Tool - Ænima (1996)

2. Eulogy (8:28)
  3. H. (6:07)
  4. Useful Idiot (0:39)
  5. Forty Six & 2 (6:05)
  6. Message to Harry Manback (1:53)
  7. Hooker with a Penis (4:34)
  8. Intermission (0:56)
  9. jimmy (5:24)
  10. Die Eier von Satan (2:17)
  11. Pushit (9:56)
  12. Cesaro Summability (1:26)
  13. Ænema (6:40)
  14. (-) Ions (4:00)
  15. Third Eye (13:47)

met Chris Pitman

herman schreef:
Inderdaad, dat is een still uit een clip van Aphex Twin.

Mijn excuses. Mijn gebrek aan muzikale ervaring brak me hier op. Ben ook nog jong.

avatar van Dudeness
orbit schreef:
Ik denk dat dat een complexe zaak wordt Dudeness.. heeft met erg veel verschillende ....

Mja, ik vrees het ook. Hoewel het steeds zwaar valt te moeten beseffen dat we er in principe nooit zullen in slagen onze voorkeuren te beargumenteren met argumenten die uitstijgen boven de pure "persoonlijke beleving...".

Anyway, 'k vrees dat we hier behoorlijk off topic gaan....

avatar van dvdschaaf
Ach, met een gemiddelde van meer dan 4 (van nagenoeg 800 stemmers) lijkt me wel duidelijk dat er veel mensen dit album hoog waarderen, waaronder ik. Maar OK PC heeft van mij ook de volle 5. Ik kan ze achter elkaar aanzetten en toch van beide genieten...

herman schreef:
Ik zie hier best de kwaliteit van in, maar het is gewoon niet zo mijn ding. En ik associeer dit wel degelijk met de grunge-scene, want in die tijd kwam Tool op. .

dus alles met een scheurgitaar uit de grunge periode is meteen grunge?

avatar van orbit
Dit is gewoon metal volgens mij.. ik heb Tool al in 1993 ontdekt bij hun debuut, en ik associeerde het meteen met metal. Het werd toen ook bij Headbanger's Ball gedraaid.

welnee, Tool =Tool niks meer niks minder

scharen in het hokje metal doet de muziek te kort

Udang Saos
Zeg Joy, geef jij ook wel eens een cijfer aan een album? Of wil je alleen graag meekletsen?

zelden, is namelijk bijzaak

geloof ook niet dat dat verplicht is

ga je nog wat zeggen over deze plaat of wil je alleen maar meekletsen?

avatar van Smiechtel
Bijzaak? Het doel van deze site is volgens mij het gemiddelde opnemen van een album zodat het duidelijk wordt hoe hij ongeveer door de gemiddelde 'luisteraar' wordt bevonden. Als een soort meter. Daarom heet het ook MusicMeter

avatar van Nicholas123
Ach, ik denk dat die ene stem van Joy niet zoveel zal uitmaken voor het gehele cijfer. Trouwens ik denk dat iedereen die al een poosje de comments bij Tool albums volgt zal weten dat dat waarschijnlijk 5* zal zijn.

avatar van Smiechtel
Maar dat betekent niet dat stemmen een bijzaak is. Als we allemaal niet zouden stemmen zou de site maar onoverzichtelijk worden. Maar ach, boeiend.

Leuk album

stemmen is voor mij bijzaak

gelul allemaal...

avatar van Smiechtel
Meh, dat vind ik dan weer net iets te grof verwoord Maar te veel off-topic mensen!

Ik merk vaak dat dit album een goede manier is om veel tijd te laten verstrijken. De laatste rustige uren op mijn werk bijvoorbeeld. Voor je het weet is Third Eye al klaar.

Maar soms duurt het album ook weer erg lang, als ik niet echt in de stemming ben. Maar dat is met alles denk ik.

?

en dat is je maatstaf om te beoordelen of muziek ok is?

dat het snel voorbij gaat en ook weer niet?

ja, is met alles, of toch ook weer niet

Joy schreef:
en dat is je maatstaf om te beoordelen of muziek ok is?

Dat zei ik niet.

dat vroeg ik wel

voltazy
stemmen is voor mij bijzaak

gelul allemaal...

dat vroeg ik wel

Op die manier.

Nee, dat is niet mijn maatstaaf. Ik vind het gewoon prettig dat Tool mij door de laatste saaie uurtjes op mijn werk heen helpt.

avatar van kaztor
Tja, ik dan stem dan wel geregeld, maar als ik een 3,5 of 4 moet gaan uitdelen heb ik vaak het idee iets tekort te doen. Ik ben nog veranderlijker dan het weer, dus is het best lastig en best te begrijpen waarom iemand niet zou stemmen. Bij de albums die ik leuk vind zie ik toch vaak al hoge cijfers en is dit niet het geval... dan moeten jullie maar eens beter gaan luisteren!

Met of zonder stem is dit album per definitie al een 5 waard.

ik stem aleen als ik iets ok vind, een enkele geef ik een 0 of 0,5

om de redenen nei kaztr noemt, het weer enzo, stem ik vaak niet

ken mezelf, vandaag een 3 kan morgen een 4,5 zijn
albms van tool king crimson zappa en nog een handjevol daargelaten

avatar van ricardo
Deze nu ook binnen. De eerste indruk is net als met Lateralus weer ok. Zal hem eerst een paar keer goed beluisteren voor ik met een goede mening hierover kan komen.

avatar van ricardo
Dit Tool album vind ik wat harder klinken dan Lateralus vind ik. Het klinkt hierop allemaal wat levendiger dan op Lateralus, voorlopig vind ik deze ook beter. Ook hier ontbreekt een text boekje bij. Heel erg jammer vind ik. Het artwork is wel weer heel erg origineel gevonden, en dik in orde.

Vind ik ook

avatar van ricardo
Zit toch veel in in de muziek van Tool vind ik, vooral de drums zijn echt super. Soms een vette rif om dan weer in stilte te vervallen. Ook de subtiele zangstem past er perfect bij ja. Ik heb dit album nu 4 keer in zijn geheel beluisterd, maar vind deze plaat beter dan Lateralus, hoewel die ook goed is. 4*

avatar van ricardo
Ik heb de albums van Tool nu veelvuldig beluisterd , maar je hoort steeds weer wat nieuws erin terug vind ik. ik vind de balans tussen de soms snoeiharde metal, samen met de vaak wel subtiele zangstem, in combinatie met de goede texten wel erg goed. Soms een rustpunt met een acoustische gitaar ertussen, en een vleugje oosterse invloeden er in, subliem gewoon. Ik geloof dat ik dit toch het beste album vind nu van Tool.

luijsterburg
Die vette riffs die opeens dan in stilte vervallen zijn inderdaad meesterlijk, het album zakt op geeneen moment in en zelfs Die Eier von Satan kan ik goed waarderen. Wat is het precies als ik vragen mag het klinkt als 1 of ander kook recept, iets met eieren die je op zoveel graden moet bakken.

Joy
als ik de buurt ff wil laten weten dat ik nog leef, en ff tegengas wil bieden aan de domme boom boom herrie van hiernaast, zet ik die eier von satan ff goed hard

ze kijken me vaak wat afstandelijk en aarzelend aan en das precies de bedoeling

luijsterburg
Joy schreef:
tegengas bieden aan de domme boom boom herrie van hiernaast,

, tussen mijn broer en ik speelt altijd hetzelfde

avatar van Nicholas123
Die Eier von Satan is gewoon typische Tool ongein. Maar wel weer knap dat zo'n grappig bedoelt nummertje ook nog erg lekker klinkt.

Joy
kweenie of het nou zo grappig bedoel is