The Black Eyed Peas - Monkey Business (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: A&M

1. Pump It (3:37)
  2. Don't Phunk with My Heart (4:04)
  3. My Style (4:32)

met Cee-Lo, Q-Tip, John Legend en Talib Kweli

7. Dum Diddly (4:23)

met Dante Santiago

8. Feel It (4:23)
  9. Gone Going Gone (3:18)

met Jack Johnson

10. They Don't Want Music (6:51)

met James Brown

11. Disco Club (3:52)
  12. Bebot (3:34)
  13. Ba Bump (4:01)
  14. Audio Delite at Low Fidelity (5:33)
  15. Union (5:08)

met Sting

16. Do What You Want * (4:07)
  17. If You Want Love * (4:58)
  18. Make Them Hear You * (3:18)
avatar van MJ_DA_MAN
Nee het was gewoon mijn mening over het album. Heb niks verkeerd gezegd. Niet iets wat de MuMe-wetten overtreed. Doe ik het nog maar een keer, nu wat duidelijker als we zo gaan doen: commerciël kut-album die nog net 1,5* voor Like That en dat dan voor de gastartiesten. Maarja misschien dat ik heb morgen een 1 geef, die kans is er ook nog. Ook een belachelijk hoog gemiddelde. En hiphop is dit ook niet, mensen hebben het wel eens over hippop. Nou mensen, dít is de puurste vorm van hippop. En het cijfer van dit album is zo ongeveer even hoog als hun cijfer voor live-optredens. O wat zijn ze live afgrijselijk slecht. En dan met name Fergie maar dat weet iedereen nu zo ongeveer wel.

Whaha en ook nog eens bedenken dat dit album over een paar jaar bijna (of helemaal?) in de top 250 staat . Echt bijna té lachwekkend voor woorden.

Lachen man die gasten, een 4,5.

Liefs Charlotteee

avatar van Josje
ja joh, lach me rot!

0,5
tamadrums schreef:
Beschamende muziek.
Normaal gezien stoor ik me niet aan commercieel MTV-gedoe maar sinds het nummer 'Pump It' in de hitlijsten staat, wil ik toch even aan de alarmbel luiden.
Dit nummer kan voor mij niet door de beugel. Dit is gewoon succes halen op iemand anders creatie. Dat je een song covert is wel oké, maar dat je gewoon het riffje sampelt, een goedkope "hip-hop"-beat (ook dat is bewistbaar) erop gooit en wat oeverloos belachelijke lyrics, dan ben je voor mij de naam 'artiest' niet waard.

Hier ben ik het volledig mee eens

Dit vind ik een goed album.
er zitten leuke liedjes op en ze hebben echt hun eigen stijl. Pump it is het beste liedje van deze cd.
in het begin vond ik de cd wat tegen vallen maar nu een jaar later luister ik hem als ik uit school kom en als ik naar bed moet (haha) . Ik heb de cd 4,5 sterren gegeven.
BEP ga zo door!!!!

Lost Highway
Ze hebben idd hun eigen stijl, vooral bij Pump it druipt de eigen stijl en de originaliteit er vanaf.

leuke cd alleen als ik hem draai word ik hem al gouw zat , en dat is jammer . Verder vind ik My humps het leukste liedje 3,5*

Wat een verdeeldheid in de recensie! Het lijkt wel de uitslag van de recente 2e kamer verkiezingen! Ieder zijn eigen mening, maar ik vind dit album dus best goed. Don't phunk with my heart heeft gewoon een goed ritme, die me een beetje aan the prodigy doet denken, pump it is heerlijk, evenals like that. Ieder zijn eigen smaak, ik stem voor BEP!

avatar van MJ_DA_MAN
verschuren schreef:
ik stem voor BEP!

Ik ook, maar wel laag! Asociaal slecht gewoon, het zou verboden moeten worden.

Raekwon the chef
Like that, echt zo'n fantastisch nummer dat je niet verwacht op zo'n cd volgepropt met troep

hmm best redelijk

Ik begrijp de verdeeldheid; het is wel erg gelikte, producers pop, maar het klinkt ook wel weer lekker en toch authentiek. Ze winnen mijn voordeel van de twijfel. Aan het einde staan wel echt wat mindere nummers, die halen het gemiddelde omlaag: 3,5.

ikk
Monkey Business vond ik in het begin tegenvallen, alleen naar 'My Humps', 'Don't Lie' en 'Pump It' luisterde ik graag. Dan heb ik mezelf verplicht om er helemaal naar te luisteren. Meteen was ik weg van 'Like That' en ook 'They Don't Want Music' en 'Union' vind ik niet slecht. Ok, natuurlijk zijn ze niet de beste groep ever (zoals vele anderen) maar op zich vind ik ze nog niet ze slecht en maakt deze muziek me toch wel happy als ik opsta. Een 3.5 *

avatar van Wib0__
Naar mijn gevoel hun beste album..
Toppers; My Humps, Don't Phunk With My Heart, Pump It, Don't Lie, Disco Club & Bebot.

De rest is ook lekker om naar de luisteren..

1,0
Belachelijk slecht, met 'My Humps' als uitschieter. Naar beneden welteverstaan.

Alles wat nog een béétje in hun voordeel spreekt wordt onmiddelijk teniet gedaan door die walgelijke kenau van een Fergie. Wat een droevig wijf is dat, zeg.

1,0.

Nosh schreef:
Belachelijk slecht, met 'My Humps' als uitschieter. Naar beneden welteverstaan.

1,0.

Heel apart dat je favoriet dan 'My Humps' is aangezien in dit nummer Fergie het meeste zingt.

avatar van GraveyardJunkie
niet echt een plaat voor elke gelegenheid, maar af en toe kan BEP toch wel leuk zijn.. 3,0*

Lil Bizzy Bone
Hip Hop wordt dood gemaakt door dit soort muziek (als ik het zo mag noemen), die Fergie verneukt gewoon heel Black Eyed Peas, veelste commercieel, en die nummers die klinken gewoon niet. Kom op mensen je kan die soort muziekanten toch niet respect geven. *1,0 voor de moeite.

Ik vind dit juist wel een vette plaat. Het mag dan niet van super kwaliteit zijn, maar de nummers spreken me bijna stuk voor stuk aan, en dat is ook een kunst. Het gaat niet altijd om de tekst en de zang; een nummer kan ook leuk zijn als het bijvoorbeeld een aansprekend ritme heeft, naar mijn mening.
Favo tracks zijn: Like that (geweldige productie), They don't want music en Bebot.

avatar van Zjapp

avatar van luc011190
Zjapp schreef:

rappen.

Dr.Greenthump
Correctie, geld verdienen.

avatar van luc011190
Wel grappig eigenlijk, en politiek vreselijk incorrect, maar ik vind dit best wel een lekker plaatje. Zeker de eerste 6 nummers behoren tot de betere pop, waar ik Don't Phunk en My Style echt hele fijne nummers vind.
Toch 3 sterren waard.

Raekwon the chef
Zjapp schreef:

de plaat van een 0,5 afhalen

ikk
1. Pump It
Dit liedje vind ik het beste om het album mee te beginnen. Leuk nummertje, niet echt speciaal.

2. Don't Phunk with My Heart
1ste single uit hun nieuwe album. Leuke clip, leuk liedje.

3. My Style met Justin Timberlake
Coole song, mede door Justin Timberlake misschien??

4. Don't Lie
Mooi liedje, maar tot vervelens toe gedraaid op de radio.

5. My Humps
idem van commentaar bij 'Don't Lie', maar alleen nog meer tot vervelens toe gedraaid op de radio.

6. Like That met Cee-Lo, Q-Tip, John Legend en Talib Kweli
I Like That Song! Alleen vind ik dat het einde wat wegheeft van het liedje van Mariah Carey (toeval of niet) met als titel 'Like That'

7. Dum Diddly met Dante Santiago
Dit vind ik 1 van de beste nummers op het album.

8. Feel It
Dit vind ik het beste nummer op het album. Echt een hele goeie song!

9. Gone Going Gone met Jack Johnson
Ietwat rustiger, maar daarom niet minder. Goed!

10. They Don't Want Music met James Brown
Dit vind ik het op 1-na beste nummer op het hele album.

11. Disco Club
Weetniet, 1 van de mindere. Gaat snel vervelen.

12. Bebot
Bwah, niet slecht, niet goed.

13. Ba Bump
Idem als bij Bebot.

14. Audio Delite at Low Fidelity
Ietwat beter dan de vorige 2 maar ook niet echt denderend.
15. Union met Sting
Vind ik echt weer heel erg mooi!
16. Do What You Want
Heel erg goede keuze om het album te eindigen.

If You Want Love & Make Them Hear You heb ik niet op mijn album.
Ik vind dit album echt een 4* waard, want na 2 jaren hem (regelmatig) te beluisteren krijg ik er nog altijd niet genoeg van.

avatar van olsenfreakie
bwa.. black eyed peas , ik was er vroeger een echte fan van maar dat is nu wel verdwenen.. geef mij maar beyoncé, shakira & Christina Anguilera!! Ik vind 'my humps' en 'don't lie' niet mis

2.5*

avatar van AardbeitJ
don``t lie waanzinnig goeie nummer
my humps is voor mij te kakkerig..Maja
de rest is gewoon goed
een 4,5

Geweldig album er zit goede muziek op en de band zelf is geweldig. ik geef het een 5.0

LoveStoned
Pump It is een goede remake van "Miserlou", de Pulp Fiction soundtrack van "The Ventures". BEP is namelijk erg fan van de films van Tarantino. En terecht. 5 sterren voor dit geniale album, want ook tracks als "Don't Phunk With My Heart", "Don't Lie" & "My Hump" zijn geweldig! En dan "They Don't Want Love" in duet met James Brown... Meesterlijk! Ik ben geen echte BEP-fan want het album "Elephunk" is niet echt: "wauw". Nummer 3 in mijn Favo 10!

LoveStoned
MJ_DA_MAN schreef:
Helaas moet ik je qua Live-optredens gelijk geven. maar zoals ik al zei: Ben géén BEP-fan, maar een Monkey Business-fan.