The Black Eyed Peas - Monkey Business (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: A&M

1. Pump It (3:37)
  2. Don't Phunk with My Heart (4:04)
  3. My Style (4:32)

met Cee-Lo, Q-Tip, John Legend en Talib Kweli

7. Dum Diddly (4:23)

met Dante Santiago

8. Feel It (4:23)
  9. Gone Going Gone (3:18)

met Jack Johnson

10. They Don't Want Music (6:51)

met James Brown

11. Disco Club (3:52)
  12. Bebot (3:34)
  13. Ba Bump (4:01)
  14. Audio Delite at Low Fidelity (5:33)
  15. Union (5:08)

met Sting

16. Do What You Want * (4:07)
  17. If You Want Love * (4:58)
  18. Make Them Hear You * (3:18)
Nieuwe single Don't Phunk with my heart vind ik erg aanstekelijk nummer. Al paar keer gehoord op de radio en bevalt me goed.

avatar van Jordy
Onvoorstelbaar wat kutband is dit geworden zeg. De heerlijke Q-Tip/Talib track is het bewijs van wat een leuke band hiphop is kwijtgeraakt aan de popmuziek

Ik weet dat ik ze bij het vorige album BEP nog verdedigde met "ach het was toch nooit erg underground", maar de oppervlakkige K3-pop die ze hier laten horen bewijst dat de komst van die doos van Furbie echt het einde van een leuke groep betekende.

Die Justin track is ook wel aardig, krap 2 sterren

Ik vind dit echt een heerlijk album. De liedjes zijn stuk voor stuk leuk en liggen gewoon lekker in het gehoor. Vooral Don't Lie, My Style en Feel It vind ik erg leuk. Ook leuk dat er zoveel samenwerkingen op dit album staan. 4*

Jordy schreef:

Maar de oppervlakkige K3-pop die ze hier laten horen bewijst dat de komst van die doos van Furbie echt het einde van een leuke groep betekende.

Misschien in jouw ogen, want hun succes is dankzij "Furbie" toch echt toegenomen. Blijkbaar is K3 toch zo slecht nog niet...

Album is trouwens echt aanstekelijk goed. Ookal heb ik hier niet het voorgevoel van grote hits zoals ik bij Elephunk wel had.

avatar van Jordy
Angrod-Pallanén schreef:

Ja want als je succes hebt betekent dat natuurlijk automatisch dat je goede muziek maakt.

avatar van miak
sommige nummers klinken echt gheel lekker; My Style, Don't Lie, Gone Going Gone zijn echt toppers...
Verder vind ik er niet heel veel sclechts op staan hoor, duss

Monkey Business benadert op sommige momenten terug de pre-fergie kwaliteit, maar het blijft toch vooral een pijnlijke herinnering aan de sterke groep die BEP was vooraleer ze hun ziel verkochten.

"This bad cover version of love is not the real thing."

wotjek
Samenwerking met Sting klinkt echt heel goed..

Verder goed album.

4 sterren

kiekske
Eindigt My Humps bij jullie ook zo raar?

Pump It

Don't Phunk With My Heart

My Style
met Justin Timberlake
My Humps

De enigste goeie liedjes

ja enig

0,5
Gisteravond op visite dit album tot 3 maal toe (!) moeten horen. Al met al een niet echt aangename ervaring (en dan druk ik me nog zacht uit). Slappe beats en ongelofelijk slappe teksten. En dan ook nog de 13-in-een-dozijn teksten van fergie met van die uithalen alsof ze een bak spinnen over d'r rug heeft lopen.

0,5* en ik hoop dat ik van m'n leven nooit meer zoiets hoef aan te horen.

Ink
wellicht oud nieuws hoor, maar hoorde gister dat Don't Phunk With My Heart in de USA (natuuuurlijk) een gecensureerde versie kent... Don't Mess With My Heart....

0,5
dit album is zoo bagger, kan met niet voorstellen dat mensen dit aan kunnen horen, het woord ''muziek'''is nog te groot voor dit ''album''

avatar van Nicolage Rico
Wat een IRRITANTE, waardeloze, vervelende "muziek".... Ik zet de radio af als ik dit hoor!

Improvision
what went up must come down

avatar van Stan
Geheel verschillende meningen natuurlijk maar ik vind het album top

avatar van John Doe
De Black Eyed Peas misbruiken hun kennis van muziek om een groot publiek te bereiken en beroemd/rijk te worden. De muzikaliteit van ze is wel te horen, maar wordt hevig misbruikt ten opzichte van hun oude, meer ingetogene ''Request Line'' single die ik weleens gehoord heb. Als je wat gewaardeerde rock/hiphop groepen kent die niet aanslaan bij de kudde van jongelingen (in het hoofd), kun je kwalitatieve muziek goed onderscheiden van deze bagger. ''Hey Mama'' van het vorige album, vond ik trouwens nog heel aardig.

avatar van BoordAppel
Het vorige album vond ik ook nog erg aardig. Dit album laat ik voorlopig maar aan me voorbij gaan, de singles stemmen me niet echt (echt niet) tevreden. Die Furbie is toch teveel op de voorgrond getreden en dat is niet echt een goede zaak, het is ook totaal geen hiphop meer. Jammer, want Will-I-Am heeft zeker wel productietalent.

avatar van vanh
Gatver wat een goedkope shit is dit geworden zeg. Bij een live-optreden gaan je haren over eind staan. Welkom in de top 10 van de slechtste live-act ooit....

is wel lekker albumpje maar sinds die chick er bij is gekomen zijn ze te commercieel geworden jammergenoeg..

´´ No no no no, don´t funk with my heart´´/- Don´t Funk With My Heart

´´ Nononono baby, nononono don't lie. Nononono, yeah you kno kno kno know you gotta try´´/- Don´t Lie

´´You don’t want no drama,
No, no drama, no, no, no, no drama´´/- My Humps

Het record No zingen op 1 album is wel gebroken door Fergie..

avatar van Cath
Wat een irritant wijf is Fergie.
Als zij er niet bij zat waren ze meteen veeeheeel leuker.

Wel 's van No Limits gehoord? En boeieh, Don't Phunk With My Heart is toch een heerlijke single? Een van de leukere top40hits van het huidige kalenderjaar.

IK ga hem nog eens beluisteren, meestal is het zo dat ik na 2 keer luisteren iets goed vind en vroeger vond ik het dom dus...

hoe bedoel je No Limits?
is dat ook een single van hun?
enne,, Don´t Phunk With My Heart is wel geinig maar best gauw irritant. vind ik.

avatar van Nicolage Rico
Cath schreef:
hoe bedoel je No Limits?
is dat ook een single van hun?

"No limits" is van 2 Unlimited, als je dat nog niet wist. Het record ligt waarschijnlijk in hun handen.

Over Black eyed peas:

Wat een baggermuziek!!!

Als ik "My humps" hoor, gaat de radio uit. Verschrikkelijk...

avatar van BoordAppel
Het gaat echt met de single achteruit met deze band . En de eerste twee albums waren nog wel zo leuk.

avatar van psychonaatje
BoordAppel schreef:

Ja, inderdaad. Don't Phunk with My Heart was nog wel leuk. Don't Lie was een stuk zwakker, maar ik zet mijn radio er niet voor uit. My Humps vind ik echt superslecht en oervervelend. De tekst pas overal net niet, is de hele tijd hetzelfde en gaat helemaal nergens over. Het nummer duurt volgens mij eigenlijk zo'n 10 seconden, maar de Black Eyed Peas hebben het uit weten te rekken tot een paar minuten die als uren klinken. Hele vervelende single.

avatar van Paalhaas
Ik zag gisteren toevallig de clip van 'My humps'. Mijn mond viel wijd open toen ik de tekst hoorde, een nieuwe mijlpaal in de categorie 'En dat kopen mensen???'.