Golden Earring - Tits 'n Ass (2012)

Label: Universal

1. Identical (3:30)
  2. Little Time Bomb (3:55)
  3. Cool as It Gets (4:14)
  4. Acrobats and Clowns (4:09)
  5. What Do I Know About Love (4:31)
  6. Still Got the Keys to My First Cadillac (3:49)
  7. Dope Runner (3:42)
  8. This Love (4:01)
  9. Stratosphere (4:36)
  10. Over the Cliff Into the Deep Deep Blue (3:24)
  11. Flowers in the Mud (4:09)
  12. Justin Time (3:45)
  13. Avenue of Broken Dreams (3:42)
  14. Wanted by Women (4:08)
avatar van ricardo
heb ik net een heel bericht getypt van 20 minuten om te reageren op bauer en haythijs, plaats ik hem is het bericht ineens verdwenen.

balen

Maar mooi stuk haythijs, ik kan me wel vinden in wat jij schrijft over wat ik gezien heb afgelopen zaterdag. cesar komt inderdaad een beetje clownesk over, omdat hij het meeste wil opvallen, maar hoort ook wel een beetje bij zo'n live show natuurlijk. Ik vind Golden Earring van hetzelfde kaliber wel als Rolling Stones, sterker ik vind ze ook energieker en fitter overkomen nog dan de stones. Het concert was Zaterdag trouwens lang niet uitverkocht, jammer eigenlijk want deze heren maken tenminste nog 'echte' muziek.

avatar van vielip
Ik denk dat ik begin december naar de show in Zwolle ga. Heb ze een aantal jaar niet gezien dus wordt weer eens tijd.

vielip schreef:

Ik nog nooit.. ik heb ook plannen om naar ze toe te gaan in Zwollywood

Zeker doen! Je moet ze toch minimaal 1 keer gezien hebben in je leven

avatar van haythijs
Oeps Vielip jij ook al, nog leuke opnames binnen weten te halen ?

Ricardo, ik kan me voorstellen dat mensen de band vergelijken met de Stones. Leeftijdsgenoten en sex & drugs en Rock en roll zijn beide bands niet vreemd geweest. De status die de Stones hebben wereldwijd, heeft de Earring in ons land.
Hoewel ik altijd gevonden heb dat de Earring veel meer richting The Who gaat, zowel in performance als muzikaal., Vandaar ook niet geheel toevallig dat Cesar vanavond bij DWDD zat om over Pete te praten en ook Cesar de beoorgde opvolger was voor Keith na diens overlijden. blijkbaar maakten hun optredens als voorprogramma erg veel indruk op de heren van The Who.
Begrijp me goed, Cesar vind ik nog altijd een topdrummer en is ook rasentertainer, zie ook zijn solo optredens die hij tegenwoordig geeft. Maar vroeger was hij ook nog eens een beest achter dat drumstel, bijna een octopus zoals hij met zijn armen zwaaide en op zijn trommels beukte en bijna over zijn drumkit vloog. Hoewel ik me kan voorstellen dat zoiets op zijn huidige leeftijd niet meer te doen is.

Dat de show niet is uitverkocht, heeft natuurlijk meerdere oorzaken. Reclame en publiciteit, maar ik denk dat vooral veel tieners er geen interesse meer in hebben. Tenzij ze het kennen via ouders of een instrument willen beheersen en de Earring natuurlijk wel een band is met excellerende muzikanten die weten hoe je dat op een buhne moet brengen. Voeg daarbij dat ook de oudere fans niet altijd meer kunnen en willen ( je kan ze ook tevaak gezien hebben) plus de duurdere kaartjes en ik begrijp dat de zalen niet altijd meer vol zitten. Mede daarom zal het aantal elektrische shows blijven afnemen en de unplugged shows het leeuwendeel opvullen.

avatar van ricardo
kaartje was 30 euro en dat vind ik niet teveel voor een topklasse liveband als golden earring is.

in de jaren 70 ten tijde van radar love waren ze een echte topband in de states, ze hebben zelfs in die tijd optredens gegeven als hoofdact dat kiss het bij/voor programma was.

Maidenfreak
Klinkt dit album goed? Is het wat hun jaren tachtig sound?

avatar van Heer Hendrik
Dit album is zeker goed. maar nee. Het is geen jaren 80-Earring , Het album ligt in de lijn van Bloody Buccaneers. Dus als je die kan waarderen dan zal dit album je ook bevallen

avatar van Dibbel
Ik vind het eigenlijk een van de betere, zo niet het beste album sinds de jaren 70.
Daar tussen in ook nog goed: Bloody Buccaneers, Face It en Love Sweat.
Al heeft de Earring natuurlijk nooit slechte platen gemaakt....
En het klinkt (gelukkig zou ik bijna zeggen) niet als de albums van de jaren 80 waar de produktie van met name Shel Schellekens van een aantal albums de in aanleg goede songs aardig om zeep heeft geholpen.
Deze klinkt gewoon lekker open en in the face.

He Dibbel

Bloody Buccaneers en Face it in 1 adem noemen dat die beide goed zijn, is wat mij betreft vloeken in de kerk. Want ik vind Face it werkelijk een gedrocht. Zie mijn posts bij dat album

Maidenfreak
Heer Hendrik schreef:

Ik zal dat album eens checken thanks voor de tip.

avatar van Dibbel
Heer Hendrik schreef:

Hmm, ben de laatste tijd best weer veel Earring aan het draaien, maar juist bij die 2 spreek ik (nog) uit herinnering. Die moeten nog naar de opfriscursus. Je ziet me daar nog wel dan.

avatar van vielip
Laat Heer Hendrik maar lekker lullen Face it is een prima album! Wel iets minder dan Bloody buccaneers maar dat is dan ook een beest van een album.

Ok Vielip

Nummers als Space ship, I won't do without a kiss en the unforgattable dream behoren tot het slechtste wat de Earring ooit gemaakt heeft... Helaas het is niet anders

avatar van vielip
Dat klinkt al heel anders
En ik ben het ook nog helemaal met je eens ook trouwens. Die nummers zijn echt tenenkrommend slecht!

Mocht dit ooit het allerlaatste studio-album van golden Earring zijn dan vind ik dit een zeer waardige afsluiter. Lekker puntige goed in het oor liggende songs.
Ook zeker Golden Earring herkenbaar, en volgens mij zoals iedereen die van deze band houd ze ook graag wilt horen, oprecht en puur.
We hebben ontzettend lang moeten wachten, maar beter lang wachten dan snel een bucht-album op de markt brengen, en dat hebben ze gelukkig zeker niet gedaan.
Ik vind persoonlijk elk nummer even zorgvuldig in elkaar gezet, en Golden Earring hebben zeker geen afgeraffeld werk afgeleverd maar naar mijn mening hun beste plaat in de afgelopen 15-20 jaar gemaakt. Nu word het weer tijd dat ik ze weer eens live ga zien,..voor mij toch weer enige tijd geleden.
Dat dit een van hun laatste studio-albums is vermoed ik doordat ik Barry Hay op DWDD hoorde zeggen het opnemen van een studio-album geen reet meer aan te vinden.

avatar van loneranger
Op Van Halen's 'A different kind of thruth' na voor mij de beste plaat van 2012. De oude Haagse rockers verkeren in bloedvorm, zo mogen ze nog wel even doorgaan!

loneranger schreef:

Dan geef je toch een vrij laag cijfer....

avatar van Heer Hendrik
Dit album heeft deze week een re-entree gemaakt in de album top 100 ( nr 98)

avatar van haythijs
Zie je reactie bij Pink Floyd omtrent Dark Side en diens rentree, de aangekondigde Docu op tv doet altijd wel weer een paar slapenden honden ( lees potentiele kopers) wakker maken.

avatar van Heer Hendrik
Dat zal die docu wel van een half jaartje geleden geweest zijn die opnieuw is uitgezonden. Je hebt gelijk Haythijs, dit zal ongetwijfeld de reden zijn.

ze hebben het vorige maand in de HMH helemaal waargemaakt met de nieuwe nummers; top !

Casino Boogie
Was een leuke docu, mooi vastgelegd hoe de plaat tot stand kwam maar die botox heeft Hay geen goed gedaan. Die man is nu gewoon eng.

Nu al weer op 25 in de album top 100!

avatar van haythijs
Sorry Casino, maar je botox opmerking betreft een broodje Aap verhaal wat inmiddels wel zijn eigen leven is gaan leiden. Vandaar ook broodje aap natuurlijk Laten we erop houden dat er een 'andere' reden is waarom Barry zo 'strak' lijkt.
Wat ik wel leuk vond aan de docu, is te zien dat de heren besloten de plaat toch opnieuw zelf te gaan mixen. Ze waren toch niet helemaal gelukkig met de productie vanuit Engeland , vooral bass en drum kwam niet naar voren zoals zij wensen. Misschien had Chriss Kimsey de earring toch een keer live moeten bekijken en horen. Hij was het wel van plan, maar maar er kwam niks van uiteidenlijk.
Na zijn mix gehoord te hebben, besloot de Earring ( vooral Rinus was tegenstander vd eerste mix) om het zelf , samen met John Sonneveld, opnieuw te mixen. Geeft deels natuurlijk ook weer hoe enorm belangrijk Rinus is binnen de sound van de Earring, was een klasbak.

Casino Boogie
Wel Haythijs, waarom staat zn gezicht dan zo strak? Wat de oorzaak ook is, het heeft hem geen goed gedaan.

avatar van haythijs
Zoals ik zei Casino, er is een andere reden maar zeker niet de botox. Uiteraard staat het jou vrij je eigen vermoeden ( al dan niet vanuit een broodje aap verhaal) te creeeren en te geloven als zijn huidige gelaat niet jouw 'smaak' is en je het eng vindt. Dit staat je volkomen vrij.
Of het de waarheid is, is weer een andere vraag . Die vraag kan ik wel voor je beantwoorden, dat is het namelijk niet. Wat het wel is, kan je evt aan hemzelf vragen mocht je in zijn buurt of kringen verkeren. Maar dat is niet aan mij om het via dit forum aan jou te melden, laten we het daarop houden

avatar van Dungeon
Wat een warrig verhaal. Ha ha. Hij staat gewoon strak van de coke die gast.

avatar van haythijs
Zo warrig is het verhaal niet, slechts een constatering dat een bepaalde aanname niet op waarheid berust is, ik ga alleen geen reden weergeven waarom ik dat weet vanuit privacy
Gelukkig voor hem, zijn gezondheid en gezin is dat gebruik wel drastisch verminderd tov de hoeveelheden in de jaren 70/80.
Voorbeeldje hiervan, kijk deze link vanaf minuut 7 ofzo als het ten einde loopt.
YouTube - The Golden Earring - I Do Rock 'N Roll Jam / Just Like Vince Taylor
De band stort letterlijk in elkaar, het gehele concert staan ze ( met uitzondering van geheelonthouder Rinus die dus ook overeind blijft) strak van drank en/of drugs. Niet dat dit gebruik per defintie slecht zou zijn, ze zijn er ( net ) niet aan onderdoor gegaan.

avatar van Heer Hendrik
Nou Haythijs....zit ik daar nu 8 minuten op te wachten. Binnen heel Golden earring weet iedereen dat Ceasar de clown is. Hij duwt ze gewoon lekker om. Als ze echt lam van de drank of drugs zouden zijn ( in ieder geval in dit filmpje) dan zouden ze ook niet zo snel weer op de been zijn...