Golden Earring - Tits 'n Ass (2012)

Label: Universal

1. Identical (3:30)
  2. Little Time Bomb (3:55)
  3. Cool as It Gets (4:14)
  4. Acrobats and Clowns (4:09)
  5. What Do I Know About Love (4:31)
  6. Still Got the Keys to My First Cadillac (3:49)
  7. Dope Runner (3:42)
  8. This Love (4:01)
  9. Stratosphere (4:36)
  10. Over the Cliff Into the Deep Deep Blue (3:24)
  11. Flowers in the Mud (4:09)
  12. Justin Time (3:45)
  13. Avenue of Broken Dreams (3:42)
  14. Wanted by Women (4:08)
vigil schreef:
Of denk jij dat het verstandig zou zijn van Universal om in elk land ter wereld een paar duizend cd's neer te leggen en te hopen dat deze verkocht gaan worden. Lijkt me niet.

Waarom zou Universal geen deal kunnen maken met Amazon? Nog even afgezien van het feit dat ik er van uit ga dat Universal doet wat in het vermogen ligt om in ieder geval zoveel mogelijk cd's van de Golden Earring aan de man te brengen, is Amazon een groot distributiekanaal voor Nederlandse cd kopers geworden. Een Nederlandse versie ervan wordt overwogen.

Met een passieve houding, een conservatieve inslag inzake prijsbeleid en het massaal verdwijnen van cd winkels in Nederland moet je toch iets. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren lijken mij allemaal niet in het belang van Nederlandse bands/artiesten. We mogen nog van geluk spreken dat de Golden Earring "met frisse tegenzin" nog een cd heeft willen opnemen, zo interessant is dat niet meer voor een band.

avatar van the weaver
musician ; volkomen gelijk !
zag de golden earring in de dwdd , meteen werd mijn interesse weer gewekt , a goed nummer in 1 minuut en b, tijd weer eens een live show van ze.
koop al jaren mijn cd's via amazon, eerste of tweede hands, niet eens door de prijs verschillen maar simpel omdat de meeste cd's niet aanwezig zijn in een platenwinkel ( plato / concerto ) .
zolang ze alleen gericht zijn op grote releases, ( laat dat maar over aan free record ) vindt je mij er steeds minder en minder .

avatar van vigil
misschien is de optie wel bekeken maar wilde Amazon (welke blijkbaar heilig is) wel een te lage prijs bepalen en geen hoge aantallen afnemen. Over Universal hoef jij je overigens geen zorgen te maken want die hebben vorig jaar gewoon winst gemaakt en ook nog eens EMI gekocht dus ze zullen toch wel iets goed doen.

Ik verwacht overigens dat er van deze cd makkelijk 50.000 verkocht gaan worden in Nederland

avatar van devel-hunt
vigil schreef:

Dat zal kunnen, maar ik betwijfel dat. De cd omzet is drastisch gekelderd de laatste jaren. Een cd maken en opnemen is bijna een verliespost voor een artiest of een band.
Als voorbeeld geld toch altijd de verenigde staten. Om een no 1. te scoren in de billboard top 100 was de gemiddelde omzet toch tegen de 1 miljoen verkochte exemplaren. Nu kom je daar al op 1 binnen met 50.000 verkochte cd's.

avatar van vigil
Weet ik allemaal maar toch verwacht ik het wel. Er halen nog wel genoeg platen platina hoor. Goud is tegenwoordig 20.000 in Nederland (dat is wel eens anders geweest zullen we maar zeggen). Maar bv. de laatste Adele is bv. zo rond de 250000 keer verkocht in Nederland dus grote aantallen kan zeker nog wel met een goede campagne. Dat zit met deze cd wel goed want ze hebben het er "overal" over en ook de paginaggrote advertentie van Media Markt met als titel "Krijg nou tieten" zal ook wel goed aanslaan.

Casino Boogie
Zal mij benieuwe hoe het hele album klinkt. Vond Hay gisteren bij Dwdd erg vervelend richting The Stones middels zn sneer naar Charlie Watts.

Ben niet heel enthousiast...

avatar van devel-hunt
Casino Boogie schreef:

Het enig wat hij zei is dat de 73 jarige Watts vandaag de dag niet meer zo hard slaat. Zo'n grote sneer is dat toch niet....

Overigens is er een gelimiteerde versie van het album te koop, met een DVD erbij met een documantaire van maar liefst 2 en half uur.

Het schijnt dat er maar 2000 exemplaren van zijn gemaakt van deze versie, dus allemaal bestellen bij Plato.

De CD is echt top, echt een kanjer van een plaat.

Elk nummer vind ik erg mooi, maar de nummers die er echt voor mij bovenuit springen zijn :

Cool as it gets
Dope Runner
This Love
Over the cliff into the deep deep blue
Flowers in the Mud
Justin Time
Wanted by woman

Alhoewel de vorige cd ''Millbrook USA'' niet slecht is, vind ik deze vele malen beter.

Echte rocksound en ook de ballads zijn top.

Ook vind ik de vocale harmonieen erg mooi, en het geluid van de CD is goed.

En verder het gitaarwerk is prachtig, en ook de Drums van Cesar springen eruit voor mij.

Concluderend : Topalbum en onze muzikale vrienden zijn dan wel 60-plus, maar ze klinken als jonge goden, en laten zien dat ze al vele, vele jaren op eenzame hoogte staan in Nederland.

Rinus, Barry, George & Cesar : Bedankt voor de prachtige muziek alweer.

Jullie waren, zijn en blijven voor altijd mijn helden.

CD is trouwens geproduceerd & Gemixd door Chris Kimsey (Bekend van o.a Rolling Stones)

devel-hunt schreef:

Hay voegde daar aan toe dat het ook te horen was dat de Stones al in de 70 waren. Ik vond het een vrij dodelijke opmerking.

God, dat is echt iets om je druk over te maken zeg, d'r zijn wel belangrijkere dingen om je druk over te maken.

Maar de mensen kunnen het beter over de CD hebben, lijkt me meer On-Topic.

avatar van Thunderball
Ik hoorde het ook, maar als Stonesfan stoorde ik mij er niet aan, zeker omdat ze zich zelf nou ook niet echt heel serieus namen daar aan DWDD tafel, bovendien zullen ze inmiddels zelf toch ook al wel rond die leeftijd geraken?

@Raymond
Voor iemand die gemiddeld 1,6 bericht per jaar plaatst maak je je wel heel druk! Nog één en je zit al fors over je taks . . . . .
Net als Thunderball zie ik het vooral als een grap. Hoewel ik wel met Hay eens ben dat de Earring aanzienlijk meer pit heeft op z'n oude dag.

avatar van musician
De Golden Earring speelt hier frisjes en soepeltjes, de cd klinkt ontspannen en toch rocken de heren als járen geleden, nog van voor de wat blikken jaren '80. Hay prima bij stem.

Composities zijn buitengewoon acceptabel en sterk.

Ik kom met een hoog cijfer, maar ga het album na de eerste twee keer eerst nog een paar keer beluisteren en er daarna een cijfer aan geven. Maar voorlopig chapeau!

avatar van Hiawatta
Benieuwd naar dit album!! Ga ze morgenavond zien, zullen ze vast wel het eea van Tits 'N Ass ten gehore gaan brengen. Rock on!!

avatar van musician
Toch een heel erg goed album van de Golden Earring.

De heren zijn alle vier geweldig op dreef, de mokerslagen ook die Cesar Zuiderwijk uitdeelt, zoals bijvoorbeeld op het overrompelende begin, Identical.

Het album is lang, maar verveelt werkelijk geen minuut. Dat is wel eens anders geweest. Daar komt bij dat het een stevig album is maar de sfeer is relaxed. Niet krampachtig, geen zoektocht naar modieuze toevoegingen. Ze zijn gewoon uitgegaan van eigen kracht.
De groep heeft weliswaar 9 jaar de tijd genomen maar heeft dan ook blijkbaar kunnen/willen wachten tot er 14 sterke composities lagen. Dat betekent dat er geen opvullertjes hoefden te worden geschreven en dat hoor je er aan af.

Ik heb ook niet het gevoel dat er sprake zou kunnen zijn van enige sleetsheid, er wordt met plezier gemusiceerd, de vocalen van Hay en Kooymans klinken ouderwets sterk. Hier is tijd en moeite in gestoken om er iets moois van te maken. Dat geldt trouwens toch ook voor de twee akoestische nummers (zoals het slotnummer Wanted by women).

Er zijn niet veel bands waarvan kan worden gezegd: actief sinds 1961 en 'still going strong'.
De Golden earring heeft aangetoond dat het makkelijk kan.

avatar van Benito Gianni
beetje kinderachtige titel en hoes, zal Barry Hay wel verzonnen hebben ! ga m zo ff luisteren.

Raymond1976 schreef:

Leuk die spam maar je kan deze cd ook gewoon in een andere platenzaak kopen...

avatar van Benito Gianni
net geluisterd; leuk album rock n roll van nederlandse bodem, hoorde wel iets van vroeger af en toe T-rex get it on, en George Kooijmans mag van mij wat meer op de voorgrond vocaal !

avatar van Red Rooster
Hm. Ik kan nooit naar de Earring luisteren zonder een vergelijking te maken met hun werk uit de jaren zeventig. Moet ik niet doen, maar ja, het gebeurt toch. En dan vind ik het voor nu allemaal maar gewoontjes. Geen echte uitschieters en rechttoe rechtaan rock. Ik begin eens met 3*, wellicht dat het naar een paar draaibeurten kan worden verhoogd. Opvallend mooi vind ik de gitaarsolo in 'Flowers in the Mud'. Die beklijft meteen.

avatar van musician
Ik hoorde ook in de verte ook even Get it On maar dat kan natuurlijk puur toeval wezen
Er staan echt een paar ijzersterke nummers op die wellicht gaan behoren tot het allerbeste werk van de Golden Earring: Identical, Justin Time.

Die titel en de hoes had ik ook nooit gekozen, gelukkig baseer ik daar mijn cijfer niet op. Maar het had ze anders gauw 1,5* gekost....

avatar van blunnie
Benito Gianni schreef:

in de film Turks Fruit zingt de vader van Olga "Tieten kont Tietenkont" op de melodie van de Radetsky mars.
Barry is vast niet zo origineel dus...
Moet cd nog luisteren.

avatar van Red Rooster
Oude rockers versus 'Tits 'n Ass'. Het lijkt een beetje op gespannen voet met elkaar te staan. Ik las in een (Interview) dat toen zij succes hadden in Amerika "tits 'n ass een modieuze term was voor iets dat kwaliteit had".

avatar van vielip
Ik vind de hoes en titel eigenlijk wel typisch Earring eerlijk gezegd.

Sjakiebakker
Leuk, al die reacties. Jammer dat ze alleen maar gaan over de cd titel, over hun leeftijd, de prijs, het geluid etc. Het is gewoon een goed album. Niks mis mee. Luisteren dus en een "normale" recensie plaatsen over de muziek ! Lijkt me toch een stuk zinvoller..

avatar van musician
Het één gaat natuurlijk niet zonder het ander. Omdat het natuurlijk allemaal wel verband houdt met elkaar. En we zitten hier om alles met betrekking tot het album te bespreken.

Ziegler
Sjakie tiept 1 bericht per jaar en laat nu juist dat bericht niet over de inhoud gaan.

avatar van henk01
Klinkt ouderwets prima!!