David Lee Roth - Eat 'em and Smile (1986)

Label: Warner Bros.

1. Yankee Rose (3:52)
  2. Shyboy (3:25)
  3. I'm Easy (2:06)
  4. Ladies' Night in Buffalo? (3:58)
  5. Goin' Crazy! (3:08)
  6. Tobacco Road (2:28)
  7. Elephant Gun (2:25)
  8. Big Trouble (3:56)
  9. Bump and Grind (2:31)
  10. That's Life (2:42)
Ik denk eigenlijk wel de beste van Diamond Dave met een geweldige band. Met o.a. Steve Vai en Billy Sheehan.
Ik heb ze kort na de release van "Skyscraper" in de kuip mogen aanschouwen. Alleen was Sheehan toen helaas al weg.

Mad Dog
Geweldige OTT solo debuut van Diamond Dave. Helaas heeft hij dit niveau niet lang weten vast te houden. Waarschijnlijk brak zijn ego hem uiteindelijk toch op.

e2mtr2 schreef:
Ik heb ze kort na de release van "Skyscraper" in de kuip mogen aanschouwen.

Eeeh ..... Ahoy bedoelde ik.

avatar van AGE-411
Het beste album van 1986 ... volgens de lijst van Kerrang! uit 1986.
2de en 3de stonden RiB en MoP.

20 jaar later weten we dat men het indertijd goed mis had.

Joy
yankee rose

allemachtig wat een kraker, steve vai uiteraard voor de dikke gitaarmuur

dave rules!

daimond dave en ego?

voor de liefhebbers:

pindakaas ff de uitzending van shockjock howard stern
waarin dave ff aan sammy hagar uitlegt waarom hij de enige zanger van van halen is, was en zal blijven

avatar van devel-hunt
De enige relevante solo plaat van David Lee. Lekkere plaat, dat zeker, maar wel, in tegenstelling tot de platen die van Halen in dezelfde periode maakte, zwaar gedateert en veroudert en zeker geen blijvertje gebleken, maar wel gewoon lekker.

Meneer Bungel
Prachtplaat, zolang je de vergelijking met Van Halen even opzij kunt zetten. Dit is pure entertainment, een nieuw soort Sinatra in mijn oren. Lekker gevarieerd en David omringd zich hier met topmusici die weten wat ze doen.

avatar van vin13
Shyboy is echt een te gek nummer met Billy die zich uitleeft, ik weet nog wel dat David Lee Roth speelde in Ahoy en Jason Becker onfortuinlijk moest afhanken vanwege een spierziekte.
Ik denk dat het in 1991 was.
Billy Sheehan samen met Vai blijft ook geweldig spektakel.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Best aardig album van David Lee Roth, Steve Vai op gitaar, Billy Sheehan op bass en Gregg Bissonette op drums. Schoon volk dus welk een schoon album heeft opgeleverd. De nodige humor van David Lee Roth zit er weer in (I'm Easy) en het vuurwerk van Steve Vai is bijwijlen ouderwets indrukwekkend. Shy Boy is een furieus stukje muziek en het hoogtepunt voor mij op dit album. Soms is wel het meer "cabaret" dan rock. Een album dat een paar keer per jaar nog eens door mij afgestoft wordt en op de draaitafel belandt.

avatar van Killeraapje
Lekkere plaat van David Lee Roth. Alles rockt heerlijk weg en zit muzikaal prima inelkaar

guess who`s back in circulation mwaauuu wat een album ladie`s night in bufflo? bump and grind shy boy enz dave haalde new kid on the block screaming steve vay aan boort samen met wonder boy sheehan op bass en fuck wat een team. er zit werkelijk alles in goede songs goede productie fris energiek wat wil een muziek liefhebber nog meer. alleen het duurde eigelijk veeeeeeeel te kort op het volgende album was sheehan al veel minder aanwezig. maar ook vay was lang niet meer zo aanwezig comerse? tip probeer de spaanstalige eens te beluisteren vet lachen

avatar van Them
diver schreef:

Juist.

Leuk plaatje, hiermee levert David Lee Roth toch effe mooi zijn visitekaartje af dat hij het zonder Van Halen uitstekend aankan. Wordt hier in huis nog vaak gedraaid, en zonder verveling. Voor een hogere score van 4,0 had ie alleen iets langer moeten duren, maar dat is vergeven

stuart
Diamond Dave solo; de man was mid 80's op de top van zijn populariteit en levert een nette debuutplaat af. De andere bandleden kozen echte al redelijk snel het hazepad en namen Diamond Dave mee in zijn vrije val qua solocarriere.

Wat een feestelijk album. Kan me het concert in Ahoy ook nog goed herinneren, veel show en spektakel - Roth die vanacher uit de zaal op een, was het een surfplank?, opkomt, Vai op roze hartjesgitaar met twee halzen.
Ondanks de grote variatie in stijlen, vormt het album toch één geheel en doet het precies wat het moet doen, mij in een vrolijke stemming brengen.

Joy
stuart schreef:

lijkt me wat overdreven, de man bracht ook skyscraper uit, een meer dan prima plaat

avatar van Von Helsing
A Little Ain't Enough was ook een redelijk goed album, met de Jason Becker. Jason kreeg toen de eerste verschijnselen van ALS.

avatar van Von Helsing
Wat een acrobaten rock eigenlijk deze waanzinnige plaat van David Lee Roth die destijds als een bom insloeg.

Shyboy, Yankee Rose, Goin' Crazy, alle 10 even goed en ott gitaarwerk van Steve Vai.

En ja, die top 10 van Kerrang! klopte destijds.

avatar van Madjack71
Prima afwisselende rock plaat, met goede muzikanten. Ikzelf ben niet zo weg van de vibe van David Lee Roth en Steve Vai is een geweldige gitarist, maar meer eentje die voor mij de uitstraling heeft...hoor eens wat ik kan en dat hoeft voor mij niet zo nodig.
Wel aardig om zo eens te horen, maar vaak van de kast zal die niet komen.

avatar van vielip
Ik vind deze toch echt minder dan Skyscraper! Dat album bevat meer hardrock en minder cabaret, jazz of wat dan ook wat je op dit album tegenkomt. Neemt niet weg dat op dit album heerlijke nummers als Yankee rose, Going crazy, Ladies night in Buffalo en Shyboy staan! De hoes is ook prachtig trouwens!

avatar van sinkthepink
Alles top aan deze plaat, wat een muzikanten...

avatar van badmuts2
lekkere plaat voor in een vrolijke bui (of als je die bui nodig hebt)
plezier en humor druipen er van af.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dik twee jaren geleden zei ik "best aardig", maar eigenlijk is dit meer waard. Dit is een goede plaat volgens mijn smaakpapillen: een interessante Steve Vai en een zoals altijd relaxte David Lee Roth. Ik weet niet meer wat ik indertijd heb gegeven aan dit album (ik had een kleine loopbaanonderbreking op onze wonderlijke site hier) maar ik ga hier mijn verdiende vier toekennen. Waarom? Om dit album het waard is.

Nadat Roth Van halen had verlaten (ik vind Hagar echt een k*t zanger) had ik gehoopt dat hij net zo'n mooie serie solo's neer zou zetten als Ozzy nadat hij uit BS werd getrapt. Helaas is dat niet gebleken, alhoewel dit album nog steeds een fantastische is. Eddie van Halen kon Roth ook al niet uitstaan, en was daarom bijna naar Kiss(!) vertrokken. Roth heeft een enorm ego en heeft helaas zijn grote praatjes niet waar kunnen maken. Toch een 3,5 voor deze.

om over het ego van edje maar te zwijgen

qua persoonlijkheid 10 x liever dave dan edje, en na het vertrek heeft van halen ook weinig schokkende platen uitgebracht imo

Dat is waar maar ook logisch met een zanger als Hagar.

avatar van vielip
Toch wordt Hagar altijd omschreven als de betere zanger van de 2. Roth is de betere frontman maar haalt het qua zang niet bij Hagar vind ik. Vooral live wordt pijnlijk duidelijk.

Kwestie van smaak denk ik.

tis de som der dele die maakt wat me meer bevalt aan diamond dave

genesis1971 schreef:
Kwestie van smaak denk ik.

Absoluut! Zoals met zoveel dingen

kijk zo kom je nog eens wat te weten. Ik weet wel dat Eddie van Halen bijna naar Kiss was gegaan in 1982, maar dat ze hem niet wilden omdat iedereen wist hoe hij er uit zag. Bedankt voor dit verhaal!