Megadeth - Rust in Peace (1990)

Label: Capitol

1. Holy Wars...The Punishment Due (6:36)
  2. Hangar 18 (5:14)
  3. Take No Prisoners (3:28)
  4. Five Magics (5:42)
  5. Poison Was the Cure (2:58)
  6. Lucretia (3:58)
  7. Tornado of Souls (5:22)
  8. Dawn Patrol (1:50)
  9. Rust in Peace...Polaris (5:36)
  10. My Creation * (1:36)
  11. Rust in Peace...Polaris [Demo] * (5:25)
  12. Holy Wars...The Punishment Due [Demo] * (6:16)
  13. Take No Prisoners [Demo] * (3:23)
Joy
friedman heeft een band nodig

friedman solo verzand in oeverloos gepiel en gefreak waar je heel snel moe van wordt, hoe goed ie ook mag zijn

hebben meer gitaristen last van

op zijn plaats vind ik hem niet echt, daarvoor speeltie imo teveel de klassieke toon

verder een erg strak plaatje

avatar van ricardo
Ik vind hem ook niet echt op zijn plaats met name op dit album van Megadeth, vooral, omdat hij gewoonweg te onnavolgbaar en te snel speelt. Ik ben het er ook mee eens dat hij natuurlijk een band nodig heeft. Als hij solo zou gaan spelen zou het mijn ding denk ik ook niet zijn, net wat je zegt, teveel gepingel en gefreak. Maar het gitaarwerk valt mij bij dit album extra op. Omdat het er gewoon bovenuitspringt, het valt mij bij dit album meer op dan bij andere albums van megadeth. Misschien dat ze het gitaarwerk er wat anders in hadden moeten mixen. Dan was het misschien wel meer 1 geheel geweest. Ik wil wel zeggen dat het gitaarwerk bijzonder goed gedaan is, en als 1 van de besten op wat voor metal album dan ook. Maar i.m.o zijn er gitaristen waar ik veel meer mee heb, en waar ik veel liever naar luister.

Seamus schreef:

Hoeveel luister je naar een plaat die je maar 2 sterren geeft ?
2 keer per jaar ongeveer, om erachter te komen of ik mij toch niet vergist heb in deze plaat. Want als ik hem een tijd niet gehoord heb denk ik van hoe ging dat ook alweer. Maar hij valt mij altijd weer enorm tegen, op het gitaarwerk na dan. Vandaar ook die 2*, voor het onnavolgbare gitaarwerk. De rest doet mij weinig tot niets. Geef mij de albums die na deze komen maar. Veel strakker en lekkerder gespeeld. Van die albums kan ik een stuk meer genieten iig.

ricardo schreef:

Maar je vind wel dat het gitaarwerk tot het beste in de heavy metal behoord?

avatar van ricardo
Vinnik wel, zelden zulke onnavolgbare gitaarriffs gehoord dan op dit album.

avatar van Edwynn
Het was niet toevallig een verzamelaar waar een tweetal nummers van RIP opstonden?

ricardo schreef:
Vinnik wel, zelden zulke onnavolgbare gitaarriffs gehoord dan op dit album.

Maar hij is toch niet op zijn plaats bij Megadeth? Dat begrijp ik niet echt.

avatar van ricardo
Megadeth vind ik gewoon te ruw en te ongepolijst klinken op dit album, voor de perfecte en smeuige gitaarsolo's van Marty Friedman. Hij had op dit album best wat meer op de achtergrond kunnen blijven, dan had in het gehele album wat meer balans gezeten. Hij is nu gewoon te ijverig geweest voor de muziek van Megadeth, op dit album dan. Maar als je de solo's afzonderlijk beoordeeld zonder dit album, vind ik het zowat de beste en meest perfecte riffs op wat voor metal album dan ook. Maar het past op de 1 of andere reden in mijn oren gewoon niet op dit album. De 3 albums hierna klinkt de band een stuk smeuiger en een stuk meer in balans dan op dit album. Friedman klinkt op de 3 albums hierna een stuk meer op de achtergrond. Iedereen, maar vooral Mustaine wilde gewoon te overdreven goed zijn best doen, waardoor het soms wat over de top is en daardoor rommelig en onsamenhangend overkomt in mijn oren.

Akron777
Je bedoeld dus dat de solo's wel goed zijn maar de gehele nummers vallen tegen doordat Friedman te sterk op te voorgrond staat. En dat ze beter hem op de achtergrond hadden kunnen parkeren en naar de voorgrond hadden moeten brengen als hij weer met een solo begon?

Joy
zit wat in, dat gepiel kan soms vermoeiend zijn als het te nadrukkelijk wordt

Akron777
Ja. Hoewel het me op deze plaat niet echt stoort, in tegenstelling tot die laatste plaat van hem .

avatar van ricardo
De meesten vinden dit het allerbeste album van megadeth. Ik ontken dat beslist niet, vooral omdat de bandleden hier op de toppen van hun kunnen presteerden. Maar qua luistergenot is dit album beslist niet mijn ding. Een beetje vreemd album eigenlijk, met Mustaine zijn aparte stem waar ik maar niet aan kan wennen. En dan die Friedman die met zijn onnavolgbare solo's over de top gitaarwerk laat horen. Er zitten in dit album best veel mooie riffs en melodieen in die Mustaine bedacht heeft, en het klinkt bij vlagen best goed. Alleen het pakt mij niet echt. Wat wel weer apart is, is dat ik op de 1 of andere manier wel in dit album geinteresserd blijf. Waarom weet ik niet, maar zal wel van die bij vlagen mooie riffs en melodieen komen denk ik. Ik verhoog nu wel naar 3* en een voldoende, want ik heb deze plaat nu toch wel zo'n 10 keer afgespeeld in totaal denk ik.

Akron777
Wat ik zelf vreemd vind is dat ik zelf altijd denk van: heej dit vind ik een goed album. Terwijl ik eerlijk gezegd alleen de eerste 3 nummers echt goed vind. Voor de rest heb ik eerder het tegenovergestelde als bij jou: ik vind de riffs en het werk van Frienman juist dik in orde, en kan de stem van Mustaine ook goed verdragen. Ik vind gewoon de nummers op zich niet interessant goed.Five Magics en Poison was the Cure kunnen me niet zo boeien. Ik heb hem misschien ook maar 4 keertjes gedraaid, terwijl ik hem zo'n 6 jaar zal hebben.

avatar van Edwynn
Poison Was The Cure is wat rechttoe rechtaan t.o.v. de rest van het materiaal maar Five Magics niet boeiend? Dat nummer spettert vanaf alle kanten je radio uit. Eerst het haperende intro met onmiddelijk veel leadwerk, daarna wordt je al hakkelend de duivelse versen ingeworpen om je vervolgens naar de climax toe opnieuw te kunnen wentelen in pure gitaarporno.

Akron777
Oh dan vergis ik me misschien met Lucretia. Enfin ik bedoel dat nummer wat met dat gelach begint of wat is het? Een van die twee in ieder geval. Ik moet hem me toch nog maar eens opzetten, dan leer ik de titels misschien uit mn hoofd.

Akron777
Ja ik heb me dus vergist met titelnamen. Five Magics is inderdaad niet al te slecht, maar zo geweldig vind ik hem ook weer niet.
Lucretia kan me minder boeien, hoewel hij ook niet hartstikke slecht is. Ik denk dat ik niet zo vaak in the mood ben voor zulke plaat. Ik moet nu eenmaal toegeven: ik heb een hekel aan Thrashmetal. Er zijn slechts enkele platen die ik kan uitstaan. Megadeths werk in Youthanasia en later werk heeft me zeer goed gelegen, maar hier overheerst het Thrash toch iets meer.

Dweezle13
Eerlijke trash-metal,recht uit het hart van mustaine ,de operator, die de touwtjes in handen heeft en hij hoe hij hoeft de veters van metallica niet te strikken want als je het mij vraagt is megadeth al veel verder dan dat metallica niet alleen al in de laatste jaren was/megadeth al is , maar ook veelzijdige,arsenaal aan albums met goede speculaties gemaakt heeft,vele gitaristen versleten heeft en dit alles duidelijk maakt dat megadeth leeft en beleeft,en dat marty friedman een spectaculair gitarist is met fraaie arpeggio's,goede clinicks en verstrooide shreds uit de hoge goochel-hoed wordt gegooid.
Dat volgens enkele op deze site,friedman een andere band had moeten zoeken alsof hij nooit in een andere band gezeten heeft ,dan moet je toch eens wat meer je informatie hierop na slaan ,want hij speelde in hawaii,speelde samen ingespeelde solo's met john norum(europe),bij phantom blue(lekkere wijven,trouwens)-en natuurlijk ook bij cacaphony met de toen nog vrij onbekende gitaar-legende,jason becker),verder had friedman die al symboliseerde, als gitaar-scout en snarenbeul op actuele amerikaanse en japanse,t.v.locaties ,samen met paul gilbert ,dat marty friedman de virtuositeit heeft en over ongelooflijk veel ervaring beschikt.
Het nummer,take no prisoners(take no'shit,is dus alleen al geen bagger),en holy wars...the punischment due,is een politieke tekst over terrorisme beleid,hangar 18, is voor vele het favoriete nummer,natuurlijk om het soustain/ par'de excellences van friedman&co,ellefson speelt als een bezetene en nick menzo die in de jazz/fusion begon laat horen ,dat hij mike terrano zou kunnen verslaan.
Nee,dit is geen pass-partout of anton-pieck verhalen,megadeth is echt,uniek en spreekt van dodelijke ervaringne,wat je ook van het monotone zang-geluid van dave mustaine ,mag zeggen het zit heerlijk in je bloed,en het zweet breekt je uit,ook met polaris of lucretia, is het dodelijk slacht huis geopend.
De adaptie van mentor,mustaine, geeft de nodige intensieve energie en dodelijke injectie die je bij dit album nodig hebt,net zoals,mustaine zeggen zou,scheit wat een ander hierover zegt (absoluut ik ook),de heldere kristallen uitvoeringen zijn uitgevonden en maken ook van een, tornado of souls, en five magics,met een heldere productie van, max norman(rush,savatage),duidelijk dat de band in resolute top vorm is en ook de beste bezetting heeft wat het ooit gehad heeft ,dit is megadeth,en nogmaals megadeth, is wreed, woest, maar in alle professionele detaills een gescheide leest en heeft hiermee nogmaals een klasse-album afgeleverd.

Dweezle13 schreef:
mustaine ,de operator, die de touwtjes in handen heeft en hij hoe hij hoeft de veters van metallica niet te strikken want als je het mij vraagt is megadeth al veel verder dan dat metallica niet alleen al in de laatste jaren was/megadeth al is .
Het is zeker zo van, de leden van Metallica mogen de veters van Mustaine nog niet eens strikken zo goed is Megadeth in verhouding met Metallica bedoel je zeker?

Guardian of Isis

ricardo schreef:

Ja,dat bedoel ik zeker kijk maar eens over bepaalde reacties van anderen dat megadeth minder aan doet dan :b.v.metallica en dan valt nog niet te twisten over de klaagzang(wat wel indertijd),zijn eigentijdse zang-geluid opgeleverd heeft ,/of /over marty friedman, die als een bezetene solleert(volgens andere in andere woorden)..
Nou,dan maar ,etaleren deze band verschoont de nieuwe luiers van metallica,en dan nu maar weer met laatstgenoemde'vergelijken,sorry maar eigenlijk is het nog cynisch bedoeld naar andere reacties die daar wel gemeend een reactie op gegeven hadden,ik ben niet kwaad alleen maar verdrietig...

[quote]Guardian of Isis schreef:
En daar is de vergelijking met Metallica alweer... Ook opnieuw een review die je bezwaarlijk met plezier door kan lezen. Wel treffende beschrijving van de nummers. [/quote

Ik proef frustratie-die naar drang mijt,bedoelende lees ook de quates, van mij ondermeer dat inderdaad altijd metallica als gelijkenis genomen moet worden wat ik eigenlijk met een dubbele tong bedoel:,ironie dus-in-eerder vermeldde reacties.

...een revieuw van mij bezwaarlijk nemen kan ik niet meten want over:megadeth,ook met dit album heb ik alleen maar lof-uittingen geuit...

Zeer goede plaat van Megadeth , vind alleen die stem iets minder maarja.. gitaren/drums vind ik tog belangrijkst

LocoHermano
Goeiemorgen Dweezle, je zinnen zijn bijna net zo onnavolgbaar als het spel van Dweezil Zappa . Het is trouwens Nick Menza en niet Nick Menzo, het grabbelende neefje van de oud-keeper van Ajax.

Dweezle13
let nou niet op elk verkeerd lettertje(inderdaad nick menza en niet nick menzo)-,okyay,aan mijn on-navolgbare zinnen ben ik al mee bezig om het steeds beter te willen -en- te gaan doen.
Het gitaarspel van dweezil is net zo als frank zappa in de muziek was/en is:muzikaal talent.

Trouwens dweezil leerde ook veel van anderen op zijn 16e,mocht hij een gitaarsolo inspelen van:sharlena,maar vooral ook veel geproefd had van gitaargod:steve vai:black page,sofa,zijn daar grote voorbeelden van.

Akron777
En wat heeft Frank Zappa met Rust in Peace te maken??

Dweezle13
laten we maar gewoon rest in peace,met elkaar zijn.

proost!

zappa mag, in elk topic, de man is de bron van alle moderne muziek

lang nie gehoord dit plaatje, kerst en tijd te over, dus we gaan ook dit eens updaten

Joy schreef:
proost!

zappa mag, in elk topic, de man is de bron van alle moderne muziek

Ik hef het glas ook voor jou(eigenlijk een ieder),ook op deze site een muzikale kerstgroet.
En over Zappa,die werkelijk een geniaal genie was/is,met zijn veelvuldigheid/zorgvuldigheid,ballet-jazz-opera,uitvoeringen gemaakt heeft maar ook met de grootste muzikale talenten gewerkt heeft en natuurlijk zijn bepaalde dosis van ironie en sexuele getinte teksten met een bepaalde stand-up,comedian gehalte van de zappa's heeft gemaakt.

avatar van ricardo
Zappa overstijgt natuurlijk Megadeth met vele malen. Zappa beheerste alles op muziek gebied. Van orkestrale nummers, tot jazz en blues aantoe. En zelfs van elecktronische albums heeft hij een aantal erg geslaagden gemaakt. Ook was Zappa een enorm goede componist, en dat gaat echt wel wat verder dan wat Megadeth ooit heeft gedaan en zal doen.

Dit album begin ik wel steeds beter te vinden, maar echt mijn ding zal het denk ik nooit worden. Ik iriteer mij gewoon teveel aan de stem van de zanger. Muzikaal is het wel dik in orde met de fenomenale Marty Friedman natuurlijk.

avatar van BlueVelvet
Ik vind dit een heel behoorlijk album, maar die zang staat me zo tegen. Eigenlijk stoort die me alleen in Tornado of Souls niet echt. Zonde!