Megadeth - Peace Sells... But Who's Buying? (1986)

Label: Capitol

1. Wake Up Dead (3:40)
  2. The Conjuring (5:04)
  3. Peace Sells (4:04)
  4. Devil's Island (5:05)
  5. Good Mourning / Black Friday (6:41)
  6. Bad Omen (4:05)
  7. I Ain't Superstitious (2:46)
  8. My Last Words (4:47)
  9. Wake Up Dead [Randy Burns Mix] * (3:40)
  10. The Conjuring [Randy Burns Mix] * (5:01)
  11. Peace Sells [Randy Burns Mix] * (4:00)
  12. Good Mourning / Black Friday [Randy Burns Mix] * (6:39)
avatar van ricardo
Lekker album dit, vooral de laatste 2 nummers laten de bluesy basis van dit soort muziek horen.

Bevalt mij een stuk beter dan Rust In Peace dit album.

T.o.v Rust In Peace vind ik dit een stuk meer rechtoe rechtaan klinken.

avatar van Kill_illuminati
Net als Eight Days A Week en Tomorrow Never Knows van The Beatles heeft Wake Up Dead een van de fijnst gevonden titels.

avatar van Von Helsing
De fan mag binnenkort weer eens diep in de buidel tasten voor een boxset:

MEGADETH: Peace Sells... But Who's Buying? [2CD; digital]
Booklet with liner notes by Dave Mustaine and Lars Ulrich

Disc 1 (original album, remastered)

Disc 2 (previously unreleased 1987 concert)
Wake Up Dead Wake Up Dead
Mechanix
Last Rites / Loved To Deth
Good Mourning / Black Friday

MEGADETH: Peace Sells... But Who's Buying? [deluxe 5Disc+3LP box set]
Two 8x10 photos / two 8 1/2 x 11 reproduced vintage concert flyers / one reproduced vintage ticket stub / 20-page book with liner notes by Dave Mustaine and Lars Ulrich

Disc 1 (original album, remastered - tracklist above)

Disc 2 (Dave Mustaine mixes & masters for 2004 album reissue - tracklist above

Disc 3 (Randy Burns mixes, remastered)
Wake Up Dead [previously released as bonus track on '04 reissue]
The Conjuring [previously released as bonus track on '04 reissue]
Peace Sells [previously released as bonus track on '04 reissue]
Devil's Island [previously unreleased]
Good Mourning/Black Friday [previously released as bonus track on '04 reissue]
Bad Omen [previously unreleased]
I Ain't Superstitious [previously unreleased]
My Last Words [previously unreleased]

Disc 4 (previously unreleased 1987 concert - tracklist above)

Disc 5 (hi-res audio: original album + previously unreleased 1987 concert - tracklists above)

LP 1 (original album, remastered - tracklist above)

LPs 2 & 3 (previously unreleased 1987 concert - tracklist above)

Booklet with liner notes by Dave Mustaine and Lars Ulrich

Er mag er wel bij gezegd worden dat het veel moois is, als ze maar van de cover afblijven!

avatar van Kronos
Mijn grijs gedraaide lp uit '86 kan nog even mee. Ik hou het daar wel bij.

avatar van Edwynn
Eerlijk is eerlijk. Het pakket ziet er best aanlokkelijk uit.

Tja, ik heb Megadeth hoog zitten en vind deze plaat vrij goed, maar het kost me eigenlijk geen enkele moeite om de 2cd en de boxset te negeren.

@Edwynn,

Inderdaad, eerlijk is eerlijk. Maar als ik eerlijk ben, voor mij ziet het er niet aanlokkelijk uit maar als een hoop overbodige rommel.

avatar van Edwynn
Dat lijkt me een beetje overdreven. Als je het morgen kado kreeg, zou je er vast niet op spugen.

Ik zal het ook vast niet aanschaffen, maar de package vind ik er gewoon best gaaf uit zien.

En ja, ik ben ook ooit gestopt met roken dus dit negeren zal ook voor mij een koud kunstje zijn.

avatar van Kronos

Het is een erg goed album dat zeker extra's waard is maar tegelijk ook niet nodig heeft. En zo zijn er zoveel albums. Waarom zou ik precies van deze al die troep ( ) erbij willen.

avatar van Spock2011
Een van de beste van Megadeth. Heerlijk gitaarspel. Wat mij betreft wist Mustaine met deze plaat Metallica al van de kaart te vegen. Het eerste nummer is werkelijk geniaal, een prachtige solo. Het titelnummer heeft een heerlijk ritme. Ik vind alleen I Ain't Superstitious iets ongepast.

Spock2011 schreef:
Een van de beste van Megadeth. Heerlijk gitaarspel.

Een fantastisch album van Megadeth met een aantal pure klassiekers erop. Wake Up Dead, Peace Sells en eigenlijk ook Devils Island. Slottrack met de toepasselijke titel My Last Words vind ik ook erg sterk. Flink wat goede composities dus, die samen een krachtig en goed ruim half uur metal vormen. I Ain't Superstitious is als enige wat meer bluesy rock georiënteerd, maar dat is juist leuk aan Megadeth: het is niet allemaal exact hetzelfde wat je te horen krijgt.
Een diepe bas en snelle drum als basis met daaroverheen het sausje van spetterende gitaren en prima zang, wat soms richting schreeuwen gaat, van Mustaine. Het knalt heerlijk je boxen uit allemaal. Who's buying? I'm buying.

avatar van noisecommando
Kronos schreef:
Ik zou er zeker niet op spugen, maar toch zou het als overbodig blijven aanvoelen vermoed ik. Drie keer dezelfde hoes bijvoorbeeld, wat heb je daaraan?.

Enigste voordeel is dat bij deze uitgave ze de originele mastertapes hebben gebruikt om de plaat te remasteren. Dus dat klinkt vertrouwder dan die geschiedvervalsing uit 2004, maar akkoord die 2 CD set is misschien dan meer het afschaffen waard dan de boxset

avatar van Von Helsing
Ik wil op zich best dat concert uit 1987 hebben maar om nu weer voor de 4e maal dit album aan te moeten schaffen.... ik bedoel, de lp, cd, de remastered versie... dat is wel voldoende. Waarom niet gewoon al die extra demo's en live tracks op een afzonderlijke cd en/of boxset uitbrengen, Dit geldt niet alleen voor Megadeth, maar ook voor Black Sabbath, Death of Ozzy Osbourne.

avatar van Kill_illuminati
De 25th anniversary van Peace Sells staat nu op Spotify. De live cd zit er ook bij. Wat ik er nu van hoor klinkt erg goed.

Edit: Het klinkt glashelder, vooral de bas.

avatar van Eddie
Ik ben benieuwd, deze plaat verdiende wel een remix.

avatar van Kronos
Mij interesseert die remix niet zo veel. Ik heb dit album op vinyl en had 'm graag ook weer oorspronkelijk op cd gehad. Ooit zo stom geweest te verkopen. Maar vandaag had ik geluk. Voor 5 euro (en de opvolger voor 7,5) tweedehands gevonden.

Kan iemand overigens zeggen of die nieuwe remix gebruik maakt van alle oorspronkelijke opnamen of zitten er ook de wijzigingen in zoals bij de eerdere remix?

avatar van Kill_illuminati
The 2CD version contains the original album remastered for the first time and a previously unreleased 1986 concert from the band's first world tour. New liner notes have been written by Metallica's Lars Ulrich.

Aldus Amazon.com.

Edit: Ik wil die 25th Anniversary best hebben maar dan heb ik het album 3x op cd (alle versies).

avatar van Kronos
Ook weer wat veel van het goeie.

Bedankt voor de info.

Dankzij jullie info ben ik dit toch even gaan checken: blijkt de Deluxe 25th Anniversery in een gewoon cd doosje te zitten.... lekker goedkoop. Dat kan je toch mooi aankleden voor de fans van Megadeth?

avatar van vielip
Ja dat zou inderdaad kunnen maar dan is de kans groot dat ze er (nog) meer voor vragen vrees ik. Ooit wil ik die 2cd versie met het concert wel een keertje aanschaffen trouwens. Heb nog ergens een bootleg van dat concert liggen die al best goed klinkt dus nu het officieel is uitgebracht zal het alleen maar nóg beter klinken.

Ik doe het concert in het doosje van de al geremasterde versie uit 2004 (ook al was dat niet vanaf de mastertapes: zo blijf je bezig). Ben wel benieuwd naar het concert.

Overigens zijn er genoeg deluxe edities wel mooi uitgevoerd met veel info erbij voor dezelfde prijs als voor deze als deluxe gepresenteerde standaard editie. Ik vind het simpelweg een goedkope actie van het label / de band. De enige deluxe editie is die met 87 cd's en 25.000 lp's erbij: maar daar betaal je dan ook gelijk de jackpot voor.

west schreef:
Ik vind het simpelweg een goedkope actie van het label / de band.

Ik heb die cd voor nog geen 12 euro te koop zien liggen in de Mediamarkt. En op andere plaatsen is de cd gewoon geprijsd. De zogenaamd 'goedkope actie' van het label kan dus ook een 'goedkope actie' voor de klant zijn.

En dan bedoel ik ook, een goede koop. Verbeterde geluidskwaliteit vanaf de originele masters en verder geen onnodige poespas. Wat wil je nog meer.

Oh, west wil nog vanalles meer en zit daarom wat af te geven op het label. Alsof dat in het bijzonder ZIJN zinnetje moet doen.

Ik vind het gewoon jammer dat er niet een mooie deluxe editie is gemaakt van dit geweldige album. Laat ik als voorbeeld de net uitgekomen 20th Anniversary deluxe editie van Nirvana's Nevermind nemen. Dat zit in een echt mooi dubbel digipak verpakking, hoewel het boekje dan wat tegenvalt. Ander voorbeeld is de deluxe versie van The Whole Love van Wilco: een harde cover met daarin 2 cd's verpakt in karton en een heel fraai boekwerkje met teksten en illustraties. Oftewel: andere artiesten en labels laten zien hoe het ook kan, voor (ongeveer) dezelfde prijs. Ik heb dat niet verzonnen, ik trek alleen de vergelijking.

Dat kan gebeuren.

west schreef:

Een nogal omzwachtelde manier om te zeggen dat die dingen gewoon duurder zijn.

Verder is het natuurlijk gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur. Van mij hoeven al die buitensporige edities niet. Laat het maar zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Extra tekst en foto's zijn op internet al in overvloed te vinden.

avatar van Edwynn
Als je het album nog niet hebt, is het een leuke toevoeging. Zo heb ik ook Eternal Nightmare van Vio-Lence op de kop getikt. Het originele album plus een uitermate tof live ceedeetje. Gewoon voor de prijs van één.

Nieuwstad
Die live bonus disc op de 25th Anniversary klinkt echt poepslecht! Echt het geluid van een middelmatige bootleg. Was er ook zeer benieuwd naar, maar om die reden hoef je hem dus absoluut niet aan te schaffen.

avatar van Edwynn
Eternal Nightmare 25th anniversary edition? Die moet wel heel erg nieuw zijn. Want die plaat is nog niet eens 25 jaar oud.

Nieuwstad
was misschien niet helemaal duidelijk, maar mijn bericht had betrekking op de Megadeth bonus schijf

avatar van Edwynn
Die heb ik nog niet gehoord. Maar zoiets voor een zacht prijsje wegdoen i.p.v. die mooie doch overbodige en veel te dure deluxe edities heeft mijn voorkeur.