Mumford & Sons - Babel (2012)

Folk / Rock
Label: Island

1. Babel (3:28)
  2. Whispers in the Dark (3:15)
  3. I Will Wait (4:36)
  4. Holland Road (4:13)
  5. Ghosts That We Knew (5:39)
  6. Lover of the Light (5:14)
  7. Lovers' Eyes (5:21)
  8. Reminder (2:04)
  9. Hopeless Wanderer (5:07)
  10. Broken Crown (4:16)
  11. Below My Feet (4:52)
  12. Not with Haste (4:09)
  13. For Those Below * (3:35)
  14. The Boxer * (4:05)

met Jerry Douglas en Paul Simon

15. Where Are You Now * (3:39)
  16. Lovers Eyes [Live from Redrocks, Colorado] * (5:42)
  17. Little Lion Man [Live from Redrocks, Colorado] * (4:27)
  18. Below My Feet [Live from Redrocks, Colorado] * (4:44)
  19. Roll Away Your Stone [Live from Redrocks, Colorado] * (4:42)
  20. Lover of the Light [Live from Redrocks, Colorado] * (5:21)
  21. Ghosts That We Knew [Live from Redrocks, Colorado] * (5:54)
  22. Awake My Soul [Live from Redrocks, Colorado] * (4:23)
  23. Whispers in the Dark [Live from Redrocks, Colorado] * (3:39)
  24. Dustbowl Dance [Live from Redrocks, Colorado] * (4:56)
  25. I Will Wait [Live from Redrocks, Colorado] * (4:45)
  26. The Cave [Live from Redrocks, Colorado] * (4:11)
Cye
Mctijn schreef:

Er zijn voldoende bands die een geweldig 2e album maken, Mumford & Sons kan daar bij horen, maar I Will Wait is niet wat veel mensen er van verwacht hadden. Dat mag je dus niet zeggen volgens jou? Misschien moet je emigreren naar Noord-Korea

Ik zeg nergens dat je het niet mag zeggen, ik zeg alleen dat ik een beetje moe word van dat eeuwige geklaag hier op vervolg albums.

avatar van Snoeperd
Ook Ghosts What We Knew is in studioversie verschenen. Mooi nummer zo op het eerste gehoor.

YouTube - Mumford & Sons - Ghosts That We Knew (Official Studio Version)

Geupload 3 november 2011. Lijkt me niet de uiteindelijke versie

avatar van Gloeilamp
Ben hier toch wel erg benieuwd naar, Sigh No More is nog steeds een sterk album. I Will Wait is alvast een goed begin.

avatar van De Roerbakmie
Er is al gestemd?

avatar van coldwarkids
Dat is iemand die zogenaamd het album beluister wat totaal niet kan. Of je moet het al te horen kunnen hebben omdat je popjournalist ben, maar lijkt me sterk in deze tijd. Tegenwoordig krijgen die popjournalisten het op 't laatste moment te horen.

avatar van IllumSphere
Als je een beetje een goede reputatie hebt en je hebt een winstoogmerk , dan krijg je de promo's al twee weken voor de release. En een popjournalist zijn is niet de enige weg om platen vroeger te kunnen beluisteren, werken bij het label (en niet perse bij degene die verantwoordelijk zijn voor deze plaat) of bij degene die de distributie doet is ook een weg. Platen zijn soms twee maanden voor de release al klaar, dus zo raar is het niet dat iemand op twee augustus dit album al kan beoordelen.

En de reden waarom die persoon dat niet gaat zeggen is omdat zoiets niet op prijs wordt gesteld door de labels. Mensen worden dan meestal ontslagen of de site waar ze voor werken krijgen dan geen platen vroeger om te beoordelen waardoor ze dan potentiële views kunnen verliezen en gezichtsverlies.

avatar van coldwarkids
Laten we het gewoon op een valse stem houden. Of diegene moet alles toelichten, wat hij bijv van het album vind.

avatar van IllumSphere

avatar van coldwarkids

Alsof je niks over het album mag zeggen. Hij lekt toch niks? of laat wat nummers horen? In OOR (muziektijdschrift) staan ook vele albums gerecenseerd die nog eens niet uit zijn. Ik denk dat er nu niet veel over blijft van die journalisten dan. of ze moeten duizenden waarschuwingen hebben gekregen

avatar van sjinobi
Man man man wat heb ik een zin in dit album. I will wait en lovers eyes zijn al erg goed. Verder probeer ik zo weinig mogelijk te horen van dit album om zo (hopelijk) goed verrast te worden wanneer ik heb helemaal kan luisteren:)

Sigh no more geweldig, live zijn ze geweldig, dit album moet wel goed worden.

avatar van thelion
coldwarkids schreef:

Sinds OOR een aantal jaar geleden een maandblad is geworden lopen ze hopeloos achter de feiten aan, albums die al weken soms zelfs maanden uit zijn worden gerecenseerd, ben de afgeloppen maanden geen enkele recentie tegen gekomen in de OOR van een nog te verschijnen album op het moment dat de OOR op de deurmat valt.

Anyway, ben wel erg benieuwd naar de nieuwe Mumford & Sons, nog even wachten dus.

avatar van Jizze
Eh, in de OOR die vorige week bij mij op de deurmat viel staat toch echt al een recensie van dit album.

Jizze schreef:

Precies wat ik wilde zeggen

En voor het eerst nummers van het nieuwe album gehoord bij BBC1 (Zane Lowe) :

Lover of the Light
Ghosts That We Knew
Below My Feet
Hopeless Wanderer
Whispers in the Dark

Wat meteen opvalt is dat het allemal nét iets meer is bijgeschaafd (wat ook al bij I Will Wait het geval was) dan op Sigh No More. Persoonlijk vind ik dat jammer, want juist dat kale vond ik zo mooi. Echter zullen deze songs het weer zeer goed gaan doen en vooral live zullen dit weer mooie momenten op gaan leveren.
Benieuwd naar de rest, nog een weekje wachten.

Album gelekt..

"Holland Road"

Enorme meevaller dit album. Was nogal sceptisch na het optreden op Werchter. Vond de nieuwe nummers saai en zwak overkomen maar vind ze op het album prima uitgewerkt.

Moet hem nog wel wat vaker horen om meer duidelijkheid te scheppen maar voorlopige hoogtepunten zijn:

I Will Wait
Lover of the Light
Hopeless Wanderer
Broken Crown (heerlijk meeslepend)
Below My Feet

avatar van Gloeilamp

Deze ga ik gelijk even beluisteren!

michello01 schreef:
Album gelekt..

"Holland Road"

Daar zijn we toch mooi in de maling genomen, geloven dat 'Home' 'Holland Road' zou worden!

(verwijderd)
Ligt het aan mij of klinkt dit totaal niet anders dan Sigh no more, dus totaal geen progressie in 3 jaar tijd? Vaste opbouw van rustig opbouwen, even wat drukker, dan weer rustig en eindigen met weer een drukke partij die dan af en toe uitloopt in rustig getokkel..

Broken Crown klinkt dan nog wel goed, maar de rest weet eigenlijk niets op te roepen.

avatar van RoyDeSmet
Daar heb je natuurlijk gelijk in, maar is Mumford & Sons een band die zonodig moet innoveren?
Toch klinkt het 'in de achtergrond' een stuk complexer. Ik ben nog halverwege, dus kan nog geen compleet oordeel geven, maar: Lover of the Light!

avatar van Rhythm & Poetry
Mumford & Sons is inderdaad niet een band die hoeft te vernieuwen. Ze maken namelijk zulke sterke muziek, dat ik liever vergelijkbaar en sterk materiaal hoor dan dat ze iets nieuws proberen en daarmee de mist in gaan. Dit is een prachtig album geworden. Voorspelbaar, wellicht, maar daardoor niet minder overtuigend. Als ik Mumford & Sons draai dan doe ik dat om gezelligheid, warmte/knusheid in mijn kamer te krijgen. En dat lukt perfect.

avatar van mr-mucho
Het klinkt gelijk catchy. Dat is fijn zo op het begin. Maar daardoor zal de houdbaarheidsdatum niet van lange duur zijn. Net zoals hen vorige album trouwens. Alles begint met rustig getokkel en eindigt dan met het heel hard aanslaan van de snaren. En op het einde van het album gaat dat vanwege de voorspelbaarheid erg vervelen. Zelfs het bonusnummer; The Boxer (van dat ene koppel ja) klinkt dan als een doorsnee nummer. Ik kan moeilijk zeggen of de eerste nummers op het album beter zijn. Dat lijken ze wel. Maar misschien kan je het net zo goed op shuffle zetten. Dankzij de prima vocalen en het fijne met-je-voeten-meetik gehalte klinkt het hier en daar toch wel lekker. Maar om nu te zeggen dat deze band een ''NIEUW' album heeft.... Ze hebben inderdaad wat nieuwe nummers op een cd gezet.

avatar van WJW
WJW
Waar is de dynamiek gebleven?

avatar van RoyDeSmet
Ik moet zeggen dat Sigh No More mij destijds echt heeft weten te raken, en dat nu soms ook nog doet. Op dit album is vooral Lover Of The Light een nummer dat mij echt raakt.
Voor de rest vind ik titelnummer Babel heel lekker - een kippevelnummer.
Voor de rest is het inderdaad een stuk catchier, en daardoor misschien inderdaad ook minder huidbaar.

Maar wat mijn reactie dus toevoegt aan die van jouwe, is dat ik vind dat Sigh No More niet beperkt houdbaar is. Althans, voor mij dan!

avatar van Mctijn
Aardig album. Nog wat meer "stadion-geschikter" als hun debuutalbum, dus het is nog even wachten of hij na 10 luisterbeurten al begint te irriteren.

Tot nu toe is Lover of the Light het beste nummer, maar omdat vrijwel alle nummers op elkaar lijken kan dat morgen weer anders zijn

Conclusie: Mumford & Sons is absoluut een blijvertje voor het grote (festival)publiek, maar ik vrees dat vele liefhebbers van het genre er binnenkort op uitgekeken raken.

Ik gun ze dat overigens niet, want hun debuutalbum heeft toch iets los gemaakt. Mensen die normaal alles verafschuwden dat anders klonk dat de gemiddelde top40-pop-beat, vond "folk-alike" Mumford & Sons leuk. Iets dat we alleen maar kunnen aanmoedigen

avatar van staralfur
Toen ik 'm gisteren voor het eerst luisterde was ik niet echt aan het opletten, waardoor het nogal als één grote brij klonk. Gelukkig kan ik die mening al iets bijstellen, Ghosts that we knew is echt prachtig en tot nu toe mijn favoriet.

avatar van erwinz
Mumford & Sons kan na het zo succesvolle debuut alleen maar afgebrand worden, zeker nu blijkt dat het op Babel niets nieuws doet.

Terecht? Nee! Dit is gewoon weer een erg lekkere plaat waarop Mumford & Sons haar afkomst niet verloochent.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Mumford & Sons - Babel - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van AartdeGraaf
Het hoogtepunt op dit album ligt voor mij toch wel bij de bonustracks. For Those Below wordt denk ik één van mijn meest beluisterde nummers van 2012

avatar van ateetje
MORGEN kan ik hem eindelijk halen bij de Plato!