Frankie Goes to Hollywood - Welcome to the Pleasuredome (1984)

Label: ZTT

1. Well... (0:55)
  2. The World Is My Oyster (0:11)
  3. Snatch of Fury (Stay) (0:51)
  4. Welcome to the Pleasuredome (13:40)
  5. Relax (Come Fighting) (3:58)
  6. War (... and Hide) (6:13)
  7. Two Tribes (For the Victims of Ravishment) (3:23)
  8. Orgasm (0:36)
  9. Ferry (Go) (1:49)
  10. Born to Run (3:57)
  11. San Jose (The Way) (3:08)
  12. Wish (The Lads Were Here) (2:50)
  13. Including the Ballad of 32 (4:44)
  14. Krisco Kisses (2:56)
  15. Black Night White Light (4:09)
  16. The Only Star in Heaven (4:16)
  17. The Power of Love (5:31)
  18. Bang... (1:09)
  19. Relax (Greatest Bits) * (16:59)
  20. One September Monday * (4:49)
  21. The Power of Love [12" Version] * (9:30)
  22. Disneyland * (3:07)
  23. Two Tribes (Between Rulers and Ruling) * (4:10)
  24. War [Between Hidden and Hiding] * (4:00)
  25. Welcome to the Pleasuredome [Cut Rough] * (5:40)
  26. One February Friday * (5:00)
  27. The Ballad of 32 [Mix 2] * (11:03)
  28. Who Then Devised the Torment? * (0:16)
  29. Relax [Greek Disco Mix] * (6:18)
  30. Watusi Love Juicy * (4:03)
  31. The Last Voice * (1:14)
  32. Happy Hi * (3:06)
Snakeskin schreef:

Er is hoop wel iets beter gemaakt dat model kan staan voor het predikaat "ultieme jaren tachtig plaat". Ik neem aan dat jij hier doelt vanuit de invalshoek dat meer en meer vanaf een marketingtafel bedacht wordt, en waar dit dan zo'n product van is, dan dat jij hier op kwaltiteit kijkt.

wat ik eigenlijk bedoelde is dat deze plaat niet mag ontbreken in de collectie, en ultiem, omdat ie heel erg naar de koude oorlog kijkt. Als dat niet iets typisch jaren 80 was?

er zijn wel meer ultieme platen, da's waar

avatar van barrett
Deze plaat is zeker meer waard dan 1 op 5. Ik versta dat je niet echt houd van de 80ties sound die ervan uit gaat maar je moet durven meegaan in deze plaat, die zijn schoonheid maar later voor de luisteraar openbaart.

avatar van Snakeskin
1,0
@lennon
Ok, dat maakt het een stuk duidelijker. Het wilde tussen mij een deze band nooit echt boteren. "Relax" heb ik altijd een vervelend nummer, "two tribes" moet het vooral van de videoclip hebben en die is legendarisch en wat te denken van de overbodige cover van Bruce Springsteen. Ik vind WTTP een plaat die niet wil boeien.

avatar van barrett
Die cover van Springsteens Born To Run is idd een overbodig nummer op deze plaat. Hij is zelfs helemaal mislukt, de kracht is schijnbaar uit het lied gehaad, iets wat het lied helemaal typeerde...

avatar van kaztor
Velen weten, geloof ik, niet dat Holly Johnson zowat het enige bandlid was die wat op het album deed en dat de rest is ingespeeld door leden van Yes en The Art Of Noise.

avatar van Castle
kaztor schreef:

zo leer je nog eens wat, YES!

barrett schreef:

als je op mij doelt dan heb je 't fout... (ik geef 5 sterren, niet voor niks) ik hou van dit album.. nog steeds, na 25 jaar

barrett schreef:

Ik vind deze cover echt 1000 x beter dan t origineel (dont shoot me) die van Bruce is zooooo traaaaaag

Born To Run laat in ieder geval horen dat Holly Johnson (ik weet bij God niet hoe die man echt heet; misschien wel iets typisch Engels als Robert Smith of zo) wel echt goed kan zingen.

avatar van Castle
deric raven schreef:

Je zit er niet ver vandaan: William Johnson en te Liverpool geboren op 9-2-1960 (bijna 50)

avatar van notsub
Leuke plaat vol met typische 80's hitmuziek. De voorbeeldige productie zorgt ervoor dat de hits sprankelend en kristalhelder te horen zijn. Het lange titelnummer is een soort trip, die best verslavend kan worden. Na de leuke eerste helft volgt er echter niet veel opvallends meer. De Ballad of 32 is niet meer dan gehijg en The Power Of Love lijkt ervoor gemaakt om mee te brullen met de overromantische tekst.

avatar van dvdschaaf
Ik heb het al eerder geprobeerd en het heeft er even opgestaan, maar volgens mij moet de originele cover anders zijn. Ik probeer hem toch weer te wijzigen...

herman schreef:
en aangezien we op MusicMeter in principe het originele artwork weergeven, staat hier vanaf nu de hoes van de LP

avatar van dazzler
De cover die er nu staat is die van het originele UK vinyl album.
Van de CD versie bestaan verschillende covers.

Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (2xLP) at Discogs

avatar van Pinsnider
Deze versie staat inderdaad ook bij mij in de platenkast... Lijkt me goed om voor een plaat uit dit jaar een LP-hoes aan te houden (al ben ik natuurlijk bevooroordeeld)

avatar van lennon
Volgens mij was de 1e echte originele hoes eentje waar er geen broekjes bij de heren aan zaten, welke ook snel gebanned is

avatar van dvdschaaf
dazzler schreef:
De cover die er nu staat is die van het originele UK vinyl album.
Van de CD versie bestaan verschillende covers.

Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (2xLP) at Discogs

Volgens Wiki is deze de originele. Zie Welcome to the Pleasuredome - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Thuurke
De CD cover bevat een foto van de band, de LP cover bevat een tekening van de band. De tracklisting van de CD en van de LP is ook anders. Op de achterkant van de CD cover staat wel de LP tracklisting (zie boven) maar op de CD staan andere nummers bv een lange versie van Two Tribes en Happy Hi en geen San Jose en Ferry.

avatar van dazzler
dvdschaaf schreef:

Ik zie absoluut geen verschil met mijn link.
De hoes met de foto is de originele CD hoes.
Men gaat op MuMe toch liefst voor de vinyl hoes?

Nu staat er dus weer de originele CD hoes.
Wordt er hier met twee maten en twee gewichten gewogen?

avatar van barrett
Ja ik heb deze ook met de originele hoes....

avatar van lennon

Juist, en volgens mij dan ook nog zonder die broekjes

Meesterwerk van Frankie & Trevor Horn. Ze staan er allemaal op: Welcome..., Two Tribes, Relax en de oh zo mooie kersthit: The Power of Love. En dan moet je natuurlijk ook nog de 12" versies van deze nummers hebben, anders heb je dit album niet compleet. Ik begreep dat mogelijk volgend jaar een geremasterde editie met bonusdisc komt. Mogelijk staan de extended versies hierop.

avatar van monique
En vooral de extended version van Rage Hard is subliem

monique schreef:
En vooral de extended version van Rage Hard is subliem

Maar dat nummer komt van "Liverpool" af

avatar van okaysjon
Een tijdloos album wat mij betreft al heeft het uitmelken van de songs door steeds weer andere verzamelalbums uit te brengen wel wat schade aan gericht de laatste jaren.
Maar er is nieuws op het FGTH front.
Er staat een dubbelCD op stapel getiteld Pleasuredome.
Met o.a.
--het originele dubbel album in een geremasterde verie
--Een aantal B sides
--12" remixes van Relax and The Power Of Love
--archive interviews
CD2 bevat ook o.a.
--previously-unheard studio demos of War, Two Tribes and Welcome To The Pleasuredome
--an early, 11 minute version of Ballad Of 32
--a completely unreleased song from the end of the Pleasuredome era, Watusi Love Juicy
--Beautifully expanded artwork includes previously-unseen photos, paintings and new liner notes

Official release date 12 April 2010

Ik heb al geld apart gehouden voor dit toetje

Vandaag is inderdaad de release van Welcome To The Pleasuredome 25th Anniversary Deluxe 2CD Edition, zoals okaysjon hierboven al had vermeld. Op de eerste cd staat het geremasterde album.

Dit is de tracklist van de tweede cd:

Disc 2: Post-Bang And Other Things

Relax (Greatest Bits)
One September Monday
The Power Of Love (12" Version)
Disneyland
Two Tribes (Between Rulers And Ruling)
War (Between Hiding And Hidden)
Pleasuredome (Cut Rough)
One February Friday
The Ballad Of 32 (Mix 2)
Who Then Devised The Torment?
Relax (Greek Disco Mix)
Watusi Love Juicy
The Last Voice

Ik heb 'm besteld (op Amazon Uk: heel goedkoop daar) en ben heel benieuwd.

west schreef:

Had 'm verleden week dinsdag in Polen al in mijn handen.. maar ik heb m besteld bij Play.com (voor minder dan 9 euro!!!) dus ik moest m laten liggen helaas...

Ben wel zeer benieuwd naar de 2e cd!

Ha, ik heb 'm bij een Amazon UK seller voor 8,43 thuisgestuurd besteld... Maar Play is natuurlijk ook een prima internetwinkel.

Het valt me trouwens toch op dat 'ie in the UK laag geprijsd is, net als bijvoorbeeld de deluxe editie van Absolutely van Madness, ook vandaag uit. Zou het een nieuwe trend zijn? Zouden er platenmij. eindelijk wakker geworden zijn?

avatar van ChrisX
west schreef:

Als er al een trend is dan is het een oude namelijk dat op cd gebied Nederland nog steeds schrikbarend achterloopt qua prijzen in vergelijking met het buitenland (= te duur). Amazon is dan vervolgens vaak nog weer een stukkei goedkoper. Alleen voor bijzondere items kom ik eigenlijk nog in de winkel, de rest gaat allemaal via hen (en dan met name de Amazon Marketplace sectie).

Ik kan je goed volgen. Als het nou om een paar euro gaat, maar er zit vaak nog flink meer tussen de prijzen in Nederland en the UK. De Marketplace van Amazon en die van Play zijn ook mijn favorieten.
Mogelijk is het al te laat voor deze oplossing voor veel platenzaken in NL: prijzen flink omlaag en dan flink meer verkopen.
Interessant bij-effect is dat de hitlijsten in NL steeds minder zeggen. Er staan zoveel Nederlandse artiesten in, omdat die alleen in Nederland worden verkocht. Voor buitenlandse artiesten ga je wel naar het internet. En die aankopen worden niet of te weinig meegeteld in de hitparades.

avatar van Thuurke
Ik koop alleen nog maar bij de Media Markt, FAME en de Bijenkorf en alleen als ze nog verpakt zijn in plastic folie en als ze 5-7 euro zijn.

Ik koop niks meer bij van Leest en Free Record Shop omdat ze daar niet snappen dat je het niet kan maken om voor deze prijs bekraste cd's te verkopen en omdat die gastjes niet snappen dat er krassen komen op cd's als je er niet goed mee omgaat, maar het zijn niet hun cd's dus het interesseert ze niet. Door schade en schande koop is daar dus niks meer.

Media Markt, FNAC en Saturn Antwerpen zijn nog aantrekelijk qua aanbod en prijs en in Londen kan je nog redelijk wat cd's vinden in het segment 3 - 5 pond. Duitsland is relatief duur vergeleken met Nederland en ook in de USA kan je beter niks kopen wat hier gangbaar in de winkel ligt omdat het daar ook veel duurder is.

Vergeleken met 10 - 20 jaar geleden (in het guldentijdperk) is het nu al een stuk aantrekkelijker om cd's te kopen als je de moeite neemt om niet direct alles te kopen maar om ca. 1/2 jaar te wachten tot de cd is afgeprijsd.

Deze CD: De 2 officiele lp's gekocht in de jaren 80 en de twee cd's een paar jaar geleden aangeschaft. Deze nieuwe versie ga ik niet kopen en ik vind wel dat FGTH de laatste jaren wordt uitgebuit door diverse greatest hits and remix albums uit te brengen.

Thuurke schreef:

Dat is ook een goed punt. Je moet muziek met wat liefde verkopen. Een muziekwinkel is geen supermarkt.

In het verlengde ervan: tegenwoordig worden meer en meer cd's met fatsoenlijk artwork uitgebracht. Pas borg ik mijn oudere cd's op en toen viel mij op wat een flutkwaliteit en kwantiteit aan artwork erbij zat.
Dit album zit in de nieuwe versie in zo'n mooie deluxe uitvoering. Dat zie je ook steeds meer en dan ook nog met een fatsoenlijke prijs. Dan ga ik dus niet downloaden, maar koop ik het album met alles erop en eraan.