Method Man - Tical (1994)

Label: Def Jam

1. Tical (3:57)
  2. Biscuits (2:50)
  3. Bring the Pain (3:10)
  4. All I Need (3:16)
  5. What the Blood Clot (3:25)
  6. Meth Vs. Chef (3:36)

met Raekwon

7. Sub Crazy (2:15)
  8. Release Yo' Delf (4:16)
  9. P.L.O. Style (2:36)

met Carlton Fisk

10. I Get My Thang in Action (3:46)
  11. Mr. Sandman (3:38)

met Carlton Fisk, Street Life, RZA en Inspectah Deck

12. Stimulation (3:46)
  13. Method Man [Remix] (3:20)
  14. I'll Be There for You (You're All I Need to Get By) * (5:08)

met Mary J. Blige

15. Bring the Pain [Remix] * (3:26)
  16. Release Yo' Delf [Prodigy Remix] * (4:56)
  17. Bring the Pain * (8:30)
avatar van LapraS
Social_Mask schreef:
Ik vind Method Man niet echt lekker op deze beats. Hij zelf is een geweldige rapper. Soms doet zijn stem me denken aan ODB. Heerlijke rapper is het, maar hier klinkt het allemaal nét niet. Vandaar dat ik voor nu maar 3,5* geef. De versie met Mary J. Blige is erg mooi.

Z'n stem heeft inderdaad iets weg van OdB :O

Social_Mask
Trouwens, Redman kan ODB ook goed na doen. Op het nummer samen met Christina, Dirrty, doe hij aan het einde van zijn verse ODB na. Hij zegt ook eerst zijn naam en daarna "Trippiiinnn" En dat klinkt precies net als ODB.

CaliLove
CaliLove schreef:

Hahahah, dan weet jij toch niet hoe ODB klinkt hoor. Method Man heeft een zwaardere, rauwere stem. Precies of ie steeds een droge keel heeft.

Social_Mask
Jah okej, maar soms maakt ook Method Man die vreemdje rare geluidjes met zn stem, net als ODB.

avatar van Zjapp

Raekwon the chef
goed om dit weer te horen, verademing in vergelijking met z'n latere magere werk

avatar van LapraS
Zjapp schreef:

Zeker wel .

avatar van MurryMusic
Zjapp schreef:

en zn dansje ook

avatar van Reijersen
Method Man is misschien wel mijn favoriete Wu-Tang MC. Heerlijk album. Method heeft zo'n laidback en pakkende stem en flowt er op los. En dat nummer met MJB, damn!

4 sterren.

avatar van Boris91
Lekker album, Method Man flowt heerlijk, de beats klinken lekker, alleen ik kon me wel vinden in wat iemand hier eerder zei, namelijk dat de beats als afdankertjes van 36 Chambers klinken. Dat geldt natuurlijk niet voor alle nummers, bijvoorbeeld de classics All I need (met Mary J Blige), Bring the pain en Release yo delf, maar over het algemeen vind ik de productie hier de zwakke schakel. Het is absoluut niet storend, maar wel teleurstellend voor Wu-Tang in die tijd. 3.5* en favo's All I need met Mary J Blige, Bring the Pain en Release yo delf.

Verhoogd naar 4*

avatar van deagleking
Vandaag voor een 10tje bij de fame, decover ziet er in het echt veel doper uit

avatar van snoopy
Def Jam Vendetta soundtracks zijn echt tof en Bring the Pain staat r natuurlijk ook op.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb gisteren deze cd gekocht, heb een beetje een rare versie met 14 tracks. De eerste 13 nummers zijn zoals ze hier staan. Nummer 14 bij mij is Bring the Pain (remix) terwijl op de hoes het nummer met MJB aangegeven staat. Is dit bij iemand meer het geval?

Edit. nummer is toch die met MJB op mijn display komt echter Bring the Pain te staan. Prachtig nummer

Over het album: bij elke luisterbeurt wordt het steeds leuker (kende deze cd al langer dan gisteren). Heerlijke duistere producites. En erg sterke teksten. Method Man is denk ik toch wel mijn favoriete mc van de Wu-Tang Clan. Kon met moeite 3 favoriete songs aanvinken dit zijn ze uiteindelijk geworden:

Release Yo' Delf
Mr. Sandman
Bring The Pain

Album is al gegroeid van een 3,5* naar een 4,5*. Wie weet wordt dit ooit nog een 5* album voor mij.

avatar van Rhythm & Poetry
Meth's 1ste verse op Release Yo' Delf is echt geniaal , de timing, de tekst, de kracht:

Check it, I'm the fuckin man, who they mention
Notice, that other niggaz rap styles is bogus
Doo-doo, prepare for this verse Tical voodoo
Blazin, the stuff that ignites stimulation
Inside ya, cuz I be that house over water
forgot in the realm that be deep as the Poseidon
adventure, niggaz need to touch they freakin picture
For the sickness, that be spreadin with the quickness
Remedies, cousin I be doin on my enemies
Penalty, then I drink forties to they memories
Emotion, rushin through your down street vicinity
Blunt smoke, in the air reveals my identity

avatar van Boris91
Wat een heerlijke sfeer straalt dit album toch uit. Je moet even in het album komen, maar als dat eenmaal het geval is is het geniaal. Eerst vond ik de beats afdankertjes van 36 Chambers, nu passen ze precies in het sfeertje van dit album. Meth’s flow is een van de factoren die dit zo’n goed album maken, bijvoorbeeld zijn verse op Meth vs. Chef, dat is gewoon kippenvel. Het straalt gewoon New York midden jaren ’90 achterbuurt uit, wat niet echt te omschrijven is maar mensen hier vast wel zullen herkennen. Hij is nu verhoogd naar 4.5*, en ik begin nu te twijfelen of ik OBFCL van Raekwon of deze na Liquid Swords de beste Wu-solo vind.

Method heeft een van de lekkerste flows en stem die ik ken. Ik vind dit album over het algemeen heel goed. Sommige tracks zijn het helaas net niet. Zo vind ik de beat van Sub Crazy niet zo fijn en gek genoeg kan Release Yo' Delf mij ook niet echt boeien. Bring the pain vind ik daarentegen wel goed. Net zoals Meth vs. Chef. Mr. Sandman is veel te rommelig naar mijn smaak.

4* voor nu

avatar van hiphopisntdead
ik had bij fame ook deze cd gekocht had ik een re-release:( gekocht
met niet ill be there for you etc. maar allemaal vreemde remixes

avatar van Outblasty
Ik ben nu dit album voor het eerst aant luisteren. Klinkt opzich wel gaaf, maar ik heb echt moeite om het goed te verstaan, vind dat ie best onduidelijk praat. Misschien dat dit minder wordt als ik hem wat vaker heb gehoord.

Zo is er iig niet zo heel veel aan.

avatar van gweah
Een aantal classics maar niet zo goed als je zou verwachten voor een Method Man album uit deze periode. Beats klinken hier en daar inderdaad een beetje afgeraffeld.

Het verhaal is dat RZA's oude studio in die tijd overstroomd is en dat hij toen heel veel beats heeft verloren, maar ik weet niet of dat in 94 of 95 was.

RZA heeft zelf trouwens ook toegegeven dat dit album gehaast is gemaakt. Zal ook wel met Def Jam en Method Man's enorme populariteit op dat moment te maken hebben gehad.

avatar van hiphopisntdead
Ik vind Mr. Sandman echt een gruwelijk nummerm, dat geschreeuw de hele tijd er door heen....
en natuurlijk zijn release yo' delf en bring the pain ook geweldig

avatar van prodi9y9
ik vind dit zeker geen slechte album. paar lekkere nummers. maar ik kan hier gewoon niet hoger dan een 3,5 voor geven. het ligt me gewoon niet zo geweldig, zoals bij de meeste. maar over het algemeen geen slechte album!

Vraagje:

Welke versie van I'll Be There For You staat op het album? Die van de clipversie, of de versie van P. Diddy (met dat stukje van Biggie in het refrein)? Want ik zag dit album bij Saturn liggen, alleen vraag ik me af welke versie er op staat.

Tof album dit trouwens, ik heb nooit echt naar Wu-Tang geluisterd. Misschien dat dat door dit solo-album wel naar boven komt borrelen.

Stem komt nog.

Harco
Bedoel jij niet I'll Be Missing You?

Volgens mij niet.

Je hebt deze versie:

En je hebt deze versie, met Biggie in dat refein en een andere beat. Diddy heeft die geproduceerd, dat bedoelde ik ermee:

Ik vraag me dus af welke versie nou op het album staat!

grimy_jason
^^^^

De versie van op de cd is niet die met Mary J Blige en ook niet die van Puffy....

Kan hem ook niet op youtube vinden de versie van de cd.

avatar van Game
Maar Rythm & Poetry zegt op deze pagina dat hij wel de versie met Mary J. heeft. Dat moet dus een van die twee zijn. Hopelijk kan hij het antwoord geven.

Ik bedoel dus niet nummer 4, All I Need. Maar:

14. I'll Be There for You (You're All I Need to Get By) * (5:08)
met Mary J. Blige

by The Rza

I'll Be There for You/You're All I Need to Get By Featuring Mary J. Blidge
Remixed by Sean 'Puffy' Combs

Bedankt!

Hopelijk is dat ook het geval als ik 'm van de week ga kopen, want die remix van Diddy vind ik de beste eigenlijk.

avatar van Game
Ik word niet vrolijk van dit album.

Want wat een donkere sfeer zeg, echt heerlijk.

Zowieso is de stem van Method Man gewoon geweldig, de producties passen er perfect bij. Ze zijn niet erg hoogstaand, maar dat maakt eigenlijk niks uit omdat Method man lekker flowt met de wat ingewikkelde en vaak gifzwarte teksten. De gastartiesten zijn ook dik in orde. Raekwon, stelt zoals altijd niet teleur. Alleen Carlton Fisk spreekt me niet zo aan. Voor de rest komen de andere Wu-Tang leden goed voor de dag. Mary J. Blige doet ook gewoon haar ding, I'll Be There For You is veruit mijn favoriete track, gevolgd door Bring The Pain (natuurlijk) en Sub Crazy.

Naar mijn mening een dikke klassieker, deze plaat. Maar vooralsnog geef ik hem nog "maar" 4 sterren.