van de betere nummers van Nirvana vind ik.

avatar van WesleyX16
4,5
Ik vind het ook geen metal. Meer harde punk-rock. Maar je mag het metal noemen. Ieder zijn mening. Die strijd of het punk danwel metal is, so what?! Ik ga altijd op mijn gevoel af en wat ik hoor.

Deze verzameling en Bleach zijn van hun begindagen en nog lekker rommelig en kort en snel. En inderdaad dat het bijzonder is, dat er zoveel mensen hiervan fan zijn. Begrijp ik eigenlijk ook niet. Meer omdat ik het juist zo kan waarderen. En toen Nirvana zo populair was, was ik verbaasd dat iemand beweerde dat Nirvana rustige muziek was. Dan zet ik gelijk Nirvana op.

Aero Zeppelin en Aneurysm zijn geweldige nummers. Maar de rest vind ik ook stuk voor stuk heel fijn om te horen. Nog niet zo benauwend als In Utero. Die sfeer in dat album is daarin zo down.

avatar van trebremmit
3,5
Lang niet gedraaid deze, toentertijd was dit al het album van Nirvana wat ik het minst draaide, maar er staan toch wel een aantal lekkere nummers op zoals Big Long Now en Aneurysm.

avatar van ZAP!
4,5
geplaatst:
"Mom and dad went to a show
They dropped me off at Grandpa Joe's
I kicked and screamed, said please don't go

Grandma take me home"


Echte 'heimwee'-(verzamel)plaat die ik indertijd met veel plezier grijs heb gedraaid (cd). Veel lekker in het gehoor liggende, veelal korte nummers, ook al klinkt het vaak tegelijk ook lekker smerig - (h)eerlijke sound - maar sommige nummers zijn weer wat donkerder^. Dat er 3 covers op stonden, heb ik nooit geweten, maar het klinkt allemaal op en top Nirvana. Heb deze samen met 'Bleach' ook liever dan 'Nevermind', maar aan 'In Utero' kan het dan weer niet tippen.

Favorieten: 'Sliver', 'Hairspray Queen' en 'Aero Zeppelin'.


Onveranderd 4,5*.

^ overigens zitten er wel degelijk wat metal riffs / stukjes tussen, maar het meest is dit toch punkrock

avatar van west
4,0
Ik zeg ook: punkrock (natuurlijk). Toch wel een erg lekkere plaat hoor, als je 'm gewoon los draait. Los van andere Nirvana platen.

avatar van Jazper
4,0
west schreef:
Ik zeg ook: punkrock (natuurlijk). Toch wel een lekkere plaat hoor, als je 'm gewoon los draait. Los van andere Nirvana platen.


Ik ga het toch eens proberen, een paar Nirvanaplaten tegelijk draaien.

avatar van west
4,0
Jazper schreef:
(quote)


Ik ga het toch eens proberen, een paar Nirvanaplaten tegelijk draaien.


avatar van Thekillers87327
3,5
Vanavond ook maar eens hieraan beginnen?
Lijkt dit album erg op nevermind of is het wat punkiger?

avatar van Jazper
4,0
Thekillers87327 schreef:
Vanavond ook maar eens hieraan beginnen?
Lijkt dit album erg op nevermind of is het wat punkiger?


Gewoon beginnen met luisteren, dan merk je het vanzelf.

avatar van Thekillers87327
3,5
Uiteindelijk een redelijk goed albumpje gebleken. En dat voor een b side. Zitten wel 2-3 gedrochten tussen zeg. Hairspray queen vind ik verschrikkelijk, hoe kurt daarop zingt.
Het openingsnummer en de afsluiter rocken het beste!
3,5 word het for sure!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:50 uur

geplaatst: vandaag om 16:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.