Nas - Life Is Good (2012)

Label: Def Jam

1. No Introduction (4:15)
  2. Loco-Motive (3:40)

met Large Professor

3. A Queens Story (4:35)
  4. Accident Murderers (4:37)

met Rick Ross

5. Daughters (3:20)
  6. Reach Out (3:46)

met Mary J. Blige

7. World's an Addiction (5:01)

met Anthony Hamilton

8. Summer on Smash (4:19)

met Miguel en Swizz Beatz

9. You Wouldn't Understand (4:35)

met Victoria Monet

10. Back When (3:22)
  11. The Don (3:02)
  12. Stay (3:45)
  13. Cherry Wine (5:56)

met Amy Winehouse

14. Bye Baby (3:59)
  15. Nasty * (3:04)
  16. The Black Bond * (2:22)
  17. Roses * (3:31)

met Nikki Flores

18. Where's the Love * (4:26)

met Cocaine 80's

19. Trust * (4:34)
  20. The Don [Don Dada Remix] * (4:09)
Harco
Ik vind dit maar matig. Die track met Ross maakt alleen wel hééééééél erg veel goed. Misschien wel Rozays beste verse ooit; wat een energie heeft die man ineens.

Illmaticly Ill schreef:
en zelfs Rick Ross die een goede verse aflevert op Accident Murderers (alhoewel deze wellicht door Nas geschreven is).

Hopelijk besef je zelf ook dat dit onzin is? Tekstueel ademt die verse puur Rick Ross: zinsopbouw, woordkeuze, alles.

avatar van Illmaticly Ill
Tja, Rick Ross heeft naar mijn mening altijd maar matige teksten, van wat ik van 'm heb gehoord dan, en nu opeens zo'n goede verse. Daarom. Maar nu je het zegt het klinkt niet echt als Nas.

Raul schreef:
Bye Baby als slechtste track? Ik weet het niet hoor, vind t juist wel tof dat Nas zo persoonlijk wordt, daar was ie nooit zo van

Nu ook Trust gedownload, ook een lekker nummertje

Nas was nooit zo van het persoonlijke? Dan zou ik Dance op het album God's Son eens draaien

Hij heeft vaker tracks die echt over persoonlijke issues gaan. Eigenlijk zijn tracks zoals Ether en Destroy & Rebuild ook best 'persoonlijk'

Maar idd Bye Baby kan zeker niet de slechtste track zijn.. Summer in Smash is bijv. stukken minder. Dit is natuurlijk ook 'persoonlijke' smaak maar muziekaal gezien is Bye Baby vele malen beter.

avatar van nopro
Zit er na tig luisterbeurten hard over te denken om hem nog een half sterretje omhoog te gooien. Ik heb sinds God's Son niet meer zo van Nas genoten.

Las een comment in de LA Times waar ik me wel in kon vinden :

"I've seen many artist blast off and land in the same gear, but none have maintained their style and integrity like Nas (met uitzondering van Nastradamus dan). He's been your school yard lil homie, cool cousin, big brother, and your cool uncle over the years."

MJ_DA_MAN schreef:

Nas' beste plaat sinds God's Son

maar de laatste tijd leek ie er echt weer zin in te hebben en flowde hij weer als vanouds op diverse gastoptredens, met als hoogtepunt zijn verse op Ghetto Dreams van Common. Zeer constant album met sterkte, vaak volle producties en Nas overtuigt dus echt weer eens op alle gebieden.

Oh ja, niks mis met Summer on Smash, op het gezang en dat ge-life is good, life is good na.

Helemaal mee eens.

thomzi50 schreef:
Ben ik nou de enige die hier niet zo veel aan vindt? Aardig album hoor, met enkele fraaie momenten, maar ik vind het wel opvallend hoe erg mensen dit project omarmen, terwijl ik het zelf allemaal wat weinig vind. In eigenlijk alle opzichten. Te weinig concept, te weinig ontwikkeling, te weinig inhoud (!), te weinig strakke beats, te weinig nieuws in het oeuvre van Nas.

Waarom mensen dit project omarmen is denk ik dat Nas weer echt op een hoog niveau rapt. Hij klinkt weer hongerig en vanouds.
Ik vind de muziek (want ik noem het soms geeneens beats meer) ook muziekaal erg sterk. Sfeer, originaliteit, diepgang, goed afgemixed en de meeste tracks klinken bij de 1e keer al zo vet en veel belovend.

Illmaticly Ill schreef:

Is niet door Nas geschreven, want hoe vet die verse ook is. Het heeft weinig te maken met de rest van de track. Goeie bijdrage, maar het past niet bij het concept.

thomzi50 schreef:

Ik snap je wel hoor Thomas. Ik zie hier allemaal lose uitspraken als hij rapt weer als vanouds bla bla, terwijl de meest nog in het "puntje" zaten toen iLLmatic uitkwam. Ik bedoel dit niet lullig maar het eerste album werd gemaakt door "echte" teksten lyrics die voor die tijd nieuw waren rijmschema's die onnavolgbaar waren en niet te vergeten, Large Pro, DJ Premier, Pete Rock en Q-Tip... Nu heden ten dage, zijn er wel honderd rappers (minimaal) die zich kunnen meten aan NaS. De teksten bevatten een weinig bijzonder onderwerp en de beats zijn niet van het hoge nivo wat rondom de jaren 91, 92, 93, 94 en 95 behaald werden. Dus sommige mensen hier lopen zwaar uit hun nek te zwetsen. Die 5en, zijn over 3 jaar als ze echt zich verdiept hebben in Hip Hop een 3. Mensen je bent niet alleen maar Hip Hop door NaS tof te vinden. Je mag kritisch en eerlijk zijn. Er staan gewoon nummers op die ik als " Bruin en Dampend" wil omschrijven. Verder geen verkeerd album, maar NaS zal Nooit maar dan ook Nooit meer het Illmatic nivo halen. Dit album en geen van zijn andere op It Was Written na misschien mag in de schaduw staan van IllMatic.

avatar van j.b.b.l
Probeer je wel eens muziek te luisteren zonder het te vergelijken met de gouden jaren van hiphop? Illmatic is legendarisch, ook voor mij een 5* waard maar dat maakt voor mij dit album niet minder.

Rene1979 schreef:

Ik vind enkele producties op Life Is Good beter klinken dan sommige producties uit de jaren 90.
(met nadruk op IK VIND),maar ja, volgens jou zit ik dan zwaar uit me nek te zwetsen.

Die 5en, zijn over 3 jaar als ze echt zich verdiept hebben in Hip Hop een 3.

Dus volgens jou moeten we ons eerst verdiepen in hiphop om dit album goed te kunnen beoordelen?
Wat heeft hiphop uit het verleden nou weer te maken met dit album? Ik vind dit album geweldig, en of ik nou hiphop uit het verleden beter vind dan Life Is Good is niet relevant.

avatar van Illmaticly Ill
Helemaal met j.b.b.l eens.

avatar van -marco-
Rene1979 schreef:

Rene, met alle respect en ken je al wat jaartjes, maar jij bent hier diegene welke nu zwaar uit zijn nek lult!
Als ik 1 ding geleerd heb in hiphop is het om niet te vergelijking te leggen met albums uit het verleden, dat was een andere tijdperk en eea moet dan ook gezien worden vanuit een andere perspectief. Vergelijken is simpelweg niet fair, gezien leeftijd, beleving en een veranderende maatschappij en levensomstandigheden!

Dat jij met je neus diep in de underground en oudere hiphop zit op het moment, is jou ding. Proef een beetje dat je daardoor dat tijdperk ophemeld en albums als deze afkraakt! Die albums in jou forum bijv boeien mij echt niks, maar hoor je mij daarover en ga ik die albums een laag cijfer geven? Nee! Verdiep ik me dan niet genoeg in hiphop volgens jou of mogen mensen zelf bepalen en uiten wat ze van iets vinden?

Herinner mij dat jij bijv Kanye's album helemaal afkraakte en daarop terug kwam.....dus...

Dus je moet je verdiepen in hiphop om dit een 5 te mogen geven?.. Bullshit.

Kortom JOU argumenten zijn bruin en dampend!

Nogmaals met alle respect, maar come on en wake up.

avatar van nopro
Wat een onzin Rene, natuurlijk gaat Nas Illmatic nooit meer evenaren, maar goed dat kan en mag je ook niet verwachten. Nas was 20 toen dat album uitkwam, inmiddels is hij 38. Tijden zijn veranderd. Nas komt met dit album wel sinds jaren weer met echt rake punchlines en dope teksten. Misschien moet je je eens echt in hiphop verdiepen en je underground/90's bril afzetten. The game has changed. The golden era komt nooit meer terug, hoe jammer dat ook is. Get on with it.

"When I was young they called me Olu's son/Now he's Nas' father/I was the good seed/He was the wise gardener."

"The tales you hear is the truth on me/Who wasn't the most faithful husband/Reveal my life, you'll forgive me/You will love me, hate me, judge me, relate to me."

"I'm pushing 40, she only 21/Don't applaud me, I'm exhausted, G."

"One day she's your little princess/Next day she's talking boy business, what is this?/They say the coolest players and the foulest heartbreakers in the world/God gets us back, he makes us have little girls

Rene1979
Deze reacties had ik al verwacht. Het is puur mijn mening he.. Leuke firestarter denk ik zo

avatar van MJ_DA_MAN
Je brengt het anders toch echt alsof het feiten zijn.

MJ_DA_MAN schreef:
Je brengt het anders toch echt alsof het feiten zijn.
Moet iedereen voortaan "mijn mening is: " voor z'n bericht zetten?

avatar van Rhythm & Poetry
Maar we kunnen het toch ook gewoon gezellig hebben op MusicMeter?

En ik snap de frustraties van Rene wel, dat hij vervolgens een beetje aan het chargeren is, is prima. Daardoor ontstaan er discussies en zolang die waardig verlopen is dat alleen maar prima op een forum als dit. En Rene geniet zo te zien ook van dit album (gezien zijn beoordeling), hij vindt het alleen minder dan Illmatic. Prima, dat zullen de meeste wel vinden. En voor mensen die Illmatic niet kennen is dit album nog altijd een prima begin om zich verder te verdiepen in het genre. Want hoewel Nas misschien niet zo sterk is als in zijn beste periode weet hij nog altijd bijzonder te boeien.

Dat er geen idee achter dit album zit kan ik ook wel volgen. Het is inderdaad nogal hak op de tak. Veel diverse hiphopstijlen. Maar misschien is dat wel gewoon het idee. Daardoor verveelt deze plaat mij in ieder geval geen moment.

Rene1979
Zoals Rob hierboven zegt.. Ik ben een bepaalde mening toegedaan. Als je iets een 4 geeft dan wil ik dat best snappen. Alleen een 5 wil zeggen dat iets een CLASSIC is. En ik kan me niet voorstellen dat een zichzelf respecterende Hip Hopper, dit een CLASSIC kan noemen. Meer of minder zeg ik niet. Ik geniet van alle berichten die hier worden geplaatst.

OW en ja ik geniet ook van dit album! Een 3,5 lijkt mij een prima voldoende.

j.b.b.l schreef:

Helemaal met j.b.b.l eens. Dit album is niet te vergelijken met illmatic nee, dat blijft HET nas album allertijden. Maar als je bijna 2 decades later zulk hoogstaande en vernieuwende platen weet te maken verdien je qua support alleen al 5 sterren.

Ik volg Nas al sinds Live At The BBQ en ben een groot fan van diverse hiphop maar ik vind het dan knap om te zeggen dat je 100+ rappers weet te meten met deze legende.

Rene1979
Misschien wel meer dan honderd! Maar je bent ruim boven de dertig, wel knap dat dan nog steeds Snoop, Dre en Nas in je top 10 staan. Dat doet mij vermoeden dat je nooit verder gluisterd hebt. Want zeker het album waar Live at the BBQ op staat is al meer klassiek dan welk snoop of dre album dan ook. Kom nou jochie..

Maar zoals gezegd alles is gebasseerd op mijn mening. Ik heb mij denk ik gewoon meer verdiept in Hip Hop dan sommige anderen. (Ik weet dat Mas en R&P ook diep gaan) Hierom staat zelfs Illmatic zelfs niet meer in mijn top10 lijst.

avatar van MJ_DA_MAN
Sorry Rene1979, ik vind je een prima user, maar af en toe kun je enorm arrogant en/of geïrriteerd (wanneer het nergens voor nodig is) en zelfs à la raffael uit de hoek komen wanneer je het gaat hebben over het zogenaamde verdiepen in hiphop etc., en dan zeker met dat ''kom nou jochie'' er achteraan. Wie zegt dat BX-ELa zich niet verdiept in hiphop? Alleen omdat hij een top 10 heeft met o.a. Snoop en Dre erin? Please zeg, alsof dat geen favorieten van je kunnen blijven als je meer hiphop gaat luisteren. En ook al heeft hij zich niet (zo erg) verdiept in hiphop, so what? Alsof alles daar om draait, het verdiepen in het genre. Laat iedereen gewoon in zijn waarde.

Ik ben het er wel redelijk over eens dat direct 5* voor de plaat wellicht wat overdreven is voor een plaat die net uit is maar goed, dat moeten de users zelf weten; iedereen hanteert een eigen systeem daarvoor.

Rene1979 schreef:

Wat praat jij vreselijk uit de hoogte zeg, bah.
Zo kan je elke discussie afdoen ja. 'jij hebt dit en dit in je top 10 staan dus je zal je er wel niet zo in verdiept hebben'. Vreselijke manier om een inhoudelijke discussie uit de weg te gaan.
Ben het een keer met MJ eens; echt enorm arrogant om je eigen smaak dermate hoogstaand te vinden om zo hele meningen van users met een volgens jou mindere smaak te diskwalificeren.

avatar van robbizzel
haha wat een gast idd, zit bij de crew? poeh poeh

overigens zijn Dre, Snoop en Nas toch wel helden in het genre, dus helemaal niet vreemd dat mensen van in de 30 die nog steeds in de top 10 hebben staan..

Rene1979
Je leest het zoals je het wilt lezen. Ik ben alles behalve arrogant en de vergelijking met Raffael is zeer zeker niet passend. Ik heb ongeveer een keer in het jaar dat ik weer al die onzin zie bij zogenaamde classics zie en voor de rest sluit ik me ogen ervoor. En zeggen dat je iemand al volgt sinds een bepaalde track..? Dat houdt in dat je minimaal 32 of ouder moet zijn. En die users zijn binnen dit genre zo schaars dat ik wel weet wie dat zijn.

ik ben arrogant maar vind wel dat wat ik vind.

avatar van NastyOnWax
Dre is een gamechanger geweest dus het is totaal geen schande dat hij in iemands top 10 staat. Hij was revolutionair met N.W.A., revolutionair met The Chronic en revolutionair door zijn samenwerking met Eminem. Volgens mij heb je dan meer dan genoeg gedaan voor Hip Hop om met recht in een of ander lijstje te staan op Musicmeter.

Rene1979 schreef:
Dat is het punt niet. Dat is gewoon een mening van iemand. Het ergerlijke is de manier waarop je er op in gaat. Je zet iemand weg als een nitwit die lang niet zoveel verstand heeft van rapmuziek als jij. Dat is gewoon ergerlijk.

avatar van Jar0on
Af. en toe is een lekker nummer (loco-motive bijv) maar verder vind ik t niet zon geweldig album door de beats en de paar RnB refreintjes die er tussen zitten.
Wel beter dan ik verwachtte en Nas heeft het opzich nog wel! Wie weet word het nog 4* als ik t album eindelijk binnen heb. Me pre-order van cdwow is er nog steeds niet namelijk.

Rene1979
Je kan het ook zien als iemand die iemand anders wat wilt laten zien binnen Hip Hop. Het lijkt er alleen op dat vroeger mensen sponsen waren voor Hip Hop die ze niet kenden en nu tegenwoordig ben je pas olschool als Nas classic is met al zijn albums en Dre in je top 10 staat samen met Coldplay. Ik snap dat gewoon niet mag dat?

Hoe ik mijn woorden kies kan soms zorgvuldiger alleen ik vind het jammer dat het Genre en daarmee de in mijn ogen goede artiesten nauwelijks tot geen eerlijke kans krijgen.

Rene1979 schreef:

Hm, nu snap ik je motivatie wat meer ja. Je verwoording komt idd wat scheef over.

avatar van Raul
maar het blijft een feit dat het absoluut geen schande is om Dre in je top 10 te hebben staan, ook al heb je meer dan 10.000 hiphop platen gehoord inclusief de meest obscure underground shit...
ik kan over jouw top 10 ook zeggen dat ik het bizar vind dat je er wel Eigen Wereld in hebt staan maar Illmatic dus niet meer... maar dat is jouw mening en dus prima!

maar goed, back to business, het enige minpunt aan Life Is Good vind ik het R&B interval met World's An Addiction, Summer on Smash en You Wouldn't Understand, hoewel de laatste verse op World's An Addiction fantastisch is, vind ik de beats en refreintjes heel matig.

zonde want verder is het een geweldig album.

avatar van Rhythm & Poetry
Zolang je geen Lil' Wayne in je top 10 hebt staan is het allemaal in orde en kun je als user je hiphopbrevet ophalen bij het undergroundkantoor van Rene, Mas, Rob & Co. Je moet er wel even voor graven, want we zitten een aantal meters onder de grond.