The Black Eyed Peas - Monkey Business (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: A&M

1. Pump It (3:37)
  2. Don't Phunk with My Heart (4:04)
  3. My Style (4:32)

met Cee-Lo, Q-Tip, John Legend en Talib Kweli

7. Dum Diddly (4:23)

met Dante Santiago

8. Feel It (4:23)
  9. Gone Going Gone (3:18)

met Jack Johnson

10. They Don't Want Music (6:51)

met James Brown

11. Disco Club (3:52)
  12. Bebot (3:34)
  13. Ba Bump (4:01)
  14. Audio Delite at Low Fidelity (5:33)
  15. Union (5:08)

met Sting

16. Do What You Want * (4:07)
  17. If You Want Love * (4:58)
  18. Make Them Hear You * (3:18)
aERodynamIC schreef:
aERodynamIC die een bericht post bij dit album? Zat die normaliter niet in geheel andere hoeken?

Klopt als een bus. Toch was ik nieuwsgierig naar dit album.
En gezien het feit ik ook niet vies ben van funk en aanverwanten valt het misschien zelfs een beetje te verklaren.

Maar aERo dit is toch commerciële troep? Ja en? Dat zal mij dus worst wezen.
Soms is het gewoon lekker om dit soort muziek als afwisseling te horen.
Simpele deunen die zo heerlijk het ene oor in en het andere oor uit gaan. En dat bedoel ik niet eens denigrerend.
En die teksten? Ach, ik luister al nooit zo intensief naar teksten en bij dit soort muziek boeit dat gewoon niet.

Het zal best not done zijn. Ik had misschien beter heel negatief kunnen doen over dit album, maar ik moet gewoon toegeven dat het best leuk is allemaal ondanks de skip-momenten die er zeker bij zitten.

Het is het enige album dat ik van deze band ken, en daar zal het ook wel bij blijven. Maar echt waardeloos is het toch niet. Ik ken mindere top 40-muziek.

helemaal mee eens!

Lost Highway
Misschien dat er wel potentieel inzit indien ze die fergie eens uit de band gooien.Hun muziek klinkt niet onaangenaam tot deze ***** elk nummer vakkundig verneukt.

En my humps is gewoon te vreselijk voor woorden.

avatar van BoordAppel

Beluister hun eerste twee albums, die zijn erg goed. Geen Ferbie te bekennen.

avatar van Josje
ik vind dat deze cd toch wel een aantal goeie nummer heeft.. een van me favoriet is Audio Delite at Low Fidelity:). maar Fergie, ik vind haar niet echt vervelend ofzo dat ze by de groep zit, maar ik vind haar stem niet mooi. (ook niet als ie verandert is met de computer:P)

avatar van swoon
Pump it vind ik tot nu toe het leukste nummer van het jaar, maar voor de rest: my humps vond ik eerst leuk, maar nu niet meer, en don't lie vind ik wel leuk; don't phunk with my heart vind ik stom.

eazyfan
Don't Phunk with My Heart??man wat had ik braakneigingen toen ik die track hoorde maar het zieligste
is tog wel My Humps,Fergie je bent lelijk dus zever maar niet dat je graag aan je cadeaus geven.ik zou nog geen
euro geven voor deze cd en wat zien ze er nerdig uit!!!!!!!

nicolas
huh zo lage stemmen? ik vind dit album super! ook al ben ik geen hiphop, r n b en zulke dingen fan, black eyed peas vind ik leuk. ze zijn trouwens afsluiter op 29 juni in werchter (na RHCP :-s)

avatar van MJ_DA_MAN
swoon schreef:
Pump it vind ik tot nu toe het leukste nummer van het jaar

Volges mij ook geen enkel besef waar het nummer vandaan komt...

slaemperayreon
Het valt me op dat geen enkel iemand van mijn kenissen die dat nummer leuk vindt, dat weet

avatar van Josje
waar komt het dan vandaan?

avatar van psychonaatje
Josje schreef:
waar komt het dan vandaan?

De muziek is Misirlou van Dick Dale. Dat nummer is bekend van de soundtrack van Pulp fiction. Vind Pump It toch best nog wel een aardig nummer. Beter dan My Humps in ieder geval.

nicolas
dick dale liever dan dit toch...

avatar van Justinx
ja ik dacht al, waar ken ik dit liedje toch van. Pulp fiction...tjaa... Echt totaal gestolen.

avatar van Coldplayer
Oke 0.5* erbij op. Gone Going is toch wel een lekker nummer! Voornamelijk dankzij Jack Johnson, dat dan weer wel...

nicolas schreef:

Dat is inderdaad een misser van formaat om dit wanproduct na de peppers te plaatsen.

avatar van Cath
Black Eyed Peas. Pulp Fiction. Waaaaarvoor hebben hun het mogelijk gemaakt met dat liedje om beide namen in 1 zin te kunnen laten vallen..

eazyfan
nouja ik geef nog een 1.5 alhoewel ik ze best haat
Like That viel nog redelijk mee.de rest was weer zo dom als hun vorige met Fergie.pump it wat zo een van de beste op deze moet voorstellen,is tog ook niet al te best.
gewoon een hoop gschreeuw Fergie die weer zo vals zingt
nee sorry mensen ze zijn egt niet al te best

avatar van tnf
tnf
Dat 'Pump it' gaat elke keer dat ik het hoor irritanter klinken. Op aanraden van anderen ben ik eens naar het origineel gaan luisteren. Dat is inderdaad zo goed als identiek. Op wat gejank van Fergie (na zo'n driekwart van het nummer) na, is gewoon de volledige muziek gejat, waarna de volgende nietszeggende tekst erop gezet is:

"Turn it up (turn it up) [3x]

It’s sizzlin'
Right

Damn (damn) [5x]

Wow"

Té makkelijk. Tenenkrommend gewoon. En dan ben ik doorgaans iemand die niet echt op teksten let, maar soms vallen ze gewoon op. BEP heeft wel betere dingen gemaakt. Ook in hun super-commerciële periode vanaf 2003.

Verder ga ik niet oordelen over de hele cd, want ik ken alleen de singles.

avatar van BoordAppel
Deze tekst valt nog wel mee. Beetje opzwepende party nonsens. Die tekst van My Humps vind ik veel slechter, die is gewoon beschamend.

Maar het is in ieder geval een heel verschil met Joints & Jams.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben misschien een van de weinigen, maar ik vind My Humps (buiten de tekst gezien, die gaat idd nergens over) toch een goed nummer. Zit goed in mekaar.

slaemperayreon
Na weer een paar luisterbeurten er toch een hele ster vanaf getrokken. Het is gewoon jammer dat ik teveel jatwerk van andere artiesten hoor, zo gaat je eigen gezicht toch wel een beetje verloren. Alhoewel... naar het schijnt bestaat hun gezicht uit het jatten van alles. Daar scoor je helaas toch wat minder op bij mij. En ik vind het ook jammer dat ik niet weet of die Koreaan talenten heeft omdat Fergie meer ruimte krijgt. En die teksten beginnen nu toch wel behoorlijk te irriteren. Dus helaas, Black Eyed Peas is toch niet echt mijn ding. 2*

avatar van Den7482
Vieze tegenvaller dit album. Vond ik Elephunk nog best te pruimen en nam ik zelfs Fergie voor lief, op dit album vind ik haar zwaar irritant en zijn de nummers voor de rest ook matig.
Geef mij maar die oude sound van Behind the Front en Bridging the Gap en de cd die daarvoor uitkwam, toen ze nog door het leven gingen als Atban Klann

Meeste van dit soort popmuziek is cultuurloze brol,hehe
En lelijk frontmens, en commercieel

avatar van UmmaGumma 44
Normaal is dit niet mijn smaak van muziek, maar dit album kan ik zeer goed hebben en klinkt vaak als afwisseling in mijn auto, met name track 10 doet me weer even opfrissen!!!

1,0
Deze groep krijgt egt wel veel te veel media aandacht voor wat hun muziek maar inhoud. De song 'Pump It' is de best verkochte single van Vlaanderen deze week, tsjah, dat zegt voor mij toch al genoeg over de muzieksmaak van veel mensen. Ook een nadeel aan 'Pump It' is dat het de hele dag in je hoofd blijft zitten.
Irritant!
1.0*

Schijnt nog een cover te zijn ook..

avatar van platedraaier
Mijn dochter (10) draait dit album de laatste 2 weken helemaal grijs. Dit geeft denk ik direct de doelgroep aan. Bij het streetdancen wordt My Humps veel gedraaid. In zijn genre een prima plaat. Lekkere funk/hiphop/dance muziek voor kids.

Het enige nummer dat ik echt leuk vind op deze cd is Like That, maar dat is dan ook vanwege Q-Tip en Talib

Lost Highway
Toen ik aanvankelijk pump it hoorde was ik aangenaam verrast, maar dat bleek dus ook een cover te zijn (sorry pulp fiction fans). Inhoudloze songs, saaie songs, irritante songs, songs die wel op iets lijken maar die vol jatwerk zitten, en worst of all live vreselijk vals. Bandjes als deze zijn eerder een verarming voor de muziekwereld dan een verrijking. Jammer maar het is niet anders. Dat de doelgroep voornamelijk uit 10-jarigen bestaat is dan ook niet verwonderlijk; en zelfs deze moeten in staat zijn om betere muziek te verorberen.

avatar van HaWe
0,5
Nog nooit zo'n slechte cd gehoord... tis me nog geen ster waard...