John Lennon & Yoko Ono - Two Virgins (1968)

Alternatieve titel: Unfinished Music No. 1

Avant-Garde
Label: Apple

1. Two Virgins Side One (14:17)
  2. Two Virgins Side Two (14:44)
  3. Remember Love * (4:04)
1,0
Gedurfde cover, ik heb vernomen dat dit niet bepaald een hooggewaardeerd album is.
Ik heb het zelf nu net 2 keer geluisterd en ik denk dat ik al genoeg weet.
En dat terwijl het van een meester artiest komt, geruchten gaan dat hij rondom de opnames van dit album aan de heroine zat (en Yoko ook), als dat waar is is het te merken aan de kwaliteit van de muziek.

1 ster.

avatar van HiLL
@ Rokol Lennon zat al ten tijden van de Get Back sessies en Abbey Road opnames zwaar aan die shite!

1,0
Dan heeft het bij Abbey Road duidelijk een beter invloed op hem gehad dan hier.

avatar van avdj
1,0
Deze hoes moest in Amerika in bruin papier gewikkeld in een tas gestopt (of beter: VERstopt) worden bij de verkoop. Hypocriet zootje daar

avatar van Janz
Zonder kleren is Yoko nog lelijker dan met.

Bob Cremers
Ik hoef haar eigenlijk niet naakt te zien.

avatar van Lennonlover
Dé meest absurde, psychedlische album van John. Dat maakt het voor mij superspeciaal en je moet de betekenis acher die "nummers" (als je dat zo kun noemen) kennen, eens je dat kent, denk je helemaal anders over het album.

btw: het gaat helemaal niet op hoe ze er naakt uitzien, het is de betekenis van de maagdelijkheid die telt. Stel je eens voor, een naakte beatle in 1968!!! Dat heeft de wereld geshockeerd, ongelofelijk dat die man dat heeft aangedurfd...

Rokol schreef:
Ik heb het zelf nu net 2 keer geluisterd en ik denk dat ik al genoeg weet.

1 ster.

Hebben ze samen gemaakt in de privé studio van John. Ze hebben heel de nacht, onder invloed dat heeft hij toegegeven, geluidjes gemaakt en wat grappige dingen gedaan en dan wanneer de zon opkwam hebben ze
"de liefde bedreven" . Johnnie begon toen zijn Cynthia aardig te bedriegen

Marcel²
Ik heb vandaag eens de moeite genomen om deze lp te luisteren. Nou.......

"de liefde bedreven" .

Gatverdamme, in dit geval...

EVANSHEWSON
Je moet het maar durven; een controversiële hoes (toch toen het verscheen) en dan een plaat vol achtergrondgeluiden, niet meer, niet minder.
Tja, dat lijkt me erg op de fan uitmelken, toch ?
Daar komt toch geen artistieke inspanning bij kijken ?
En dna moet je weten dat ik een groot Lennonfan ben;
Wèl zéér goed van Lennon zijn; John Lennon/Plastic Ono Band (1970), Imagine (1971) en Walls and Bridges (1974).
Volgens mij zijn drie sterkste solo-platen.
En vind het nog jammer dat hij op Double Fantasy zijn vrouw laat KWELEN, jammer, de Lennon-songs waren ok, maar dat Japans vrouwtje moet je echt geen microfoon in de hand duwen.
Deze belachelijke release, Two Virgins dus; verdient voor mij juist geteld NUL (0) sterren !

avatar van Reint
Ik geloof dat het destijds ook was uitgebracht, puur om te geld mee te verdienen. Hij nam het zelf niet eens serieus geloof ik.

Reint schreef:

John heeft dit soort music zeker niet voor geld gemaakt (hiermede was ook geen geld de verdienen) maar was onder de invloed van Yoko heel sterk en eerlijk in avangarde geintresseerd en daroom dit soort geluid experimente. Ik verwijs ook naar Revolution #9 of Whats the shame Mary Jane wat als nieuwe Beatles Singel geplant was. John wilde gewoon weg van Popsongs en was op zoek. Je moet dit soort geluid ook met hoofdtelefoon luisteren (genieten), oogen dicht....

Omayyad

...en soms oren ook!

avatar van Memphis
1,0
En toch blijft het interessant om te horen waar die toen mee bezig was. 1 keer luisteren dus en dan voor altijd in de kast.

Michael1992
Ik vind het een bangelijk concept
Maar een slecht album

2.5 dus

avatar van Lennonlover
heb ooit de kans gehad om deze voor 80€ te kopen. Heb er sindsdien spijt van dat ik het niet gedaan heb...

- 'Ach zoon, wat voor plaat heb je gekocht voor €80,-?'

'Kijk, mam. Déze plaat!'

avatar van Lennonlover
- "GODSLASTERING! Laten we het allemaal op een hoop gooien en in de fik steken."

(of het album in een papieren omslag verkopen, natuurlijk. Maar de Nederlanders mogen het verkopen met een sticker van een groene appel op de geslachtsdelen )

Lennonlover schreef:

Meestals woord deze plaat voor meer dan 120 € op platenbeursen aangeboden. 80€ was nog niet eens te duur.

Harald schreef:

Ik sla denk ik nog liever een paar spijkers in m'n knieholtes.

Harald schreef:

ja t'is daarom dat'k zo'n spijt heb dat ik het niet heb gedaan.

Ik ben maar een arme student dus daarom dat ik twijfelde om het wel of niet te doen. Ik had, voor die vent mij het aanbod deed om het album te kopen, al 180€ uitgegeven enkel aan platen. Ik had nog 100€ in mijn zak zitten maar daar moest ik het nog een week of twee, drie mee stellen. Daarom had ik besloten om eens zuinig te doen en het album niet te kopen.

Ik wist dat ik eens zot moest doen...

avatar van Koerok
0,5
Tsja, flauwekul-album natuurlijk. Interessantdoenerij van Lennon, meer niet. Maar leuk voor het nageslacht (ja, ik ben de leukste thuis).

Koerok schreef:

Ik ben trots dat iederen in ons land zijn vrije mening mag hebben....ook als deze onzin is en nergen op slaat

voila! Dat is gesproken!

Lennonlover schreef:

ja t'is daarom dat'k zo'n spijt heb dat ik het niet heb gedaan.

Ik wist dat ik eens zot moest doen...

Om eerlijk te zijn...100 € of meer zou ik hiervoor ook niet betalen. Maar met een beetje geluk vind je deze ergens op Koninginendag. Maar dan vroeg op staan en op zoek gaan. Je wil niet weten wat ik op deze -voor mij de mooiste dag in Nederland- in het verleden zo alles heb gevonden.

avatar van Lennonlover
ja maar Koninginendag is pas in Juni terug, niet? da's nog lang wachten. Moet eens zien of er binnenkort geen beatles-days zijn in Nederland of België

30 april!!!!!

beatles-days zijn in Nederland of België Heel erg duur!

avatar van Lennonlover
ja, dat was het! Ik ben er zelfs geweest vorig jaar! Maar heb niet echt gezocht naar dingens om te kopen. Ik was daar om te feesten!!! en dat heb ik gedaan

avatar van KampF
Nadat ik dit album had aangeklikt kon ik nog maar 1 ding uitbrengen: