alt-J (∆) - An Awesome Wave (2012)

mijn stem
4,02
1263 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Electronic / Pop
Label: Infectious

 1. Intro (2:37)
 2. (Interlude 1) (1:12)
 3. Tessellate (3:02)
 4. Breezeblocks (3:47)
 5. (Interlude 2) (1:17)
 6. Something Good (3:38)
 7. Dissolve Me (3:59)
 8. Matilda (3:48)
 9. MS (3:59)
 10. Fitzpleasure (3:39)
 11. (Interlude 3) (0:53)
 12. Bloodflood (4:09)
 13. Taro (5:04)
 14. Hand-made * (2:40)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 41:04
550 BERICHTEN 18 MENINGEN
zoeken in:
5,0
0
Mijn favoriete album allertijden. Parachutes stond altijd bovenaan, maar ben er nu toch echt van overtuigd dat het deze is. An Awesome Wave is een soort magische reis dat van nummer naar nummer overloopt. Alles loopt perfect in elkaar over, het album heeft een unieke sound dat ik nog bij geen enkele band heb kunnen ontdekken. Daarnaast ben ik groot fan van de kunsthistorische verwijzingen. Elk nummer is op Genius al een ervaring op zich en een film als Léon wordt hierdoor alleen maar meer bijzonder.

Ik kan het ook alleen in één keer achter elkaar luisteren op precies de volgorde van het album. Los zijn de nummers prima, maar vooral in de context van de rest van het album valt alles samen. Live valt het daarom ook tegen soms, ook omdat de verborgen geluiden in elk nummer moeilijk nagemaakt kunnen worden. An Awesome Wave benadert de perfectie in de studio en ik benieuwd of ik in de toekomst ooit nog een album tegenkom dat dit gaat toppen..

avatar van Frenz
5,0
0
De volle mep dan maar, dit album hoort bij de vier andere 5 sterren albums in mijn top 10 en had om redenen die ik zelf niet meer weet maar 4,5 *. De top 5 heeft er nu 5

Meesterwerk, punt

avatar van Kimmyboy
4,5
0
Man man man, wat is deze plaat snel gegroeid. Heb het album vorige maand leren kennen toen ik voor een weekje in Utrecht/Amsterdam/Rotterdam vertoefde, en sindsdien is het de ideale plaat om (nu al) nostalgische gevoelens op te wekken. Heerlijk.
Absolute toppers: Tesselate, Breezeblocks en Matilda. Maar ook Intro, Something Good en zelfs de eerste twee Interludes vind ik zeer sterk.

avatar van JVT
5,0
0
Nog geen bloodflood of Taro als favorieten? IMO de 2 absolute parels van dit album. Deze plaat verdwijnt ook nooit meer uit mijn top 10 denk ik

avatar van Kimmyboy
4,5
0
JVT schreef:
Nog geen bloodflood of Taro als favorieten? IMO de 2 absolute parels van dit album. Deze plaat verdwijnt ook nooit meer uit mijn top 10 denk ik

Nope, voorlopig geen voeling met Bloodflood. Taro vind ik niet slecht, maar wordt nergens echt interessant voor me. Geef mij dus toch maar eerder de eerste 2/3 van het album.

avatar van Knoracle
4,0
0
Toen ik destijds Tesselate op de radio hoorde wist ik : dit album moet ik hebben. En ben niet teleurgesteld. Prachtige muziek met uitschieters Tesselate, Bloodflood en Tarot. Maar ook enkele mindere nummers waardoor de teller op 4* blijft steken. Desalniettemin interessant.

avatar van ArthurDZ
3,5
0
ArthurDZ (moderator)
geplaatst:
Berichten verplaatst naar alt-J (∆) - Relaxer (2017)

avatar van Slowgaze
3,5
0
Dr. Dre-verwijzing in 'Fitzpleasure', iemand?

avatar van SirPsychoSexy
4,5
0
Slowgaze schreef:
Dr. Dre-verwijzing in 'Fitzpleasure', iemand?
Waar hoor je die?

avatar van Slowgaze
3,5
1
SirPsychoSexy schreef:
Waar hoor je die?

'Dead in the middle of the C-O-double M-O-N' is duidelijk geïnspireerd op 'Nuthin' But a G Thang' waarin Dre 'C-O-M-P-T-O-N' rapt (later nagedaan door o.a. Kendrick Lamar op 'Backseat Freestyle').

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.