john mayer- born & raised
1. queen of califonia: je krijgt gelijk het heerlijke gevoel alsof je in een auto zit en ergens op een weg rijd met een mooi uitzicht, en je draait dat liedje, je hebt een cowboy hoedje op en rijd met open dak het si een beetje neil young achtig heerlijk nummer.
2. the age of wory: krijgt gelijk een herfst/ zomergevoel het lijkt heel veel op mumford and sons en als je achter over gaat liggen en je ogen sluit sleept de muziek je mee naar een rustige plaats met zon en bomen waar alles perfect is.
3. shaddow days: het top 40 nummer en de eerste single van het album, dat perfect schetst hoe ik me afgelopen tijd heb gevoelt en hoe ik me nu voel, i'm a good man with a good heart had a though time and a rough start... zodra de acoustische solo hoort krijg je echt een heerlijk apart zomers gevoel, heerlijk nummertje van begin tot het eind
4. speak for me: heerlijk country begin, wat zo te horen de nieuwe stijl van john mayer is, zodra de tekst begint voel je weer dat je in die auto zit en over dat mooie platteland rijd, en zodra het refijn begint voel je je op een of andere manier echt vrij, zodra het tussen stuk komt met de rustige gitaar en het geneurie van de heer mayer, voel je rustgevend gevoel dat weer schetst hoe je in de auto zit, ook dit is weer een heerlijk nummer, vermoedelijk het volgende top 40 nummer?
5. something like olivia: heey ik hoor mr mayer zijn stratocaster opakken, en een lekker orgeltje, en dan komt er een lekker solotje dat heel garage achtig klinkt dat echt een mooie sound geeft, heerlijk catchy nummer het 5de nummer op het album dat lekker klinkt in een nieuwe stijl die ik wel mag (:
6. born and raised: de titel track, ik hoor weer een neil young/bob dylan achtige stijl beetje western achtig, zodra je de mondharmonika hoort heb je echt het gevoel om met vrienden langs het kampvuur te gaan zitten en dit nummer keer op keer te spelen, het refrijn is ook erg aansprekelijk, en dan komt weer die mooie mondharmonika met daar op de background een zachte electrische gitaar die wat slides doet, een heerlijk country gevoel onschrijfelijk, je moet echt het album zelf luisteren om te weten wat ik bedoel, en bam dan valt de hele band in en die maakt dat hele country gevoel compleet! cause one of these days you've been born and raised.
het gene wat ik erg leuk en heerlijk vind aan dit nummer is de mondharmonika! op dit moment mijn favoriete.
we gaan door met.
7. if i ever get around to living: ik hoor iets terug van who says en stop this train, een heerlijke tokkel partij door onze man, ook dit nummer verteld een verhaal die je meesleurt, vanaf het moment OP 2.30 komt er een heerlijke slide gitaar in en dit gaat weer een beetje terug naar de stijl van room of squars en dan vooral het nummer 3X5 en dan komt een heerlijk rustige solo waarbij als je in morgen er wakker mee zou worden dat je gelijk denkt wat is dit voor awsome dag! zo zou ik iederedag wakker willen worden, dit nummer doet me sterk denken aan zijn eerste album en dat geeft echt een heerlijk gevoel.
8. love is a verb: love is a verb, it aint a thing zijn de eerste woorden die mr mayer hier uitspreekt dat me stomweg aan dreaming with a broken heart doet denken. ook dit is weer een heerlijk nummer weer in de stijl van zijn eerste album een lekkere feel good nummer waarme je wakker wil worden. dit vind ik op het moment een van de mindere niet slecht ofzo maar wle ene van de mindere.
9. walt grace submarine test, january 1967: het begint met een intro van een van de mooiste instrumeneten die er is een trompet. gevolgt door een heerlijke gitaar tokkel en tromgeroffel waar mayer zijn tekst overheen gaat vertellen, die echt aankomt vanaf de eerste zin, eerste woord, eerste letter. het refrijn is zelfs nog mooier als wat voorgaande was, langzaam hoor je het tromgeroffel verder gaan en komt er een piano in die het verhaal verder gaat vertellen, dan stopt het tromgeroffel en begint mayer een tokkel te spelen waarin hij verder gaat met zijn verhaal over de marinier, en dan zo ineens plots terwijl je midden in het nummer zit houd het ineens op. dit vond ik het lekkerste nummer tot nu toe en is een van mijn favoriete
10. wiskey, wiskey, wiskey: ik denk alleen bij de titel al aan een ding en dat is aan jack daniels!, en jaa hoor het begint met een mondharmonika die een heerlijk melodie speelt, wiskey, wiskey, wiskey, water, water, water sleep. hij omschrijft voor mij een normale zaterdag avond! rustig zingt onze held over zijn katers, en dan komt er ineens een heerlijke stratocaster doorheen die het nummer opeens heel anders maakt, en vervolgens zwakt het af en begint mayer weer rustig verder te gaan, het leuke aan dit nummer is dat ik mezelf eraan herken, alweer een mooi nummer afgelevert.
11. a face to call home: een heerlijk rustig electrisch begin dat me ergens doet herinneren aan slow dancing in a burning room, de rustige opbouw die je weer terug in die auto sleept, en met een hand aan het stuur en een zonnebril op ben je rustig aan het rond cruisen, dan hoor je de woorden a face to call home, en er je voelt een glimlach op je gezicht verschijnen, want je voelt je thuis in die auto, je glimlach word zelfs groter als de electrische gitaar en de drums de stilte verbreken en mayer begint te zingen maybe i could stand by dan voel je en bepaalde warmte, je hoort de solo gitaar uitfaden, en je bednkt je damn dat was het meest awsomeste auto ritje ooit!
en zo sluit mayer zijn album bijna af net als je denkt dat het album niet heerlijker kan en je denkt dat je zojuist het heerlijkste auto ritje ooit hbet gemaakt komt het heerlijke country nummer
12. born and raised ( reprise): een ware afsluiter dat je nog een keer dat country gevoel geeft, en je ziet je zelf rustig met een open dak en de felle zon je straat in rijden en voor je huis parkeren, en dan besef je dat je pas echt thuis bent. en dan denk je dit album maakt mijn zomer compleet
lekker met een koud biertje in de tuin in de volle zon, of kei hard in de auto als je aan het cruisen bent en zelfs als je wakker word is dit een typisch john mayer album dat van begin tot het einde een heerlijk gevoel geeft, je hoort die man zijn verhaal vertellen over wat hij afgelopen tijd heeft doorstaan enzo, en bij alle teksten krijg je en goed gevoel en verschijnt er een brede glimlach op je gezicht. voor mij word dit mijn absolute zomer album en ik ga hem nog vaak draaien ik houd van die man nou ben ik pas echt born and raised.