Muse - The 2nd Law (2012)

Label: Helium 3

8. Explorers (5:48)
  9. Big Freeze (4:41)
  10. Save Me (5:09)
  11. Liquid State (3:03)
  12. The 2nd Law: Unsustainable (3:48)
  13. The 2nd Law: Isolated System (4:59)
avatar van michelhuizinga
Ik volg Muse al vanaf het eerste album en ik sta erg positief tegenover de veranderingen in de sound van Muse. Een nummer als Madness kan ik dan ook wel waarderen. Kijken wat het album The 2nd Law nog meer te bieden heeft.

avatar van repelstefan
Ben erg benieuwd wat dit album gaat brengen na wat ik er al van gehoord hebt. Lekker divers en ik hoop dat we de meeste dubstep al wel gehad hebben. Ach, wat maakt het trouwens uit, als het maar lekker klinkt. Misschien komt Skrillex volgend jaar wel weer met een album vol epische bombastische rock

avatar van coldwarkids
Survival was en is nog steeds waardeloos. Unsustainable was en blijft waardeloos. Madness heeft toe nu toe alleen een mooi refrein. Ik hoop dat het album beter wordt iig.

avatar van hallo!
Madness vind ik heel tof. Het is echt een groeier. Een album vol met zo'n nummers zou erg goed zijn.

De vocale melodie zou zo iets van U2 rond de tijd van Achtung Baby kunnen zijn.

Ik denk niet dat dit zo'n goed album gaat worden. The Resistance was al een stap achteruit vond ik. Ze zullen waarschijnlijk nooit meer het niveau halen als bij Origin of Symmetry.

avatar van Nicolage Rico
VInd het wel wat hebben dat Muse nu met dubstep eindigt, terwijl hun vorige album met "symphonies" eindigde.

Unsustainable klinkt meteen lekker (maar niet bijzonder). Madness is erg matig en eigenlijk is Survival dat ook.

Ik hoop wel dat de nieuwe weg die Muse ingeslagen is doodloopt, zodat ze terug moeten. Ergens naar "Origin of Symmetry" land.

avatar van arcade monkeys
Madness is wel een groeier, de eerste seconden vind ik niet geslaagd, maar wat daarna komt is zeer leuk.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind de eerste seconden tot nu toe nog het best.

Vooruit, de rest is ook oké.

Tresonyx
Unsustainable doet mij direct denken aan de muziek die bij Red Alert 3 gebruikt is (yep, het spel). Ben bijna geneigd het weer eens uit de kast te halen !

Overigens, kort voordat The Resistance uitkwam las ik ergens dat Muse ooit van plan was een 'eigen' Oprah-stuk/Bohemian Rhapsody (Queen) te maken. Dacht dat het in een interview in de OOR uit die tijd stond. Maar op en vanaf The Resistance lijk ik dan ook steeds meer Queen invloeden, of eerder 'bijna-kopieën' te horen.

Voorbeelden van The Resistance zou ik erbij moeten zoeken, maar bij:

Madness: 'Some kinda ma .... dness' was ik bang dat ie Ma.. gic zou gaan zingen.
Survival: Onder andere dat 'ha-ha-ha-ha-ha-ha' direct aan het begin komt me ook erg als het welbekende Queen-koortje/tweestemmige Mercury voor.

Misschien dat ik door dat interview een vooroordeel gekregen heb, misschien dat anderen dit ook herkennen ?

Vooralsnog vind ik de 3 volledige nummers die ik van 2nd Law heb gehoord allemaal iets te veel van het goede, maar ik wacht nog even braaf op de rest

Bij Madness hoor ik invloeden die ik eerder bij een Depeche Mode zou verwachten.
En bij Survival moest ik aan Mike Patton van Faith No More denken.
Beetje teveel Over The Top; dacht ook echt dat het een grap was, net zoals bij een band als The Darkness, die bewust een Spinal Tap versie van Queen neerzette, al zijn velen daar nog niet achter.
Bij hun kon ik de grap wel waarderen, maar ik denk niet dat Muse dat nummer als grap bedoeld heeft.

avatar van RvS_009
Ik snap niet wat zoveel mensen tegen Survival hebben, ik vind het een geweldige track. Beste van de drie die ik nu gehoord heb. Heerlijk over the top en beter gitaarwerk dan op heel resistance stond.

avatar van Fluvver
Madness wat een draak, heb het eigenlijk maar 2 minuten uitgehouden voordat ik afhaakte. Hopen dat het album wat beter word. Verandering is niet erg , maar dan wel met goede nummers!

avatar van stoepkrijt
deric raven schreef:
Misschien is dat de reden dat Madness me meteen bevalt. Ik heb het nummer net voor de eerste keer gehoord en ik vind het een erg fijn nummer. Het is dan wel niet de rocker waar ik (en met mij vele anderen) op gehoopt had, maar mij hoor je zeker niet klagen. Dit zou wel eens de Undisclosed Desires van The 2nd Law kunnen worden.

@Fluvver
Moet je, mocht je een review op het album geven, het wel meer dan twee minuten uithouden om een reactie te plempon. Een mening geven zonder de content in z'n geheel te hebben aanschouwd is geen mening.

Jav-
Van de drie nummers die ik heb gehoord (Madness, Survival, Unsustainable) kan ik niet bepalen welk ik het slechts vind. Bedroevend niveau.

ik snap het wel waarom mensen op muse neerkijken.(zeker huidige). het is niet subtiel, het is lang niet zo experimenteel of artistiek (omdat ze eens een andere weg inslaan met een beetje dubstep oa)als sommigen denken..zo'n 'madness' is toch gewoonweg saai.

zwaar overrated, vrees ik. al was ik grote fan tot het derde album. in die periode ook live gezien. maar mijn smaak is ondertussen ook wat veranderd.

btw, survival raakt ook voor geen meter maar uiteindelijk is dat nummer bewust over the top (thema olympische spelen) en vind ik dat eigelijk wél nog goed. ale vakwerk, niet dat ik er fan van ben.

avatar van Ceriel
Met Survival heb ik niet veel, een beetje 'over the top' zoals reeds is aangegeven alhier, maar er zit wel een lekkere gitaarsolo in. Unsustainable vind ik erg goed. Ik hou ook wel van dubstep en Muse heeft dit zeer inventief in elkaar gezet. En Madness is gewoon een prima compositie mijns inziens. Ik kreeg zelfs kippenvel toen ik het voor het eerst hoorde, hoewel het wel ontzettend Queen is. Met name die droge gitaarsolo die wel opvallend refereert aan Queen's "I Want To Break Free" en het "Bohemian Rhapsody" stukje met de meerstemmige vocalen. Ik ben benieuwd naar het album.

avatar van Fluvver
Ceriel schreef:
@Fluvver

Klopt, je hebt gelijk. Als het hele album uit is ga ik het uitgebreid beluisteren en dan zal Madness ook meerdere keren gedraaid worden. Hierboven was alleen een korte conclusie dat ik voor het eerst een nummer van Muse wegzap bij de eerste luisterbeurt. . . . . .

avatar van chevy93
Volgens mij schiet men een beetje door met de Queen-vergelijkingen die al sinds jaar en dag tussen Queen en Muse gemaakt worden. Beiden waren over the top, Queen wat meer poppy, Muse meer rock. Maar Madness is gewoon een slecht nummer dat zowel niks met Muse als met Queen te maken heeft.

avatar van Gloeilamp
Ik vind Madness juist wel een aardig nummer, alleen die gitaarsolo aan het einde had van mij niet gehoeven.

Fluvver schreef:

Ok, fair antwoord.

spit.tsvnami
Wat een groeier is Madness toch
Gisterenavond geluisterd en wat een draak van een nummer, maar juist nog eens beluisterd en daarna direct terug opgezet. Echt heerlijk nummer eigenlijk
Survival vind ik ook een goed nummer trouwens, dat het wat over the top is boeit me niet.

avatar van RvS_009
Uitgegeven videos toegevoegd. (Met de vandaag uitgegeven Madness)

avatar van Ceriel
Thx voor noticing. Prachtige clip van Madness. Het ondersteunt het nummer goed mi.

(bericht over) voorbarige stem verwijderd.

avatar van 1334
Zonder het album in zijn volledigheid al te willen afschrijven, krijg ik toch niet bepaald een goed gevoel bij de drie nummers die al beschikbaar zijn voor beluistering. Survival is meer bombast dan een song, en in de andere twee hoor ik een muse dat afglijdt naar een wel heel discutabel niveau. Ik snap dat je als ambitieuze band altijd nieuwe dingen wilt proberen, maar serieus: Dubstep?

1334 schreef:

Waarom is het zo erg dat Muse dubstep wil proberen? Ik begrijp dat ieder een eigen smaak heeft, maar ik heb het idee dat mensen het ofwel afschuwelijk vinden, ofwel helemaal geweldig en dat er niet echt een tussenpad te bewandelen is.

avatar van Grafmat
Dat gezeur over Dubstep.... Live knoopt Muse regelmatig achter nummers halve improvisaties vast waarbij Matt tussen de riffs door de raarste geluiden uit zijn gitaar laat komen terwijl Chris en Dom in half-tempo een zware beat neerzetten. In Unsustainable gebeurt eigenlijk weinig anders en met die computerstem kun je het vervolgens Dubstep noemen. Ik vind het dus wel bij Muse passen en of dat nou Dubstep is of niet zal me jeuken.

Over de 3 nu bekende nummers:

Unsustainable vind ik direct al goed. Survival vond ik eerst verschrikkelijk maar na enkele beluisteringen viel ook dat wel weer mee. En Madness is ook al zo'n groeiplaatje. Eigenlijk een heel simpel nummer, maar ik vind dat het goed uit de verf komt. Survival toch wel de minste van de 3.
Maar het zijn geen van 3-en nummers die in mijn Muse top10/20 terecht zouden komen... Dus wat dat betreft moet het album nog wel wat betere dingen gaan opleveren. Ik ben echter geen type dat continu terugverlangt naar het geluid van OoS.

avatar van legian
Madness klinkt redelijk.
Survival vind ik nu al totaal niks.
Unsustainable What the hell happend weet nog steeds niet wat ik ervan vind.

Het is ze dan toch gelukt om mijn interesse te wekken, ben benieuwd.