Led Zeppelin - Led Zeppelin III (1970)

Label: Atlantic

1. Immigrant Song (2:26)
  2. Friends (3:53)
  3. Celebration Day (3:30)
  4. Since I've Been Loving You (7:24)
  5. Out on the Tiles (4:07)
  6. Gallows Pole (4:57)
  7. Tangerine (3:11)
  8. That's the Way (5:37)
  9. Bron-Y-Aur Stomp (4:17)
  10. Hats Off To [Roy] Harper (3:42)
  11. The Immigrant Song [Alternate Mix] * (2:27)
  12. Friends [Track - No Vocal] * (3:43)
  13. Celebration Day [Alternate Mix] * (3:19)
  14. Since I've Been Loving You [Rough Mix] * (7:17)
  15. Bathroom Sound [Track - No Vocal] * (4:01)
  16. Gallows Pole [Rough Mix] * (5:20)
  17. That's the Way [Rough Mix] * (5:23)
  18. Jennings Farm Blues [Rough Mix] * (5:54)
  19. Key to the Highway / Trouble in Mind [Rough Mix] * (4:07)
Zigstar
Ik vind dit een beetje een flauw plaatje. De plaat vervult mijn verwachtingen hoegenaamd niet. De eerste helft is wel rechtdoor LedZep, maar het materiaal vind ik niet zo sterk als op I, II, IV of Physical Grafitti. De tweede helft weet me helemaal niet te boeien, enkel Tangerine lijkt een lichtpuntje te zijn.
Een plaat die niet aan mij besteed is, maar wie weet.. misschien valt de euro nog en zie ik er de geinialiteit nog van in.. Ik blijf echter wel onvoorwaardelijk fan van LedZep!

avatar van MartinoBasso
Dit vind ik de beste van Led Zeppelin, vanwege de vele akoestische elementen, mooi sfeertje!
4.5*

Joy
god, wat heb ik hier nu zin in zeg, en ik ook martinobosso

EVANSHEWSON
MartinoBasso schreef:
4.5*

Bron Y-Aur Stomp, màn wat een zalig nummer. Ik zag op de Vlaamse televisie, in De laatste Show (op één), de Laatste Showband, met Patrick Riguelle en Chris Peeters, dit nummer op spectaculair goede manier coveren, live in de studio, het swingde de pan uit, onlangs coverden ze ook erg natuurgetrouw Smoke on the Water, van dat groepeke vanwie de naam me nu ontschiet, iets met Paars... euh

Om maar te zeggen hoe goed die Laatste Showband is; Natuurlijk is het origineel op deze plaat niet te evenaren, want dit bandje mag zo toch ongeveer als de beste rockband ooit beschouwd worden, of niet soms ?

Joy
iig heb ik zojuist met de bbc versie van thank you, mijn linkerspeaker opgeblazen

ik denk maar zo, dat het opblazen beter met Led Zep kan gebeuren dan met Grad Damen (ik zie het dan ook wel weer als een soort eerbetoon)

(zou Beck met Loser het gitaarriedeltje gejat hebben van Roy Harper?

avatar van Peter88
Een van de beste Led Zeppelin albums. Wat mij betreft is Since I've Been Loving You net zo'n klassieker als Stairway To Heaven

avatar van ricardo
Ik vind Bron-Y-Aur Stomp echt een geweldig nummer,vooral de drums daarin,verder lijkt het wel of ze op dit album wel wat meer rustiger nummers spelen(op immigrant song na dan),zoals Since I've Been Loving You ,als je daar op zijn tijd zin in hebt is het toch wel een heel genietbaar album hoor,en op 2 en 4 na het beste Zep studio album.4* voor dit goede plaatje van deze absolute rockpioniers uit de jaren 70.

Ash
Mijn eerste Led Zeppelin album en wat een kennismaking! Since I've Been Loving You is imo een van Zeppelin's beste nummers en Led Zeppelin 3 is een van hun beste albums, beter dan 4 iig. Oa. vanwege de vele akoestische elementen.

Joy
zat vannacht wegens slaapgebreek nog naar de hoes te staren aan de muur

die is sowieso erg sfeervol, net zo sfeervol als de muziek

wat mij betrefd zeps beste

avatar van Lexicon Devil
Nummer 1, 3, 4, 5 maken deze plaat een must-have.
Eerlijk moet ik wel bekenen dat de rest mij niet kan bekoren. Wel aardig hoor die Country en Ballad uitspattingen maar dan luister ik liever echte Country/Ballads.

avatar van Obscure Thing
"Since I've Been Loving You" is perfect gewoon, die maakt dit album voor mij!

WernerGSF
Op naar How the West Was Won dan

@Lexicon Devil:

country en western???

als je dat hoort op deze plaat denk ik dat je oren dicht zitten

tenzij een akoustische gitaar bij jou synoniem is aan c & w

avatar van CTK
CTK
Dit is een groeiplaat die nog wat moet groeien bij mij

Momenteel kom ik niet verder dan 3,5*

WernerGSF
CTK schreef:
Dit is een groeiplaat die nog wat moet groeien bij mij

Momenteel kom ik niet verder dan 3,5*

Hoe is het met How the West Was Won?

Daar staan ook vrij veel nummers van dit album op, maar dan 36x beter

avatar van CTK
CTK
Die heb ik momenteel in de to listen staan zeg maar. Ik wil eerst de originele songs leren kennen, dan kan ik des te meer genieten van de live-versie. ( Die Live DVD bv is geweldig!!!!!!! )

tangmaster
Lexicon Devil schreef:
Nummer 1, 3, 4, 5 maken deze plaat een must-have.

Joy gaf het al aan, trek de verstopping eruit en luister nog maar eens goed, misschien snap je dan wat Blues invloeden zijn.

Nee alle gekheid op een stokje dit is pure rock met veel blues invloeden, een lekker album gewoon.

tangmaster schreef:

tangmaster
Lexicon Devil schreef:

Zou 'm toch nog maar eens goed beluisteren, wie weet.

Father McKenzie
Lexicon Devil schreef:
[Zo, nu weten we het wel he? Die ballads en blues meuk kan me op dit album gestolen worden. Op andere platen van Led een stuk interessanter.

Ik zou hem ook nog eens herbeluisteren, dit hier is hun meest FOLKY album, en ik vind die veelzijdigheid van Zep nèt zo leuk. Het was een hardrockband met roots in de blues, maar die niet vies waren van een stukje folk en later ook niet van wat Oosterse invloed (Kashmir). Véélzijdig virtuoos bandje!

Father McKenzie schreef:

Ow Led Zeppelin is een der beste der aarde, geen bedenkingen daar. Ik ben gewoon meer van het uptempo-werk, strakke riffs, of indien de nummers rustiger zijn moeten ze met kop en schouders boven de rest uitsteken, zoals bijvoorbeeld Thank you.

avatar van James Douglas
Hier worden voor het eerst door 'Zeppelin' nieuwe paden ontdekt. Ouderwets openen met 'Immigrant Song' maar subtiel worden er andere sferen ingebracht. Na het prachtige 'Since I've Been Loving You' komt mijn favoriete rijtje tot 'That's the Way'. Ik heb 'Tangerine' al zo vaak opgezet maar vervelen zal ie niet.

Joy
hele plaat is super, dit is nog steeds mijn favoriet vanwege het experimentele dat klinkt als een klok, geen enkel zwak nummer, alles perfect

en uiteraard de prachtige hoes

avatar van rudiger
Joy schreef:

en uiteraard de prachtige hoes

Ik ken hiervan alleen de nummers die op How The West Was Won staan , deze cd afgelopen weekend meegenomen van de rommelmarkt voor 1 euro , jammer dat de cover eruit is , maar ja wat wil je voor die prijs , het gaat tenslotte toch om de muziek , ik zal hem morgen eens gaan luisteren .

avatar van muismat
Since I've Been Loving You is live echt een tranentrekker!

bikkel
De critici waren destijds niet erg te spreken over deze 3e van Zep.
De folky acoustische inslag die een deel van het album kenmerkt werd als onbegrepen beschouwd.
Het geeft juist aan waar de groep toe in staat was.Het klinkt in mijn beleving een stuk rijper dan I en II.
Er staan gewoonweg prachtige stukken op.Het prachtige That's the way,Bron-Y-aur-Stomp,en het bedeesde Tangerine.
Since i've been loving you werd een hoogtepunt tijdens de '' gigs ''.
En Immigrant song spat werkelijk je boxen uit.Wat een(nog steeds) powervolle hardrocker is dat .
III kreeg terecht de waardering die het alsnog verdiende,want dit is gewoon een heel gelaagde afwisselende plaat.De groep duidelijk groeiende en niet bang voor het experiment.
Des te meer geeft dat aan hoe goed LZ eigenlijk was.

stuart
Het album begint uitstekend met het beukende Immigrant song, met weer zo'n lekkere 'hook' erin. Dan komt, direct wat deze plaat zo kenmerkt, al een gedeeltelijke voorproef van folky invloed in het nummer Friends(wat ik overigens de minste van kant A vind).
Kant B begint ook prachtig maar na That's the way houdt het voor mij weer wat op. Toch een heerlijke plaat weer van de Zeps.

avatar van Leonard91
Wat een plaat, denk welmijn favoriet van 1 t/m 4. Op dit album zijn de nummers wat korter en wordt er minder ruimte gelaten voor wat los gesolo. Iets waar ik wel van te spreken ben. Een van de beste bands allertijden, terecht een 5*

WernerGSF schreef:

Hoe is het met How the West Was Won?

Daar staan ook vrij veel nummers van dit album op, maar dan 36x beter

Nou nee, details volgen. Since I've been lovin' you is zowel hier als op de BBC-sessies met veel meer passie gespeeld. Bron-y-Aur Stomp klinkt hier eveneens beter.

avatar van jeewee*
ik stond in de winkel met deze cd in mijn handen. ik kende led zeppelin I, II en IV en wat ander werk al van led zeppelin.
ik vroeg me af of ik deze ook moest kopen of niet. toen kwam er iemand naar me toe met de mededeling dat dit écht de beste van led zeppelin was.
ik vertrouwde er maar op en kocht de cd. er wachtte mij een vrij grote teleurstelling toen ik de cd thuis opzette. ikvind dat dit de led zeppelin sound mist, en het voldeed niet aan mijn verwachtingen.

deze cd past niet in het straatje van I, II, IV en Physical Graffiti.
de muziek is over het algemeen wat luchtiger, maar als ik erover nadenk moet je deze muziek gewoon accepteren als 'anders dan led zeppelin' en dan kan het goede muziek zijn, want dan kijk je er anders tegenaan.