Nas - Life Is Good (2012)

Label: Def Jam

1. No Introduction (4:15)
  2. Loco-Motive (3:40)

met Large Professor

3. A Queens Story (4:35)
  4. Accident Murderers (4:37)

met Rick Ross

5. Daughters (3:20)
  6. Reach Out (3:46)

met Mary J. Blige

7. World's an Addiction (5:01)

met Anthony Hamilton

8. Summer on Smash (4:19)

met Miguel en Swizz Beatz

9. You Wouldn't Understand (4:35)

met Victoria Monet

10. Back When (3:22)
  11. The Don (3:02)
  12. Stay (3:45)
  13. Cherry Wine (5:56)

met Amy Winehouse

14. Bye Baby (3:59)
  15. Nasty * (3:04)
  16. The Black Bond * (2:22)
  17. Roses * (3:31)

met Nikki Flores

18. Where's the Love * (4:26)

met Cocaine 80's

19. Trust * (4:34)
  20. The Don [Don Dada Remix] * (4:09)
avatar van Illmaticly Ill
Geniale reactie Rob.

avatar van domainator
Ik ben geen echte Hip Hop kenner maar heb altijd een zwak gehad voor NaS, zijn flow en manier van rijmen blijft geweldig.
Altijd jammer als er over top 10's gediscussieerd wordt, waarom zou Coldplay niet tussen Dre kunnen?
Voor die album ga ik voorlopig voor 4*

Rhythm & Poetry schreef:
Zolang je geen Lil' Wayne in je top 10 hebt staan is het allemaal in orde en kun je als user je hiphopbrevet ophalen bij het undergroundkantoor van Rene, Mas, Rob & Co. Je moet er wel even voor graven, want we zitten een aantal meters onder de grond.

Zo is et...
Ik ben af en toe gewoon een oude zeur met een veels te dikke en lange baard..

avatar van ThingMan
Ik vind het een sterk album. Met zeer veel lekkere nummers zoals Loco-Motive, Reach Out, A Queens Story, Cherry Wine, The Don, The Black Bond en Nasty. Mindere nummers staan er ook op zoals Summer On Smash en Accident Murderers. Die laatste vind ik een nummer dat ik hoor maar niet naar luister. Maar toch mis ik ook beats van DJ Premier, L.E.S., Poke & Tone en misschien wel de RZA zoals ik eerst ergens gelezen had dat hij ook mee zou doen. En ik denk dat juist de producers waarmee hij in de jaren '90 zo succesvol dat hij daar weer mee succesvol zou kunnen zijn. Maar goed dat is ook maar een gedachte.

avatar van -marco-
Zelfs Summer on smash begin ik een beetje, ik zeg beetje te enjoy'n

avatar van bennerd
Rene1979 schreef:

Zo is et...
Ik ben af en toe gewoon een oude zeur met een veels te dikke en lange baard..

Klopt. Zodoende laat ik Illmatic en The Chronic gewoon in mijn top 10 staan.

*steekt tong uit*

Ik verschiet overigens ook van de classic-status die aan dit album soms gegeven wordt, waardoor ik Rene's reactie heel goed versta. Nas is een top-mc, dat bewijst hij hier opnieuw, maar qua plaat vind ik het verre van een topper.

avatar van Rhythm & Poetry
Bennerd heeft schijt aan het systeem. Als dat niet hiphop is weet ik het ook niet meer.

Rene1979
Thanks Bennerd.. Gelukkig een aantal die me snappen.. Maar heb me baard nog steeds niet verwijderd.. Zodra ik dat doe ben ik een minder ouwe zeur.. En ter info heb het album wel besteld haha..

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben nog niemand tegengekomen op MuMe die dit album een classic noemt.

Rene1979
Ik wel... Iedereen die het een 5 geeft zegt daarmee dat het niet beter kan en dus classic is.

avatar van MJ_DA_MAN
Zoals ik al eerder zei: iedereen stemt op zijn eigen manier en het is dus mogelijk dat je bepaalde stemmen met een korreltje zout moet nemen, niet omdat de user(s) in kwestie niet (helemaal) serieus zijn te nemen maar omdat ze het zélf ook met een korreltje zout nemen, hun stem(men). Hoeft dus niet te betekenen dat je het dan direct een classic vindt, zelfs als de daadwerkelijke user(s) het daadwerkelijk een perfect album vinden: je hebt algemens classics, dus albums waar je niet in de klassieke status heen kan, en persoonlijke classics. En ook al noemde iemand die oprecht een classic: what's the deal?

avatar van Robbie Keane
Wat een classic dit.

avatar van Rhythm & Poetry
Oh, oh, oh: mag ik het laatste woord hebben? Bedankt.

Terug naar het album. Mijn favoriete nummers (die ik aangevinkt heb):

Accident Murderers
World's an Addiction
Cherry Wine

avatar van Angelo
Cherry Wine lijkt wel een fanfavorietje te worden! In best nogal wat reviews uit het buiteland krijgt dit nummer vaak een eervolle vermelding met daarbij veelal lovende woorden (en terecht imo). Amy.

Roses heeft ook niet heel veel stemmen, die track is zo vet qua sfeer (maar ja dat vind ik dan he).

Je kan er ook maar 3 kiezen helaas.

Mijn top 5 tracks:

1. Loco-Motive
2. Nasty
3. The Don
4. Roses
5. Where's The Love

avatar van bennerd
Heb overigens wat moddergooiberichten weggeveegd uit de voorgaande discussie.

avatar van Raul
Op Loco-Motive space ik echt het hardst

Wat een track...

I keep spinnin' it!

Raul schreef:
Op Loco-Motive space ik echt het hardst

Wat een track...

I keep spinnin' it!

Die staat hier ook meerdere keren per dag aan!

avatar van deagleking
Jammer dat er niet meer beats van J.U.S.T.I.C.E League op staan, Nas past er perfect op. Na de eerste luisterbeurt: redelijk goed. Nas is heerlijk op dreef. Ben alleen niet ondersteboven van de meeste Salaam beats (Loco-Motive en Cherry Wine zijn natuurlijk geweldig ). No ID is goed te pruimen (Stay, Bye Baby). Jammer dat er toch weer een aantal matige nummers op staan. Had Nasd die nummers weggelaten en de beste bonustracks er op gezet, dan was dit album geweldig.

deagleking schreef:
No I.D. heeft Loco-Motive geproduceerd.

avatar van deagleking
Oh, foutje. Dan levert hij nóg beter werk af

avatar van ThingMan
Dit album klinkt relaxt. Heb vandaag Loco-Motive nog eens goed beluisterd nadat ik onderstaande berchten had gelezen. En inderdaad een heerlijk nummer. Staat nu ook al op in de auto. Accident Murderers is wel na een aantal keer draaien saai. Vind Rick Ross ook niet super goed. Vind Stay ook een mooi nummer.

avatar van Zuurmatje
Nas is ouder geworden en de tijd staat 'm goed. Ijzersterke produkties en een Nas die bevlogen en geinspireerd klinkt, is ook wel 's anders geweest. Enige smet vind ik het openingsnummer dat een beetje een kitscherige instrumentatie heeft. Verder niets dan lof, ook over de gastbijdragen. Je voelt dat er iets bijzonders aan de hand is geweest tijdens het maken van deze plaat.

Kunnen er niet veel, na 20 jaar nog een keer zo vlammen, ik hoop dat ie dit vast houdt, en anders...hebben we altijd deze en illmatic nog.

avatar van L_T_B
Berichten verwijderd en deels aangepast. Persoonlijke vetes graag uitvechten via PM.

avatar van Raul
Nas is toch eigenlijk best wel een koning... Wat een album weer!

In plaats van een oude lul te worden blijft die gast gewoon super relevant, props!

Rene1979
Ik ga dit wel steeds toffer vinden. Sowieso gaf ik hem al een 3,5, daarmee een dikke voldoende dus.. Het Illmatic of It Was Written gevoel zal ik niet zo snel meer krijgen maar dat is niet erg. Staan een tweetal dipjes op maar verder klinkt het allemaal prima. Om Raul te quoten, hij laat met dit album inderdaad zijn relevantie zien.

avatar van Niek
Ook zeer positief verrast. MJB is weer eens vreselijk maar verder gaat het bij dit album zelden of nooit mis. En wat mij eerlijk gezegd het meest verrast: Nas zelf rapt gewoon heel sterk. Natuurlijk is ie het nooit echt verleerd maar de laatste paar platen werden de sterkere nummers toch vooral door de beats veroorzaakt en niet door mr. Jones zelf, nu is dat weer in evenwicht. Heel geslaagde plaat!

Rene1979 schreef:

Hoe vind je Stillmatic eigenlijk?

Heeft iemand die The Don [Don Dada Remix] al gehoord?

BX-ELa schreef:

Hoe vind je Stillmatic eigenlijk?

Minder dan deze..