Wat een prachtprestatie van deze jongeling van 77.
Ooh!
Leonard Cohen: de levende legende heeft niets meer te bewijzen, met al tal van klassiekers en meesterwerkjes op zijn naam. Maar Cohen brengt, niet, zoals vele mindere Goden, een zoveelste 'best of', al dan niet in een of ander nieuw jasje gestoken of extra bonustrack, uit, maar komt op de proppen met een ijzersterk nieuw album, 'Old Ideas' genoemd. Maar oud of belegen klinkt het allerminst. Het werd niet minder dan een zoveelste klassieker in Cohen's oeuvre. Hallelujah - ok, dat is van een andere plaat, maar hier geldt het als vreugdekreet
Weerom prachtige teksten en verhalen. En eigenlijk is dat allemaal pure poëzie en grote kunst. Het is nog altijd genieten van Cohen's warme en donkere basstem....
De meester pakt uit met een prachtige collectie songs, stuk voor stuk kleine kunstwerkjes en allen hoogzwanger van een overdosis sfeer en in degelijke verteltrant, gebracht met brio.
Er wordt heel knap gemusiceerd en Leonard Cohen's vocalen gaan vaak mooi in debat met die van The Web Sisters!!! Zo mooi!!
Het album opent sterk met '
Going Home' en eindigt met een ander hoogtepunt, het verhaal dat '
Different Sides' heet. En daartussen zitten gewoon nog meer toppers zoals - mijn absolute favoriet op het album - '
Amen', '
Darkness' , '
Banjo' en '
Lullaby'....
En stuk voor stuk mooie nummers, hoogtepunten: eigenlijk alle 10 de songs!
Moge deze held nog een lang leven beschoren zijn met nog méér prachtige albums. Al besef dat ik alles eindig is, en niemand het eeuwige leven heeft, zelfs Leonard Cohen niet.