John Mayer - Born and Raised (2012)

Folk / Country
Label: Columbia

1. Queen of California (4:10)
  2. The Age of Worry (2:39)
  3. Shadow Days (3:50)
  4. Speak for Me (3:45)
  5. Something Like Olivia (3:01)
  6. Born and Raised (4:49)
  7. If I Ever Get Around to Living (5:21)
  8. Love Is a Verb (2:28)
  9. Walt Grace's Submarine Test, January 1967 (5:10)
  10. Whiskey, Whiskey, Whiskey (4:39)
  11. A Face to Call Home (4:46)
  12. Born and Raised [Reprise] (2:00)
  13. Fool to Love You * (2:16)
avatar van tbouwh
Herbergt met Shadow Days een heerlijke single. Het album vind ik kwalitatief prima, maar het betreft wel een enigszins saai geheel dat eigenlijk enkel als achtergrondmuziek echt voldoet. Vandaar een voldoende, meer kan ik er niet van maken. Een geweldig artiest, maar zijn werk weet niet altijd te boeien.

MatthijsBudding
WHUT?! 'Love is a Verb' zo weinig stemmen? Voor mij misschien wel zijn mooiste nummer (en dat is incl. al die prachtige nummers van 'Continuum', dat ik als album nog een stuk beter vind dan dit album). Prachtige instrumentatie, alles dienstbaar aan dit mooie nummer. De productie is ook waanzinnig. Droog en dichtbij, maar toch ook wel weer galmerig en dromerig. Fantastische vocal performance en een hele simpele maar mooie compositie.

Anderen favorieten van het album: 'Shadow Days' en 'Walt Grace'.

avatar van Zwaagje
Vandaag op lp gekocht. Dit blijft mijn favoriete jm album.

avatar van bas2204
Deze is voor mij met de tijd toch echt beter geworden. Halfje erbij

avatar van JelmerHolwerda
bas2204 schreef:
Deze is voor mij met de tijd toch echt beter geworden. Halfje erbij

Zelfde voor mij. Door de nieuwe plaat van Mayer en zijn concert in de Ziggo Dome binnenkort ben ik weer wat meer van hem gaan luisteren en dit is toch wel een erg mooie plaat zeg! Bijzonder dat het hem naar mijn mening op Paradise Valley helemaal niet lukt om dit te evenaren.

avatar van Zwaagje
JelmerHolwerda schreef:

Hier ben ik het mee eens. Ik vind Paradise valley een dissonant in een mooi euvere. The search for everything is gelukkig weer een pareltje. Voor dit album heb ik nog steeds een zwak.

avatar van DeWP
Ik ben een heuse fan geworden van John Mayer. Stuk voor stuk prachtige nummers die hij maakt, mooie stem, laid-back music.
Dit is volgens mij een van zijn beste albums tot nu toe.

avatar van Willem12982
Erg degelijk. Over de kwaliteit kan je niks zeggen maar jemig wat saaaaiii zeg. Gaap. Ik kan deze niet in 1x uitzitten. Gebeurde er maar eens wat.

2,5 sterren

avatar van MoKnows
Het album is zeker niet overal even sterk, maar het titelnummer Born And Raised is in mijn ogen het beste nummer van dit album én 1 van de mooiste nummers die John tot nu toe heeft geschreven. Kippenvel!

avatar van Twinpeaks
Volle ster verhoogd. Gisteren de hele dag in de auto op gehad. Misschien was ik destijds teleurgesteld wat zich uitte in mijn lage score. Ik hoor nu wel degelijk een solide plaat met mooie liedjes. 3 en halve ster dus .

avatar van Vert Lin
Heerlijke plaat, knap om de sfeer in de opeenvolgende albums vast te houden. Hij blijft de prettige melodieën uit zijn mouw schudden.