Bloc Party - Four (2012)

Label: Frenchkiss

1. So He Begins to Lie (3:34)
  2. 3x3 (2:39)
  8. V.A.L.I.S. (3:20)
  9. Team A (4:37)
  10. Truth (4:00)
  11. The Healing (4:19)
  12. We Are Not Good People (3:20)
  13. Mean * (3:27)
  14. Leaf Skeleton * (3:39)
  15. Ratchet * (3:18)
  16. Obscene * (3:44)
  17. French Exit * (2:52)
  18. Montreal * (4:39)
  19. Children of the Future * (3:07)
  20. X-Cutioner's Song * (2:01)
  21. Ratchet [Rustie Remix] * (3:26)
  22. Black Crown * (1:55)
  23. Lean * (3:52)
avatar van sierrra
Tja, lastig om dit album goed op waarde te beoordelen. Echt verrassend wordt het voor mij nergens. De rustige nummers zijn gewooon weer van goede BP kwaliteit maar missen wat orginaliteit, waardoor ik vaak het gevoel heb de muziek al eerder eens gehoord te hebben. Met de wat ruigere nummers onderscheidt BP zich ten opzichte van hun eerder werk. Vind ik deze nummers goed. Ja en nee. Het klinkt zoals hieboven al vaker wordt gememoreerd niet verkeerd, maar is dit de nu BP waar ik op zit te wachten? Om eerlijk te zijn niet. MIjn gedachten gaan onder het luisteren dan toch al snel uit naar andere groepen die dit wat beter beheersen en de nummers lijken mij wat teveel op elkaar.
Al met al een zeer redelijk album waar weinig mee mis is maar dat voor mij helaas nergens echt heel interessant wordt. 3,5*

sierrra schreef:
Tja, lastig om dit album goed op waarde te beoordelen. Echt verrassend wordt het voor mij nergens. De rustige nummers zijn gewooon weer van goede BP kwaliteit maar missen wat orginaliteit, waardoor ik vaak het gevoel heb de muziek al eerder eens gehoord te hebben. Met de wat ruigere nummers onderschijd BP zich ten opzichte van hun eerder werk. Vind ik deze nummers goed. Ja en nee. Het klinkt zoals hieboven al vaker wordt gememoreerd niet verkeerd, maar is dit de nu BP waar ik op zit te wachten? Om eerlijk te zijn niet. MIjn gedachten gaan onder het luisteren dan toch al snel uit naar andere groepen die dit wat beter beheersen en de nummers lijken mij wat teveel op elkaar.

Ben het hier volledig mee eens. Ik vind dit een redelijk album maar in mijn ogen wel hun minste.
De eerste 2 platen waren van een ontzettend hoog niveau, hun derde al minder en deze nog ietsjes minder. Misschien toch niet zo'n slecht idee om binnenkort te stoppen met albums maken, dan zullen we Bloc Party blijven herinneren als een geweldig bandje.

avatar van coldwarkids
Er bestaan ook grappenmakers hierzo.
Dat is het ergste wat je kan zeggen over zon geniale band. Zon band moet juist door gaan, er is geen enkele andere band die Bloc Party in dit genre kan veroveren.

avatar van IllumSphere
Nu dat de leadzanger weg is, is het inderdaad beter dat Bloc Party ophoudt. Geniaal is Bloc Party tegenwoordig verre van, het zou enkel nog maar de naam schaden als ze verder doen zonder Kele.

avatar van hallo!
Kele zit gewoon nog in de band hoor. Dat Kele eruit zou liggen, is een grap die door de band zelf verspreid is.

IllumSphere schreef:

Uhm.. van welk roddelblad heb je dat? Beetje bij de tijd blijven he

avatar van Linius
Zonder Kele was dit album er ook niet geweest

Linius schreef:
Zonder Kele was dit album er ook niet geweest

Dat weet je allemaal maar niet, hoor. Met de techniek van nu. Misschien hebben ze wel oude opnames van Kele gepakt, die in stukjes geknipt en daar nieuwe teksten van gemaakt. Misschien is de Kele in de clip wel een hologram...

avatar van coldwarkids
Ja en Mick Jagger loopt ook nog als hologram rond. Net zoals The Beach Boys van nu. Die tapes lagen er nog van vroeger

avatar van IllumSphere
Met al die bands die stoppen of gedeeltelijk verder gaan sla ik alles door elkaar.

avatar van midnight boom
Bloc Party is ontwaakt uit een drie jaar durende winterslaap. Na matig ontvangen solomateriaal van Frontman Kele Okereke, is de zanger weer terug bij zijn indieband. Met Bloc Party maakte Okereke twee sterke indieplaten, om zich met hun derde (onderschatte) plaat Intimacy aan de elektronica te werpen. Wat gaan ze doen op hun vierde, simpelweg Four geheten, album?

Nou, Bloc Party gaat terug naar haar roots. We horen op 'Four' soms zelfs weer dat geweldige bandje ten tijden van 'Silent Alarm'. Hard rockende nummers (lees: Queens of the Stone Age) als 'We Are Not Good People' en 'Kettling' worden afgewisseld met typische Bloc Party songs én rustmomentjes. Deze rustige nummers behoren tot de beste van het album. Het mooie 'Real Talk' (die Banjo!), 'Day Four' en 'The Healing' zijn mooi in elkaar gestoken luisterliedjes.

Een paar weken geleden was daar eerste single Octopus. Een nummer dat Four eigelijk wel goed samenvat; het is een oerdegelijk nummer maar het blijft niet echt hangen. Ik kan daarom ook kort zijn over dit album. Four is, ondanks dat het de minste Bloc Party is, een prima plaat geworden. En toch mist deze plaat spanning, waardoor het album mij nooit echt weet te boeien en dat is jammer.

van: http://daanmuziek.blogspot....

coldwarkids schreef:

Heerlijk, je neemt mijn bericht serieus.

avatar van coldwarkids
Haha nee hoor. Ik praat er alleen maar in mee

avatar van Don Cappuccino
Daarom stond er ook een knipoog achter mijn bericht.

Ik heb wat dingen van dit album beluisterd en het is niet slecht maar het overdondert me niet zoals Silent Alarm.

avatar van coldwarkids
Ik had liever een tweede AWITC gehad of een 2de Intimacy. 1 Silent Alarm is wel genoeg.

avatar van Slowgaze
Ik wil ook wel eens wat.

avatar van coldwarkids
Dat hoeven we niet te weten jongen.

avatar van coldwarkids
Straight Thru Cru is niet zo'n goed nummer. Bloc Party is zo niet op z'n best. Ze zijn op hun best met nummers als Two More Years, One More Chance, V.A.L.I.S., Leaf Skeleton enzovoorts.

avatar van Koston
Wat is er met Bloc Party gebeurd? Dit klinkt zo amateuristich en onmemorabel, het lijkt wel of deze cd een grap is. Coliseum is één van de slechtse nummers die ik de laatste jaren heb gehoord. Richtingloos gehamer op gitaren en drum. Precies een rockbandje van 15 jarigen... shit dit suckt

avatar van Kuk
Kuk
Wat een sympathieke beoordeling voor zo'n vernietigend verhaal. Anyway, de eerste maal luisteren maakt mij ook verre van enthousiast. Het degelijke, pakkende (SIlent Alarm), scheurende en inventieve (A Weekend in the City) zijn allemaal verdwenen uit het repertoire van de band. Intimacy was nog een teleurstellende plaat waar rek in zat, maar ik ben bang dat dat voor de vierde niet opgaat. Ik hoop heilig dat ik het bij het verkeerde eind heb en na het Lowlands optreden er anders tegenaan kijk, maar ik vrees met grote vrezen..

avatar van coldwarkids
Sommige mensen willen voor deze plaat alleen maar kritiek geven omdat ze maar willen zeggen dat niks meer op Silent Alarm lijkt, terwijl dat deze plaat typisch een Silent Alarm part 2 is. De nummers zijn dan wel ten opzichte van Silent Alarm wat minder sterk. Intimacy was en blijft iig wel beter nog dan Four.

avatar van IllumSphere
We weten het ondertussen wel dat Bloc Party jouw favoriete band is...

Dikkop
Ik vind deze plaat niet echt op Silent Alarm lijken hoor Coldwarkids.
ze gebruiken opnieuw gitaren, maar op een heel andere manier
Nummers als Kettling, Coliseum en 3 x 3 hebben ze toch nog nooit gemaakt?

3 x 3 is echt heel erg vet trouwens.
Octopus vind ik beter op de plaat dan als single en bevalt me nu stukken beter.

Dikkop schreef:
Ik vind deze plaat niet echt op Silent Alarm lijken hoor Coldwarkids.
ze gebruiken opnieuw gitaren, maar op een heel andere manier
Nummers als Kettling, Coliseum en 3 x 3 hebben ze toch nog nooit gemaakt?

3 x 3 is echt heel erg vet trouwens.
Octopus vind ik beter op de plaat dan als single en bevalt me nu stukken beter.

Nee nummers als Kettling, Coliseum en We're Not Good People hebben ze nooit eerder gemaakt. Het zijn overigens wel de mindere nummers. Bloc Party is met The Healing, V.A.L.I.S., Day Four en The Truth op hun best.

avatar van coldwarkids
Ze zijn live wel goed op Pukkelpop dit jaar.

spit.tsvnami
Die 4 op Pitchfork zal wel weer zwaar overdreven zijn
Vanaf een band een "kleine" andere richting opgaat begint Pitchfork zoals gewoonlijk direct met stenen te gooien. Ik vind Octopus een erg leuk nummer, en de oude Bloc Party albums bevallen mij ook, al heb ik nooit echt intensief geluisterd.

avatar van Ward
Ik moet met pijn in mijn hart constateren dat die 4 niet zwaar overdreven is van Pitchfork. Echt een totale mislukking dit album. Ik heb Bloc Party altijd met veel plezier gevolgd en kan de verschillende kanten van de band waarderen (ik hoor ook bij de minderheid die Intimacy een toffe plaat vond), maar hier stellen ze toch pijnlijk teleur. Nummers als Kettling, Coliseum en We're Not Good People zijn echt van een niveau waar Puddle of Mudd zich nog voor zou schamen. Echt simplistische standaard rocknummers. De rest van de nummer zijn gelukkig van een beter niveau, maar onstijgen nog steeds nergens de grijze middelmaat. De ingetogen nummers zijn bijvoorbeeld niet vervelend, maar wel enorm voorspelbaar. Bovendien heeft Bloc Party in die stijl al tientallen betere nummers geschreven. Ook de nummers met wat meer pit weten nergens te overtuigen, doordat ik nergens het spelplezier of de branie die de band ooit kenmerkte kan ontwaren . De plaat komt op mij echt totaal ongeïnspireerd over. 2*

PS. ik kan een banjo op zijn tijd best waarderen, maar Real Talk wint toch wel de prijs voor de meest misplaatste banjo allertijden. Klinkt echt voor geen meter in de context van het nummer.

avatar van sierrra
Ik ben het volledig met je eens Ward, alleen je waardering vind ik erg streng. Dit album haalt in mijn ogen niet het niveau van de drie eerdere albums, maar is nu ook weer niet zo slecht dat het een onvoldoende verdiend.

avatar van arcade monkeys
Enkele fijne nummers op deze plaat zoals de single Octopus en zeker ook Day Four. Bloc Party blijft Bloc Party en dat blijven goede muzikanten, maar ik moet constateren dat er ook gewoon troep op dit album staat (3x3). De inspiratie en creativiteit van enkele jaren terug is toch weg.

Ponty Mython
spit.tsvnami schreef:
Die 4 op Pitchfork zal wel weer zwaar overdreven zijn

4,9

Wat net iets minder dan de helft is van 10, dus gemiddeld.