menu

Iron Maiden - Virtual XI (1998)

mijn stem
2,83 (198)
198 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: EMI

  1. Futureal (2:55)
  2. The Angel and the Gambler (9:52)
  3. Lightning Strikes Twice (4:50)
  4. The Clansman (8:59)
  5. When Two Worlds Collide (6:17)
  6. The Educated Fool (6:44)
  7. Don't Look to the Eyes of a Stranger (8:03)
  8. Como Estais Amigos (5:30)
totale tijdsduur: 53:10
zoeken in:
avatar van Sebashuis
3,0
opzich vind ik deze plaat nog best wel meevallen.

Como Estais Amigos vind ik 1 van de beste nummer van de album eigenlijk. maar ik was ook de gene de Holy smoke een goed nummer vond(en daar waren er volgens mij best weinig van die dat nummer goed vonden) voor de rest valt het allemaal een beetje tegen. een paar goede nummers.


toch moet ik eerlijk zeggen dat deze plaat volgens mij voor inspiratie heeft gezorgd bij A Matter Of Life And Death.

avatar van Gert P
3,0
De enige die ik van ze heb en vind hem wel goed vooral Como estais amigos the ballad.
hou niet zo van ze maar vind dit toch een redelijke toegankelijke cd.

Wolfgang1975
Genant album van Iron Maiden. Toen deze plaat uitkwam hoopte ik echt dat ze ermee zouden kappen voordat het nog erger werd. De albums die hierna uitkwamen hebben gelukkig bewezen dat Maiden nog steeds één van de beste metalbands ter wereld is.

avatar van Karma_To_Burn
4,5
Vind dit juist 1 van de betere iron maiden cd.
De zanger vind ik lang geen slechte opvolger voor bruce.. hij zingt de nummers overtuigend en deze cd heeft pakkende texten!
4,5 sterren

avatar van Dexter
2,5
Tekstueel gezien vind ik dit anders toch een enorme terugval na het beklemmende The X-Factor.
Die immer herhalende tekst van The Angel and the Gambler is gewoon te erg voor woorden (!).

Empyrium
Ik vind die Blaze tenenkrommend vals zingen voor Maiden begrippen, alsof Jolink de nieuwe zanger is van Queen.

Wolfgang1975
Hahaha, dit is één van de beste opmerkingen die ik tot nog toe ben tegengekomen op Musicmeter!

avatar van Karma_To_Burn
4,5
Deze zanger weet de texten erg gevoellig over te brengen.. en dat waardeer ik erg aan hem
Ok hij zingt niet zo krachtig als bruce.. maar slecht is hij zeker niet!

2,5
Met redelijke afstand toch Maidens minste plaat en dat lag zeker niet alleen aan Blaze. Steve Harris was toen nog van mening dat hij zonder hulp van een echte producer ook wel een goed geluid op cd kon krijgen en dat ben ik toch niet met hem eens.

Ik weet niet of het het goede woord er voor is maar het geluid vind ik nogal "goedkoop" klinken.

Verder waren de nummers nou ook niet echt om naar huis te schrijven. Hoogtepuntjes waren voor mij Futureal, het intro van the Clansman en The educated fool waarvan ik vooral het refrein erg goed vind maar dat is over een hele plaat mischien wat magertjes. Niet dat de rest allemaal bagger is maar sommige nummers zijn toch zwaar onder Maiden's niveau. Het keyboard duintje aan het begin van the angel and the gambler is zelfs bijna genant te noemen.

Verder vond ik de afwerking van het cd hoesje erg matig. Eddie is in een bijna onherkenbare vorm en ik zit echt niet te wachten op een foto van de band in een voetbal outfit met bekende voetballers of links naar een computer spelletje. Moet wel even vermelden dat ik bij mijn cd het 3d hoesje heb zitten wat ik eerlijk gezegt wel weer geing vond.

L3X
Het lijkt me vreselijk om Iron Maiden fan te zijn in 1998 toen dit album uitkwam!

avatar van Dexter
2,5
Ach, Bruce was er nog met zijn solo-carrière om de dag te redden

avatar van Sir Spamalot
2,0
Sir Spamalot (crew)
Zeg maar gerust dat Blaze het slachtoffer was de slechte nummers en slechte productie van dit album: ik heb hem later als zanger solo wel leren redelijk naar waarde te schatten.

avatar van Axl_Rose
2,5
Hmmm, niet van maiden's betere, maar staan toch een paar goeie nummers op:

- Futureal
- Don't Look To The Eyes Of A Stranger (wat herhalend, maar meesterlijke solo)
- The Clansman (een instant classic)

avatar van Eddie
3,0
Alle nummers zij in de basi heel erg goed maar zijn gewoon veels te lang gerect wanneer je van bijna alle nummers een minuut of twee drie af zou halen had je allemaal hapklare brokken en een ware maiden klassieker.

Nee een nummer als tow wordls colide of futureal best goede nummers alleen duren ze veels te lang.

avatar van Germ
Deze plaat kwam uit in de donkere periode van Iron Maiden en eigenlijk het gehele Heavy Metal genre.

De hele wereld leek in de ban van de nu-metal en Maiden's nieuwste was nou ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Blaze Bayley mag (met alle respect) de veters nog niet strikken van Bruce. Maar dat kan je hem niet kwalijk nemen.
Misschien hadden Harris en co beter gewoon Michael Kiske als vervanger van Dickinson kunnen nemen. (die verliet namelijk Helloween om auditie te doen bij Maiden)

Er staan hier overigens wel 2 verstopte meesterwerken op. Don't Look To The Eyes Of A Stranger en vooral de Clansman!

Die laatste wordt gelukkig ook tegenwoordig nog wel eens live ten gehore gebracht. Mét Dickinson!

avatar van Eddie
3,0
Futureal en when two worlds collide zijn ook best lekkere nummers alleen past de zang vn blaze hier niet zo heel erg goed bij

avatar van Dexter
2,5
Futureal vind ik juist met Blaze tof.
Ik vraag me eigenlijk af wie van de 'Blaze-bashers' ooit iets van zijn solo-carrière of Wolfsbane heeft gehoord. Misschien dat je 'm dan meer gaat waarderen, omdat daar de muziek echt is afgestemd op Blaze z'n stem.

Corpse Molestor
het gitaarspel,de bass en de drums zijn in orde.Ook de productie is goed. Nadeel blijft Blaze,ik vind hem totaal niet passen bij Maiden.

2,5
Ik heb bijna alle albums van Iron Maiden hier liggen, enkel jammer dat Virtual XI indertijd best tegenviel, spijtige zaak natuurlijk.
Op Futureal en The Clansman valt gewoon niets aan te merken, in mijn ogen althans, allebei topnummers, alleen spijtig dat de overige nummers van het album nogal herhalend en best vrij saai klinken na een tijdje...
Het dipje van Iron Maiden, helaas...
Cijfer: 2,5*!

avatar van CorvisChristi
2,0
CorvisChristi (crew)
Tweede dieptepunt van Maiden met Blaze, gelukkig zou dit de laatste zijn.
Opener Futureal kan er nog mee door en The Clansman is ook nog wel te pruimen, maar de rest!!!.....Mijn hemel!!
The Angel and the Gambler: wat een regelrechte ramp is dit nummer, misschien wel met afstand de slechtste Maiden-song allertijden. En v.w.b. de rest.....laat maar.
Eigenlijk is het niet te geloven dat een slordige 2 jaar later weer alles in orde bleek te zijn met de terugkeer van Bruce en Adrian, aangezien Brave New World dit album en de vorige helemaal doet vergeten. En gelukkig maar, want ik zal gewoon vergeten dat zowel The X Factor als Virtual XI ooit gemaakt zijn.
Dit album verdient een halve punt meer dan zijn voorganger, vanwege het feit dat ie net een tikkeltje minder saai en slecht is. Een tikkeltje dan ook maar........

4,5
wat iedereen ook mag zeggen, ik vind dit een zeer goed album, progressief en orgineel, iron maiden draait hiermee eens een andere kant op, blaze doet het niet slecht, hij mist alleen de uitstraling en het bereik van Bruce, een ander nadeel is dat het meer dan bij andere albums allemaal op elkaar trekt, maar toch de tempo wisselingen de wat langere epische nummers, ik vind het een mooi werkje en het zou erg zijn als het ontbrak in het iron maiden oeuvre, een 4 zou ik geven, maar om het gemiddele wat omhoog te trekken (het is gewoon te zwaar ondergewaardeerd) krijgt het een mooie 4.5

Een paar maanden geleden heb ik the Angel and the Gambler beluisterd en ik kan me nog herinneren dat ik op een moment de slappe lach kreeg. Nee, dat is geen goed teken! Die oneindige herhaling op een moment is gewoon te melig voor woorden! Zoals anderen al gezegd hebben en ik sluit me erbij aan: een regelrechte draak!

Maar When Two Worlds Collide is dan weer een pareltje vind ik. Blaze is hier echt op zijn best. De echo-achtige gitaar riff op de achtergrond werkt fantastisch en hij zingt vol overgave.

Don't Look in the Eyes of a Stranger vind ik redelijk en The Clansman vind ik redelijk goed. Toch wel te lang dat nummer en het blijft zo irritant in je hoofd rondspoken (mijn ervaring).

Ik ga nog niet stemmen, want ik heb nog niet alles beluisterd. Maar een ding weet ik wel: stukken minder dan het mooie en mysterieuze X-Factor!

avatar van steve harris
3,0
Ik vind dit album alleen al de moeite waard door de aanwezigheid van de clansman, ik vind de clansman op rock in rio nog veeeell beter, supernummer !!!

avatar van Leonard91
2,5
Dappere tweede poging van Maiden met Bayley, maar nog steeds niet goed. Gelukkig is dit album wat korter maar veel nummers zijn toch wat saai (al bevatten ze dit keer allemaal wel iets leuks).
De zang van Blaze is nog steeds niet des Maidens, het klinkt af en toe alsof hij er een beetje naast zit.
Dieptepunten zijn (meestal) de teksten en het beschamende boekje. Onbetwist hoogtepunt is "The Clansman". Wat ben ik blij dat ze dat op Rock in Rio gespeeld hebben, met Bruce klinkt het echt geweldig. Echt een Maiden classic.
2,5

avatar van AOVV
2,5
Zwakste plaat van Iron Maiden. Enkel 'Futureal' en 'The Clansman' komen van de grond, de andere songs blijven bewusteloos liggen...

2.5 sterren

avatar van Yann Samsa
Redelijke plaat...
Enkele prachtige melodieuze, epische stukken :
(The Clansman, The Educated Fool)
Enkele toegankelijke nummers
(Futureal : doet me altijd zoveel denken aan de Trooper --> Kort maar krachtig, catchy riff and mind blasting solo )

Wel wat herhaling maar kom, heb je Brave New World al gehoord :
Dat is één en al herhaling..

Qua Lyrics, Epic Feeling, zang en zo wat minder dan het prachtige x factor.. mede door Harris (Aan Harris : Dude , je bent een gewelde bassist EN lyricist maar stop met platen te Co-Producen )

Toch een beter album dan oa No Prayer For The Dying
En een veel beter dan Fear Of The Dark en Brave New World

een 3.5 (die meer leunt naar de 4 dan naar de drie)

avatar van Yann Samsa
STEMVERHOGING!!

Wat een prachtige plaat, die (net als x-factor) beetje bij beetje m'n hart verovert!

Futureal is een sterke opener à la 'the trooper'
Angel And The Gambler heeft het allebij -> da epische en dat catchy
(spijtig door die herhaling)
Lightning Strikes Twices is mss het zwakste, maar blijft goed
The Clansman!!!-> Enuff Said!!
When Two Worlds Collide is gewoon prachtig ; het valt allemaal enorm goed in elkaar, geweldige strofen en interessante tekst
The Educated Fool is misschien het beste nummer op het album : Wat een epische, magische sfeer heeft dit lied... Als vanaf het begin, die eerste guitar noten, is het prachtig
Don't Look to the Eyes of a Stranger heeft daar dat intermezzo met die vele herhaling, maar in tegenstellin tot song nr.2 steekt het niet tegen,...
Como Estais Amigos blijft een pakkende afsluiter

avatar van Edwynn
Futureal opent veelbelovend maar daarna zakt het album als een plumpudding in elkaar.
The Clansman zal de tand des tijds ook wel doorstaan getuige de versie op Rock in Rio. Hier klinkt alles wat matjes. Dat komt omdat er geen onafhankelijk producer bij aan te pas is gekomen.
The Angel And The Gambler mag een gooi doen naar slechtste Maidennummer aller tijden. Wat een vervelend gedrocht is dat.
De solo's van Dave Murray en de soms wel aardige arrangementen van Harris zorgen ervoor dat het niet helemaal onder het dieptepunt zakt maar verder wil ik dit album gerust vergeten. Was The X Factor met Blaze compositorisch nog wel genietbaar, Virtual XI daarentegen, stelt op veel vlakken teleur.

Terwijl ik zo te spreken was over het 'X Factor' album, vind ik dit toch wel het slechtste Maiden album ooit. 'The Clansman' en 'Como Estais Amigos' zorgen nog voor een 2 1/2, maar daar is ook alles mee gezegt.

Akron777
Deze plaat was gewoon ronduit slecht. Door Bayley's stem word de hele zooi omlaag gehaald. The Angel and the Gambler is wel een aardig nummer. Oh ja, en The Clansman uiteraard. Erg goed nummer. Maar voor de rest kan ik hier dus echt niks mee. Het afgeraffelde Futureal, of het vreselijke Como Estais Amigos.... Zo'n 3*, voor de 2 lange nummertjes , en nog een paar andere middelmatige.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:09 uur

geplaatst: vandaag om 07:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.