Moss - Ornaments (2012)

1. I Am Human (3:21)
  2. Spellbound (2:35)
  3. Tiny Love (4:06)
  4. Almost a Year (3:27)
  5. Give Love to the Ones You Love (2:36)
  6. Everything Died in Your Heart (2:51)
  7. The Hunter (3:59)
  8. What You Want (3:05)
  9. A Real Hero Dies in the End (1:51)
  10. Good People (3:18)
  11. Ornament (9:12)
avatar van WJW
WJW
Ik ben verslaafd. Omhoog naar 4,5 sterren.

avatar van heartofsoul
In De Volkskrant vandaag bij monde van Menno Pot 5 sterren! Geroemd worden o.a. het compositorisch vernuft, de aandacht voor detail en de muzikale kleuring. Hoewel ik de muzikale meningen van Pot niet altijd deel, ga ik hier zeker naar luisteren (ik heb het tweede album gemist, maar het eerste heb ik met veel plezier beluisterd).

avatar van WJW
WJW
heartofsoul schreef:

Wat ga jij dan een mooie tijd tegemoet!

avatar van midnight boom
Hij groeit!

avatar van bonothecat
Prachtig nieuw album! Voor de vierde keer opstaan vandaag, en dat komt bij mij maar zelden voor.

Ik sta inderdaad meestal maar 1x per dag op.

avatar van Mjuman

Komt wel vaker voor in de puberteit; meestal t.g.v sexuele stimuli (kan wel zeggen "een lekker wijf", maar ik ken je geaardheid niet )

Zou overigens zo maar kunnen , want ik vind het een kutbandje.

avatar van midnight boom
Mjuman schreef:

Op Musicmeter, music is engels voor muziek, gaat het over muziek... Viespeuk

avatar van djarend
hmmm, het tweede album gemist, die zou ik dan maar eens gauw gaan inhalen, Never Be Scared/Don't Be A Hero is ook een schitterend album, maar durf nu al te zeggen dat deze nieuwe nog een stapje verder gaat

avatar van Marijke1960
doet me wat denken aan Beachhouse

avatar van heartofsoul
@djarend: de tweede (Never Be Scared/Don't Be A Hero) is één van mijn volgende geplande aankopen en/of bestellingen. En verder ben ik het met vele bovenstaande users eens dat Ornaments een verslavende plaat is. Ik begin met 4 punten, maar kan (nog) geen favorieten selecteren, daarvoor is het niveau in mijn beleving (na twee draaibeurten) te constant.

avatar van alpeko
De Nederlandse Radiohead? Mijn favorieten op dit moment zijn Tiny Love en het slotstuk Ornament waarin er weer wordt geflirt met post rock net zoals ze dat al deden met de uitgerekte live versie Silent Hill afkomstig van het van het vorige album .

avatar van bonothecat
deric raven schreef:
Ik sta inderdaad meestal maar 1x per dag op.

Grapjas! Zorg jij maar dat je op de goede dag opstaat voor een meeting Ik zal in het vervolg nog maar ik keer per dag dit album opzetten.

bobbee
Nu 2 x keer gehoord en moest even wennen aan de Fleet Foxes overeenkomst. Maar dat deert niet, liever 10 Fleet Foxes dan 1 Kane. Prima Nummers. Prima geluid, voorlopig een 4.

avatar van Mjuman
Via de luisterpaal nu tweemaal gehoord. Normaal wanneer mijn zwager met Excelsior-bandjes aan komt zetten (GEM, Johan etc) ben ik er over het algemeen vrij snel klaar mee - te braaf, te blank en ene oor in, andere oor uit.

Vorig jaar was Lola Kite verfrissend, nu is dit album van Moss een album waarop ik me verkeken heb - 't zit goed in elkaar, gitaarpop; bij de hierboven genoemde namen heb ik ff geen beeld, maar het luistert prettig weg.

Ik zet 'em op 3,5.

avatar van coldwarkids
Stem doet me veel denken aan die van Clap Your Hands Say Yeah... vooral in de single.

Dit album kan ik dan weer wel waarderen. Ze gaan vooruit!

moet hem nog even goed luisteren...

avatar van Marteen
Bij het eerste nummer moet ik steeds aan Yeasayer denken. Maar wel weer een goed album verder, hoewel de vorige mij beter lag. De elektrische invloeden maken het mijns inziens niet direct beter. Toch blijft het voor Nederlandse begrippen fijne muziek.

avatar van hidalgo
kwam deze met toeval tegen moet zeggen ligt heerlijk in het gehoor
fatal flowers zaten toch ook bij Excelsior
of heb ik weer de plank mis geslagen hier
I Am Human vind ik het mooiste nummer maar het kan nog veranderen
ik lijk wel het weer
groets hidalgo goes moss

avatar van jacobz
Ik hou nooit zo van vergelijkingen, maar Give Love to the Ones You Love is gewoon rechtstreeks een Fleet Foxes cover. Veder ben ik wel positief verrast door deze band.
Alleen het laatste nummer had er van mij niet op gehoeven.

avatar van robbrouwer58
Minder catchy gitaar, meer weirde ritmes. Ik vind de vorige toch beter.

avatar van GrafGantz
hidalgo schreef:
fatal flowers zaten toch ook bij Excelsior
of heb ik weer de plank mis geslagen hier

Eerste Excelsior release is uit 1996, Fatal Flowers is gestopt in 1990. You do the math .

avatar van boltthrower58
Ik hoor halverwege het album ook wel The walkmen (laatste album Lisbon) er in terug.

avatar van Marteen
Puike plaat weer van Moss, nog weer wat beter dan de voorganger. Het begin van What You Want doet me wel ontzettend aan Beach House denken.

Was groot fan van Never be, stond echt open voor een ander album,maar de pakkende melodiëen zijn weg, de lange uitgesponnen stukken veel te lang, te weinig afwisseling en de stem klinkt nu echt zeikerig. De geweldige samenzang vrijwel weg.
Ornaments is gewoon een arty farthy poep cd.

avatar van willymeuf
Doet meer mensen de intro van het nummer 'Give Love to the Ones you Love' denken aan 'Opzij, Opzij, Opzij' van Herman van Veen?

avatar van Boris1
Wat fijn, de huidige regen aan goede Nederlandse bands. Waar ik in het begin deze nieuwe Moss nog niet zo kon waarderen, is het nu uitgegroeid tot 1 van de beste releases tot zover in 2012. Tiny Love is werkelijk een fantastisch nummer.....

avatar van Matthijs72
hop, van 4 via 4,5 naar 5 sterren, wat een fraai album is dit toch. Tiny Love en Almost A Year zelfs van de buitencategorie, hemels. Album duurt 4 minuten te lang: de laatste 4, het is vast hip en eigenwijs om een lange track toe te voegen, voor mij voegt het niks toe. Los daarvan is het wel een goed nummer.

In eerste instantie vond ik Ornaments een vrij lastige plaat om goed naar te luisteren. De overgang met Never Be Scared/Don't Be A Hero was groot. Inmiddels, bijna 2 maanden na de eerste kennismaking (een showcase van Moss tijdens het verjaardagsfeest van Excelsior) is Ornamenst geheel op z'n plaats gevallen. Wat een heerlijke plaat weer.

Leuke plaat. Doet me soms een beetje denken aan the XX (Everything died in your heart) en op andere momenten aan My Morning Jacket ttv Z (What you want). Radiohead haal ik er nog niet echt uit. zwaartepunt ligt voor mij duidelijk in het midden. Het laatste nummer had van mij niet gehoeven.

Ook mist de plaat voor mij de oompf-factor/backbone. Daarvoor is de productie ietwat te gelikt.