Led Zeppelin - Led Zeppelin III (1970)

Label: Atlantic

1. Immigrant Song (2:26)
  2. Friends (3:53)
  3. Celebration Day (3:30)
  4. Since I've Been Loving You (7:24)
  5. Out on the Tiles (4:07)
  6. Gallows Pole (4:57)
  7. Tangerine (3:11)
  8. That's the Way (5:37)
  9. Bron-Y-Aur Stomp (4:17)
  10. Hats Off To [Roy] Harper (3:42)
  11. The Immigrant Song [Alternate Mix] * (2:27)
  12. Friends [Track - No Vocal] * (3:43)
  13. Celebration Day [Alternate Mix] * (3:19)
  14. Since I've Been Loving You [Rough Mix] * (7:17)
  15. Bathroom Sound [Track - No Vocal] * (4:01)
  16. Gallows Pole [Rough Mix] * (5:20)
  17. That's the Way [Rough Mix] * (5:23)
  18. Jennings Farm Blues [Rough Mix] * (5:54)
  19. Key to the Highway / Trouble in Mind [Rough Mix] * (4:07)
avatar van gemaster
Volgens velen het minste album van de 'grote 6' van Led Zeppelin. Ik ben het daar tot nu toe wel mee eens(moet Houses Of The Holy nog beluisteren), maar het scheelt niet veel. Erg mooie akoestische nummers die ervoor zorgen dat dit album toch wel redelijk veel verschilt van de vorige 2. Alleen 'Immigrant Song' zou je als échte hardrock kunnen aanduiden. Beste nummer is Tangerine. Wat een prachtig nummer is dat zeg. 4,5 ster.

avatar van lebowski
Ach de minste van (de grote 6 van) Led Zeppelin is nog altijd vier sterren. Afgelopen vakantie reed ik door Polen, zomer, raampje open en door Radio Krakow of whatever schalde ineens Since I've Been Loving You. Oei dan is de wereld mooooooi!

avatar van EmDee
Zelfs in Polen?

avatar van El Duderino
gemaster schreef:

Lol, ben het gewoon met alles eens wat hier staat. Ga Houses Of The Holy zeker een keer proberen want het is een van de betere (zei het minder conventionele) albums van LZ.

avatar van Black Math
Dit album is erg ingetogen, maar zeker niet de minste. Hier begon Led Zeppelin pas echt met de folkmuziek, ik ben op zoek geweest naar meer muziek die de sfeer van (de tweede helft van) dit album weet te vangen, maar dat is helaas nooit gelukt. Zelfs Led Zeppelin IV heeft niet zo'n mooie sfeer als dit album.

avatar van Gajarigon
Veel mensen schatten III minder in als de andere, maar ik vind dat het net beter is als de andere, omdat het eens iets anders is als straight-forward rock. Dankzij dit album groeide led zeppelin door, en bleven ze niet terplaatse trappelen.

avatar van avdj
Moeilijk om uitschieters te noemen maar ik probeer het toch: Immigrant Song en Tangerine.

bepaalt niet hun minste naar mijn mening
dat akoestische is juist heerlijk en ingetogen

avatar van avdj
Inderdaad, ijzersterk album. Hoewel Immigrant Song natuurlijk wel snel en wild is.

avatar van thyson
Since I've Been Loving You, enough said... 4*

nicolas
Immigrant song, een simpele powerchord-riff maar zo wereldberoemd (bij mij thuis). Jammer dat er in de studio-versie geen solo bij zit, want op HTWWW knalt-ie er bovenuit! Celebration Day begon ik pas na veel keren te beluisteren te appreciëren. De plotse knal in de song maakt het. Since I've been loving you; dat lied is zo mooi! Het staat in de top-10 van "Hundred Greatest Guitar Solos", een welverdiende plaats uiteraard, live o zo extremer en onverzorgder, wat het net zo "woow" maakt. Vanaf het begin tot wanneer Plant begint te zingen is één van de mooiste - niet extreemste - solo's die ik ken. Tangerine is gebaseerd op verschillende normale akkoorden - Am, D en C vooral - waaruit een mooie melodie komt. De teksten monteren je echt op als je je slecht voelt of zo That's the way vind ik persoonlijk wat zwak, maar heb het niet zo vaak beluisterd, misschien na een tijdje hetzelfde effect als bij Celebration Day. Een beetje te "gewoon". Bron Yr Aur Stomp doet me, en ik waarschijnlijk niet alleen - onmiddellijk denken aan de cowboys en de Far-West, echte countrymuziek dus! Zo zie je dat Led Zeppelin een echte mix is van diverse soorten muziek. Jimmy Page gaat onwaarschijnlijk goed om met die folkgitaar (eentje zoals ik), om bij weg te dromen. Ook het ritme, tempo en de toon vallen in goede smaak bij mij. De rest van de nummers ken ik wel van naam, maar nog niet beluisterd. Een 4,5*

avatar van c-moon
Zeer knappe plaat, wel met wat mij betreft één van de lelijkste albumhoezen ooit

- "The Immigrant Song"!!!
- "Friends" !!!
- het sublieme "Since I've Been Loving You"!!!!
- "Celebration Day"!
- "Gallows Pole"!!
- "Bron-Y-Aur-Stomp"

Hoezo "het minste van de grote 6" ! Schitterende plaat... ben nu nog eens aan het luisteren! !! GENIETEN en MEEBRULLEN

avatar van avdj
Hij is inderdaad geweldig maar de andere 5 ook dus er moet toch eentje als de minste gezien worden.
Hoes is inderdaad erg lelijk maar wat geeft het.

avatar van HiLL
Sterker nog, alle 4 de delen hebben lelijke hoezen.

avatar van gemaster
De hoes van I is anders bloedjemooi: de Hindenburg ramp!

gemaster schreef:
De hoes van I is anders bloedjemooi: de Hindenburg ramp!

Nee vind ik ook niet bepaald mooi.

avatar van gemaster
Garth van Wayne's World vond hem zelfs zo mooi dat ie er een t-shirt van had.

gemaster schreef:
Garth van Wayne's World vond hem zelfs zo mooi dat ie er een t-shirt van had.

Hij liever dan ik.

avatar van c-moon
... gelukkig hebben ze ook prachtige hoezen zoals "Houses Of The Holy" en ook (vooral) "physical graffiti"!!

Houses of the Holy heeft zeker een prachtige hoes en ook op de hoes van dit album heb ik niks aan te merken.
Het is altijd beter dan een paar van die koppen van de bandleden op de cover (dit slaat op elke band niet Led Zeppelin alleen)

Rokol schreef:

Like Rubber Soul?

HiLL schreef:

Like Rubber Soul?

Haha, nee The Beatles zie ik graag op de covers van albums (zeker Revolver, misschien wel de mooiste cover ooit)
Maar ik heb het meer over de Boybands zoals The Backstreet Boys, N' Sync en Westlife.
Altijd maar die verdomde koppen van die gasten op die covers. Zeker goed voor de verkoop zodat al die jonge meisjes het dan kopen.
Geef mij dan maar de covers van Led Zeppelin.

avatar van avdj
De oudere Beatle-covers zijn toch ook fantasieloos? Van alle bands trouwens hoor in die tijd. Sgt. Peppers en Revolver vind ik mooie hoezen, van Led Zeppelin vind ik Physical Graffiti het mooiste.

als hoes is ie wat vreemd omdat het een rechtstreekse kopie van de elpee is
als elpee zitten er allemaat gaatjes in en kan je, wat er rechts uitsteekt, draaien, zodat je andere figuurtjes in de gaatjes krijgt
ook simpel, daar niet van, maar dat is dus de opzet

avatar van pauljojo
Heb deze ook maar eens beluisterd... En inderdaad... De minste van de 'grote 6' kan ik me voorstellen. (ik ken Houses of the Holy) nog niet. Maar omdat het dus zeker niet slecht is... Toch 4*

Dit is inderdaad de minste van de 6.
Maar dit album bevat 'Since I've Been Loving You'.
Echt 1 van hun beste nummers. Goed gezongen ook.

avatar van wizard
Onbegrijpelijk dat dit album als de minste van de 6 wordt benoemd. Houses of the Holy en IV vind ik minder, Physical Graffiti heb ik nog nooit goed beluisterd.

Ik vind het werkelijk een pareltje, heel anders dan ik van Led Zeppelin gewend was. Mijn favoriete zondagavondplaat, maar wat deze plaat nou zo goed maakt, weet ik niet. In ieder geval is Sicne I've been loving you geniaal.

Planefreak
Led Zeppelin vervolgde hun reis. Ze kwamen meer hun rustige kant tegen in deze levensperiode. Ook kwam de acoustische smaak weer bij de mensen in die tijd. Led Zeppelin deed dat ook. En dat resulteerde in een mooi, toch afwisselend album wat we van Led Zeppelin gewend zijn. Het begint als een kanon met The Immigrant Song. Jammer dat er geen solo in zit zoals bij de live-cd How The West Was Won. Maar de riff is geweldig. Friends op 2 is een mooie song met een goed doorlopende orgelklank,die zelfs doorloopt in het nummer dat daarop volgt: Celebration day. Een wat mager nummer maar toch met een goede solo. Sice ive been loving You is een echt (hard) blues nummer. Weer een geweldige solo en goed orgel werk. Live ook een erg goed nummer. De daaropvolgende acoutische songs zijn o.a. Thats the Way,Tangerine en Bron-Y-aur. Dit zijn de beste acoustische nummers van III. Thats The Way is een erg bekend nummer. Bron-y-Aur is een lekker nummer met een goede beat door de drums. Het is zeker niet het slechtste album van de 6. Een mooi album dat de verschillende kanten van Led Zeppelin laat zien. Mooi album.

nicolas
iedereen die deze band ook maar een beetje kent, zou absoluut "since i've been loving you" moeten horen op de how the west was won-cd. de meningen zullen unaniem positief zijn, weet ik zeker.

Joy
persoonlijk vind ik dit het beste van led zep

niet bepaald voor de hand liggend en geen eenvoudige nummers in standaard rock sfeer

dit is wat experimenteler, wat ingewikkelder en vraagt een aantal luisterbeurten meer dan het overige werk, kan ik wel waarderen

voeg daarbij de prachtige hoes met inside kartonnen uitschuifplaat, en voila, 4,5